Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

5,392 posts in this topic

Recommended Posts

2 minutes ago, iSoul01 said:

Looks great, thanks!

One more.. Is it OK that there is not the IMEI Controller driver?5ab714af73063_2018-03-2506_16_02.thumb.png.499b045189bce6b68b96ffc9bceba8d7.png

And another one. I have a wireless keybord with "FN"key and multimedia keys under F1-12 keys with "FN"pressing. How can I enable that option like on original Mac?

5ab7153d4fb00_2018-03-2506_16_13.png.fec57c79c8622c83431dfb7a85ea5659.png

run my app again with new files, i need check

IMEI load only if have a correct IntelHDGraphics load

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
5 minutes ago, MaLd0n said:

try InjectIntel 

not changes5ab71ca77edc7_ScreenShot2018-03-25at06_47_30.thumb.png.e96013bad5f2177d87cf70c54dda2f41.png

 

maybe would better to delete IntelFix.kext and something else? anyway hd610 isn't supported

5ab71cb68c177_ScreenShot2018-03-25at06_47_44.thumb.png.a3039dfdcc929b82fd402ab130c83891.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 hours ago, MaLd0n said:

ohhhh

checkMaLd0n 2018-03-24 às 13.02.14.png

missing 0x00150000 and 0x00150001, the patch from repo remove devices

where u found this patch? i think the repo L2C is not update

It think it your DSDT ioreg result with my Fn Backlight patches and/or with my voodooo2c patch (I forgot). 

The patches I got https://www.tonymacx86.com/threads/stable-vivobook-s15-s510ua-bq414t-8250u.245445/#post-1712620. I try patch Voodooi2c from http://raw.github.com/alexandred/VoodooI2C-Patches/master

i patch voodooi2c with gpio pin 55 usually works, but it can works with your dsdt.??

So I will back to your DSDT without patches using ApplePS2SmartTouchPad.kext, but without Voodooi2cELAN.kext.

Voodooi2chid.kext and Voodooi2cController.kext still on Clover other kext. Clover is on EFI ESP HDD. 

http://www39.zippyshare.com/v/CuaS0RF5/file.html

This is the result runme.app using your page 99 DSDT.

Basically that not worked is Keyboard light function key if using VoodooPS2 kext for using keyboard instead ApplePS2SmartTouchPad.kext and Touchpad Voodooi2c. Brightness key works, Fn key works.

Do you want me to debug keys? Brightness already ok. Only keyboard light function not patched, but if patches ,it get irritated since keyboard light always turn on every booting.

 

Do I need put ApplePS2SmartTouchPad.kext on S/L/E ,

Do I need put Voodooi2cELAN.kext. since Voodooi2c said you ony need 1 satteliite kext either Voodooi2cELAN.kext. or Voodooi2chid.kext, and ELAN1300 is new so only supported by  Voodooi2chid.kext

Edited by Babiloe

Share this post


Link to post
Share on other sites

Above is runme.app result using your latest DSDT post in page 99.

 

Below is your runme.app result with your DSDT with patched GPIO pin 55 myself for Voodooi2c that doesn't work either.

http://www105.zippyshare.com/v/7VuOCvBG/file.html 

 

my limited patched dsdt myself with working elan dsdt patch. http://www58.zippyshare.com/v/BoNMXGov/file.html 

 

Edited by Babiloe

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 19/3/2018 at 3:46 PM, MaLd0n said:

Use a fresh install and after use boot0ss ESP or uefi

Hi I could eventually succeed in getting Clover to work. I had to erase the EFi partition of the HD  including Microsoft folder. This means I can't boot the win partition for now. I copied the Clover folder from USB and bang! it works now. I just would like to know if you could check my build and maybe fix my dsdt to get the best results. Actually everyting seems to work but brightness, buttons work but nothing changes. Thank you

http://www109.zippyshare.com/v/gnFZ7VuX/file.html

EDIT: I could tune everything thanks to gengik84 from Italian section but I would like to thank you MaLd0n for your precious help from the beginning :thumbsup_anim:

Edited by bluenote56

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/7/2018 at 3:58 PM, MaLd0n said:

About nvme, idk, never see it, is strange.

 

Yes, i'm back for home in two days, i'll check for u.

K

Hi MaLd0n, could you help me with the keyboard/mouse wake?

Thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Maldon

Hi friend!

 

I had to pause the notebook for work commitments,

 

now I have a pc on my hands that seems to go pretty well but I miss the dsdt. Do you think an SSDT is also necessary? I attach the files as per post # 1

Hello and thanks

 

http://www.terminalstrip.net/FABIO/EFI.zip

http://www.terminalstrip.net/FABIO/Sendme.zip

 

please copy and paste the links to avoid error

Edited by gigibatt

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, Babiloe said:

Above is runme.app result using your latest DSDT post in page 99.

 

Below is your runme.app result with your DSDT with patched GPIO pin 55 myself for Voodooi2c that doesn't work either.

http://www105.zippyshare.com/v/7VuOCvBG/file.html 

 

my limited patched dsdt myself with working elan dsdt patch. http://www58.zippyshare.com/v/BoNMXGov/file.html 

 

ye, i use repo l2c and this patches remove devices lol need check it

10 hours ago, bluenote56 said:

Hi I could eventually succeed in getting Clover to work. I had to erase the EFi partition of the HD  including Microsoft folder. This means I can't boot the win partition for now. I copied the Clover folder from USB and bang! it works now. I just would like to know if you could check my build and maybe fix my dsdt to get the best results. Actually everyting seems to work but brightness, buttons work but nothing changes. Thank you

http://www109.zippyshare.com/v/gnFZ7VuX/file.html

for brightness key u need use debug kext and check what correct keys

slider work in system preferences / monitor?

8 hours ago, viktr said:

Hi MaLd0n, could you help me with the keyboard/mouse wake?

Thank you!

send me files, i'll check

3 hours ago, alex9440 said:

Good afternoon! Tell me what is the error? Appears when you turn on or reboot!

отчет.zip

is a framebuffer intelhd graphics problem

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 23/3/2018 at 6:29 PM, MaLd0n said:

Goods news and some question:

the first impression with the new folder clover + dsdt is good,

1. USB ports: the usb ports the first time I started do the same, they appear on the desktop once they have been ejected. and it seems that it is the type of usb device that is used. which will not bother me to work. ok :-)

 

2 m2 performance: the performance of the m2 disk seems to have improved but only for a few seconds, when doing the speedtest of blackmagic, it gives a peak of 500MB in writing but drops to 150MB. What can be? 

 

3. Graphics. Do you think I should activate the igpu in the bios and configure clover to implement the intel hd? I would like to improve the performance in fcpx. I will see your guide to do it and I will try it. but I want your opinion about the use of 2 gpus for best graphic performance.

 

4. question about sensors. I see you don't like the fakesmc-sensors kext? Can you guide me how to monitor temperatures without these components?

Thank you very much for your help

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, MaLd0n said:

is a framebuffer intelhd graphics problem

tell me how to fix it, if you can do it

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, gigibatt said:

@Maldon

Hi friend!

 

I had to pause the notebook for work commitments,

 

now I have a pc on my hands that seems to go pretty well but I miss the dsdt. Do you think an SSDT is also necessary? I attach the files as per post # 1

Hello and thanks

 

http://www.terminalstrip.net/FABIO/EFI.zip

http://www.terminalstrip.net/FABIO/Sendme.zip

 

please copy and paste the links to avoid error

CLOVER.zip

replace, reboot, new send_me

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey MaLdon I did a fresh install and everything seems to be working ok even sleep although I let the computer sleep overnight, this morning it was on and when I tried to login the screen came up, let me log in, but then went black and came back to login, the same thing happened each time I tried to login. Can you look at my files please?

 

https://www.dropbox.com/s/7q23g7f15n3w7kw/diag files.zip?dl=0

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, ashman1970 said:

Hey MaLdon I did a fresh install and everything seems to be working ok even sleep although I let the computer sleep overnight, this morning it was on and when I tried to login the screen came up, let me log in, but then went black and came back to login, the same thing happened each time I tried to login. Can you look at my files please?

 

https://www.dropbox.com/s/7q23g7f15n3w7kw/diag files.zip?dl=0

http://www53.zippyshare.com/v/94JhQKTH/file.html
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaLd0n hello, I connected my monitor via DVI-D-VGA to the GTX650 and I lost the ability to adjust the refresh rate of the screen, tell me what is it connected with? And how to understand correctly whether all the graphics are started, because when testing with BruceX-5K in FCP, the time spent on this test is 4 times higher for me than for a computer with i3! Help me to understand!

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, gigibatt said:

no...everytime panic

 

i've changed sometime in bios, this is the new sendme

i have problems with usb3 and i dont know if i need dsdt or not for PM

http://www.terminalstrip.net/FABIO/Sendmenew.zip

Send me K.P photo

u need a 10.12.6 + for native support, put bios in default, disable only serial port

1 hour ago, alex9440 said:

MaLd0n hello, I connected my monitor via DVI-D-VGA to the GTX650 and I lost the ability to adjust the refresh rate of the screen, tell me what is it connected with? And how to understand correctly whether all the graphics are started, because when testing with BruceX-5K in FCP, the time spent on this test is 4 times higher for me than for a computer with i3! Help me to understand!

no idea, bro, no more nvidia 

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, MaLd0n said:

Send me K.P photo

u need a 10.12.6 + for native support, put bios in default, disable only serial port

no idea, bro, no more nvidia 

OK, now i have a PM support with a SSDT (my own pr_gen)

the only problem is USB3, whun i have my hd usb connected to usb and i shutdown the pc reboot and not shutdown

i re-attach a send me files if you are able to help me,

thanx friend

 

http://www.terminalstrip.net/FABIO/Send_me_3.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
54 minutes ago, gigibatt said:

OK, now i have a PM support with a SSDT (my own pr_gen)

the only problem is USB3, whun i have my hd usb connected to usb and i shutdown the pc reboot and not shutdown

i re-attach a send me files if you are able to help me,

thanx friend

 

http://www.terminalstrip.net/FABIO/Send_me_3.zip

DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey MaLd0n thanks for the files. When testing this machine with just one monitor it was fine, when I plug in my three it froze when I was viewing movie covers in plex. Do you think maybe I need a custom DSDT for my three monitors? I am just using one monitor now plugged into DP, but I use two more usually, one in HDMI and one in DVI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By cixque
      CLOVER.zipCLOVER.zipDell Venue 11 Pro 7140
      ------------
      Specification
       
       
      Intel Core M 5Y71
       
      Intel HD Graphics 5300
       
      Intel Broadwell-U motherboard
       
      8GB Ram
       
      256GB SSD
       
      Dell DW1850e WWAN + GNSS GPS
       
      Intel Wireless 7265 + Intel Bluetooth
       
      NFC
       
       
      …..
       
       
       
       
       
      Mojave 10.14.6
       
      What works
      Native Power Manager (Generate Plugin type) Full Graphics with QE/CL Brightness (Add PNLF in Config.plist or DSDT Patch) — (Brightness slide bar) Touch Screen, and Pen (DSDT Patch + Voodoo I2C, I2CHID satellite KEXT) HDMI output with hot plug (Lilu + WhateverGreen) HDMI Audio with hot plug (Lilu + AppleALC) no Layout-id needed Front and Rear Cameras MicroSD slot - O2 Micro (I use Adding Arbitrary under Devices in Config file Method) Ref, Post #6 by Jake Jo https://osxlatitude.com/forums/topic/7346-applesdxc-driverdsdt-patch-for-o2-micro-sd-card-readers/ Battery Indicator (ACPIbattery by Rehabman) ——>To utilise both battery, SSDT (by Rehabman) is needed in order to combine 2 batteries as one.
      Travel Keyboard Dell K12a001 (USBinjectall KEXT) Native Keyboard keys (Brightness, volume keys) WWAN card Dell DW1850e (OOB) Bluetooth -------------------
       
      What doesn’t work
       
       
      Sleep Wake — I have no idea how to fix it as it is required DSDT patch I guess. GPS NFC Audio ---> Realtek I2S Audio (PG0.35 for DELL)
       
      In DSDT entries is HDAUDIO\\FUNC_01&VEN_10EC&DEV_0282&SUBSYS_00000000&REV_1000\ Which indicates ALC282
       
      Audio ALC3263 (As it shown in BIOS) - Broadwell rt286 - Card1/Codec#0 (Utilised in I2S Mode) there is nowhere in BIOS to change to HDA mode). Drop OEM HDA and Fix HDA don’t do anything, still show 3 HDMI Audio outputs. If there is a DSDT patch to force HDA Audio mode, Please do enlighten me.
      As a result Internal Speaker, Internal Mic, and Headphone Jack doesn’t work.
       
      Touchpad on Travel Keyboard Dell K12a001 (Should work with DSDT Patch with pin configuration) I have no idea how. Obviously, Intel Wireless 7265 AC. For experimental purpose. https://github.com/daliansky/XiaoMi-Pro-Hackintosh/issues/330 — Knock yourself out. I managed to get it work for awhile but the real problem is kernel panic so I gave up. Ordering compatible card instead. ------------------
       
      Config.plist got it from Rehabman laptop config.
       
       
      BIOS version A20
       
      Enable:
       
      - Legacy Boot Rom
       
      Disable:
       
      - Secure Boot
       
      - TPM 2.0
       
      - Vt-d
       
      ------------
       
      SMBIOS - I use MacBook8,1. —- MacBookAir7,1-7,2 (Min Freq is at 1.2 GHz) MacBookPro12,1 Min Freq is at 800 Mhz and it is the default this cpu should be. Again, there is a way to set it right somewhere in this forum.
       
      ------------
       
      -->> DSDT Windows 8 patch
       
      System sees only one I2C Controller which control Touch Screen.
      Touch Screen registers as Magic Trackpad 2.
      Pen as Mouse
       
      -->> DSDT Windows 8.1 Patch
       
      System sees two I2C Controllers which control Touch Screen and Accelerometer.
      Touch Screen registers as Magic Trackpad 2.
      Pen as Mouse
       
      OOO>>> With Windows 8.1 patch which it should run with this one because it can see more of HID devices and controllers.
       
      Problem is Accelerometer (SHUB).
      Device can automatically rotate screen as it should be BUT it flips the screen wildly even with slightly movement. It stops only when device stays completely still. Eventually it breaks internal screen graphic. It becomes grabble. I restored internal screen graphic by connecting it to external monitor and set rotation of external screen to 0 degree. Then it is back to normal. (I guess it conflict with rotation setting) I disable SHUB in DSDT.
       
      ---------------------
       
      During Installation process Full Graphic acceleration can be activated straight away by Lilu and Whatevergreen. AppStore, iMessage and, FaceTime activate by NullEthernet and SSDT by Rehabman USBInjectAll needed for keyboard and other usb peripherals. Use other tool to keep certain ports active as Rehabman mention this KEXT is not good for a long run. Please do Correct me if I did something worng. Or any suggestions to make this thing runs better.
      CLOVER.zip
      IOReg_SysReport.zip
    • By kushwavez
      A really good motherboard with macOS compatible bult-in Wifi & Bluetooth

      ASUS Z170-Deluxe (with Wifi)
      BIOS: v3801
      CPU: i7-6700K 4.0 to 4.2 GHz (w/o OC)
      RAM: 1x 16 GB Corsair DDR4 2400 MHz
      GPU: Intel HD 530 (Headless) & ASUS Radeon RX 5700 OC 8 GB
      Audio: ALC 1150
      Ethernet: I219V2, I211-AT
      WiFi & Bluetooth: Broadcom BCM94360HMB Half-Mini-PCI-E
      More Specs: https://www.asus.com/Motherboards/Z170-DELUXE/specifications/
       
      Catalina 10.15.4 - Windows 10
      What is working:
      BCM94360HMB Wifi and Bluetooth AirDrop, Handoff, FaceTime, Messages, App Store, iCloud, etc. Intel HD 530 (QE/CI tested, but now I'm using it in headless) Sleep RX 5700 (QE/CI with 2 1080p monitors connected) Sound USB Ports Two Ethernet ports macOS with a light OC (4.12 GHz - 4.5 Ghz, XMP, ASUS optimal) No problem so far ASUS HyperKit with a KINGSTON NVMe SSD - 250 GB  
      What is not working:
      -  
       
      Not tested:
      VideoProc says that Hardware Decoding\Encoding is fully supported and enabled on both HD 530 and RX 5700 but I didn't test it Thunderbolt (no equipment)  
      Issues:
      None  
      BIOS Settings:
      Boot\CSM (Compatibility Support Module): Launch CSM: Disabled Boot\Secure Boot: OS type: Other OS Secure Boot State: Disabled Advanced\System agent (sa) Configuration: VT-d: Enabled Graphics Configuration: Primary Display: Auto iGPU Multi-monitor: Enabled RC6(Render Standby): Enabled DVMT Pre-Allocated: 128M Advanced\PCH Storage Configuration: SATA Mode Selection: AHCI HyperKit: Enable (if you have NVMe SSD with ASUS HyperKit) Advanced\CPU Configuration: Intel Virtualization Technology: Enabled CPU- Power Management Control: Intel SpeedStep: Enabled CPU- C-States: Enabled Intel SpeedShift: Enabled  
      Getting ready for installation:
      Download the bootpack (Clover v5107): Click here -> asus-z170_clover_5107.zip  
      Installation:
      Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager) Copy my Clover folder to the USB's EFI folder Boot with the Installer USB If you have any problem (kp or freeze) boot with config_debug.plist to see what causes the issue  
      Post Installation:
      Download Clover Configurator and generate a new Serial Number for yourself  
      Some pictures:
       

       




       
       
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot (clean install, on one drive):
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac)
       Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart
      Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. 
      Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type: 
      bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi  
      You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)  
      Mounting EFI from Windows:
      Open cmd in administrator mode and type: mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Total Commander or Explorer++ in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI)  
      Notes:
       
      2020.03.26: Updated to 10.15.4 -> Updated WhateverGreen, Lilu -> Updated Clover to v5107
      2020.03.23: Removed "EmuVariableUefi.efi" -> deleted, caused false nvram map, now it's native, updated Clover to v5106
      2020.02.11: Updated to 10.15.3 -> No problem when/after installing
      2020.01.19: Added ASUS HyperKit NVMe SSD to the "What is working" list
      2020.01.12: Tested system with OC, added more informations to BIOS settings
      2020.01.11: Added SmallTreeIntel82576.kext for 2nd Ethernet, Tested Ethernet ports
      2020.01.11: First upload
       
    • By innerd
      Salve, ho da poco aggiornato il bios del notebook in firma alla versione 304, ma dopo averlo fatto non sono piu riuscito a farlo avviare.
      Ho cancellato il dsdt e gli ssdt (eccetto quello delle porte usb e pnlf, il resto ho utilizzato ssdttime con il nuovo dump).
      Credo che si blocchi nel momento in cui dovrebbe apparire la mela (con verbose) e quindi all'inizializzazione della igpu. Avendo il dubbio fosse un problema di framebuffer diverso (volevo anche creare una fake imei ma non ho trovato nessuna guida al riguardo) ho cancellato le vecchie proprietà nel config e provato manualmente tutti i valori mobile con igfxframe come flag, 2 volte sono stato fortunato con 0x1612002 ma senza riuscire a farlo partire piu di quelle poche volte. Con un framebuffer mobile e in safe mode riesco ad entrare ma in nessun altro modo, avete consigli?
      CLOVER.rar
    • By midi-sama
      After a long time of cooking this computer up with a lot of stuff, I'm finally releasing my guide for this P50 with OpenCore.
       
      Lenovo ThinkPad P50 macOS Install with OpenCore
       
      This thread may be used for questions/corrections/additions. Good Luck.
    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Master and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Master using bios revision F11c, 9900k with a 5700 XT but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8600K, 8700, 8700K, 9600K, 9700K, 9900K, 9900KS
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install. (glasgood put the guide together for the Z390 Pro but the two boards are so alike that you can follow this guide with no problems at all using the Z390 Master)
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k @5.2Ghz
      • Gigabyte AORUS Z390 MASTER
      • Sapphire Reference RX 5700 XT ( connected to monitor with DisplayPort )
      • Corsair Vengeance Pro RGB 32GB @3600mhz (2 x 16GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • EK Custom Liquid Cooling Loop
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Catalina 10.15.3
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM943602CS 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar (only works using the iMac19,1 EFI and with your igpu Enabled)

       
      EFI FOLDERS  
      please note - You must flash your Z390 MASTER bios to revision F11c to use any of these EFI's, The DSDT is not designed for any other Bios revision
      mb_bios_z390-aorus-master_f11c.zip - Aorus Z390 Master Bios F11c 
       
      Current EFIs 
      Updated 26/03/2020
      PLEASE NOTE - You MUST update to the latest Clover EFI before updating to 10.15.4 or you may find your unable to update.
       
      Clover EFI Updated 26/03/20 - Use with Bios revision F11c Only or Replace with the older F10 DSDT if you don't want to update the bios
      Clover Z390 Master Vega Navi EFI 260320.zip - Vega, Navi (5700, 5700XT), Radeon VII DSDT EFI
      Clover Z390 Master Polaris EFI 260320.zip - R5XX Polaris DSDT EFI
       
       
      CFG Unlock (MSR) F11c BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
      ADDITIONAL DSDT's & Older EFI’s (A big thanks to @MaLd0n for compiling these DSDT's)
       
       
      Alternative EFI - OpenCore No DSDT and Done the way OpenCore intended it (03/03/2020)
       

      Alternative EFI 2 - N-D-K Fork of OpenCore (03/03/2020)
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://www.olarila.com/forum/17-dsdt-patch-requests/
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      mb_bios_z390-aorus-master_f10
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
      RepairPermissions
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F11C)
       
      • Enter BIOS → Press Delete → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Wifi -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> XHCI Hands-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS

       
       

       

       

       

       

       

       

×