Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / SkyLake / KabyLake / CoffeeLake DSDT

5,239 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

ofc

do tamanho do seu bolso  :lol:

Here, situation is strange!

yoji.gif

 


i think the best is asus, work like a charm, only a good DSDT and BOOMMMM

No problem with wake, dont need remove _pwr

is a very nice mobos for hackintosh Asus 1100 and 200 series

 

Gigabyte in many cases have problem with sleep/wake ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

First...
(...)
 
--Reboot and activate video!

 

 

Hi, MaLd0n,

 

Same system as yours, so its like some copy paste stuff, but this, what do you mean 'activate video'?

 

Seems I missed something...

 

By the way, thanks for the guide.

Share this post


Link to post
Share on other sites

what if you can't generate a dsdt on the comp. that you need it for? So I tried using your DSDT (its similar, but not an exact model). my hackintosh's motherboard died (RIP), and I replaced it with a GA-Z270X-UD5. I've got a USB install drive setup, but it seems to spit out a bunch of garbage before just stalling out to a blank screen. any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, tstc

 

dont inject video

dont use dsdt another computer, other bios

btw, DSDT dont kill mobo, just dont boot

 

u can use dsdt if...same mobo and same bios version...only

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanx MaLd0n,

Took another wack at it this AM. Same thing...about ready to just leave it alone untill official support arrives.

BTW-not injecting video, old GA-Z77X-UD5H was over 5 years old and was having several issues before it just went kaput, guess trying to use your dsdt was in an act of desperation :}.

One last thought, how can I go about viewing/saving a bootlog to find out what the problem is? I added a boot argument to create one every boot but didn't know where to save it/view it?...so didn't find nething :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

its a i7700K 4.2GHz

 

But will that give me anything useful (F2)?

 

When the install times out, my display loses sync and goes to sleep. Consequently, there's no I/O after that point. :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

not that I know of?

 

config.plist:

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<!DOCTYPE plist PUBLIC "-//Apple//DTD PLIST 1.0//EN" "http://www.apple.com/DTDs/PropertyList-1.0.dtd">
<plist version="1.0">
<dict>
<key>ACPI</key>
<dict>
<key>DSDT</key>
<dict>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DropOEM_DSM</key>
<false/>
<key>Fixes</key>
<dict>
<key>FixRegions_10000000</key>
<true/>
</dict>
<key>Name</key>
<string>DSDT.aml</string>
<key>ReuseFFFF</key>
<false/>
</dict>
<key>DropTables</key>
<array>
<dict>
<key>Signature</key>
<string>DMAR</string>
</dict>
<dict>
<key>Signature</key>
<string>SSDT</string>
<key>TableId</key>
<string>Cpu0Ist</string>
</dict>
<dict>
<key>Signature</key>
<string>SSDT</string>
<key>TableId</key>
<string>CpuPm</string>
</dict>
</array>
<key>SSDT</key>
<dict>
<key>DropOem</key>
<false/>
<key>Generate</key>
<false/>
</dict>
</dict>
<key>Boot</key>
<dict>
<key>Arguments</key>
<string>-v dart=0</string>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DefaultLoader</key>
<string>boot.efi</string>
<key>DefaultVolume</key>
<string>LastBootedVolume</string>
<key>Legacy</key>
<string>PBR</string>
<key>LogEveryBoot</key>
<string>Yes</string>
<key>NeverHibernate</key>
<true/>
<key>Secure</key>
<false/>
<key>Timeout</key>
<integer>5</integer>
<key>XMPDetection</key>
<string>Yes</string>
</dict>
<key>CPU</key>
<dict>
<key>UseARTFrequency</key>
<false/>
</dict>
<key>Devices</key>
<dict>
<key>USB</key>
<dict>
<key>AddClockID</key>
<true/>
<key>FixOwnership</key>
<true/>
<key>Inject</key>
<true/>
</dict>
</dict>
<key>GUI</key>
<dict>
<key>Mouse</key>
<dict>
<key>DoubleClick</key>
<integer>500</integer>
<key>Enabled</key>
<false/>
<key>Mirror</key>
<false/>
<key>Speed</key>
<integer>8</integer>
</dict>
<key>Scan</key>
<true/>
<key>Theme</key>
<string>BootCamp</string>
</dict>
<key>Graphics</key>
<dict>
<key>Inject</key>
<false/>
<key>NvidiaSingle</key>
<false/>
</dict>
<key>KernelAndKextPatches</key>
<dict>
<key>AppleRTC</key>
<true/>
<key>AsusAICPUPM</key>
<true/>
<key>Debug</key>
<false/>
<key>DellSMBIOSPatch</key>
<false/>
<key>FakeCPUID</key>
<string>0x0506E3</string>
<key>KernelCpu</key>
<false/>
<key>KernelHaswellE</key>
<false/>
<key>KernelLapic</key>
<false/>
<key>KernelPm</key>
<true/>
<key>KextsToPatch</key>
<array>
<dict>
<key>Comment</key>
<string>change 15 port limit to 26 in XHCI kext (100-series)</string>
<key>Disabled</key>
<false/>
<key>Find</key>
<data>
g710////EA==
</data>
<key>Name</key>
<string>AppleUSBXHCIPCI</string>
<key>Replace</key>
<data>
g710////Gw==
</data>
</dict>
</array>
</dict>
<key>RtVariables</key>
<dict>
<key>BooterConfig</key>
<string>0x28</string>
<key>CsrActiveConfig</key>
<string>0x67</string>
</dict>
<key>SMBIOS</key>
<dict>
<key>Mobile</key>
<false/>
<key>ProductName</key>
<string>iMac17,1</string>
<key>Trust</key>
<false/>
</dict>
<key>SystemParameters</key>
<dict>
<key>InjectKexts</key>
<string>Yes</string>
<key>InjectSystemID</key>
<true/>
</dict>
</dict>
</plist>

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

progress, sortof.

Inject Nvidia didn't help, but nv_disable=1 got me to the installer. However the same installation error message that I've been getting for a few weeks now appeared. "macOS could not be installed on your computer" an error occurred, blah, blah, blah...RESTART.

 

There are several other OS's on this computer that are operating flawlessly. CPU, motherboard, and memory are all brand new. I'm lost.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Similar Content

    • By hungdv
      Hello guys,
      I was try to install MacOS Mojave on my new machine but no luck. Can anyone show me which guide to fit my system, please?please?please?
      + Mobo: GIGABYTE Z390 AORUS ELITE LGA1151v2
      + CPU: Intel Core i5-9600K 3.7GHz
      + iGPU: Sapphire RX 580 Pulse 8GB
      + Drives: SSD Samsung 970 Pro PCIe NVMe V-NAND M.2 2280 512GB
      + Ram: Crucial Ballistix Sport LT 2x8GB Bus 2666 DDR4
      + PSU: Corsair RM650 80 Plus GOLD
      + Case: Corsair 220T White RGB Airflow Tempered Glass
      + Cooler: Cooler Master HYPER 212 BLACK EDTION
      + Dual Band Network Card Broadcom Bcm94360 867Mbps.
    • By Rajan Pandit
      Hai, I have,
      i5 2500k
      GA-z68 AP D3 Rev.1
      Corsair 8 GM Ram
      Gigabyte Radeon RX 560 OC 4G Graphic Card
      500 GB Samsung SSD EVOf
       
      with this configuration I tried to install Mojave but After Apple Logo there was a black screen
      then nothing... please help
      I have create USB with terminal and Install Clover_v2.4k_r4961-Legacy.pkg to activate boot
      then I have recessary kext to EFI/KEXT/OTHER 
      but I am struck at Black Screen after apple logo
    • By Rajan Pandit
      Hai, I have,
      i5 2500k
      GA-z68 AP D3 Rev.1
      Corsair 8 GM Ram
      Gigabyte Radeon RX 560 OC 4G Graphic Card
      500 GB Samsung SSD EVO
      .. I want to install Mojave on this configuration...
      please help. what I need to do... 
      I have downloaded the Installer from APP Store...
      please help
    • By ScoobDoob69
      Hi, everyone so I am currently dual-booting Windows 10 and Linux Mint. I would like to add Mojave and triple boot (without formatting/losing all data from windows and linux).
       
      My Current Specs:
      CPU: Intel Core i7-2600 (not k) Sandy Bridge
      GPU: Aorus Radeon RX570 4GB
      Motherboard: Intel SWQ6710H
      HDD: 4TB Western Digital Blue WD40EZRZ
      Ram: 20GB DDR3 Total (2x 8GB + 2x 2GB)
       
      1. Is it possible to install Mojave on my HDD without wiping Windows 10 or Linux Mint?
      2. What guide is most ideal for my situation? 
       
      If you need any additional information or details, I am more than happy to provide that. I tried multiple guides months ago and could not get the installation to work. 
       
       
×