Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra / Mojave / Catalina on mobos Serie 100 / 200 / 300 / 400 SkyLake / KabyLake / CoffeeLake / CometLake DSDT

5,430 posts in this topic

Recommended Posts

1 hour ago, pompis12 said:

Hi Mald0n ..

After a year without hackintosh, I have encouraged to return :)

Would you be so kind as to put all the patches on the DSDT?

 

Config:

 

Asus Z390 F Gaming

 

9900k

 

Sapphire RX570 8gb 

 

iGPU disable

 

Many Thanks

 

 

 

Send me iMac-de-PoMpIs.zip

Arquivo Comprimido.zip

use it, correct efi folder

https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.100.200.300.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
2 hours ago, idfox09 said:

Hi MaLMaLd0n 

Can you help me check config :wallbash:

My config

  • ASRock B365 Pro4 
  • i5-9400 
  • Non GPU 
I use the HDMI port
Thank you very much :weight_lift:

 

configF.plist

use my efi folder, reboot

https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.SERIES.100.200.300.zip

and extract send_me for edits

--Run_Me
RunMe.app
https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/22/2019 at 6:18 AM, profile said:

Yes quicksync are enable now and I disable to csm on bios but my PC won't wake up from sleep again.

 

I try to darkwake= 0 , 1 , 2 ,8 for sleep - wakeup it booted but laggy keyboard and mouse system crash. Reboot required for system to return to normal.

Hi again there .After waking from sleep my macOS is laggy, key presses often double or triple, normal work is not possible anymore. something I could fix? I try slide=0 darkwake=10 and fixdisplay but i didnt fix wakeup 

 

and i got bad news for us mobo usb3 ports doesnt work but extented usb on my  case front usb3  working i didnt understand it

Edited by profile

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2019 at 1:30 AM, MaLd0n said:

Thank you so mush for help me  :D, my hackintosh work so good :moil:
After success hackintosh , can i remove all arguments in boot : -v,-no_compat_check, dark=0

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @MaLd0n

 

Thanks again about your explanation on Olarila about USB Power :)

 

First question:

Sorry if I am Off topic. There is a issue in config.plist on Z390 Aorus Master after some patch update (put MatchOS 10.15). Before this change all works fine.

 

I use AptioMemoryFix + Emuvariable. I can't boot message error below. I try over fix only OSXAptioFree_2000 works

 

ERROR allocating 0x11952 pages at 0x00000000020650000 alloc type 2
couldn't alloc runtime area
Boot failed: will sleep for 10 seconds before exiting

Could you take a look to my config.plist in attachment. Please.

 

Thanks

config.plist.zip

 

Do you have disable panic kext logging patch for 10.15

 

EDIT 1: I've just unlock CFG with modGRUBShell.efi----> same issue

EDIT 2: SOLVED corrupted config.plist

 

Second question:

I use usbinjectall and xhci_unsupported kexts with great DSDT and SSDT, but I've some USB speed mantissa issues. I don't understand why.

 

Log show in attachment

USB mantissa error - 30-09-2019.zip

Edited by Matgen84

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/28/2019 at 10:37 PM, profile said:

Hi again there .After waking from sleep my macOS is laggy, key presses often double or triple, normal work is not possible anymore. something I could fix? I try slide=0 darkwake=10 and fixdisplay but i didnt fix wakeup 

 

and i got bad news for us mobo usb3 ports doesnt work but extented usb on my  case front usb3  working i didnt understand it

Sorry for false alarm usb port all work your patch. ALL MY FAULT. i use ur orginal files again and all done but laggy and key presses double or triple after wakeup cant fix. I searh on some forum its maybe bios files or maybe more complicated. Those who have this problem have always used this asrock motherboard. I can't do anything anymore. if you have an idea I'm waiting. thank you for everything I gave you a lot of trouble.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @MaLd0n you helped me a few month ago with the Razer Blade 15 advanced 2019. But I haven't had much time to dig deeper into it. 

I just did a fresh install and got it to boot. Attached you find the send me. Ive sent you some beer PayPal so you won't run thirsty while helping out. :)

 

I know, that the 2070 won't run, but I will mostly use it to sort Photos, thus I don't need mayor GPU performance. But Ive been struggling getting the Intel 630 to run. 

When we first tried. It either stopped booting or went to a black screen while playing with platform-device ID.

 

I hope we can get most stuff to work. (except RTX and wifi (will exchange that down the road))

Thank you very much.

 

 

Send me Blacks-iMac.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, blackbird_n1 said:

Hi @MaLd0n you helped me a few month ago with the Razer Blade 15 advanced 2019. But I haven't had much time to dig deeper into it. 

I just did a fresh install and got it to boot. Attached you find the send me. Ive sent you some beer PayPal so you won't run thirsty while helping out. :)

 

I know, that the 2070 won't run, but I will mostly use it to sort Photos, thus I don't need mayor GPU performance. But Ive been struggling getting the Intel 630 to run. 

When we first tried. It either stopped booting or went to a black screen while playing with platform-device ID.

 

I hope we can get most stuff to work. (except RTX and wifi (will exchange that down the road))

Thank you very much.

 

 

Send me Blacks-iMac.zip

 

hey

use this efi, reboot and extract new send_me

https://olarila.com/files/Clover.Folder/CLOVER.NOTEBOOKS.100.200.300.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 hours ago, blackbird_n1 said:

Here the new send me with the files put in the patched ACPI folder.

Getting quite a lot PCI Errors during boot. But it goes through.

 

Thank you for the quick help.

Send me Blacks-iMac.zip

 

for video check here

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=10814

 

errors above is just a batteery patch, need it

check if work

DSDT.aml.zip

 

ur trackpad is i2c, elan

some infos here

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=8087

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, MaLd0n said:

for video check here

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=28&t=10814

 

errors above is just a batteery patch, need it

check if work

DSDT.aml.zip

 

ur trackpad is i2c, elan

some infos here

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=8087

 

Thanks a lot.

Trying to fix the video with the device ids. So far it doesn't like the frame buffer ids.

 

Battery shows with the dsdt but it give a lot of capacity correction messages.

 

funny thing is, when I use 7.gen IDs it goes through and even detects something but then restarts. Maybe this info helps

 

IMG_9070.JPG

Send me Blacks-iMac.zip

Edited by blackbird_n1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, blackbird_n1 said:

 

Thanks a lot.

Trying to fix the video with the device ids. So far it doesn't like the frame buffer ids.

 

Battery shows with the dsdt but it give a lot of capacity correction messages.

 

funny thing is, when I use 7.gen IDs it goes through and even detects something but then restarts. Maybe this info helps

 

 

Send me Blacks-iMac.zip

send me ur efi folder too, i'll check

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 9/22/2019 at 12:36 AM, MaLd0n said:

I Dont use ps2

 

use biuos/uefi in default, just disable csm(if need) and enable intelhdgraphics

I try more options on hibernate 0 1 3 25 and 25 shutdown to PC. I couldn't fix to wake up problem yet

Share this post


Link to post
Share on other sites
19 hours ago, MaLd0n said:

send me ur efi folder too, i'll check

 

Here the whole folder. Thanks mate.

EFI.zip

 

p.s. maybe the intel 630 implementation of the newer cpus is better on Catalina ? could give that a shot as well. 

Edited by blackbird_n1

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, blackbird_n1 said:

 

Here the whole folder. Thanks mate.

EFI.zip

 

p.s. maybe the intel 630 implementation of the newer cpus is better on Catalina ? could give that a shot as well. 

check if work

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/14/2019 at 7:02 PM, MaLd0n said:

DSDT.aml.zip


change GFX0 to IGPU
47465830 
49475055 

change HDAS to HDEF
48444153 
48444546 

change HECI to IMEI
48454349 
494d4549 

change SAT0 to SATA
53415430 
53415441 

 

I have been using Hackintosh for years now with working iMessage and wifi and all. I am just curious to know effect of changing SAT0 to SATA. I am using clover and SAT0 loading AplleIntelPCHSeriesAHCI without error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
44 minutes ago, soumaxetuirk said:

I have been using Hackintosh for years now with working iMessage and wifi and all. I am just curious to know effect of changing SAT0 to SATA. I am using clover and SAT0 loading AplleIntelPCHSeriesAHCI without error.

is just for rename to apple device name, sata, nothing more

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   1 member

Announcements

  • Similar Content

    • By imacosiris
      Hi guys
      I already have a Hack running HighSierra and Clover.
      But I think to move to Open Core and install macOS Catalina.
      I just wonder if any one have any experience with this model of Gigabyte motherboard.
      I must add I use this hack as server to share videos no need audio for example, only network and storage
       
      My config is as follow
      Motherboard: gigabyte ga-h97m-d3h
      Processor : Intel i3 3,69 Mhz
      Memory : 32 GB 1600 Mhz DDR3
      Video Card: NVIDIA GeForce GT 710 (Nvidia Web Driver 387.10.10.10.40.105)
       
      System identify as iMac (27-inch, Late 2013) 
      Current version 10.13.6
       
      Boot drive SSD Kingston HyperX Savage SHSS37A120G
       
      Any advice ??
      Br
    • By Lakkantha
      i install mac Catalina osx but can't boot without fake intel inject. And no audio or wifi. Can you help to make my clover config please
      Efi folder
       


    • By rawmassen
      Hi there,
       
      If anyone could help I'd be very grateful, I'm trying to move from Clover to OC but have hit a brick wall for the last 2 days.
       
      It's an ACPI table error: SB_.PCIO.XHC_RHUB.HS11, Namespace lookup failure.
       


      Skylake Build:
      OpenCore 0.5.9
      Mojave 10.14.6, iMac17,1
      Asus Maximus Hero VIII
      6700K
       
      I've attached the config.plist and ACPI folder.
       
      EFI Drivers: OpenRuntime.efi and HfsPlus.efi
      Kexts: IntelMausi, Lilu, VirtualSMC, Whatevergreen
       
      Things I've tried...
       
      1) Clearing NVRAM (as it was previously booted by Clover)
       
      2) Hackintool USB Mapping: both the SSDT files and the USBPorts.kext
       
      3) USBInjectAll.kext (with and without SSDT files)
       
      4) SSDT-RHUB.aml. This seems to be directly involved, spent a long time with this but with no luck.
       
      I followed this guide:
       
      https://dortania.github.io/Getting-Started-With-ACPI/Universal/rhub-methods/manual.html
       
      Everything is XHC in my DSDT, except these definitions at the top (line 72 and 73):
       
          External (_SB_.PCI0.XHC_.DUAM, MethodObj)    // Warning: Unknown method, guessing 0 arguments     External (_SB_.PCI0.XHC_.RHUB.INIR, MethodObj)    // Warning: Unknown method, guessing 0 arguments  
      So I edited the SSDT-RHUB.dsl to this:
       
      /* * Goal of this SSDT is to shut off the RHUB to force macOS into * manually building ports when the ACPI is screwed up */ DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "DRTNIA", "RhubOff", 0x00001000) { External (_SB_.PCI0.XHC.RHUB, DeviceObj) // Full pathing to RHUB, change to yours Scope (_SB.PCI0.XHC.RHUB) // Full pathing to RHUB, change to yours { Method (_STA, 0, NotSerialized) { If (_OSI ("Darwin")) { Return (Zero) // This disables the device only in macOS } Else { } } } } Which results in this AML version:
      DefinitionBlock ("", "SSDT", 2, "DRTNIA", "RhubOff", 0x00001000) { External (_SB_.PCI0.XHC_.RHUB, DeviceObj) Scope (_SB.PCI0.XHC.RHUB) { Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { If (_OSI ("Darwin")) { Return (Zero) } Else { } } } } But I get the same error. 
       
      I'm at a complete loss, can anyone help?
       
       
      config.plist
      ACPI.zip
    • By tonyx86
      *** I have started another thread for installing Catalina on the Dell Latitude E6410.  If you were thinking of installing Mojave, but would prefer to skip right to Catalina, click here. ***
       
      *** I am no longer maintaining the installation files in this first post.  Refer to my Catalina thread for the latest guidelines / files for installing macOS on this Latitude E6410 with Nvidia graphics ***
       
      I was inspired by @duduclx post here for installing El Capitan on a Dell Latitude E6410, so I decided to install Mojave 10.14.5 and subsequently 10.14.6.  Everything works perfectly (including sleep).  I'm starting this thread hoping to help others install Mojave on their E6410s.  A brief installation guide is provided later in this first post.  The interested reader is encouraged to read the other posts in this thread to see how this solution evolved and to learn additional tips/details not provided in this first post (including dual-booting with macOS and Windows).
       
      My system is as follows:
      Dell Latitude E6410 (I7-620m, Nvidia 3100M, 8GB DDR3, 512GB SSD, 1440x900 display, BIOS: A17) MacOS: Mojave 10.14.6 (APFS) (Patched with DosDude Mojave Patcher 1.3.3) MacModel: MacBookPro 6,2 (LPCB._DSM.Name "pci8086,3b09") Kexts: Lilu 1.3.6, VoodooHDA 2.9.2, AirportBrcmFixup 2.0.0, IntelMausiEthernet 2.4.1d1, ACPIBatteryManager 1.90.1, BrcmPatchRam2.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, VoodooPS2Controller (the "Refined ALPS Touchpad" version - release 6 developed by @Dr. Hurt and compiled by @bronxteck), not the original version), USBInjectAll (with custom SSDT-UIAC), VoodooSDHC.kext (configured as shown here). Wi-Fi: Broadcom BCM 94352HMB (with AirportBrcmFixup.kext) CLOVER (Legacy): R4961  
      Configuration items that may be different from what you have seen in other E6410 configurations
      Addition of _OFF and _ON methods to _PTS and _WAK methods respectively (to control discrete graphics in order to enable sleep/wake) LPCB._DSM patched with device-id "3b09" AND "name", "pci8086,3b09" for native Nehalem power management with MacBookPro 6,2 ECDV renamed to EC so that AppleBusPowerController loads AGP.VID._DSM patched with device-id "0a29" so that AppleGraphicsPowerManagement loads No CLOVER Generate P or Generate C States (with the correct LPCB._DSM and MacBookPro 6,2, these CLOVER options are unnecessary for this architecture and only limit max multiplier and reduce number of P states) DSDT patched to include HDAU device (device-id 0x0be3)  
      What is NOT working:
      Display brightness can be controlled with keyboard keys, but cannot be controlled with slider in Display settings. Graphics Power Management - AGPM loads (because 10de,0a29 device is injected), but there's no evidence that 3100m frequency and voltage is changing.
        What is NOT tested:
      Smartcard Reader eSata (I have this disabled in my BIOS) Firewire Port (it does appear in the Network settings, just haven't tried it) Microphone Jack PC Card Slot (I have this disabled in my BIOS)  
      What IS working:
      SLEEP IS WORKING! Everything else not mentioned above.   Speedstep/CPUPowerManagement is perfect, system temps are low, CPU multiplier operates as expected, battery life is long Shutdown is fast Display/graphics acceleration is perfect (thanks to DosDude's Mojave patcher) Brightness (adjusted with brightness keys on keyboard) works perfectly Battery Manager works (battery status is displayed in menu bar) simply by installing ACPIBatterManager.kext. Wi-Fi (after changing to Broadcom BCM94352HMB and installing AirportBrcmFixup.kext) Audio (volume adjustable, volume indicator appears in menu bar).  Switched to VoodooHDA from AppleALC after AppleALC caused slow boot due to "IOHDACodecFunction timeout." Ethernet port (with IntelMausiEthernet.kext) Broadcom BCM20702A0 Bluetooth (with BrcmPatchRam2.kext and BrcmFirmwareRepo.kext) Optical Drive External VGA (with corrected NVCAP.  Need NVCAP 04000000 00000100 0E000000 00000007 00000000 (credit: here) for working external VGA display. Headphone jack Display Port (tested using DP > HDMI adapter) Camera SD Card Reader  
      Known issues and their solutions (These issues have all been resolved, with the solutions incorporated into the attached config files.  The issues are listed here for historical purposes and no further work is needed unless stated otherwise).
      (Solution to this issue is to remove Device (PNLF) from the DSDT): Some users experience display issues.  Solution is to remove Device (PNLF) from the DSDT.  The attached DSDT currently still includes Device (PNLF), so you will need to edit the DSDT to remove PNLF. USB sleep/wake power IORegistry keys are no longer provided in IOUSBHostFamily.kext after High Sierra 10.13.6.  Solution is to added SSDT-USBX.aml to EFI/CLOVER/ACPI/patched.  The attached SSDT-USBX.aml includes USB sleep/wake properties for MacBookPro6,2 from High Sierra 10.13.6 IOUSBHostFamily.kext. Laptop does not sleep on lid close.  Solution is to add Notify (LID0) code to Method (BTNV) in the DSDT.  This is solved in the attached DSDT. Leaving this for historical purposes, but the CLOVER USBFix is no longer necessary after finding that I had incorrectly applied the DSDT _DSM patch for Device (EHC1).  The CLOVER USBFix is not needed after fixing the DSDT..  AAPL,clock-id and device_type do not appear in IORegistry for EHC1.  Solution is to use CLOVER on-the-fly patching/fixing/renaming for EHC1 and EHC2.  Thank you, @feartech, for this tip. ALPS trackpad performance is not good with the "standard" VoodooPS2Controller.kext that I initially used.  Switching to the "Refined ALPS TouchPad driver" is a big improvement.  I've implemented and tested this on my system.  The ALPS version of VoodooPS2Controller.kext mixes up a few keys.  Need to switch the Command and Option keys (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys) and change keyboard type to ISO European. This configuration (captured in the attached config files) uses an injected device-id (10de,0a29) for NVidia 3100m to get AGPM to load.  While I haven't observed any performance differences, a better approach may be to inject AGPM properties for device 10de,0a6c (the actual device-id for the 3100m).  This AGPM method is discussed later in this thread.  I have briefly tested this "FakeSMC.kext method" for injecting AGPM attributes without any noticeable changes in laptop/graphics behavior. IOHWControl is not loaded under AGPM (Should be AGP > VID > NVDA,Display-A@0 > NVDATesla > AGPM > gpu-control > IOHWControl as viewed in IORegistryExplorer).  It is loaded on a real MacBookPro6,2 running Mojave and is loaded on this Dell Latitude E6410 running High Sierra.  If I "Inject NVidia" via CLOVER, IOHWControl loads properly. The Dell Latitude DSDT (BIOS A17) has a bug in Method (GNOT).  In the method, the expression  If (LOr (LGreater (OSYS, 0x07D0), LLess (OSYS, 0x07D6))) always evaluates to TRUE, so the patched DSDT has no dependency on the value of OSYS.  I suspect that LOr should be replaced with LAnd, so that this expression is TRUE for variants of Windows 2001 and False for any other OS.  While this may have no affect on MacOS, it makes one wonder how such an obvious bug made it through Dell QA and is still present in BIOS A17.  Also makes one wonder whether the sleep problem (which no one has solved) was fixed in Windows to address another DSDT bug. The assigned value of ACOS and OSYS in the DSDT are conditional on the operating system.  There is no condition for "Darwin."  The solution is to add a condition for "Darwin" (making it equivalent to one of the defined operating systems (e.g. Linux, Win7, etc).  The attached config hard-codes ACOS and OSYS values equivalent to those for Linux.  Another way to handle this (different from the method employed in the attached config files) might be to override _OSI with XOSI (defined in a custom SSDT). The portType of the Internal Bluetooth device is portType=0 which, according to Rehabman's comments in SSDT-UIAC-All.dsl, is an external USB 2 port.  This should be an internal USB port (portType=2).  I learned through trial and error that the HUB1 and HUB2 definitions in Rehabman's SSDT-UIAC-ALL.dsl apply to the ports on the EHCx USB hubs.  The solution is to include the HUB1 definition in SSDT-UIAC.dsl and change portType to 2 for HP15.  This change doesn't appear to affect/fix sleep, but it may prevent instant wake if we get sleep working. There are minor differences between a real MacBookPro6,2 IORegistry dump and this HackBookPro6,2 IORegistry dump that can be resolved with simple DSDT edits.  I am now running with these changes, but haven't found these changes to make any difference in operational behavior.
      Rename Device (AC) -> Device (ADP1) Remove UID from Device (HPET) Add compatible ID "PNP0C01" to Device (HPET) Change ADP1:_STA from 0x0F to 0xFFFFFFFF Enable Ambient Light Sensor and renamed to Device (ALS0) from Device (ALS) Add compatible ID "smc-als" to ALS0 Rename LID -> LID0 Change "name" definitions to Buffers in _DSM methods Rename Device (PBTN) to PWRB Rename Device (SBTN) to SLPB Sleep / Wake does not work with the basic DSDT edits.  I have discovered that Sleep / Wake can be made to work by adding discrete graphics _OFF and _ON methods to _PTS and _WAK methods respectively (borrowed the concept and code from a working E6430 DSDT: Credit here: https://osxlatitude.com/forums/topic/9248-working-sleep-on-intel-hd-and-nvidia-nvs-on-dell-latitude-e6430-optimus-enabled-or-disabled/page/6/. The Clover boot arg should be changed to "darkwake=0" for reasons explained by @holyfield in this thread.  Leaving this for historical purposes: LCD screen is blank when waking laptop by opening lid (screen is not blank when waking with power button).  Solution is to add darkwake=8 to CLOVER boot args.  Thank you @Hervé for this tip.  
      Brief Installation Guide:
      Configure BIOS (version A17) as follows (leave default unless listed here): Boot Sequence: USB, Internal HDD, CD/DVD, Modular Bay HDD; Boot List Option: Legacy; Integrated NIC: Enabled; Parallel Port: Disabled; Serial Port: Disabled; SATA Operation: AHCI; Misc Devices: Enable Modular Bay, Camera, External USB, Microphone, Media Card and 1394; Latitude ON Reader: Disabled; Keyboard Illumination: Auto ALS and Input; Ambient Light Sensor: Enabled; OROM Keyboard Access: Disable; TPM Security: Disable; Computrace: Deactivate; CPU XD Support: Enable; Performance: Enable all options; Power Management: Disable Wake on AC, Disable Wake on LAN/WAN, Express Charge: Standard, Charge Behavior: Enabled; Keypad: Fn Key Only; Mouse/Touchpad: Touchpad/PS-2 Mouse; USB Emulation: Enable Legacy; Fn Key Emulation: Disabled; Fastboot: Thorough; Virtualization: Enable Intel Virtualization, Disable VT for Direct I/O, Disable Trusted Execution; Wireless Switch: Bluetooth and WLAN; Wireless Device Enable: Bluetooth and WLAN;  Create your MacOS installer USB (Use DosDude's Mojave Patcher for Mojave) (start with High Sierra and not Mojave if you're new to hackintosh). Install CLOVER (Legacy) on installer USB using attached EFI as your guide for patched ACPI, kexts and config.plist Install MacOS to your SSD.  When you run DosDude's Mojave Patcher, DO NOT install LegacyUSBInjector.kext - you're going to use Rehabman's USBInjectAll.kext.  Also, do not install the DosDude SIP kext (you're using CLOVER to manage SIP). Install the following kexts in /Library/Extensions:  ACPIBatteryManager.kext, AirportBrcmFixup.kext, BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakeSMC.kext, FakeSMC_ACPISensors.kext, FakeSMC_CPUSensors.kext, FakeSMC_GPUSensors.kext, FakeSMC_LPCSensors.kext, IntelMausiEthernet.kext, Lilu.kext, USBInjectAll.kext, VoodooPS2Controller.kext (the "Refined ALPS Touchpad driver," not the original), VoodooSDHC.kext (configured as shown here). Switch Command and Option keys to compensate for Refined ALPS driver issue (System Preferences > Keyboard > Modifier Keys).  Also change keyboard type to ISO European to fix the [ ` ~ ] key (to the left of the "1" (one) key. Install VoodooHDA Install HWMonitor application  
      Tips for Improved Performance (on this and other older systems)
      System Preferences > Spotlight > Search Results: Uncheck all options System Preferences > Spotlight > Privacy: Add all Volumes System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce motion" System Preferences > Accessibility > Display: Check "Reduce transparency"  
      Other tips
      If your fan is always running and temps are good, try pressing Fn + z After applying Mojave updates, HWMonitor may not display discrete graphics attributes.  On systems with multiple displays, a second (or third display) may not be active after applying the Mojave update.  The solution to this is to run "sudo kextcache -i /" (in a terminal window) and reboot.  This will usually fix the issue.  If the issue is not fixed, run DosDude's Post Install Utility, apply the Legacy Graphics Patch, reboot and then run "sudo kextcache -i /" if necessary.  
      Screenshots
       
       
      Credits
      In addition to those mentioned in this first post and in subsequent posts in this thread, much of this solution for the Latitude E6410 was made possible by the numerous contributions of @RehabMan.  I hope he's doing well, wherever he is.  Hopefully he has long since forgotten what a PIA I was (and still am) as I was (and still am) learning hackOS.  
       
      E6410-Mojave-v4.zip
    • By jlrycm
      Finally I was able to move from Clover to OpenCore 0.5.9 on my hackintosh build. It boots really fast and even with the famous boot chime. I attached the OC config.plist for anyone who wants to give it a try. I followed the Github step-by-step guide:
      Haswell · GitBook
        dortania.github.io My build specs are:
      Gigabyte Z97-HD3 rev. 2.1, i5-4690K, 16 GB RAM, Gigabyte Aorus AMD RX 580 8gb GPU.
      I used OpenCanopy to give a Clover feeling to the OpenCore boot menu (I don’t like list-type boot menus). 
      config.plist
×