Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
goji

Trying to install on x230 & other units..

6 posts in this topic

Recommended Posts

Hello, i got a Thinkpad x230 as well as other units & i'm trying to install macOS on it. I was doing hackintosh back in time (long ago) then stopped totally & now it seems pretty unfamiliar..

 

Anyway, [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] won't work for me, so i grabbed a InstallMacOSX.command file that do the copy job for me, then i install clover & grab ACPI patched files & config.plist for HD4000 @rehabman but when i boot, i get a weird grey screen asking about boot device, manager, etc.. Leading nowhere..

On the other hand, i'm trying to install macOS on a Xiaomi Notebook Air 13". I successfully made a working boot drive BUT my SSD can't be seen because it's a nvme. Some user explained how to get it work :

 

"In the newer updates they've (OP) made the _DSM acpi method remain intact, this causes our NVMe inhibitor to not work. By using a simple rename to XDSM clover patch, it should work again."

 

I have no clue what "simple rename to XDSM clover patch" is, if you could tell me, that'd be great :D

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

This is the XDSM patch:

<dict>
     <key>Comment</key>
     <string>change _DSM to XDSM</string>
     <key>Find</key>
     <data>X0RTTQ==</data>
     <key>Replace</key>
     <data>WERTTQ==</data>
</dict>
you can see an example config.plist with it here: https://github.com/RehabMan/OS-X-Clover-Laptop-Config/blob/master/hotpatch/config.plist

 

ClaudesTech made a support package for the Xiaomi Notebook Air 13" here: http://www.insanelymac.com/forum/topic/319656-xiaomi-mi-notebook-air-13/ 

 

As for x230 support, someone made a whole GitHub page for running OS X on an x230: https://github.com/Bizzaro/x230-osx so you can compare BIOS settings, etc. Note that this has only been updated to support El Capitan but the Clover config that's shared should work fine

 

There's no need to use some helper tool. using createinstallmedia following this basic guide (Pavo mirror) and then use the config.plist and kexts given from the GitHub page. Don't use the Clover pkg given but rather download the latest Clover pkg from https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/. Put kexts in EFI/CLOVER/kexts/10.12 or EFI/CLOVER/kexts/Other.

 

It's very important to note that there are some kexts provided in that GitHub that aren't compatible with 10.12 - the main ones being the AppleHDA kext and VoodooPS2Controller.kext. The VoodooPS2Controller kext is especially important since it will cause a kernel panic in 10.12. You can update the VoodooPS2Controller kext by getting the latest from here:  https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-voodoo-ps2-controller/downloads/ from what I read x230 uses a Synaptics touchpad so this should work fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello, the problem with ClaudesTech is that he doesn't really seem to allow talking about nvme on his thread, which is my problem. After i posted, i found out the config plist you mention, however adding the lines to mine doesn't help & i still can't see my ssd after boot..

 

About x230 : actually i've been on the Bizarro github you mention, and guess what : there's also another one made for macOS Sierra! And just like the El Capitan one, it's a different version than what i have (lastest) : first 10.11.4 instead of 10.11.6 & next 10.12.2 instead of 10.12.3

 

Anyways, as said in my last, i successfully created a booting drive here it's not my SSD i can't see, nothing shows up in the bootloader, not even the usb drive itself..! I see options, reboot, shutdown, etc.. But no partition is seen so i cannot launch the install.. No idea why it's doing so..?

 

EDIT: Maybe my HackrNVMeFamily-10_12_3.kext is bad too : i can't make it myself since i don't have any 10.12.3 install, i just grabbed it from a github archive i found earlier, can't tell which however, i've been on so many...

 

The user giving direction about dealing with nvme drive said "You should be able to use the .05 release though (maybe even .06). The DSM hasn't always been like this." i'm not sure which (and why..) file from .05 i'm supposed to use, just config.plist?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did my x230 boot drive again, using mbr this time & successfully accessed installer. The reason i sometime got a grey screen instead of clover bootloader appears to be USB 3.0 ports : bootloader appear only if using USB 2.0 port and overall this is very slow (much slower than usb 2.0 is usually). I'm currently on the install process and will update later on. I'm still looking forward for help, especially regarding the Xiaomi!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Great news! Sierra Install was successful and boot too on the x230! Problem is i cannot boot it without my usb install drive, i installed clover using all different options but i always end up with "boot0 error" or something like that..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×