Jump to content
bart2000

Ethernet connected, no internet

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hello,

After reading the FAQ on tonymacx86 and doing a successful install of MacOS Sierra on my HP laptop, I tried to get the ethernet working.

I installed the RealtekRTL8100.kext from mieze (from the FAQ). It recognises the ethernet cable but there is no connection to the internet. I've read every forum post with the same ethernet card and people that have the same problem. And I installed some other kexts but those didn't work at all.
Name: Realtek PCIe FE Family Controller
Hardware id: PCI\VEN_10EC&DEV_8136&SUBSYS_8099103C&REV_0A
It should be
a RTL8101e.
I've a dual boot with Windows 10 and everything is working fine there.
Can someone please help me?

 

I attached my files, look at "problem report" at the bottom of the page.

 

files.zip

Edited by Allan
Tonymac

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
We can help you, but the files requested by Tonymac are useful for Tonymac users, not here.

 

If you really wanna use their tools, please read our Rules.

 


Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By midi-sama
      After a long time of cooking this computer up with a lot of stuff, I'm finally releasing my guide for this P50 with OpenCore.
       
      Lenovo ThinkPad P50 macOS Install with OpenCore
       
      This thread may be used for questions/corrections/additions. Good Luck.
    • By Georgiles
      Laptop: Asus Vivobook F510UA
      CPU: Intel Core i5-8250U
      Graphic: Intel UHD 620
      Wifi: Intel Dual Band Wireless-AC 8265 (no kexts for intel wifi) :(
      Card Reader: Realtek_CardReader(RTL8411B_RTS5226_RTS5227)
      Camera: ASUS UVC HD 7.Audio: Conexant Audio CX8050
      Touchpad: ELAN1300
       
       by parkrypto: thank you tctien342 for the amazing guide.
       
      https://github.com/tctien342/Asus-Vivobook-S510UA-High-Sierra-10.13-Hackintosh
       
      Ebayed the laptop for $290 + tax = $350
      added: 16gb RAM + existing 8GB = 24GB          Timetec Hynix IC 16GB DDR4 2400MHz PC4-19200 Non ECC Unbuffered 1.2V CL17 2Rx8 Dual Rank 260 Pin SODIMM Laptop Notebook Computer Memory Ram Module Upgrade S Series (16GB)     
      added: cheap wifi         TP-Link USB Wifi Adapter for PC N150 Wireless Network Adapter for Desktop - Nano Size Wifi Dongle Compatible with Windows 10/7/8/8.1/XP/Vista Mac OS 10.9-10.15 Linux Kernel 2.6.18-4.4.3 (TL-WN725N)     
      added: NAND 1TB Internal PC SSD https://www.amazon.com/gp/product/B073SB2MXT/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o01_s01?ie=UTF8&psc=1
      Gadget Reviews upgraded too, video: https://www.youtube.com/watch?v=39EquX5PTkQ
       
      I just installed. Everything works fine. I'll test final cut pro, premiere pro with 4k footage and get back with you on performance. 
      For now moves like a performant Mac book pro. 
      I installed Catalina first but I could not make the Intel UHD 620 Graphics get proper QE/CI. 
      Mojave is just fine. I want to use this system for quick video editing on the go.
      Geekbench in my signature.  
      If you need any files or have any questions pls ask.
       






      asus f510u mojave.zip
    • By valueimagery
      Hello,
      I have almost succesfully converted from Clover to OpenCore 0.5.4 following this Vanilla Guide by khronokernel
      https://khronokernel-2.gitbook.io/opencore-vanilla-desktop-guide/
       
      Just an issue with the ethernet intelmausiethernet.kext injecting...
      SOLVED - the sample plist default kernel entry for Ethernet BOOLEAN is NO.  I changed to the kext name correctly, but oversaw to make the simple change to YES!
       
      OC 0.5.4
      OSX 10.15.2
      ASUS Rog Maximus X Code Bios v2203 (uses Intel® I219V)
      i7 8700k w/ AMD RX 580 Sapphire Nitro+ SE
       
      The latest kext is in my EFI/OC/Kexts folder with the other latest kexts that have loaded properly.  It seems to be entered correctly in the config.plist like the other latest kexts.  But the service is inactive and there is no Ethernet connection.  Airport works fine.
       
      I ran kextstat in terminal and could confirm that the kext was not loaded. Nor did en0 report anything with IoRegistryExplorer
      The only way I was able to get ethernet to work was by manually installing the kext into the L/E/ folder via ##### and after reboot.
      I can confirm ethernet is now working and reports as loaded with kextstat, and the device populates in IoRegistryExplorer.
      I know ##### sn't the proper way to install kexts so reaching out for some advice if I've done anything wrong with my config.plist
      Possibly an issue with OC version 0.5.4? I know everything is still BETA.
      Attached is my EFI folder with serial removed
      EFI.zip
    • By jamesxxx1997
      Hi everyone !
      I have a laptop thinkpad x1 yoga 2018 , the sound device is realtek alc285.
      My friend and I spend numerous time on patching its layout-id , however either the headphone jack or laptop audio recording have noises.
      Any help is appreciated , thank you !!!
       
      HdaCodec#0 (Realtek ALC285).bin
      HdaCodec#0 (Realtek ALC285).txt
      HdaCodec#1 (Realtek ALC285).bin
      HdaCodec#1 (Realtek ALC285).bin.cpgz
      HdaCodec#1 (Realtek ALC285).txt
      HdaCodec#2 (Intel Kaby Lake HDMI).bin
      HdaCodec#2 (Intel Kaby Lake HDMI).txt
    • By soumaxetuirk
      If you have a working Brightness Slider and you might be using Brightness slider or manual hotkeys to control brightness then this guide may help you to use your Native hotkeys of laptop.
       
      (All the Credits goes to @RehabMan     For OS-X-ACPI-Debug Kext and DSDT Patches.)
       
       
      This step assumes that you are using RehabMan's VoodooPS2Controller or Acidanthera's PS2Controller
      Install the kext: https://github.com/RehabMan/OS-X-ACPI-Debug Open MaciASL and click on patch.(Add rehab man repo) Apply "Add DSDT Debug Methods" and "Instrument EC Queries" that are under Brightness Fix. Save the DSDT and restart Look in Syslog as you press the key corresponding to brightness to determine which _QXX methods handle the keys (UPDATE: From Sierra Apple changed logging process. So you won't find ACPIdebug result using syslog command. Instead use following command )
      log show --last 5 | grep ACPIDebug 6. Then patch DSDT:
      into method label _Q1D replace_content begin // Brightness Down\n Notify(\_SB.PCI0.LPCB.PS2M, 0x0205)\n Notify(\_SB.PCI0.LPCB.PS2M, 0x0285)\n end; into method label _Q1C replace_content begin // Brightness Up\n Notify(\_SB.PCI0.LPCB.PS2M, 0x0206)\n Notify(\_SB.PCI0.LPCB.PS2M, 0x0286)\n end; Change the variable _Q1D/_Q1C as per the log. 

      7. Try compiling and check if it generates errors
      8. If it does, then change the PS2M to PS2X according to the one found in your DSDT
      9. Save and place the compiled DSDT.
      10. Now you should see that you have your corresponding keys to change your brightness 
       
       
       FOR  more detail and Queries,Check Out original Post of @RehabMan Here;
      http://www.insanelym...18#entry1997112
      Get Latest Version of  OS-X-ACPI-Debug kext here:
      https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-acpi-debug/downloads
×