Jump to content
MaLd0n

[Guide] Sierra / High Sierra on ASUS Z170M PLUS / DSDT

350 posts in this topic

Recommended Posts

we need take a look to disable.kext for it

after updates...is a good solution if work. ;)

I agree, let me know if you figure out how to do it with disable.kext

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Have a disabler by Kabyl, the preset.

e.g in Snow Leopard/Lion, i need disable EFINVRAM to avoid K.P(i think Slice solve it now in last Clover Revision)

Check

Disabler.kext.zip

other e.g. is AppleHdaDisabler, same Kabyl kext and avoid k.p with VoodooHda

AppleHDADisabler.kext.zip

 

need a test

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have a disabler by Kabyl, the preset.

e.g in Snow Leopard/Lion, i need disable EFINVRAM to avoid K.P(i think Slice solve it now in last Clover Revision)

Check

attachicon.gifDisabler.kext.zip

other e.g. is AppleHdaDisabler, same Kabyl kext and avoid k.p with VoodooHda

attachicon.gifAppleHDADisabler.kext.zip

 

need a test

Never used a disabler.kext before, is this how it should be? Because its not working, I get this in boot.log

6:836  0:001  Thinning failed: EFI\CLOVER\kexts\Other\Disabler.kext

Disabler.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

i think need add many things, the AppleHdaDisabler is a good example.

 

i think the Clover Block Kexts don't Work, in System Parameters

Share this post


Link to post
Share on other sites

AppleALC was the best thing to happen when it comes to OS X updates. Nothing against Toleda but it runs laps around his Realtek ALC AppleHDA Audio injection method. Hey, I like the DSDT patches you made for the ASUS Z170M PLUS and was hoping you could help me patch a DSDT for my EVGA Z97 FTW motherboard. If it wasn't for your EVGA X58 patch contributions integrated into DSDT Auto Patcher (by el coniglio) I would've never had success running my first hackintosh stably (in 2010). I have already extracted a DSDT.dsl from my Z97 build in Windows and it can be downloaded as an attachment from this thread here. If you could be so kind to help me out I'd gratefully appreciate it.

Hey, Frank!

Ofc

Hdmi work in IntelHD and NVidia/Ati, just patched.

AppleAlc is amazin'!

Share this post


Link to post
Share on other sites

just for fun now, Pavo! All patches is same in old times 2008/2012, just update IDs, add more, etc.

http://www.insanelymac.com/forum/topic/192518-dsdt-fixes-for-gigabyte-boards/

http://www.insanelymac.com/forum/topic/188920-master-chiefs-p5k-pro-acpi-warfare/?do=findComment&comment=1280888

http://www.insanelymac.com/forum/topic/235523-dsdt-auto-patcher/

http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=385

The last Auto-Patcher have 500+ mobos patches, but i dont release.

Nowadays it's just for fun and fraternization. ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

just for fun now, Pavo! All patches is same in old times 2008/2012, just update IDs, add more, etc.

http://www.insanelymac.com/forum/topic/192518-dsdt-fixes-for-gigabyte-boards/

http://www.insanelymac.com/forum/topic/188920-master-chiefs-p5k-pro-acpi-warfare/?do=findComment&comment=1280888

http://www.insanelymac.com/forum/topic/235523-dsdt-auto-patcher/

http://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=385

The last Auto-Patcher have 500+ mobos patches, but i dont release.

Nowadays it's just for fun and fraternization. ;)

What patch(es) are you using for no display (video signal) on wake?

Share this post


Link to post
Share on other sites

U have problem with video signal on wake?

I'm helping someone out who has a Z170 mobo and they mentioned they couldn't get video signal on wake...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I dont have problem, but other user report it, in some cases darkwake solve, try other darkwake=x

The old Clover version dont have problem ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey MaLd0n,

 

I have an ASUS Maximus VIII Extreme Z170 board with a Skylake i7-6700k in it. I can't find any DSDT patches for it online, and have no idea where to start because it's such an unusual board, so would you be so kind as to edit my clean DSDT for me? I'm running an iMac 17,1 SMBios and trying to get my GTX 1080 to run on the new Pascal drivers, so I could probably use the AGDP GFX0 fix, as well as USB 3 and all the other normal stuff.

 

https://www.dropbox.com/s/ahe45whdgbetcmh/EFI.zip?dl=0

 

https://www.dropbox.com/s/w5cnerovcd98a4n/Skylake%20IOReg.ioreg?dl=0

 

Thank you in advance, man!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'll upload it tonight when I can. In the mean time, I'm still getting the "black screen" on boot when I try to run the gtx 1080 and web drivers. Even after I put back the original Graphics Policy kext.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Turns out there was nothing wrong with the GTX 1080. The drivers just don't support multiple monitors on boot yet. But as promised, here's the IOReg after all the clover DSDT and SSDT patches:

 

https://www.dropbox.com/s/lhobp55j02od17j/Skylake%20Patched%20IOReg.ioreg?dl=0

 

And here's the associated Clover folder:

 

https://www.dropbox.com/s/ck8jfipb0ynggsn/CLOVER.zip?dl=0

 

Hope it's what you wanted to see. Thanks again for everything!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Bazza08
      Hi Guys I have been trying to get my hackintosh to work using High Sierra... My Build is:--
       
      Asus Z87-K Mother board
      Intel i5 processor
      8 gig of Memory
      Nvidia Geforce GT 730 4gb DDR3 
      500gb SSD hard drive 
      I can get it up and running if I take Graphics card out and use Internal graphics, but when I have my graphics card in the only way I can get it to work is to use boot flag nv_disabe=1 .... and the graphics are rubbish..... I am trying to get it working by creating my own DSDT file..
       
      what I have tried is to download and used  RwPortableX64V1.7 to extract 4 SSDT.aml files and one DSDT.aml ... I was looking on this forum for any clues what to do next
      but I a am afraid I am stuck... I have uploaded the files I extracted from  RwPortableX64V1.7
       
      Any Help would be appreciated 
       
      Bazza
      DSDT.aml
      SSDT-1.aml
      SSDT-3.aml
      SSDT.aml
      SSDT-2.aml
    • By Aldaro
      Gigabyte, in their infinite wisdom, decided to remove the option to disable serial ports, and not being able to do so has been causing me some problems. I know that I have to either use a patch in clover, or create a custom SSDT to disable super I/O, but I honestly do not know how to go about doing this. One of the weirder problems I'm experiencing is the inability to connect to Apple Music (error 11556) unless I go into my network settings, and delete my serial connection. If anyone could help me out with this, that'd be greatly appreciated; anyway, thank you for taking the time to read this.
       
      SPECS:
      Mobo GIGABYTE Z390 M GAMING (UEFI F8)
      CPU: i5 9600k
      RAM: 32GB DDR4 @ 2666 Mhz
      GPU: AMD Radeon RX 580 w/ 8GB of VRAM (MSI armor oc edition)
      Storage Samsung 970 evo 500GB
    • By cvad
      View File Bootdisk Utility
      Make bootable USB Flash Disk for MAC OS X with Latest Clover bootloader revision fast and easy by one click! under OS Windows.
      Special utility from cvad & russian MAC community for new hackintosh users.
       
      Enjoy...
       
      For more information and complete instructions please see this topic.
       
       
       
       
      Feel free to "Rate File"
      Submitter cvad Submitted 04/28/2013 Category Bootloaders  
    • By JamesMaloney
      Salve a tutti,
      ho provato diverse volte ad installare macOS sul mio laptop ma sempre senza successo, non riesco mai ad arrivare nemmeno all'installer!
      Ho tentato ormai diverse configurazioni/driver ma non capisco mai da cosa siano derivanti gli errori o i blocchi che mi trovo davanti e sto quindi cercando aiuto per capire come procedere 
      Nello specifico il config che sto provando ad utilizzare non mi trova per niente la partizione con l'installer, mentre un altro vecchio (presente sempre nella cartella di clover allegata con estensione .orig) si inchioda subito dopo la scelta della partizione di avvio.
      Qualcuno mi sa dare una mano su come superare ciò?
      Grazie in anticipo,
       
      Giacomo
       
       
      P.S. Le mie specifiche sono:
       
      - Modello ASUS N552VW-FI202T
      - Schermo 3840x2160
      - CPU Intel Core i7-6700HQ
      - RAM 16GB ddr4 2400mHz
      - Intel HD Graphics 530 + nVidia 960m 4GB (anche funzionasse solo la Intel sarebbe perfetto)
      - SSD 256GB
      - HDD 1TB
      CLOVER.zip
    • By e97
      HackPro X99 System
      Until Apple blesses us with the MacPro7,1 – this is for those that require tools to do their work.
      An appropriate bicycle for the mind.
       
       

       

       

       
      Specs:
       
      CPU: Intel Xeon E5-2678 v3 (12 core, 2.5 GHz / 3.3 GHz Boost)
      Motherboard: SZMZ X99-8D3
      RAM: 16GB DDR3-14900R 1866Mhz ECC RDIMM modules
      GPU: Radeon RX Vega 64 8GB
      Storage: Phison E12 m.2 NVMe PCI-E 3.0 x4 SSD
      Water blocks: BARROW CPU + GPU
      Radiator: 360mm x 25mm slim
      Pump: DDC
       
      Case dimensions: 431 mm x 342 mm x 177 mm
       
       
       
      XCPM OFF
       

       
      XCPM ON
       

       
      OpenCL
       

       
       
       
      iMacPro1,1
       

       
       

       
      OpenCL
       

       
       
      NVMe
       

       
       
      Win 10 x64 v1809
       
      AIDA64 - Cache & Memory
       

       
       
      Download:  https://github.com/xe97/X99-8D3-Clover
       
       
       
       
       
      Anyone else I forgot
       
       
×