Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
cuthead

10.7.5 mount efi fail

7 posts in this topic

Recommended Posts



Last login: Fri Jan  6 20:36:28 on ttys000
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ diskutil mount disk0s1
Volume on disk0s1 failed to mount
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ 


Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement


Last login: Fri Jan  6 21:04:43 on ttys000
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ 
Last login: Sat Jan  7 04:34:21 on console
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ diskutil info disk0s1 
   Device Identifier:        disk0s1
   Device Node:              /dev/disk0s1
   Part of Whole:            disk0
   Device / Media Name:      EFI System Partition


   Volume Name:              Not applicable (no file system)


   Mounted:                  Not applicable (no file system)


   File System:              None


   Partition Type:           EFI
   OS Can Be Installed:      No
   Media Type:               Generic
   Protocol:                 SATA
   SMART Status:             Verified


   Total Size:               209.7 MB (209715200 Bytes) (exactly 409600 512-Byte-Blocks)
   Volume Free Space:        Not applicable (no file system)
   Device Block Size:        512 Bytes


   Read-Only Media:          No
   Read-Only Volume:         Not applicable (no file system)
   Ejectable:                No


   Whole:                    No
   Internal:                 Yes
   Solid State:              Yes


cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Last login: Sat Jan  7 05:08:49 on console
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ mkdir /Volumes/efi
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ sudo mount -t msdos /dev/disk0s1 /Volumes/efi
Password:
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ mkdir /Volumes/efi2
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ sudo mount -t msdos /dev/disk1s1 /Volumes/efi2
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ 
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Last login: Sat Jan  7 06:58:02 on console
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ diskutil mount /dev/disk0s1
Volume on disk0s1 failed to mount
cutheads-Mac-Pro:~ cuthead$ 

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's known that if you want diskutil to detect it then you need to format it yourself. If you want to name it "ESP":

sudo newfs_msdos -v ESP /dev/rdisk0s1

Then diskutil will mount it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×