Jump to content
About Just Joined group Read more... ×
JahStories

[Guide] XiaoMi Mi Notebook Air 13"

662 posts in this topic

Recommended Posts

HI everybody after a several hours making the Xiaomi air a usable hackintosh I need to someone to teach me how can I change the About this Mac because when I change the archive on System/Libraty/Display/etc

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

After the latest update of HS 10.13.4 performed on the SSD USB Sandisk hooked to my MBPro 15" everything is OK.

The only issue is some instable behavior with the EDIMAX  7811UN

Share this post


Link to post
Share on other sites

 I am happy for you and thanks for the feedback, Bergui45. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello! I would need help ...
I made the pendrive, the laptop detects it, I enter macOS install from the pendrive, it ends, I enter with clover, I detect the install from the hard drive, the installation is executed (about 20 minutes), but when I start again with clover does not detect the partition of the hard drive, does not give me any kind of error, any solution?
Thanks in advance! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 Ok,   I am far from an expert but the first thing I would do is to check bios settings. Are you trying to boot in uefi mode after a legacy install?

Share this post


Link to post
Share on other sites
23 hours ago, bergui45 said:

After the latest update of HS 10.13.4 performed on the SSD USB Sandisk hooked to my MBPro 15" everything is OK.

The only issue is some instable behavior with the EDIMAX  7811UN

Has someone a better experience with a more reliable USB WIFI adapter?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/11/2018 at 8:45 AM, iOSlalla said:

Hello! I would need help ...
I made the pendrive, the laptop detects it, I enter macOS install from the pendrive, it ends, I enter with clover, I detect the install from the hard drive, the installation is executed (about 20 minutes), but when I start again with clover does not detect the partition of the hard drive, does not give me any kind of error, any solution?
Thanks in advance! :)

The disk has been converted to APFS - if this file is not in your EFI/CLOVER/DRIVERS64UEFI you need to copy apfs.efi into /EFI/CLOVER/DRIVERS64UEFI

 

You can do this to your USB stick with the computer you created it on, and use it to boot the machine for the second part of the install. Remember to also place the file into the SSD's EFI/CLOVER/DRIVERS64UEFI folder when you're installing Clover

apfs.efi

Edited by vk2fro

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've had success with EFI from here... absolutely zero changes.

My machine is i5 6200u GeForce940MX

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/11/2018 at 10:12 AM, bergui45 said:

Has someone a better experience with a more reliable USB WIFI adapter?

The issue of a dead wifi port occurs when awaiking the laptop from a closed screen: then a Reboot is mandatory

Should the screen remains OPEN then no USB & WIFI issue!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/16/2018 at 7:49 AM, STP said:

I've had success with EFI from here... absolutely zero changes.

My machine is i5 6200u GeForce940MX

 

You said EFI FROM HERE??? WITH ZERO CHANGES???

UNBELIEVABLE?

Share this post


Link to post
Share on other sites
40 minutes ago, bergui45 said:

You said EFI FROM HERE??? WITH ZERO CHANGES???

UNBELIEVABLE?

Yes. 

Worth a try. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, bergui45 said:

 

YES OK FOR A TRY

but couldn't find the EFI!

On YouTube page in clip description

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/16/2018 at 2:49 AM, STP said:

I've had success with EFI from here... absolutely zero changes.

My machine is i5 6200u GeForce940MX

 

This video are amazing!

 

Now I'm one wants buy a Xiaomi notebook too. :lol:

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, STP said:

 

 

 

 

1 hour ago, bergui45 said:

Sorry but I cannot find clip description???

 

Screenshot_20180520-183132.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

THANX A LOT!

I checked the config.plist : it is very different than the one previously provided by Urashimataro...

Very interesting..

STP let us know should you have USB/Wifi issue after closing the lid/screen and resume after sleep?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys! All works perfect. Thanks a lot. I have two little questions. Which kexts I need to install manually? And, how I can change the dpi to configure it at 936 (actually I thinks all it's small). 

 

Thanks!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 5/16/2018 at 7:49 AM, STP said:

I've had success with EFI from here... absolutely zero changes.

My machine is i5 6200u GeForce940MX

 

I tried Roberto Jorge 's EFI folder on my I5 6200 with NVIDIA 940 MX ; YES it can boot successfully but the screen is too dark and brightness is not modyfiable...

So i went back to my own made EFI...

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/1/2018 at 5:30 AM, bergui45 said:

I tried Roberto Jorge 's EFI folder on my I5 6200 with NVIDIA 940 MX ; YES it can boot successfully but the screen is too dark and brightness is not modyfiable...

So i went back to my own made EFI...

hey man, could you share your EFI please?  I have the same model and not having much luck installing HS:thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello magicthigs,

 

The successful EFI folder is already available on this forum: thanx to Urashimataro about 2 months before.

The only mods i made was using my  own serials cooked from previous SIERRA instal and also just upgrading to the latest Clover...

 

If i use a Wifi USB dongle to have internet access, the Wifi performance are quickly decreasing until just quite unavailable... But if the dongle is hooked in a USB powered HUB everything is OK and particularily with the tiny EDIMAX 7811un.

 

Preventing the WIFI from USB performance decrease may be fixed in the BIOS?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Somebody try update to Mojave the 6200u model?

 

I updated with id-inject 12345678 correctly but when boot to the system I can see an enormous black screen.

Share this post


Link to post
Share on other sites

EDIT:

I followed @sakoula's guide on page 21 without downloading kexts and used clover.xiaomi.4392.20180129.zip folder as EFI.

It works and I can boot and use macOS normally, but with a few problems.

First it doesn't shutdown properly, when I click shut down it shows texts as -v and stops at systemwillshutdown then hangs.

Screensavers don't work, they are glitched, even as preview they are glitched as hell.

Launchpad is laggy and refreshes by blocks of lines, welcome screen refreshes numerous times (same block effect) and iTunes has some glitches at the top.

Audio works fine, at max it's a bit distorted, brightness doesnt work, bluetooth doesn't work even if it's VMware based download.

 

got some fixes?

 

 

Can someone help me out? (installation hang + kec.corecrypto)


 

Spoiler

 

I downloaded macos using the patch tool (high sierra 13.6.02) on el capitan vmware, then formatted and installed on the usb via terminal.

then I installed Clover, using uefi only, clover esp, themes, drivers64uefi, rc scripts target volume.

Finally I copied all 2.1 filespack files on the EFI partition.

 

But I can't manage to start the installer, it gets stuck just after kec.corecrypto when it automatically restarts without launching the installer.

I tried with fakeid 0x123456789 but nada, then tried in pci options to enable both USB ownership and injection, but still nothing

 

My machine is i5 6200u 940mx BIOS A07 with standard nvme on windows and 120gb wd green for macos.

 

Any ideas why it's happening?

 

I uploaded my EFI and screenshot

 

Im new to this :)

 

thanks!

Screenshot_20180726-182452~2.png

EFI.zip

 

 

Edited by IS06DMX
Installation successful

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 7/26/2018 at 9:47 PM, IS06DMX said:

EDIT:

I followed @sakoula's guide on page 21 without downloading kexts and used clover.xiaomi.4392.20180129.zip folder as EFI.

It works and I can boot and use macOS normally, but with a few problems.

First it doesn't shutdown properly, when I click shut down it shows texts as -v and stops at systemwillshutdown then hangs. 

Screensavers don't work, they are glitched, even as preview they are glitched as hell.

Launchpad is laggy and refreshes by blocks of lines, welcome screen refreshes numerous times (same block effect) and iTunes has some glitches at the top.

Audio works fine, at max it's a bit distorted, brightness doesnt work, bluetooth doesn't work even if it's VMware based download.

 

got some fixes?

 

 

Can someone help me out? (installation hang + kec.corecrypto)


 

  Hide contents

 

I downloaded macos using the patch tool (high sierra 13.6.02) on el capitan vmware, then formatted and installed on the usb via terminal.

then I installed Clover, using uefi only, clover esp, themes, drivers64uefi, rc scripts target volume.

Finally I copied all 2.1 filespack files on the EFI partition.

 

But I can't manage to start the installer, it gets stuck just after kec.corecrypto when it automatically restarts without launching the installer.

I tried with fakeid 0x123456789 but nada, then tried in pci options to enable both USB ownership and injection, but still nothing

 

My machine is i5 6200u 940mx BIOS A07 with standard nvme on windows and 120gb wd green for macos.

 

Any ideas why it's happening?

 

I uploaded my EFI and screenshot

 

Im new to this :)

 

thanks!

Screenshot_20180726-182452~2.png

EFI.zip

 

 

 

If your launchpad is laggy and the screensaver work with glitches seeems that not has graphic acceleration. See on "About this Mac" the graphic memory.

 

About shutdown, yes, not fix yet. At lest I've not found the patch.


@Elijah no new updates for 10.13.6 or 10.14? :P Really thanks for your job

Edited by dpunx

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By MardukPVP
      Hello guys,

      recently I have tried to install macOS mojave on my Mi Notebook pro (i5 - 8250u model) but have faced one big problem.
      My guide was from Razorkey (https://www.tonymacx86.com/threads/guide-xiaomi-mi-notebook-pro-high-sierra-10-13-6.242724/). As a newbie I have almost no experience in installing macOS on a PC / Laptop... so I hope you can help me .

      But first things first I configurated the BIOS settings on my Mi - Notebook Pro. Therein I just disabled secure boot (because there are quite few options to tick).

      After that I headed over to my secondary Windows - PC and installed a High Sierra virtual machine (thanks to this tutorial: https://techsviewer.com/install-macos-high-sierra-vmware-windows-pc/). At that point everything worked fine.

      Then I downloaded the Mojave patcher and downloaded the full 6GB macOS Installer, put it into applications and formatet my 16GB USB Stick into the journaled + GUID with the name USB meanwhile.
      Next I typed 
      sudo /Applications/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/createinstallmedia --volume /Volumes/USB 
      into the terminal and at that point everything looked like it would work pretty fine. I downloaded Clover Config, mountet the EFI partition and pushed the EFI folder from this site: https://github.com/daliansky/XiaoMi-Pro to the EFI partition on my 16GB USB drive.

      In the folloing I restarted my Notebook, selected the MacOS installer and it bootet into the MacOS installer. By doing that I only noticed that the progress bar turned green at a certain time (attatchment). Even though everything bootet pretty fine, i formattet my only ssd (Samsung) into APFS + GUID and startet the installation.
      At the point of two minutes my notebook suddenly rebootet and it brang me into the same clover selection menue as before (with only one method [macOS Installation]). Unfortunately there was no further installation method.

      When I was trying to reboot the laptop into the installer i got a error [your computer restarted because of a problem...] and i would have to do everything again.


      I hope someone can help me fixing this problem  . Thanks in advance.




    • By ltooz_audis
      I got the perfect working macBook Air 7,2 working with Mojave - Everything is working - I do mean even the SD card reader - audio - backlight controlled with keyboards... I'll write up the full tutorial and video how to soon. Love the Mojave, High Sierra was nothing compared to this.
      Cheers,
      Louis
       
       
       
    • By Cerv4nteZ
      Hi,
       
      i just let my sierra installation on a skylake xiaomi air laptop update. after the obligatory reboot i was greeted with a kernel panic regarding com.apple.iokit.IOAHCIBlockStorage. Now booting into osx doesnt work anymore
       
      Anyone else run into this? Is there a way to make clover save the boot log on this or do you guys salvage the logs from the hfs volume osx resides on?
    • By JahStories
      Files Package For Xiaomi Mi Notebook Air 13” 2.1
      Bios vers A05 — CPU i5 6200U (confirmed working even on A06 bios)
       
      2.1 PACK FOR HIGH SIERRA ONLY, FOR SIERRA USE 2.0
       
      Discussion's thread.
       
      Not working:
      Wi-fi / Bluetooth. (Bluetooth works if using a VM to inject the FW)
      Nvidia Optimus 940MX GPU. (Optimus does not work on macOS at all)
       
      Issues:
      Excessive battery draining while on sleep.
       
      For 2.0 Steps check the discussion thread
      Steps:
       
       
       
      When updating to new versions of the filepack:
      Remove all old files and install the new ones following the ReadMIs.
      Just remember to use the same serials you used before.
       
      Don't use bios mods, other files with different patches or you'll get no help.
      Special thanks to:
      Jolly, gengik84, and RehabMan.
       
      By Jahstories on InsanelyMac a.k.a. EliJah on macos86.com
       

      HELP NEEDED?



      Please don't post a comment, use
      this thread !


      Thanks!


×