Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
kirchiri

VMware workstation multiple monitors Mac guest

1 post in this topic

Recommended Posts

 

I am running VMware workstation pro 12 on Windows 10 host and my virtual machine is OSX 10.11 El Capitan.

 

Has anyone found any tools or hack to get multi monitor support for a Mac guest? If you try to do it like you would with a Windows VM and hit cycle monitors it says "not supported"

 

The best I've come up with so far is using a display link USB monitor and forcing it to the VM only detaching from host, which shows the second desktop and Mac sees it but the mouse won't go over to it in the Mac : (

 

I suspect I am stuck within the parent VMware window even at full screen preventing the mouse from moving over.

 

I disabled spaces in mission control settings to no avail.

 

Any ideas would be great, thank you!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By t0mmenhansen
      I havent used my hackintosh in a while. I wanted to boot to my mac drive. This error comes up when i try to boot. Ive tryed using explorer++ and update the lilu kext and whatevergreen kext, no luck yet. Any ideas?
       
      9700k
      16GB corsair
      1080 nvidia card
      z370-f mobo
      mac drive is an SSD from kingston
      Display port outpoot
       
    • By MSoK
      This is the current version of VMware Tools for OS X / macOS from the VMware CDS repository for Fusion 11.1.0
       
      Please note: In the latest VMwareGfx.kext from Fusion 8.5.5 onwards VMware have discontinued the 2D-Acceleration code, and graphics performance is better now, thanks to Zenith432 for the update.
       
      To check for the latest version visit http://softwareupdate.vmware.com/cds/vmw-desktop/fusion/. The various VMware Tools downloads are located under the packages folder for each version.
       
      Instructions for extracting darwin.iso and darwinPre15.iso
      - Download the files above
      - Extract com.vmware.fusion.tools.darwin.zip.tar
      - darwin.iso is located in the "payload" folder
      - Extract com.vmware.fusion.tools.darwinPre15.zip.tar
      - darwinPre15.iso is located in the "payload" folder
    • By Theapc06
      Hi I Just Bought A Hp Elite 8300 I3 3200 Desktop Computer And I Was Wondering If The Intel HD Graphics Were Going To Be Supported When I iNSTALL Mojave Or High Sierra Thanks -ALEX
       
       
      PS: What Is The Better OS To Go For On This Desktop PC : MacOS High Sierra -10.13 Or MacOS Mojave -10.14
       
                                                   Thanks Again -Alex
       
    • By cgilley
      Bear with me please, the vmware site is almost hopeless, so I ran across insanelymac.. So, I have a fairly high end laptop that has enabled me to push much of my development environment into virtual machines.  One of these VMs was a macOS High Sierra install.  As a developer, I always have an interest in learning new things, and some of my co-workers are Apple advocates.  Plus, there was some s/w I wanted to try that would only work on the mac.  Using unlocker, etc, I was easily able to create a Mac workstation (what the hell do you call this - mac, macos, apple, mac VM?  lol, I don't have the lingo down right....).  I've been using it for the last 4 months.
       
      Then came the VM Workstation 14.1.6 update.  It kept nagging at me, so I finally allowed it to install.  Brain fart on my part, I should have backed up all of my virtual machines.  All the Windows VMs came through fine, but the Mac is stuck in a perpetual re-boot cycle.  I'm sure this is a vmware issue, but I was hoping maybe a reader has seen this before and has some ideas.  I've gone through the vmware logs until my eyes bleed - lots of interesting but useless information...
       
      regards,
       
      cg
       

    • By br0adband
      Currently using VMware Workstation 15.0.3, with High Sierra 10.13.6 fully updated - Mojave has some issues because of changes to how the GUI is drawn so the performance is slower so I stick with High Sierra. But I've noted - over the years this has always been the case with using macOS or OSX in VMware Workstation as a guest OS sitting on top of Windows - that the actual networking performance is pretty lackluster and I've always wondered why.
       
      I have a Windows 7 VM that I created for testing purposes, so here's the setup in terms of the physical host hardware:
       
      HP EliteBook Folio 9470m
      Intel i5-3427u CPU (2 cores/4 threads)
      12GB of DDR3 1600 (dual channel mode, gets about 22GB/s reads and 21GB/s writes so it's fast enough)
      Samsung 860 EVO 500GB SATA SSD (540MB/s reads and 520MB/s writes tested and verified regularly, no issues)
      Intel Gigabit NIC (no issues)
      Gigabit Internet service (I regularly pull 950-960Mbps without issues)
      Windows 7 Professional x64 fully updated as of March 15th (no issues whatsoever)
       
      Doing a speedtest from my ISP I get ~950Mbps results, downloading large contiguous files from some services gives me 70-90MB/s (that's Megabytes per second) sustained bandwidth during the downloads.
       
      For the VM, it's:
       
      VMware Workstation 15.0.3 (unlocked with Donk's unlocker)
      macOS High Sierra 10.13.5 installed from ISO then upgraded to 10.13.6 from App Store
      4GB assigned to the VM (of the 12GB physical hardware RAM)
      2 "CPUs" assigned to the VM (meaning I just have it set for 1 CPU 2 cores, using the extra two threads from Hyperthreading causes some audio glitches with the VM)
      VMware Tools installed (latest available directly from VMware)
       
      Everything in the VM is "stock" meaning I haven't and probably can't alter the hardware profile. Now, if I go do a download from someplace that I know is fast and can provide significant bandwidth in excess of 50MB/s (that's 400Mbps by the math) like Google Drive or Microsoft OneDrive, or perhaps some Linux distro mirror site in my region, I end up seeing a maximum speed of about 150Mbps (that's Megabits per second) or about 18-19MB/s.
       
      Considering it's a Gigabit NIC being fed to the VM, and Gigabit Internet service, I'd like to think the VM should be showing faster speeds but it's not. No matter what I do, even if it's copying files from a network share to the VM (as a shared folder set up in the VM settings) it still maxes out at roughly ~150Mbps and I can't for the life of me figure out why.
       
      Anyone else notice this slow performance?
       
      Here's why I bring it up:
       
      With the Windows 7 VM I use for testing, as a guest OS on top of Windows 7 itself, I can pull 850-950Mbps in the same speed testing situations. But with the macOS VM, 150Mbps tops it seems.
       
      I wonder if there's a reason for this, perhaps the NIC driver in VMware Tools is just crazy inefficient with respect to using macOS on a Windows host which isn't supposed to be done, of course, but we do it anyway because we actually can (thanks to Donk and many others over the years, I have my own storied history as part of The OSx86 Project when it started up long ago).
       
      Just wondering if anyone else has ever noticed this issue. It's not a big huge hassle, of course, but it is somewhat irritating knowing the networking for the VM should be significantly faster. When I look at the Network Adapter properties inside macOS it shows a Gigabit link as far as the VMware networking driver is concerned so, again, it's just odd why it's so limited, almost a flat line at ~150Mbps and I've never been able to get it to go any faster.
       
      Bizarre...
×