Jump to content

441 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

is there a way to edit the info.plist so that voodoohda does not attach to HDMI? currently it takes over my alc221 and my hd4600 hdmi.

As usual. Remove PCIClassMatch and set PCIMatch to your HDA device. It will not match to your HDMI device in this case.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed this on a new Sierra build, worked good. The max volume is a bit low for some apps - any way to increase this ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Installed this on a new Sierra build, worked good. The max volume is a bit low for some apps - any way to increase this ?

PrefPane?

boost=?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, I still don't see boost there. There is output gain, but I can't move the slider. The only sliders I can move is PCM and iMIX & moving them causes the sound to drop very low (no matter which direction i move them in) - Needed to reboot to get my normal sound level back

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi @Slice, 

 

Can I use VoodooHDA only for HDMI audio output(AppleHDA for speaker, mic, hp and VoodooHDA for HDMI)?

 

Thanks in advance,

syscl

Share this post


Link to post
Share on other sites

sergey..good evening

 

sergey, when I turned on the speakers, and I move my mouse, I hear a rustling annoying from the speakers, I am using latest version of voodoo

Share this post


Link to post
Share on other sites

My info.plist is just an example what can be written here. This is not working example and will be ignored by the driver.

You have to write here all you want and yes it will be the same as 2.8.8 if you know how to disable InputMonitor.

The version 2.8.9 is for those who don't care about it.

Thanx a lot

 

sent from my iPhone 7 Plus

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks! My rear & front speaker jack are working. The front mic works but the rear mic not. The "input level" of rear mic doesn't rise too. I have no idea what's going on. 

 

My device info: 

Asus H81M-D

Intel 4th Gen i3 4150 Processor

ALC 887 onboard

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks! My rear & front speaker jack are working. The front mic works but the rear mic not. The "input level" of rear mic doesn't rise too. I have no idea what's going on. 

 

My device info: 

Asus H81M-D

Intel 4th Gen i3 4150 Processor

ALC 887 onboard

 

 

The same here. The rear line input (BLUE) does not appear. And the sound is lower than using the "AppleHDA" kext.

 

Codec Realtek ALC887VD

Share this post


Link to post
Share on other sites

sergey..good evening

 

sergey, when I turned on the speakers, and I move my mouse, I hear a rustling annoying from the speakers, I am using latest version of voodoo

 

This happens to me when I have my iPhone near my speakers.  I think that the speakers are able to pick up electrical interference.  This may be caused by your mouse.  Try another if you have one or can borrow one.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Umm, thats actually supposed to be the other way around. SLE is intended to be locked now after the introduction of SIP and any 3rd party kexts are intended to go to LE.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Umm, thats actually supposed to be the other way around. SLE is intended to be locked now after the introduction of SIP and any 3rd party kexts are intended to go to LE.

I have to repeat. Yes, LE intended for third party kexts, but for SIGNED kexts. 

Anyway my unsigned kexts (fakeSMC, VoodooHDA etc) live in SLE and works fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have to repeat. Yes, LE intended for third party kexts, but for SIGNED kexts. 

Anyway my unsigned kexts (fakeSMC, VoodooHDA etc) live in SLE and works fine.

With SIP disabled, both signed and unsigned kexts work equally in either /L/E or /S/L/E. There is absolutely no difference currently.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Both signed and unsigned kexts work equally in either /L/E or /S/L/E. There is absolutely no difference currently.

So what's the difference between installing kexts in SLE and /CLOVER/kexts/10.12?

Share this post


Link to post
Share on other sites

So what's the difference between installing kexts in SLE and /CLOVER/kexts/10.12?

When you will do update to new OS then kexts from CLOVER will not be injected.

Having all kexts in SLE is safe for update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

This is VoodooHDA is working very well for my needs on my old HP Pavilion dv6 under Sierra. Here are a couple of (not insanely needed) features I never got working:

- Front speakers of the laptop (not very important as I almost always use either headphones or external speakers connected to headphones jack)

- HDMI sound through the ATI Mobility Radeon 5650. I don't need this at all.

- Being able to change the volume from the menu bar / Preferences panel, instead of the VoodooHDA panel. This is the feature I miss the most. In order to control the volume I have to change the PCM slider here:

 

VoodooHDA_2017-02-02_17-54-19.png?dl=1

 

Somehow this PCM slider would have to be linked to the main volume slider of the MacOS. On the sound preferences I see the device, but if I move the slider nothing happens:

https://www.dropbox.com/s/tsezgxyoh1u9imj/Sound_2017-02-02_18-06-06.png?dl=0

 

I tried with both VoodooHDAEnableMuteFix and VoodooHDAEnableVolumeChangeFix, but doesn't seem to make a difference to have those set to true or false.

 

I attach getdump file and current plist, in case you might have some ideas on how to fix this. 

 

getdump: https://www.dropbox.com/s/nv4mwaj6wbvvyfq/getdump.rtf?dl=0

info.plist: https://www.dropbox.com/s/bo65n0hovs1ja35/voodooHDAinfo_plist.rtf?dl=0

 

Thank you so much for your effort on this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Error

No VoodooHDA Devices Detected

 

how to install this kext
I use Pro easykext to install

 

install to P5QL ""VIA VT1708S""  El Capitan

i use VGA  ""OLD MONITOR""

thanks all

Share this post


Link to post
Share on other sites

Error

No VoodooHDA Devices Detected

 

how to install this kext

I use Pro easykext to install

 

install to P5QL ""VIA VT1708S""  El Capitan

i use VGA  ""OLD MONITOR""

thanks all

The problem is marked red.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By ITzTravelInTime
      KX AUDIO DRIVER MOD
       
      Hi guys i am a small developer, i really like to use my sound blaster cards on my machines and i love also coding, so when i find the source code for the kx audio driver on git hub and then Eugene, the creator of kx audio driver decided to no longer maintain the project, i decided to start working on a mod of this driver and maintain it. 
       
      With my mod, created starting from the sources of the last official version of kx audio driver and all the small commiunity updates, i am working to keep the driver compatible with the latest mac os versions and to improove the driver over time.
       
      Supported cards are:
       
       - most of the Sound Blaster live!, live! 5.1 and live! 5.1 digital series (except for the cards not using the 10k1 architecture)
       - sound blaster pci 512 and pci 256
       - Sound Blaster Audigy, Audigy 2 and Audigy 2 zs series
       - E-MU cards based on the 10k2 sound chip (like the EMU8852 aka 0404m, including the pcie version)
       - Sound Blaster Audigy 4 (SB0610 only) and the Audigy 4 pro
       - Sound Blaster Audigy RX (SB0155)
       - other creative and e-mu cards based on the (10k1,10k2, 10k2.5 and CA10300 based cards)
       
      The NOT supported cards includes (but are not limited to):
       
       - ES1370/ES1371/ES1372/ES1373 based sound cards
       - Any CA0106 based card and cards with similar architectures (like sound blaster live! 24 bit, sound blaster audigy SE SB0570, audigy LS and similars, but audigy SA is supported)
       - Any sound blaster x-fi (some of them works on macOS using a modified version of voodoo hda)
       - Any sound blaster recon3D
       - Sound blaster Audigy FX
       - Any sound blaster Z/ZS/ZX and similar series
       - Any sound blaster AE5/AE7/AE9 series
       - Any sound card without an emu sound chip
      - Any ISA Sound card
       
      In the time being the things i have modded or added with this mod are:
       
      - cracking and stability fixes
       
      - added a more proper support for the pci express Sound Blaster audigy rx SB0155 (which basically is an audigy 4 with a pcie bridge chip) 
       
      - more user-frienly names for the cards in the settings and other system menus (so the name will be, for example, SB live! 5.1 SB0060 instead of kx SB0060 [e880] witch was shown in the original driver)
       
      - added support to sample rate changing and bit resolution change (the absolte worst supported quality is 7 khz at 8 bit dept while the absolute best is 192 khz at 32 bit depth)
       
      - inputs support
       
      - added boot args to manage the driver (more info on those soon)
       
      What i'd like to implement but i don't know how to do:
       
       - fix the support when using more than one card, to get all the cards shown in the settings and other menus,
       
       - have the gameport/midi port of older cards to be used in mac os as a midi in/out
       
      If other developers would like to join and help they are free to do so, this is a free open source project afterall, and also an hand from other people with testing and feedback will be nice.
       
      LINKS and downloads:
               -  github repo:                                               https://github.com/ITzTravelInTime/kx-audio-driver   (kext download coming soon, since an update is coming)  
       





    • By AbhilashSathe
      I'm currently using AppleALC inside /EFI/Clover/Kexts.
      Sound works fine through Laptop speakers. However, as soon as I connect my earphones, i start getting a continuous buzzing sound. Can anyone help me with this?

      config.plist
      SSDTS_DSDT.zip

       
      rough 
    • By LSP414
      Cannot figure out where to put custom ringtones on Catalina so I can select them in contacts. They are in the iTunes folder but are not recognized
    • By Diptamondal
      dell inspiron 5378 hackintosh wifi don't work 
    • By noisegate
      Hi,
       
      I use AppleALC v1.3.5, I can see the device in system info but no sound. Any idea?
       
      Thanks!
       
×