Jump to content

444 posts in this topic

Recommended Posts

On 8/15/2018 at 6:31 AM, sapman said:

My internal microphone is not showing up on IDT 92HD73C1X5. Attached is my codec dump. Please help! Thank you!

codec_dump.txt

It is not the dump we want to see. You have to provide dump from VoodooHDA by utility getdump.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Thanks for Mojave support I got no HDMI Audio out, but speaker and earphones are working. How to fix it?

Screen Shot 2018-10-18 at 12.26.26 AM.png

Edited by tayuman

Share this post


Link to post
Share on other sites

I use in Mojave voodoo 2.9.0 V-12 sound, which works fine!!! BUT ! there is no rear(green)  stereo output. How can I add this output?  The present selectable outputs are good, but I wish to add one more. Unfortunately I have no 7.1 speaker for the computer, just home theatre for the room. (the SPDIF out works fine!)

 

What are available now:

1.   7.1CH (green+orange+black+grey REAR)

2.  headphone (green FRONT).     THIS IS WHAT I WISH TO ADD TO REAR TOO!

3.  6 kind of digital-out for HDMI

4. 2 kinds of SPDIF-out

 

My config: Ga-x77z-ud5h (ALC 898) +i7 3770K+RX580+16 GB ram

 

I DO hope that someone can help me ...  I never used voodoo sound before, but for Mojave I could not find  other solution  ... THANK YOU !!!!

 

Other questions: If I use the voodooHDA then can I remove from the clover kexts the RealtekALC.kext and Lilu.kext?

There are also some patches in config.plist /kext patches  which are concern to AppleHDA. Do I remove or disable them?

 

Thank you!       

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, szzs said:

I use in Mojave voodoo 2.9.0 V-12 sound, which works fine!!! BUT ! there is no rear(green)  stereo output. How can I add this output?  The present selectable outputs are good, but I wish to add one more. Unfortunately I have no 7.1 speaker for the computer, just home theatre for the room. (the SPDIF out works fine!)

 

What are available now:

1.   7.1CH (green+orange+black+grey REAR)

2.  headphone (green FRONT).     THIS IS WHAT I WISH TO ADD TO REAR TOO!

3.  6 kind of digital-out for HDMI

4. 2 kinds of SPDIF-out

 

My config: Ga-x77z-ud5h (ALC 898) +i7 3770K+RX580+16 GB ram

 

I DO hope that someone can help me ...  I never used voodoo sound before, but for Mojave I could not find  other solution  ... THANK YOU !!!!

 

Other questions: If I use the voodooHDA then can I remove from the clover kexts the RealtekALC.kext and Lilu.kext?

There are also some patches in config.plist /kext patches  which are concern to AppleHDA. Do I remove or disable them?

 

Thank you!       

Yes remove other kext audio not necessary/ remove patch appleHDA. VoodooHDA is supposing to work without that

Have a look here for the Green Front Audio jack

https://olarila.com/forum/viewtopic.php?t=454

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Voodoo has been working great for me for some time using the "Green Rear" stereo connection, but I've never been able to use the SPDIF-out. The connected amplifier reports "No Digital Data". Ideally I'd like to send Dolby 5.1, or even better DTS as the amp supports this, over the optical link.

 

Any ideas as to why the SPDIF output isn't working, and how to get more than stereo once it is?

 

The SPDIF output is on a PCI card, V/D 1102/0005. Creative Labs Sound Blaster X-Fi, see https://en.wikipedia.org/wiki/Sound_Blaster_X-Fi, which apparently supports DTS output.

 

Find attached my dump file.

 

Thanks,

 

Steve

dump.txt

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 11/22/2018 at 12:57 PM, Slice said:

Open Audio MIDI Setup and restrict SPDIF frequency to 48kHz

 

In Audio Midi Setup the SPDIF-out (Black Rear) is configured as '2 ch 24-bit integer 48.0 kHz' but no output detected.

 

The amp has 'DTS 96/24' logo on the front.

 

Thanks,

 

Steve

Share this post


Link to post
Share on other sites

Guys, Somebody can give  me a hand here? I upgrade to Mojave and install the last Voodoohda, works perfect! I just have 2 problems to solve.

 

First: Jack sense is not workin, I need to change between speaker and headphones manually.

Second: HDAsettings loader is not workin. So every time I start the computer I need to change manually from headphones to speaker.

 

I am adding the gepdump

 

Can I fix this with a patch?

  

getdump voodoohda.rtf

Edited by everart

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello ,

 

i installed in my mac pro (early 2009 ) my xfi titanium , but the system dont recognize my card .

 

I installed the latest version of voodooHDA and still no sound .

 

what am i doing wrong ?

 

tyvm !!

 

Capture d’écran 2019-01-05 à 14.47.47 1.png

Capture d’écran 2019-01-05 à 14.47.59.png

Capture d’écran 2019-01-05 à 14.48.23.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 minutes ago, VinZ said:

hello ,

 

i installed in my mac pro (early 2009 ) my xfi titanium , but the system dont recognize my card .

 

I installed the latest version of voodooHDA and still no sound .

 

what am i doing wrong ?

 

tyvm !!

 

 

 

 

Clover config.plist tout en bas

InjectKexts=Yes

157792677_Capturedcranle2019-01-0508_55_54.png.fb810a9ddfe7b26e1b2fdf886bbc498a.png

 

Reboot la machine

 

 

Edited by chris1111

Share this post


Link to post
Share on other sites
29 minutes ago, chris1111 said:

Clover config.plist tout en bas

InjectKexts=Yes

157792677_Capturedcranle2019-01-0508_55_54.png.fb810a9ddfe7b26e1b2fdf886bbc498a.png

 

Reboot la machine

 

 

Hello Chris ,

 

Where do i find this file to edit please ? im not familiar with this sorry :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, VinZ said:

Hello Chris ,

 

Where do i find this file to edit please ? im not familiar with this sorry :/

Mount EFI Partition

EFI/CLOVER/config.plist

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, chris1111 said:

Mount EFI Partition 

EFI/CLOVER/config.plist

 

I dont use clover i just made a classic install of voodoo hda

 

I checked my EFI partition just in case but no clover folder

Share this post


Link to post
Share on other sites
10 minutes ago, VinZ said:

 

I dont use clover i just made a classic install of voodoo hda

 

I checked my EFI partition just in case but no clover folder

no Bootloader for booting macOS

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 minutes ago, chris1111 said:

no Bootloader for booting macOS

 

I dont understand sorry Chris .

 

I dont have any bootloader on my machine

 

Im completely lost here xD

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, VinZ said:

 

I dont understand sorry Chris .

 

I dont have any bootloader on my machine

 

Im completely lost here xD

ok its a real Mac

so remove VodooHDAPrefpane from preference System and reinstall it manually

Edited by chris1111
sorry I did not notice well

Share this post


Link to post
Share on other sites
7 minutes ago, chris1111 said:

ok its a real Mac

so remove VodooHDAPrefpane from preference System and reinstall it manually

 

Just did and still the same issue :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 minute ago, VinZ said:

@chris1111 I even tried to change my pci port on my mac . Still the same issue :'(

Try to install in /USER/VinZ/Library/PreferencePanes

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, chris1111 said:

Try to install in /USER/VinZ/Library/PreferencePanes

 

Ok , how do i manage to do that ? with the package i cant change the folder no ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
43 minutes ago, VinZ said:

 

Ok , how do i manage to do that ? with the package i cant change the folder no ?

 

Ok i took the file and switch place , reboot and still the same pb .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By vivek.gk
      Hi all ,
       
      Just finished successful install of mojave(10.14.6) everything is working except for sound for the matter ,
      i do not have much knowledge on patch and stuff , even though tried AppleAlc layout-id which did not work for me ,
      i tried voodohda also which did not work either it ends up in panic .
      with DCPI manager it says audio controller 
      PCI Subvendor: 0x225d103c not sure what is my supported alc here .  
      i am attaching darwin dump and dsdt extracted aml and config plist used (rehabman(config.plist for intel4600)
       
      could some one guide me through this as i am newbie to this .
      DarwinDumper_2.9.9b7_INSYDE_Corp._X64_Unknown_vv.rar
      dsdt.rar
      config.plist
    • By ITzTravelInTime
      KX AUDIO DRIVER MOD
       
      Hi guys i am a small developer, i really like to use my sound blaster cards on my machines and i love also coding, so when i find the source code for the kx audio driver on git hub and then Eugene, the creator of kx audio driver decided to no longer maintain the project, i decided to start working on a mod of this driver and maintain it. 
       
      With my mod, created starting from the sources of the last official version of kx audio driver and all the small commiunity updates, i am working to keep the driver compatible with the latest mac os versions and to improove the driver over time.
       
      Supported cards are:
       
       - most of the Sound Blaster live!, live! 5.1 and live! 5.1 digital series (except for the cards not using the 10k1 architecture)
       - sound blaster pci 512 and pci 256
       - Sound Blaster Audigy, Audigy 2 and Audigy 2 zs series
       - E-MU cards based on the 10k2 sound chip (like the EMU8852 aka 0404m, including the pcie version)
       - Sound Blaster Audigy 4 (SB0610 only) and the Audigy 4 pro
       - Sound Blaster Audigy RX (SB0155)
       - other creative and e-mu cards based on the (10k1,10k2, 10k2.5 and CA10300 based cards)
       
      The NOT supported cards includes (but are not limited to):
       
       - ES1370/ES1371/ES1372/ES1373 based sound cards
       - Any CA0106 based card and cards with similar architectures (like sound blaster live! 24 bit, sound blaster audigy SE SB0570, audigy LS and similars, but audigy SA is supported)
       - Any sound blaster x-fi (some of them works on macOS using a modified version of voodoo hda)
       - Any sound blaster recon3D
       - Sound blaster Audigy FX
       - Any sound blaster Z/ZS/ZX and similar series
       - Any sound blaster AE5/AE7/AE9 series
       - Any sound card without an emu sound chip
      - Any ISA Sound card
       
      In the time being the things i have modded or added with this mod are:
       
      - cracking and stability fixes
       
      - added a more proper support for the pci express Sound Blaster audigy rx SB0155 (which basically is an audigy 4 with a pcie bridge chip) 
       
      - more user-frienly names for the cards in the settings and other system menus (so the name will be, for example, SB live! 5.1 SB0060 instead of kx SB0060 [e880] witch was shown in the original driver)
       
      - added support to sample rate changing and bit resolution change (the absolte worst supported quality is 7 khz at 8 bit dept while the absolute best is 192 khz at 32 bit depth)
       
      - inputs support
       
      - added boot args to manage the driver (more info on those soon)
       
      What i'd like to implement but i don't know how to do:
       
       - fix the support when using more than one card, to get all the cards shown in the settings and other menus,
       
       - have the gameport/midi port of older cards to be used in mac os as a midi in/out
       
      If other developers would like to join and help they are free to do so, this is a free open source project afterall, and also an hand from other people with testing and feedback will be nice.
       
      LINKS and downloads:
               -  github repo:                                               https://github.com/ITzTravelInTime/kx-audio-driver   (kext download coming soon, since an update is coming)  
       





    • By AbhilashSathe
      I'm currently using AppleALC inside /EFI/Clover/Kexts.
      Sound works fine through Laptop speakers. However, as soon as I connect my earphones, i start getting a continuous buzzing sound. Can anyone help me with this?

      config.plist
      SSDTS_DSDT.zip

       
      rough 
    • By LSP414
      Cannot figure out where to put custom ringtones on Catalina so I can select them in contacts. They are in the iTunes folder but are not recognized
    • By Diptamondal
      dell inspiron 5378 hackintosh wifi don't work 
×