Jump to content
oldman20

I can't disable NVIDA card for Asus k53sv-sx850

72 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

The dsdt does not change, it s in your bios.

If you apply the gpu patch and the sleep does not work you must apply that fix.

A fixed dsdt does work with any os x version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The dsdt does not change, it s in your bios.

If you apply the gpu patch and the sleep does not work you must apply that fix.

A fixed dsdt does work with any os x version.

more clearly, please! in my case, I must what to do to fix shutdown and sleep? i check cmd: syslog | grep -i "wake reason" but show nothing

Untitled.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Rehabman repo contains some shutdown patches.

Add his repo to maciasl and try them.

 

Is the sleep problem related to the gpu patch? I mean, was it working before the gpu patch?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks you so much, why i can like your post?

 

An error occurred

There was a problem storing your reputation vote.

I try it, and only Shutdown is work, no sleep. maybe it stuck cause some reason? Im not install touchpad yet

What method you add to make it shutdown, sir?

Share this post


Link to post
Share on other sites

lội từ osx.vn qua đây rùi :D

:P thấy mấy mod bên ấy khó quá. Mà bên này bảo 10.11 vẫn sleep đc mới lạ :drool:

Share this post


Link to post
Share on other sites

:P thấy mấy mod bên ấy khó quá. Mà bên này bảo 10.11 vẫn sleep đc mới lạ :drool:

update chữ ký như nào nhỉ? tìm mãi chưa ra máy mình cũng vướng sleep và shutdown

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone have a working DSDT and config.plist (and/or other files) for Asus K53SV for Capitan? I have a patient with this device.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does anyone have a working DSDT and config.plist (and/or other files) for Asus K53SV for Capitan? I have a patient with this device.

 

Does anyone have a working DSDT and config.plist (and/or other files) for Asus K53SV for Capitan? I have a patient with this device.

My laptop k53SV-SX850, quadboot Win10-Ubuntu16.10-Remix OS M-mac Sierra and here my EFI Folder working with El Capitan, also macOS sierra

. Hope help you

https://drive.google.com/file/d/0B8y4u1wyiRl4TUh4bkYxanFoWmM/view?usp=sharing

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, I have the package. You have your serials in the package, not good, better to delete the package again.

Unfortunately, I can not open your DSDT. Not with DSDTEditor, MaciASL or DSDTSE. What was created?
I can open SSDT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, I have the package. You have your serials in the package, not good, better to delete the package again.

Unfortunately, I can not open your DSDT. Not with DSDTEditor, MaciASL or DSDTSE. What was created?

I can open SSDT.

iasl6.1

 

you need to update your maciasl or build/find an new iasl binary or use this and save it using an older version of iasl

http://www.insanelymac.com/forum/topic/318764-cloud-acpi-editor-wip/

Yep, I created DSDT with Maciasl. Why not good serial, bro?

 

Gửi từ Redmi Note 3 của tôi bằng cách sử dụng Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you brothers, I look at this.

 

Edit:

Many thanks, oldman20, the user could be helped with the help of your data.  :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By soumaxetuirk
      Hi,
      I have successful working Intel HD 620 (Lenovo Idealpad 310 - i5-7200,IntelHD 620,Nvidia 640) with "IntelGraphicsFixup.kext", "IntelgraphicsDVMT.kext". I disabled Nvidia graphics by rehabman guide, "SSDT-DiscreteSpoof.aml".
       
      Issue is I am having graphics glitch after screen wake (After sleep or screen time out).I will be glad anyone can guide or fix the configuration.I have attached the clover config below.
       

    • By Thalles
      Olá galera!!
       
      Em primeiro lugar gostaria de parabenizar o trabalho de vocês, eu imagino o quanto deve ser bom responder com eficácia esses fóruns sobre Hackintosh!
       
      Vamos lá possuo este notebook:
       
      http://www.fastshop....RF411SD2,0.aspx
       
      Samsung RF 411 SD2
       
      CPU I3 SandyBridge 2310m
      Nvidia Gt540m + IntelHD3000 (Optimus)
      4GB Ram
       
      Consigo instalar tudo corretamente.
       
      Após entrar no sistema, eu me deparo com muitas dúvidas para instalar as Kexts, e realmente eu fui testando o que achava correto, principalmente em relação ao bootloader.
       
      Ok quando vou reiniciar, o sistema aparece os HD's instalados, e quando seleciono a partição do Mac, ás vezes dá KP, ou trava na parte de NTFS 3.10 ou ainda no ETHERNET ADDRESS.
       
      Se eu utilizar o pendrive de boot ele liga normal realmente estou com essa dificuldade.
       
      Outra coisa foi o áudio também, pesquisei muito e outro fórum na Web, consegui instalar o VoodooHDA 2.72 e desabilitei a AppleHDA, mas quando o sistema começa a iniciar, o som faz um chiado terrível (Creio que seja por causa do microfone...)
       
      Também descobri que poderia usar o DSDT para executar o áudio nativo, apliquei um hack para RF411 que tem no Oralila porém não houve muita diferença, a não ser que não consigo desligar ou reiniciar o sistema (pode ser o DSDT)...
       
      Patch RF411: http://pastebin.com/Da3bQruS
       
       
      Segue aqui uma imagem do SystemInfo para visualização dos Hardwares e compatibilidade:
      Meu Dsdt para vocês darem uma olhada:
       
      http://www.sendspace.com/file/kv34n9
       
      Gostaria de pedir sugestões de instalação, dicas e ideias que vocês tiverem, também ajudarei ao máximo aqui!
       
      Grato!!
    • By ants
      Does anyone know how to make thesystem FIND the NVIDIA card (double GPU OPTIMUS, intel HD3000/NVidia gt540m) ?
       
      I'm trying to make the system work with the nvidia gpu instead of the intel. It has 1gb vram after all and I see the system a litle slow with the intel Hd300 (1366x768)
       
      It seems the problem is that it can't read the PCI bus right.
       
      Under SL (iatkos s3 or maibe [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] method) the system could see the card,
      in the specs it appeared under graphics/monitor as an NVIDIA "monitor" along with the intel gpu, but now in LION (L1/L2) it does not.
       
      and in the PCI specs no card is detected at all.
       
      I'm currently running iAtkos L2, but same thing happened with iAtkos L1, and 10.7.2 combo update applied.
       
      I've made several attempts modifing the nvidia kexts with the device id of my card and erasing all other graphic kexts, but the system starts up just with vga mode and no nvidia kext loaded.
       
      also installed latest nvidia drivers from tonymac..
       
      Any hints apreciated
×