Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Kestrel.Bright

How can I get network card built-in?

4 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

I love those threads which are solved by the thread opener themselves... ;)

Do all the other iApps (Messages, Facetime, iTunes) work as expected with your LAN-Device connected as en1?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Built-in ethernet shows up as en1 when the driver isn't available or doesn't load when the system is installed. To fix this, I put IONetworkingFamily in my Clover kexts folder alongside the ethernet driver. This way it will driver will load during setup.

 

If you don't do this, then delete NetworkInterfaces.plist and preferences.plist in /Library/Preferences/SystemConfiguration/ and reboot. It will reinitialise the network settings and put ethernet as en0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By e.ricu
      Salve, sono da poco riuscito ad installare l'OS di High Sierra sul mio laptop, ma adesso non va la scheda di rete, il bluetooth pare funzionare, invece; inoltre non riesco a rendere l'HDD bootabile, ho installato clover, copiato clover della chiavetta ma niente, la scheda madre non lo riconosce come un OS e non esiste alcuna opzione del tipo "OS type", qualcuno può aiutarmi? grazie in anticipo 
    • By Discount_Mac
      Hello,
       
      I have done a semi-successful install of macOS Sierra 10.12.6 on my Dell OptiPlex 3010. When I mean semi-successful, I mean I have some issues left, one of them is Networking.
       
      Networking, meaning Ethernet, does not seem to work on this machine after installing Mac OS. I've tried installing kext files, reinstalling Sierra, and so on but nothing seems to work, I have an Ethernet cable plugged and it's lights flashing and whatever but the connection does not show up in Sierra.
       
      My PC Specs are:
       
      Dell OptiPlex 3010 MT
       
      Intel Core i3-3240 @ 3.40GHz
       
      AMD Radeon HD 7470
       
      4GB of RAM
       
      Realtek RTL8111E
       
      So, Any Help?
       
      -Discount_Mac
       
    • By anantprakash92
      Hey guys! i just needed some help with my bluetooth. i have ar9462, i know its not compatible, but bluetooth should work out of the box. I know theres a way to load firmware with windows, and I've tried rebooting from windows into OS X, which doesn't seem to load it. 
       
      I have an HP-M6-1045dx running MacOS Sierra with everything else pretty much working. 
       
      Also, I found this dsdt patch, unfortunately i haven't figured out how to install it. 
       
      Any help would be appreciated, thank you.
       
       

      https://github.com/matthew728960/Clover-ACER-E1-471G/blob/master/Tools/AR5B22/Atheros%20AR3012%20Bluetooth.txt

      Here's the dsdt patch it tells me to apply
    • By gaieges
      Hi there,
       
      I've been struggling for a while now with getting my Asus z270g motherboard's onboard lan to work with Sierra.  I've been able to get most of the other components working thanks to the generous efforts of this forum, but this last problem has been causing me quite the level of stress!  
       
      The z270g apparently has a i219-v chip, however it appears to be a bit different than the device's supported by IntelMausiEthernet (Which I've heard works very well with that chipset).  It's using deviceID 8086:15d6  After looking through the source of the driver it appears that the particular device id isnt being searched for:
       
      00:1f.6 Ethernet controller [0200]: Intel Corporation Ethernet Connection (5) I219-V [8086:15d6] Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Ethernet Connection (5) I219-V [1043:8672] Flags: bus master, fast devsel, latency 0, IRQ 123 Memory at df100000 (32-bit, non-prefetchable) [size=128K] Capabilities: <access denied> Kernel driver in use: e1000e Kernel modules: e1000e Here's what I've tried so far:
       
      With IntelMausiEthernet kext: Installed driver in /S/L/E and /L/E in addition to the Clover bootloader kext directory.  By itself, none of these caused kextstat to load the driver automatically (Aside from the clover directory) Spoofing the Lan ID to something that the driver did support (ie one of the ones that was also using the i219v chipset), caused the driver to load (via kextstat), but no devices in system information or the network pref panel Followed a number of steps in the troubleshooting steps that Mieze listed with the same result (driver loaded but no devices) Didn't see any useful logging info in the debug info steps but happy to get that info if it would help With AppleIntelE1000e kext (from insanely mac)Very similar results to above With AppleIGB kextNo luck across the board (although I haven't tried spoofing the id with this drive)  
      Happy to provide more information that would be relevant to the situation but not sure exactly what would help.
       
      Thanks!
    • By shrivaas73
      Hi,
       
      I have macOS Sierra 10.12 running on my Acer Aspire V5-573G notebook right now. Everything is fine apart from the wireless. Currently, I have access to the following network cards:
       
      1. Dell DW 1530 - Broadcom 43228HM4L
      2. Qualcomm Atheros QCA9377
       
      Is it possible to use one of these two cards, or do I need to buy a new card? I'm looking at the Dell DW 1520 BCM94322HM8L and the Azure Wave AZ-NB290 BCM943225HMB at the moment.
       
×