Jump to content
nmano

[Guide] Mac OSX 10.12 and 10.13 with X99 Broadwell-E family and Haswell-E family

2,141 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

TRY this without X99_Injector USB 3.kext

Here (test 4) SSDT works! But probably need a little tuning... because it was created for fabiosun and not for me. But it works! Attached results, using Smart Auto and X99 Injector...

Now downloading 13.2 Public Beta 6 :yes:

Result with my Big Fat DSDT.zip

Result with SSDT All.zip

post-1313347-0-17994200-1512234594_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi thenightflyer

Can you update 

#ORI DSDT

#Patched DSDT or SSDT

#IOREG

#Clover Config

Thank you.

I tested your ssdt but i've black screen at osx login....just like fabio i use an ssdt to rename my graphic card so i can avoid to patch applegraphicspolicy every time system is updated.

So i cannot tell you if other things are renamed or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you want you can test..

in clover boot option deselect Nvidia web and your system should boot without acceleration

if you have "right" clover version

in my case 4318

 

I tested your ssdt but i've black screen at osx login....just like fabio i use an ssdt to rename my graphic card so i can avoid to patch applegraphicspolicy every time system is updated.

So i cannot tell you if other things are renamed or not.

Share this post


Link to post
Share on other sites

nmano i liked how said Fergarth, perfect and functional DSDT, maybe it's already time to change) will you help me? I managed to make SSDT, no so good, black screen, and PCI list mostly empty. i could provide my test SSDT, and Original DSDT and working DSDT. anything alse?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Nextor

Can you test and update ioreg

 

If I disable all .aml files including DSDT keeping only SSDT.aml and SSDT-X99-All_Nextor.aml the system crashes.
 
If I disable all .aml files keeping only DSDT.aml SSDT.aml and SSDT-X99-All_Nextor.aml the system starts but not all the usb ports work and the disk icon is orange.
 
post-31099-0-65512400-1512241127_thumb.jpgpost-31099-0-62565800-1512241134_thumb.jpg

test1.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here (test 4) SSDT works! But probably need a little tuning... because it was created for fabiosun and not for me. But it works! Attached results, using Smart Auto and X99 Injector...

Now downloading 13.2 Public Beta 6 :yes:

Hi Fergarth

PS update your SSDT and IOREG after update

Thanks bro.

 

If I disable all .aml files including DSDT keeping only SSDT.aml and SSDT-X99-All_Nextor.aml the system crashes.
 
If I disable all .aml files keeping only DSDT.aml SSDT.aml and SSDT-X99-All_Nextor.aml the system starts but not all the usb ports work and the disk icon is orange.
 

 

Test 2 update IOREG

#test with plan clover config (No need DSDT patches & Fixes)

#No DSDT

Thank you.

Test 2_SSDT-X99-All_Nextor.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Test 2 update IOREG

#test with plan clover config (No need DSDT patches & Fixes)

#No DSDT

Thank you.

 

I keep having random black screen. audio doesn't work. usb seems ok.
I attach ioreg without nvidia web driver

test2.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, this is my story! Up to 13.1 SU, I have always had graphic acceleration and always with DP 4K connection! From the moment I installed the first 13.2 beta and until the final 13.2, even with the latest Nvidia Web Driver, I can only have black screen. I did not change anything in DSDT or plist config. Although all the updates are done without any errors, something has gone wrong with the graphics or graphics card or the Web Driver...

Next step is to replace the DSDT with an SSDT All and if it does not work, I send GTX to the trash and buy an AMD...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I made some SSDT rename patches.

#FPU to MATH

#PIC to IPIC

#TMR to TIMR


DefinitionBlock ("", "SSDT", 1, "mano", "X99ALL", 0x00000000)
{
    External (_SB_.PCI0, DeviceObj)    // (from opcode)
    External (_SB_.PCI0.LPC0, DeviceObj)    // (from opcode)
    External (_SB_.PCI0.LPC0.FPU_, DeviceObj)    // (from opcode)
    External (_SB_.PCI0.LPC0.PIC_, DeviceObj)    // (from opcode)
    External (_SB_.PCI0.LPC0.TMR_, DeviceObj)    // (from opcode)

    Device (_SB.PCI0.LPC0.MATH)
    {
        Name (_HID, EisaId ("PNP0C04"))  // _HID: Hardware ID
    }

    Name (_SB.PCI0.LPC0.FPU._STA, Zero)  // _STA: Status
    Device (_SB.PCI0.LPC0.IPIC)
    {
        Name (_HID, EisaId ("PNP0000"))  // _HID: Hardware ID
    }

    Name (_SB.PCI0.LPC0.PIC._STA, Zero)  // _STA: Status
    Device (_SB.PCI0.LPC0.TIMR)
    {
        Name (_HID, EisaId ("PNP0100"))  // _HID: Hardware ID
    }

    Name (_SB.PCI0.LPC0.TMR._STA, Zero)  // _STA: Status
} 

X99_RenameXXX.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
I have managed to add all the pci of my motherboard ga-77x-ds3, adding Name (_SUN, 0x02) to each one of my RP0? I have but I would like to know if it is possible to rename it in any way the data that it shows
 

 

I have managed to add all the pci of my motherboard ga-77x-ds3, adding Name (_SUN, 0x02) to each one of my RP0? I have but I would like to know if it is possible to rename it in any way the data that it shows

 

Captura_de_pantalla_2017_12_17_a_las_16_

Share this post


Link to post
Share on other sites

post-454302-0-88568600-1513690348_thumb.pngHi

Can anybody help me with creation of a SSDT for my Firewire card to show correctly in the PCI section?

Find attached a screen shot.

Alternatively, in which forum could I ask for help?

Thanks, Michael

 

 

Edit:

Attached DSDT extracted with MacIASL after boot.

 

System DSDT.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

Can anybody help me with creation of a SSDT for my Firewire card to show correctly in the PCI section?

Find attached a screen shot.

Alternatively, in which forum could I ask for help?

Thanks, Michael

post ur DSDT here

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MaLd0n

That was really a home run!! Works like a charm and the info is correctly shown now in the PCI devices.

Many thanks for your quick and knowledgeable help!!

 

Best, Mike

 

Update.... Sleep seems affected.... will do more testing soon.... will update here...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello MaLd0n

That was really a home run!! Works like a charm and the info is correctly shown now in the PCI devices.

Many thanks for your quick and knowledgeable help!!

 

Best, Mike

 

Update.... Sleep seems affected.... will do more testing soon.... will update here...

Hi Mike,

 

I have a very similar HW configuration to yours... And I'm also in pursuit of having all devices properly listed in PCI section + full sleep on my rig!

 

Do you mind sharing your EFI folder ?

 

Thanks.

 

Boa sorte,

Paulo

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update.... Sleep seems affected.... will do more testing soon.... will update here...

auto wake? if yes, check what devices cause it

log show --style syslog | fgrep "Wake reason"

u can remove _prw or just put state to 0

 

try it, just info in pci, nothing more

SSDT-FRWR.aml 2.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

X99-SSDT-2017

I update some SSDT for X99 system.This update no need DSDT.(ONLY SSDT)

X99 Devices  with 29 SSDT.

Enjoy. :) 

#NO DSDT

#EH01

#EH02

#XHC1

#XHC2

#NVME

#LAN0

#LAN1

#GFX1

#HDAU

#ARPT

#AHCI

#SATA

#SAT1

#SAT2

#EVSS

#HDEF

#SBUS

#FRWR

#MCEH

#DTGP

#ALS0

#EC

#SPSR

#IMEI

#PNLF

#SSD0

#VSND

#MATH

#IPIC

#TIMR

#SLEEP

 

#SSDT-X99-All.aml

 

SSDT-X99-2017.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

X99-SSDT-2017

I update some SSDT for X99 system.This update no need DSDT.(ONLY SSDT)

X99 Devices with 29 SSDT.

Enjoy. :)

 

SSDT-X99-2017.zip

I'll test in a moment and I'll tell you the result

I'll test in a moment and I'll tell you the result

I just tested and leave the result... ok, of course I know it was not created specifically for my hardware!

post-1313347-0-88437900-1513891027_thumb.png

post-1313347-0-89486800-1513891111_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×