Jump to content
nmano

[Guide] Mac OSX 10.12 and 10.13 with X99 Broadwell-E family and Haswell-E family

2,141 posts in this topic

Recommended Posts

Fabio.... that was amazing....!!!!

 

I disabled the oakrsit patch. Now I even get better performance.

​It is also important to disable speedstep in bios and just leave Turbo enabled.

 

Now with the SSDT.aml for the processor I get the best performance ever.

All patches now disabled only reboot fix stays....

 

Do I need that too?

 

Thanks Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

No it is no amazing

Reboot fix with config you are using it is necessary

Oarjsit it is necessary if you enable speedstep

But you have to modify it accordly your turboboost

If you use mine, turbo is at 3700 (25 value in oarksit patch)

If you have 4 Ghz you should change 25 value to 28

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow.... Fljagd... impressive....

 

Can you post your EFI folder.... I am curious which kexts you are using and what your config.plist is.

 

When you have a look at my config.plist, you will see that most patches are disabled.....

 

System works without Speedstep now.... using a bit more power but in general has more performance.

 

Cheers, Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow.... Fljagd... impressive....

 

Can you post your EFI folder.... I am curious which kexts you are using and what your config.plist is.

 

When you have a look at my config.plist, you will see that most patches are disabled.....

 

System works without Speedstep now.... using a bit more power but in general has more performance.

 

Cheers, Mike

Thank

My EFI here

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

interesting how different the different EFI folders are.

Well....eventually I hope to better understand this DSDT.aml creating.... in the meantime I will go with my system.

 

Or maybe we all get lucky and Flagd will write something on his blog.

 

Cheeres, Michael

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

Or maybe we all get lucky and Flagd will write something on his blog.

 

 

ouhlala!!!  :whistle:

I have done extensive research and, tons of testing

I do not yet master perfectly

But it will come

I still have a lot of work to do

Share this post


Link to post
Share on other sites

SSDT Work without X99 USB 3_Injector

I tried to do this a long time ago but today I finally got a breakthrough.

Just drop SSDT-XHC2.AML  into EFI folder and add port limit patch in config.plist.

Happy New Year to you all and don’t forget to like my post!

Enjoy!

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

What about giga X99 SLI, are they good for building?

Anyone? :blush:

 

                                      

 

                                             -------------------------  Happy New Year To You All  -------------------------

Share this post


Link to post
Share on other sites

Got 10.12.2... SOMEWHAT working. Unfortunately, all these system apps won't load and continually crash...

 

Tried:

- repairing permissions - no change

- disk utility first aid - no change

 

Did a fresh install:

- Used AGDP fix and nmano patch, but it fake loaded the nvidia driver

- Removed nmano's patch, got into desktop, changed refresh rate from 60hz to 75hz and the screen lost signal and I couldn't get it back after multiple reboots/iGPU starts

post-1874416-0-00860000-1483294231_thumb.png

post-1874416-0-93975200-1483294231_thumb.png

post-1874416-0-98443100-1483294232_thumb.png

post-1874416-0-62439400-1483294233_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

SSDT Work without X99 USB 3_Injector

I tried to do this a long time ago but today I finally got a breakthrough.

Just drop SSDT-XHC2.AML  into EFI folder and add port limit patch in config.plist.

Happy New Year to you all and don’t forget to like my post!

Enjoy!

 

What's the difference between FakeSMC.kext and AppleSMC.kext?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@favlex theres already a guide for X99 SLI in the forum

No, I was asking here about it to know if You considered good that version.

I supposed to be on the right thread about X99 ain't it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

..well, I consider a good idea post my building list:

 

- Gigabyte x99-UD4

- Intel Xeon E5-2650 v4 or Intel Xeon E5-2630 v4

- Corsair Vengeance LPX Kit 32GB DDR4 2400 Mhz

- Crucial Mx 300 m.2 275GB ssd

- Samsung SSD 840 EVO 250GB Media

- Nvidia GTX 650 ti

- BCM94360CD 802.11 Dual wit the pci.e adapter

- some HDD for backup

 

...thoughts?     ^_^

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a question regarding sleep.... my system works with sleep, but only if there is no USB storage attached.

If I have a stick attached, the system crashes and reboots.

 

Any feedback? Is this something that could be potentially fixed, if so how?

 

Thanks, Mike

Share this post


Link to post
Share on other sites

@favlex you are in the right place! everyone with x99 seems to be accomplishing installations and stability.

 

@fabiosun @okrasit I finally managed to install 10.12.1!, seems like all the nvram problem was a missmatch from clover and osx versions (noob guess), thank you so much for your guidance, it was such a pain, i had to use 2 different efi/clover/kext combinations for usb system installing and post-install system boot (USB EFI attached, System's EFI @fabiosun's with just msr199.kext patched to match E5 2690 V4's max OC frequency))

 

@fabiosun one last thing, how u managed to get the cpu name and the pci tables recognized? cant find a working dsdt and i dont know if i can do the heavy (seems very heavy) lifting of building one, also have u got the built-in audio working?

 

have an excellent 2017 start

 

forgot: installed macOS 10.12.1 (16B2659)

EFI (USB Installer) Clover v2.3k 3961.zip

post-1828051-0-00043600-1483367074_thumb.png

Edited by c4n001

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

for audio follow the following link:

 

            #37            

 

also there you can find my old efi

I use it also for install and post install

for our cpu you have not to  use nullcpupm kext and other things

also our new mb (z10pe d16) is more simple to configure

 

then looking to your config you have to use some kernel patches if you want to delete nullcpupm and msr0119 kext

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi

for audio follow the following link:

 

#37

 

also there you can find my old efi

I use it also for install and post install

for our cpu you have not to use nullcpupm kext and other things

also our new mb (z10pe d16) is more simple to configure

 

then looking to your config you have to use some kernel patches if you want to delete nullcpupm and msr0119 kext

@fabiosun, i already see that patch in the clover config im using (downloaded from one of ur posts) The thing is I didnt copy the dsdt, will try that in a bit, also... Have u noticed? when u control the computer via Screen Sharing from another mac (i used a mac mini and a macbook pro) it goes absurdly slow?

Share this post


Link to post
Share on other sites

SSDT Work without X99 USB 3_Injector

I tried to do this a long time ago but today I finally got a breakthrough.

Just drop SSDT-XHC2.AML  into EFI folder and add port limit patch in config.plist.

Happy New Year to you all and don’t forget to like my post!

Enjoy!

 

Can you create a custom DSDT/SSDTs (for USB, GFX, etc) for me? I'm trying to use Fergarth's DSDT in 10.12.2, but it resolves my GTX 980 TI as his 960 STRIX (which then tells the OS to use OS X driver instead of Nvidia Web).

 

Attached are my ACPI dumps, IOREG file and config.plist!

mfc88.config.plist.zip

mfc88.iMac.IOREG.zip

mfc88.acpi.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'm a bit stuck and was wondering if someone might be able to help me?

 

I have a Z10PE-D8 WS Motherboard with two ES 2699V4 CPU's (2.2Ghz/22core) with bios 3304

I have managed to install Sierra 10.12.2 using 2 kernel patches: the reboot fix and the IOPCI family patch

I also have FakecpuId 0x040674 , MacPro6.1 SMBios, No clover flags, Only kext is Fakesmc

I made an ssdt with the script (macpro6.1 2699v4) and used iMac 17,1 vectors

 

Sierra works fine with 1 CPU apart from some graphic bugs (mainly in chrome) but I cannot get a bench over 26k which seems really slow for this kind of cpu.

Power management (XCPM) is enabled. Tried with EIST off/on. the Watts never go over 60 in Geekbench .

With two CPU's installed I can't get into the system, it just reboots midway. 

I tried turning off hyper threading , limiting the number of cores to 64 in the bios, but just can't get it to run with two Cpus

It would be really great for me to be able to use this under OS X and if I can't I'll have to part with it and build something easier.

 

Any pointers to either get a proper performance out of 1 processor or get both running would be really great

 

I put my Efi here (for 1 CPU) if it's any help

 

Thanks

EFI.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I'm a bit stuck and was wondering if someone might be able to help me?

 

I have a Z10PE-D8 WS Motherboard with two ES 2699V4 CPU's (2.2Ghz/22core) with bios 3304

I have managed to install Sierra 10.12.2 using 2 kernel patches: the reboot fix and the IOPCI family patch

I also have FakecpuId 0x040674 , MacPro6.1 SMBios, No clover flags, Only kext is Fakesmc

I made an ssdt with the script (macpro6.1 2699v4) and used iMac 17,1 vectors

 

Sierra works fine with 1 CPU apart from some graphic bugs (mainly in chrome) but I cannot get a bench over 26k which seems really slow for this kind of cpu.

Power management (XCPM) is enabled. Tried with EIST off/on. the Watts never go over 60 in Geekbench .

With two CPU's installed I can't get into the system, it just reboots midway.

I tried turning off hyper threading , limiting the number of cores to 64 in the bios, but just can't get it to run with two Cpus

It would be really great for me to be able to use this under OS X and if I can't I'll have to part with it and build something easier.

 

Any pointers to either get a proper performance out of 1 processor or get both running would be really great

 

I put my Efi here (for 1 CPU) if it's any help

 

Thanks

Maybe start a new thread. I've built several z9pe, and it was necessary to use nullcpupowermanagement early on until the cpu was supported by osx

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can you create a custom DSDT/SSDTs (for USB, GFX, etc) for me? I'm trying to use Fergarth's DSDT in 10.12.2, but it resolves my GTX 980 TI as his 960 STRIX (which then tells the OS to use OS X driver instead of Nvidia Web).

Hi friend mfc88, good 2017.

Have you tried to edit my DSDT with maciasl? If with my DSDT you can see PCI Devices, just try to change the name of my graphics by the name and specifications of your? I think it's easy. My DSDT from the beginning is the same, I just edit and adding some patches that are appearing or that I find useful. For example, the next test will be to apply the nmamo patch to the USBs in my DSDT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi friend mfc88, good 2017.

Have you tried to edit my DSDT with maciasl? If with my DSDT you can see PCI Devices, just try to change the name of my graphics by the name and specifications of your? I think it's easy. My DSDT from the beginning is the same, I just edit and adding some patches that are appearing or that I find useful. For example, the next test will be to apply the nmamo patch to the USBs in my DSDT.

For some reason when I use your DSDT (non-GFX patched), it's resolving my GPU as your 960 STRIX, instead of my 980 TI. My 10.12.0 (using the same non-patched DSDT) resolves my GPU as 980 TI, so no idea why 10.12.2 resolves to yours.

 

i402iMr.png

 

lM4Frw8.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×