Jump to content
kylon

Cloud Clover Editor (CCE) [Clover, Ozmosis, Chameleon, OpenCore]

121 posts in this topic

Recommended Posts

cce-logo.jpg

 

 

Cloud Clover Editor is an open source application that allows you to manage the configuration of various Hackintosh Bootloaders.


Open Cloud Clover Editor

 

Cloud Clover Editor Wiki

Cloud Clover Editor Sources

 

 

Features

  • Supports Clover EFI, Ozmosis, Chameleon, OpenCore
  • GUI and Text Editor Mode
  • CCE Bank
  • Mobile friendly
  • and more...

 

Officially supported browsers

  • Chrome 42+
  • Microsoft Edge 14+
  • Firefox 39+
  • Safari 10+
  • Opera 29+
  • Opera Mobile 12+
  • Chrome for Android 75+
  • Firefox for Android 67+

 

 

Credits

  • mackie100 - took some ideas from his app
  • Clover EFI dev team
  • Eric Slivka - new serial number
  • Virtual1 - new serial number
  • cecekpawon - PHP 5.3.3 patch, , help with the ACPI Loader Mode flag and more
  • Micky1979 - Clover flying editor  (Discontinued)
  • crusher. - Help with the ACPI Loader Mode flag
  • Download-Fritz - Help with the ACPI Loader Mode flag
  • Pavo - Ozmosis fields and values
  • stehor - Ozmosis fields and values
  • Sherlocks - General help and support
  • gujiangjiang - General help and support

 

Please let me know if i forgot you!

Edited by kylon

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Kudos! Working great on my localhost but not on Clover SF (php 5.3.3) :(

What libs is currently requiring php "5.3.10"? Maybe we can trick/downgrade it a bit?

Maybe you can stick the download button to sidebar / header for easy use? :)

<?php
/*
 * Cloud Clover Editor
 * Copyright (C) kylon - 2016
 * License - http://www.gnu.org/licenses/gpl-3.0.txt
 */
if (version_compare(phpversion(), '5.3.10', '<')) {
    die('This PHP version (' . PHP_VERSION . ') is not supported, please upgrade!');
} else {
    header('Location: cce/index.php');
    exit();
}

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

CFPropertyList requires php 5.3

 

I did a quick test on a site to see the minium php version and this was the result, but i never really did a test on php 5.3.x .

I'm currently on linux and i cannot easily switch php version, i will do some tests with xamp asap.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks

 

In utils.php -> isSelected i need to compare null values, otherwise some selects will have a wrong selected value

 

the source is updated

Share this post


Link to post
Share on other sites

Well, seems my sf account has been deleted for unknown reasons and without email notification :)

 

i ll try to send an email to sf, meanwhile i ll look for a new host that does not delete accounts without notice...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi kylon, good work.

From my WebKintosh.app I created this little app, hope you like it.

 

Awesome, Thanks

 

OP updated

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks to you!

The intention is to support your job. The app name looks fine to you?

 

PS will add a full download manager for zipped files... it's a web browser

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi kylon, I wonder if I can send a post action (or something else) to load a config.plist decided by my app..

i.e., I can update Clover flying editor.app to find the boot partition (mount the ESP if needed) and send the path to the loaded plist to Cloud Clover Editor..

Can you help me?

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

this is a great tools but it always shows error and always show the disconnect form the server.

 

what happend about this web server?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I know, sf is a soo bad.

 

I m still a student, so no job, no money to buy a good host.

I already tried a few free hosts, but there were no improvements.

 

The next month i should be able to use a decent server.

 

Sorry for this delay :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By n.d.k
      After several weeks of testing OC bootloader,  disecting its source code and also Clover's source code as well, I finally switch from Clover to OC as my main bootloader. Wait! don't get the wrong idea that OpenCore is better than Clover. They both work equally well, producing a bootable macOS as an end result with simliar boot time. OC design direction is different with Clover, I believe it's not intended as a Clover replacement, but more narrowing down to macOS specifically. However, macOS is not the only OS that i am using, so, i decided to add some minimal necessary source code modification to the OC to get some of the features I need. I like to share my customized OC forked https://github.com/n-d-k/OpenCorePkg , you have to compile it yourself if you want, i will not provide pre build binary.    
       
      Additional features/changes:
      ============
       
      [ Multi-Boot ]
        - ACPI patches are optional for non macOS with setting ACPI->Quirks->EnableForAll to yes (default is no).
        - Booter Quirtks, SMBIOS and Device Properties patches will only applied to macOS.
          
      [ Hotkeys ]
        - Full functional Hotkeys [1-9] corresponding to Boot Entry's Index number and dedicated W (Windows) / X (macOS) keys can be used without seeing Boot Picker.
                
      [ Boot Picker ]
        - Bios Date/time, auto boot to the same OS or manual set to always boot one OS mode, and OC version are displayed in boot picker.
        - Auto boot to previous booted OS (if Misc->Security->AllowSetDefault is NO/false).
        - macOS Recovery/Tools Entries are hidden by default, use Spacebar in Boot Menu as a toggle on/off to show/hide hidden entries.
                
      [ Custom Entries ]
         - Custom entries are now listed first in picker menu and by the orders they are appeared in Misc->Boot->Entries, before all other entries.
         - Individual custom entry can be set hidden using Misc->Entries->Item 0->Hidden (Boolean).
         - Ability to change entry name found by auto scanner by adding custom entry with the exact same device path,
           this will give users the option to complete change how all boot entries listed in Boot Picker.
          
      [ Others ]
         - No verbose apfs.efi driver loading (if using apfs.efi instead of ApfsDriverLoader.efi).
         - Fixed the unmatched 1st and 2nd stages boot Apple logo (* To ensure a match, set Misc->Boot->Resolution to match with one in macOS preferences,
           and to better boot menu text visibility for 4k+ display, set Misc->Boot->ConsoleMode to Max).
          - ndk-macbuild.tool script are set to compile with latest edk2 (One can easily set to stable edk2 if prefer).
          - NvmExpressDxe driver build script are also available for system without native nvme support. (Compatible with OC and Clover).
       
      Usage:
       - To build OpenCore, run "./ndk-macbuild.tool" at Terminal (require Xcode and Xcode Command Line Tool installed, and open xcode to accept license agreement before compiling).
       - To build NvmExpressDxe driver, run "./buildnvme.sh".
       
      * The fix is by setting the screen resolution before starting the apple boot.efi image back to the setting of the Misc->Boot->Resolution, where the setting of Misc->Boot->ConsoleMode doesn't have the same resolution as screen resolution setting.
       
       
       
       
       
       

    • By valueimagery
      Hello,
      I have almost succesfully converted from Clover to OpenCore 0.5.4 following this Vanilla Guide by khronokernel
      https://khronokernel-2.gitbook.io/opencore-vanilla-desktop-guide/
       
      Just an issue with the ethernet intelmausiethernet.kext injecting...
      SOLVED - the sample plist default kernel entry for Ethernet BOOLEAN is NO.  I changed to the kext name correctly, but oversaw to make the simple change to YES!
       
      OC 0.5.4
      OSX 10.15.2
      ASUS Rog Maximus X Code Bios v2203 (uses Intel® I219V)
      i7 8700k w/ AMD RX 580 Sapphire Nitro+ SE
       
      The latest kext is in my EFI/OC/Kexts folder with the other latest kexts that have loaded properly.  It seems to be entered correctly in the config.plist like the other latest kexts.  But the service is inactive and there is no Ethernet connection.  Airport works fine.
       
      I ran kextstat in terminal and could confirm that the kext was not loaded. Nor did en0 report anything with IoRegistryExplorer
      The only way I was able to get ethernet to work was by manually installing the kext into the L/E/ folder via ##### and after reboot.
      I can confirm ethernet is now working and reports as loaded with kextstat, and the device populates in IoRegistryExplorer.
      I know ##### sn't the proper way to install kexts so reaching out for some advice if I've done anything wrong with my config.plist
      Possibly an issue with OC version 0.5.4? I know everything is still BETA.
      Attached is my EFI folder with serial removed
      EFI.zip
    • By kingoffright
      Dear all,
       
      I have a external harddisk about 500GB, I installed the clover into it and the harddisk is GPT format, below is the 3 partitions details:
      FS01: EFI - disk0s1 - fat32
      FS02: install mac  image - disk0s2 -  hfs+
      FS03: install windows 10 - disk0s3 - fat32
       
      I can use this external harddisk to install Mac without issue, I use below steps to install windows 10
      enter the FS03:
      cd to efi/boot/ and excuete bootx64.efi
      after pop up the windows install screen, i click next and it shows error 'A media driver your computer needs is missing...' and the installation can not go any further.
      Firstly I use ultraiso to write the windows 10 image to a flash disk and no issue to start install window 10 so the image is working fine. Since I dont know how to write
      a wiindow installation image into harddisk partition, I used winrar extra all the files into disk0s3, am I missing some steps or actually clover not support to install windows
      by partitions, apprecating any helps.
       
    • By kushwavez
      Acer Aspire V15 V5-591G - Catalina 10.15.1
      This post will no longer updated, go for the osxlatitude link for further updates
      Original and updated link:
      https://osxlatitude.com/forums/topic/11355-acer-aspire-v-15-v5-591g-catalina-windows-10/
      (Note: mine is 55TU version, but the bootpack will work fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)
      Specifications:
      - Motherboard: USOPP_SLS (Skylake-H PCH)
      - BIOS: Insyde Corp. v 1.15
      - CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.3 GHz (Skylake)
      - GPU: NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB (Optimus) & Intel HD Graphics 530
      - RAM: SK hynix 4 GB DDR4 (Later I bought + KINGSTON 4 GB) 2133 MHz
      - WiFi + Bluetooth: Qualcomm Atheros QCNFA344A 5 GHz (Later -> Broadcom BRCM94352Z M.2 5 GHz WiFi + 4.0 Bluetooth)
      - Audio: Realtek HD Audio: ALC 255 
      - Ethernet: Realtek RTL8168/8111
      - Card Reader: Realtek USB 2.0 Card Reader (USB2.0-CRW)
      - Webcam: HD Webcam
      - HDD: TOSHIBA MQ01ACF032 320 GB HDD
      - SSD: SPCC M.2 230 GB SSD
      - Display: 1366x768 (15.6", Matte)
      - Battery: 6 cell 56Wh / 5040mAh
      - Connectors: 
      1x SD Card Reader 2x USB 3.0 (1x USB Charging), 1x USB 2.0 1x VGA 1x HDMI 1x 3.5mm microphone/audio combined jack connector 1x Ethernet (Rj-45) - Keyboard & Touchpad: Multi-Touch & Multi-gestures ELAN 501 Touchpad, Backlight Keyboard.
      Working:  
      - Wi-Fi (with BCM94352Z)
      - Bluetooth hand-off (With BCM94352Z)
      - Full Graphics enabled on HD 530: ig-platform-id: 0x191b0000 (HD 530 Mobile)
      - Display: if default colour profile is corrupted (blue is not actual blue but purplish) Use "Rec. ITU-R BT. 709-5" Color Profile (System Pref. -> Displays -> Color)
      - HDMI & VGA Outputs: AppleGraphicsDevicePolicy.kext Clover patch
      - Audio (ALC 255): (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack with AppleALC, ALCPlugFix -> layout-id=17)
      - Ethernet Realtek 8168/8111: RealtekRTL8111.kext
      - App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native)
      - Integrated webcam (native)
      - 3.0 USB (native)
      - Touchpad and Keyboard (ELAN501): Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn-> To fix this try Karabiner (VoodoPS2Controller.kext), - for gestures try SmartTouchpad drivers
      - Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with Kext Utility or other installer.
      - Sleep Mode
      - SSD with TRIM enabled (to enable trim, open Terminal and write "sudo trimforce enable")
      Not working:
      - Original Wi-Fi (Qualcomm Atheros QCNFA344A):  unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle.
      - NVIDIA GeForce GTX 950M: Optimus not supported.
      - Card Reader: Unsupported -> Can't really fix because I don't have any SD Card at the moment, maybe can be fixed by adding Prod & Ven IDs to AppleStorageDevices.kext, I never used it anyway. name: "USB2.0-CRW" Prod ID: "0x0129" Ven ID: "0x0bda  (Realtek Semiconductor Corp.)"
      For Wi-Fi:
      - 1st method: You can choose an external USB wifi dongle (I used TP-Link Archer T1U (5GHz support), TP-Link has official macOS drivers, you just need to install it
      - 2nd and I think the best method: Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kexts (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, they're all in my attached zip). You could buy this card from ebay, aliexpress, or amazon
       
      Issues:
      - None
      BIOS Settings:
      - BIOS version 1.15 (irrelevant)
      - Secure Boot: Disabled
      - Touchpad: Advanced
      - Boot mode: UEFI
      Getting ready for Installation:
      - Download the Catalina install zip (bootpack & postinstall): acer_aspire_V591G-55TU_cata.zip
      Installation:
      - Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager)
      - Copy my Clover folder to the USB's EFI folder
      - Boot with the Installer USB
      - If you stuck in boot, reboot and in the Clover bootloader select "config_debug.cfg" -> you'll have more informations about the freeze
       
      Please open the README.rtf in my install zip for more informations about the USB Installer & Post installation!
      On Catalina the System folder is read-only, so you need to remount in rw to modify System/Library. 
      If you have a single RAM and getting panic at boot, then you need to edit the "config.plist" with these (SMBIOS->after "Version 1.0"):
      ->Edit "Frequency" and "Size" to match your RAM values
      <key>Version</key> <string>1.0</string> <key>Memory</key> <dict> <key>Channels</key> <integer>1</integer> <key>SlotCount</key> <integer>1</integer> <key>Modules</key> <array> <dict> <key>Slot</key> <integer>0</integer> <key>Size</key> <integer>8192</integer> <key>Frequency</key> <integer>2133</integer> <key>Type</key> <string>DDR4</string> </dict> </array> </dict> </dict>  
      PowerManagement  fix:
      Set HWPEnable=YES in Clover (already set), CPUFloor to "700", Frequency to "2300" and "3200"(Normal and Turbo, if you have i7-6700HQ version then it should be "2600", "3500") and "FrequencyVectors" from "0x0d000000" to "0x07000000" in "S/L/E/IOPlatformPluginFamily.kext/Contents/PlugIns/X86PlatformPlugin.kext/Contents/Resources/Mac-A5C67F76ED83108C.plist", MSR _xcpm_idle Patch to KernelToPatch in Clover (If you have High Sierra, change "MatchOS" to 10.13):

      <key>KernelToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>MSR 0xE2 _xcpm_idle instant reboot(c) Pike R. Alpha</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> ILniAAAADzA= </data> <key>MatchOS</key> <string>10.14</string> <key>Replace</key> <data> ILniAAAAkJA= </data> </dict> </array> Reboot, and it's 800MHz in idle state, same on Windows.
       

      Elan SmartTouchpad
      I only use scrolling, one-, double- & tripletap
      If you want to try other gestures go to this link for more informations, options (v4.6.5) ->  DETAILS ABOUT THE SMART TOUCHPAD DRIVER FEATURES
      Fn Brightness keys not working with this, tried several things without success. With VoodoPS2Controller it's working, but you'll have no gestures (neither scrolling).
       
       
      Before updating to a new version of Catalina please update kexts (and clover if necessary) to newer versions to avoid kernel panics.
      Generate a serial number with Clover Configurator.app (open up your config.plist with CC then -> SMBIOS -> Serial Number -> Generate New)
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot:
      Dual-boot clean install (on one drive), UEFI Only:
       
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac),   Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,  Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install.   Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       5.  You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive), UEFI Only:
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      I created a video from this restore method: [Hackintosh] Dual-Boot High Sierra & Windows - when Windows already installed - no data waste - UEFI
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (link is in my video's description).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
       Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.  Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.  Restore from image: select your full system restore image.  When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.  When you successfully booted to Mac desktop, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), open EFI, you will see there is a Microsoft folder already (don't touch that!). Copy my CLOVER folder to the EFI folder then Restart.  Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       7.  You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (Only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING MAC RESTORE:
      - Make sure you have partitions in GPT
      - Windows using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. Don't worry, just ignore the errors.
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      - Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)
       
      IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found):
      - It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem)
      - You also could "mount" the EFI from Windows:
      1st method: open cmd in administrator mode and type:
      diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI remove letter=b (This will "unmount" your EFI) 2nd method: open cmd in administrator mode and type:
      mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI) Thanks to all OSXLatitude members for helping me out! (Jake Lo, Hervé, Bronxteck, black.dragon74)!
      Notes:
      2019.11.03: Enabled SIP caused a lots of issues so now it's disabled -> updated bootpack
      2019.11.02: Updated to 10.15.1 -> no problem when/after installing
      2019.10.09: Installed macOS Catalina 10.15 -> Updated Clover, kexts & config.plist -> no problem so far
      2019.08.18: Updated to 10.14.6 -> no problem when/after installing
      2019.06.01: Updated to 10.14.5 -> no problem when/after installing
      2019.04.25: Optimized touchpad scrolling -> updated install files
      2019.03.30: Fixed USB 3.0 ports, fixed Bluetooth crashes after sleep -> updated bootpack
      2019.03.28: Updated to 10.14.4. Unexpected crashes while updating to 10.14.4 -> fixed by updating Clover to the latest (v4910) version. Bluetooth crashes appeared -> fixed by downgraded Brcm*.kexts. Updated bootpack.
      2019.02.24: Bluetooth crashes after sleep -> fixed, updated bootpack. 
      2019.02.22: Updated to 10.14.3. Fixed HDMI Audio by installing "FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext" -> fixed freezing during boot. Fixed brightness levels by installing "AppleBacklightFixup.kext". Also updated bootpack & postinstall zip down in attachments.
      2019.01.21: Removed FakeSMC.kext, SMCHelper-64.efi, replaced by VirtualSMC.kext, VirtualSMC.efi because I got random freezes when booting system (kextd stall[0], (120s): 'AppleACPICPU' -> CPU is at 100%, fans are spinning fast), also updated bootpack in the attachments "acer_aspire_v591g-55tu_clover.zip" -> Freeze continued, brought back FakeSMC, deleted VirtualSMC (caused BT crashes).
      2019.01.18: HDMI Audio is fixed, I didn't do anything HDMI Audio is not fixed, sometimes it worked but most likely not. (no idea why)
      2018.12.09: Updated to 10.14.2 -> did without any complication
      2018.11.28: Fixed combo-jack garbage sound output by installing ALCPlugFix and CodecCommander.kext
      2018.11.01: Updated to 10.14.1 -> HDMI & VGA ports are gone again. -> Fixed by "AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext" rollback from 10.14.
      2018.09.28: Updated to Mojave 10.14 -> Fixed HDMI & VGA Outputs by adding "AppleGraphicsDevicePolicy.kext" patches to config.plist, HDMI audio not working
×