Jump to content
kylon

Cloud Clover Editor (CCE) [Clover, Ozmosis, Chameleon, OpenCore]

121 posts in this topic

Recommended Posts

i would ask TheKing or bsod they are the devs for ozmosis the ozmosis thread

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

the code seems fine

i downloaded the config from here and i manually added the section from here

no data was lost.

 

do you still have the affected plist?

also, can you try to fully clear your browser cache, please? a lof of files were changed in the cce bank commit.

 

PS: meanwhile, i added the new sip flag.

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

i do not still have the affected defaults.plist but i asked bs0d to post a master Defaults.plist in oz thread it may help solve some issues. thx for updating.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hope CCE Bank does match your idea

 

Nice idea, thanks! Maybe you want to update your system requirement readme with +SQL?

Its hard to maintaining both 1st page & repos readme. I hope single link refer to official repos readme should be enough?

 

also, can you try to fully clear your browser cache, please?

 

Could you tell me what exact browser cache problem here, when & where? By adding some unique hash to url stlll cannot fix this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice idea, thanks! Maybe you want to update your system requirement readme with +SQL?

Its hard to maintaining both 1st page & repos readme. I hope single link refer to official repos readme should be enough?

 

Could you tell me what exact browser cache problem here, when & where? By adding some unique hash to url stlll cannot fix this problem?

 

You are right :P

updated.

 

I prefer to keep the readme as small as possible so it s easier to read, i added a link to this thread.

 

 

The browser usually saves css, html, js etc.. locally, and sometimes the cache is not updated, or at least it may requires some time (according to your browser, browser settings, usage).

 

Cce heavily rely on js, so, if your browser mix new stuff and old stuff, cce may not work as expected (especially if there are a lot of changes).

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
<link rel="stylesheet" href="../style/css/cce.css?id=hash">
<script data-rocketsrc="../style/js/index.js?id=hash" type="text/rocketscript"></script>

What Im trying to purpose is: By appending "?id=hash" into your url assets. "Hash" can be your commit id, current date or anything as long its unique & auto generate after each updates.

Share this post


Link to post
Share on other sites

you might not be able to do this but if users are using MacPro smbios they need to omit any extra firmware related stuff to skip the board/ecc ram checks, here is an example of how to do it so it skips checks.

Defaults.plist.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

you might not be able to do this but if users are using MacPro smbios they need to omit any extra firmware related stuff to skip the board/ecc ram checks, here is an example of how to do it so it skips checks.

 

so, no fw features, features mask and fw revision?

 

cce does not know if you will use that config in 10.12 or 10.13 so i cannot delete your settings if you are using a macpro.

 

i could add a new setting that will delete and disable any fw field, if you think this is a good solution.

 

OT:

the ProcessorSerial key is new to me.

is it a plain copy of SystemSerial?

 

thanks

 

 

latest SMBIOS datas by Sherlocks are online.

Share this post


Link to post
Share on other sites

so, no fw features, features mask and fw revision?

 

cce does not know if you will use that config in 10.12 or 10.13 so i cannot delete your settings if you are using a macpro.

 

i could add a new setting that will delete and disable any fw field, if you think this is a good solution.

 

OT:

the ProcessorSerial key is new to me.

is it a plain copy of SystemSerial?

 

thanks

 

 

latest SMBIOS datas by Sherlocks are online.

 

above file, oz file? i think oz also has fw features, features mask in source. 

clover now use fw features, features mask regardless of model when booting. macpro6,1 too.  not sure whether macpro6,1 acutally need these keys or not

 

i think your cce is no problem in clover.

 

add. thank you for smbios update

Share this post


Link to post
Share on other sites

If i understood correctly the macpro cannot boot 10.13 if you set the fw stuff (ozmosis only), so the clover side should be fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hello, if you open through CCE config.plist then the structure breaks down:

before:


<key>Arbitrary</key>

<array>

<dict>

<key>Comment</key>

<string>Inject Intel HD properties</string>

<key>CustomProperties</key>

<array>

<dict>

<key>Key</key>

<string>AAPL,ig-platform-id</string>

<key>Value</key>

<data>

AAASWQ==

</data>

</dict>

</array>

<key>PciAddr</key>

<string>00:02.00</string>

</dict>

</array>


 

after:


<key>Arbitrary</key>

<array>

<dict>

<key>Comment</key>

<string>Inject Intel HD properties</string>

<key>CustomProperties</key>

<array>

<dict>

<key>Key</key>

<string>AAPL,ig-platform-id</string>

<key>Value</key>

<integer>1259</integer>

</dict>

</array>

<key>PciAddr</key>

<string>00:02.00</string>

</dict>

</array>

The video card stops working, correct this bug.

Share this post


Link to post
Share on other sites

taking a little break...

 

@ctich

fixed

 

@Sherlocks

what is the type of ChassisType? int or hex?

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

A major update to cce bank is coming the next month.

 

Unfortunately, public configs from bank 1.0 are not compatible.

Please save your configs locally or pm me to update your old config.

 

A tool to update your private configs will be available soon.

 

No more breaking changes should happen in future updates.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Probably yes

 

Where can i find an up to date documentation, repo or branch and config? (If any)

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

Darwin_0002 is oldWay

 

OldWay is not supported anymore, but it should work.

 

No need to keep them both.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By blackosx
      Notes
      1 - OpenCanopy is a graphical user interface for OpenCore.
      2 - It's currently considered experimental and is not recommended for everyday use.
      3 - This is not a support topic for OpenCanopy but instead somewhere to discuss icons.
      4 - See OpenCore documentation for how to configure and set up OpenCanopy.
       
      Overview
      Many users like to keep their hacks looking as close to a mac as possible by using OpenCanopy with Apple's own icons, however for users that may want to deviate from Apple's boot icons for a more custom look, they're left with having to find their own icons from various places which can sometimes result in a not so consistent theme feel.
       
      To help, I am aiming to 'slowly' create families of 'similar' icons which may eventually lead to a more harmonious look when mixing/customising icons. The idea is that eventually there will be a large 'pick and mix' range of icons where the user can choose which ever ones they like whilst knowing they will all look like they're meant to be together. 
       
      Of course, I could never come up with every permutation that someone could imagine so there will always be icons missing from the range, but over time I hope to grow the collection(s).
       
      git Repository
      https://github.com/blackosx/OpenCanopyIcons
       
      EDIT:
      All Icon sets have now been combined and are available from now on at the new repo
       
    • By poisson-myfish
      So I have some less powerful hardware, that's why I'm installing High Sierra in 2020. Anyway, I'm trying to boot from the USB and I get the following errors:
      00:000 00:000 OCB: Missing DMG signature, aborting 00:585 00:585 OCB: LoadImage failed - Unsupported That's it. The logs begin and end there. The rest of the file is zeroes.
       
      Bootloader: OpenCore 0.5.9 Release
      Drivers:
      HfsPlus.efi
      OpenRuntime.efi
       
      Kexts:
      AppleALC.kext
      Lilu.kext
      RealtekRTL8111.kext
      SMCBatteryManager.kext
      SMCLightSensor.kext
      SMCProcessor.kext
      SMCSuperIO.kext
      VirtualSMC.kext
      WhateverGreen.kext
       
      ACPI:
      SSDT-EC.aml
      SSDT-HPET.aml
      SSDT-PLUG.aml
      Note: I used SSDTTime to make the DSDT dumps for this exact computer
       
      Hardware:
      Intel Core i3 (Haswell)
      An Intel VGA-Compatible Haswell iGPU
      An nVidia Geforce 920m GPU (part of the reason for installing High Sierra)
      USB: Intel 8 Series USB xHCI HC
      SATA: Intel 8 series SATA Controller
       
      If you need more details, here's my laptop https://www.asus.com/Laptops/X540LJ/ . I have the 512GB version with 4GB of RAM
       
      I found a lot of forum posts about people having the same error, except nothing solved mine. Also, I haven't found anything online about the error with the Missing DMG Signature.
       
      EDIT: If anybody needs my config.plist, feel free to ask for it and I'll happily post it
    • By UsamaShahid036
      I was previously using clover with Catalina and on that everything worked very good, now i shifted to Opencore everything is working on laptop except trackpad, from windows is searched that my trackpad is "Microsoft HID" and i have tried all the VoodoI2 kexts, seperately like VoodoI2CHID, VoodoI2CELAN, VoodoI2CSynaptics but trackpad won't work. Previously i was using VoodoI2CHID on clover and trackpad was working very fine.
      Kindly help me in that, a little help would be appreciated.
       I have attached my OpenCore EFI Folder
       
      OC EFI.zip
    • By ltooz_audis
      So, I cheap out and got a $20 dw1820a for my laptop hackintosh - EliteBook 820 G3 macOS Catalina 15.5. Clover wouldn't boot or work properly, OpenCore works perfectly with some adjustment.
      https://www.youtube.com/watch?v=46hanWDwZLA
      Cheers,
      Louis
×