Jump to content
darkvoid

[FIX] macOS Sierra DP1 BCM94532Z WiFi

130 posts in this topic

Recommended Posts

hello

 

ur dsdt full patched ..

 

usb 

sata

sound hdef layout 3

sbus

hd 4000 ig-platform-id 0x0166003

 

for the usb .. maybe u need this .. read how to

 

https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all

 

for the bluetooth maybe this

 

https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-brcmpatchram

 

DSDT.aml.zip

 

good hack

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

hello

 

ur dsdt full patched ..

 

usb 

sata

sound hdef layout 3

sbus

hd 4000 ig-platform-id 0x0166003

 

for the usb .. maybe u need this .. read how to

 

https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all

 

for the bluetooth maybe this

 

https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-brcmpatchram

 

attachicon.gifDSDT.aml.zip

 

good hack

hello i installed brcmpatchram 2 and BRCM firmware repo but the bluetooth is not recognized audio does not work does not work  usb2.0, 2 usb3.0 work 

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello

 

man u should read carefully the links i gave to u ..

 

don't expect all things go work .. if u don't read .. just a example .. ur wifi .. nah don't work ... and from nothing just work

 

good hack

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys, being noob I'm probably breaking lots of protocol but I'm going to ask for help anyway.

 

My BCM94352HMB was/is working fine in El Capitan and was working fine in Sierra Public Beta 2 using Darkvoid's config.plist patch (many thanks Darkvoid). After updating to public beta 3, I get a greyed out wifi symbol with an "x" through it in the menu bar. When I click on this I get a label "Wi-Fi: No hardware installed". I can get bluetooth working using BTFirmwareUploader kext.

 

First question:

 

Is anyone else struggling with this issue?

 

Second question:

 

What information should I be sharing with the Forum to get a fix?

 

Many thanks

 

A

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I found that 5ghz not working after some time running 10.12 dp2. Any similar problem?

 

5GHz patch applied and verified working under dp2. But after a while under system information Wifi tab it lists none of 5ghz channel.

Solution found. For my card 5GHz patch to FCC/US is buggy and will not work after disconnect/connect any wifi. Change to #a country code solve the problem. Here is the patch (credit to Ramalama):

AirPortBrcm4360
Find: 4183FCFF742C48
Replace: 66C7062361EB2B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Guys, being noob I'm probably breaking lots of protocol but I'm going to ask for help anyway.

 

My BCM94352HMB was/is working fine in El Capitan and was working fine in Sierra Public Beta 2 using Darkvoid's config.plist patch (many thanks Darkvoid). After updating to public beta 3, I get a greyed out wifi symbol with an "x" through it in the menu bar. When I click on this I get a label "Wi-Fi: No hardware installed". I can get bluetooth working using BTFirmwareUploader kext.

 

First question:

 

Is anyone else struggling with this issue?

 

Second question:

 

What information should I be sharing with the Forum to get a fix?

 

Many thanks

 

A

I am having the same issue with this update. Did you ever find a solution to this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am having the same issue with this update. Did you ever find a solution to this problem?

Regrettably, I have not had much time to research the matter and so have not resolved this challenge. As you can see by the TOD stamp, it's quite late and I've got an early appointment tomorrow.

 

One of my friends suggested that I need to inject the kext, however I thought that was what Darkvoid's enabled me to avoid that.

 

Should I find a solution, I will post it here.

 

Update: I've just notice Public Beta 4 is out, so I shall update that tomorrow and report back. :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Regrettably, I have not had much time to research the matter and so have not resolved this challenge. As you can see by the TOD stamp, it's quite late and I've got an early appointment tomorrow.

 

One of my friends suggested that I need to inject the kext, however I thought that was what Darkvoid's enabled me to avoid that.

 

Should I find a solution, I will post it here.

 

Update: I've just notice Public Beta 4 is out, so I shall update that tomorrow and report back. :D

I was finally able to get it working after the update. 

 

What I did was take the wifi drivers from the first release and install them to the OS with KextWizard, then with the patch that Darvoid provided, and the Fake PCI kext (both the FakePCI.kext and the on for Broadcom wifi cards provided by RehabMan). The card finally powered on successfully! :thumbsup_anim:  I am using it on the lastest release right now as I type this. :D

 

Let me know if you need any help achieving this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was finally able to get it working after the update. 

 

What I did was take the wifi drivers from the first release and install them to the OS with KextWizard, then with the patch that Darvoid provided, and the Fake PCI kext (both the FakePCI.kext and the on for Broadcom wifi cards provided by RehabMan). The card finally powered on successfully! :thumbsup_anim:  I am using it on the lastest release right now as I type this. :D

 

Let me know if you need any help achieving this.

Finally updated to PB4 and it looks like I will need your help. Where to I find to wifi drivers from the first release? (presumably these are the kexts on the EFI partition). Now a really stupid question, where do I find the FakePCI.kext and the Broadcom wifi cards? Apologies to all on the forum for being dumb, please have patience with me. :D

 

Update, I've found Rehabman's FakePCIID.kext (which I'm assuming is the FakePCI.kext you refer to). Based on what I've read on this page (https://github.com/RehabMan/OS-X-BrcmPatchRAM), these kexts are to support Bluetooth and not specifically wifi. I haven't found the wifi drivers from the first release so your offer of help is greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally updated to PB4 and it looks like I will need your help. Where to I find to wifi drivers from the first release? (presumably these are the kexts on the EFI partition). Now a really stupid question, where do I find the FakePCI.kext and the Broadcom wifi cards? Apologies to all on the forum for being dumb, please have patience with me. :D

 

Update, I've found Rehabman's FakePCIID.kext (which I'm assuming is the FakePCI.kext you refer to). Based on what I've read on this page (https://github.com/RehabMan/OS-X-BrcmPatchRAM), these kexts are to support Bluetooth and not specifically wifi. I haven't found the wifi drivers from the first release so your offer of help is greatly appreciated.

For the wifi to work you have to use FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext with FakePCIID.kext in S/L/E. As far as the drivers from the first release, they are in the original installer that you downloaded for PB1, you have to go into the installer that you download, Right click on it and click show package contents. Go to the Shared Support folder, and mount installesd.dmg. After that is mounted, you have to mount BaseSystem.dmg, navigate to the S/L/E and find IO80211Family.kext and IO80211FamilyV2.kext

 

From there you copy to desktop and install with KextWizard, and with the patch supplied by Darkvoid, it should power on and you should have wifi.

 

The bluetooth is completely separate.

Share this post


Link to post
Share on other sites

For the wifi to work you have to use FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext with FakePCIID.kext in S/L/E. As far as the drivers from the first release, they are in the original installer that you downloaded for PB1, you have to go into the installer that you download, Right click on it and click show package contents. Go to the Shared Support folder, and mount installesd.dmg. After that is mounted, you have to mount BaseSystem.dmg, navigate to the S/L/E and find IO80211Family.kext and IO80211FamilyV2.kext

 

From there you copy to desktop and install with KextWizard, and with the patch supplied by Darkvoid, it should power on and you should have wifi.

 

The bluetooth is completely separate.

Wow, that's brilliant. I'm really learning a lot. Unfortunately, that's not working for me. As a precaution, I've repaired permissions and rebuilt the cache but still no luck. I've verified the presence of all 4 kexts in S/L/E and that my config.plist does indeed contain Darkvoid's patch.

 

Tomorrow, I'll try to update Clover - I'm on V2.3K r3646. The new one is r3691, although I can't see the changes log (using this link http://www.projectosx.com/forum/index.php?showtopic=2656)so I'll have to bite the bullet.

 

And finally I must thank you for your help. I definitely would not have been able to get this far without it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wow, that's brilliant. I'm really learning a lot. Unfortunately, that's not working for me. As a precaution, I've repaired permissions and rebuilt the cache but still no luck. I've verified the presence of all 4 kexts in S/L/E and that my config.plist does indeed contain Darkvoid's patch.

 

Tomorrow, I'll try to update Clover - I'm on V2.3K r3646. The new one is r3691, although I can't see the changes log (using this link http://www.projectosx.com/forum/index.php?showtopic=2656)so I'll have to bite the bullet.

 

And finally I must thank you for your help. I definitely would not have been able to get this far without it.

Definitely update your clover. 

 

What I would try is instead of using clover configurator to apply Darkvoids patch, I would add it manually via textedit.app. For some reason, I don't know why, that is the only way I have been able to get the patch to work. Open the config.plist file, find the patch, delete it, and then re-add the patch via copy and past back to the config.plist file, save and reboot. Hopefully this will work for you.

 

Like I said, I don't know why, but every time I tried to add the patch with clover configurator, it never worked. After adding it manually, the card was finally powering on.

 

Let me know if that makes any since. Also, PM me if you need any further help.

 

Edit: Also, I am on Clover 3676, and updating it today to 3691

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was finally able to get it working after the update. 

 

What I did was take the wifi drivers from the first release and install them to the OS with KextWizard, then with the patch that Darvoid provided, and the Fake PCI kext (both the FakePCI.kext and the on for Broadcom wifi cards provided by RehabMan). The card finally powered on successfully! :thumbsup_anim:  I am using it on the lastest release right now as I type this. :D

 

Let me know if you need any help achieving this.

 

Unfortunately, just as all the other potential solutions proposed in this thread this one did not work for me either.  In my case, the situation remains that Darkvoids patch hasn't worked for any of the Developer Preview or Public Beta updates other then the very first DP release.

 

Though I have an external USB Wi-Fi Adapter working, I am wondering what other internal solutions exist.   Will a DW 1510 AGN Half BCM4322 Dual-Band N PCI-E Card fit in the same slot  ?   I have an old Dell Latitude E6400 running mac OS Sierra with that card and the internal Wi-Fi has continued to work through each incremental PB update without any issue whatsoever.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i am using darkoid's patch with a DW1550 it has worked fine through all the dp's so far with his patch the DW1510 does work OTB as you mention the DW1550 is the same form factor as the DW1510 half mini pci-e.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was able to get it working with just Darkvoids patch.  I had to rebuild cache several times for it to finally take.  Did not have to revert back to the DP1 drivers.

 

Unfortunately, the GM release still requires the patch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Was able to get it working with just Darkvoids patch.  I had to rebuild cache several times for it to finally take.  Did not have to revert back to the DP1 drivers.

 

Unfortunately, the GM release still requires the patch.

 

I can't make BCM94352HMB work, on "kextstat" it shows that neither "toledaARPT" or RehabMan's "FakePCIID" are loaded. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't make BCM94352HMB work, on "kextstat" it shows that neither "toledaARPT" or RehabMan's "FakePCIID" are loaded. Any ideas?Make 

make sure you rebuild the cache. I had to do it a couple of times.  Also, make sure you are running both FakePCIID and FakePCIID_Broadcom_Wifi.  As well as the BT kexts.

Share this post


Link to post
Share on other sites

anyone have 5g connection lost after wakeup?

 

fresh boot, i can use 5g wifi.

 

and go sleep, wakeup, 5g wifi is gone, can only use normal wifi.

attachicon.gif스크린샷 2016-09-21 오후 3.26.08.png

 

https://github.com/toleda/wireless_half-mini

 

if you have issue like me, download config-bcm94352-120.plist.zip

 

and input 10.12 patch and you have to input MatchOS 10.12.x. also previous patch 10.11 input MatchOS 10.11.x

 

Thanks toleda and darkvoid

Share this post


Link to post
Share on other sites

It appears that the patch that works for 10.12 does not work for the developer beta of 10.12.1.  This affects both wifi and bluetooth handoff patches.

 

Here's the kext from version 10.12.1:

 

AirPortBrcm4360.kext.zip

 

Talk about quick response:

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/312521-pre-releases-macos-sierra/?p=2281834

Share this post


Link to post
Share on other sites

Really not sure if this is the right place or not...

 

Successful booting the app store Sierra on my setup except WIFI, i use an USB BT adapter.

 

in last 3 versions of OSX used - bcm4352bt.kext from Feb 1 2014 to get WiFi....

 

for some reason in Siera i dont get it anymore -

 

post-356045-0-45876800-1474724628_thumb.png

 

can anyone here help so i can install to my main drive???

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://www.olarila.com/topic/5165-olarila-app-images-and-folders/   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
        First... If you need DSDT edits... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation --Create a bootable copy of El Capitan /  Sierra / High Sierra / Mojave https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader/releases   --Replace with my Clover folder https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Install EL Capitan / Sierra / High Sierra and boot into system!     Post Installation   --Install Clover and replace with my folder   https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/     --Reboot and activate video!   Bingo! Now you need a fine tune! DSDT Time!   My DSDT GA P35-DS3   DSDT.MaLd0n.zip     Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -DARWIN -LPC -HDEF -RTC -EHCI -UHCI -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -EC -PNLF --Native Power Management
       
      Use Clover, check Generate P and C States
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --AUDIO
       
      Device HDEF + AppleAlc + Lilu
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/293863-applehda-patch-requests/   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://www.olarila.com/topic/5165-olarila-app-images-and-folders/   Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell   https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/   Skylake, Kabylake and Coffeelake is here https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
          First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra / High Sierra / Mojave   https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick   https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader/releases   --Replace with my Clover folder https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder   https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
       
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
    • By The Krya
      Hi, I've upgraded from Mojave to Catalina and now my WiFi card didn't recognized in system. I upgraded clover and kexts to latest versions, but Wifi didn't appears.
      In "about this Mac" I see:
      CoreWLAN: 13.0 ((null))
      CoreWLANKit: 13.0 ((null))
      Menu Extra: 13.0 ((null))
      System Information: 12.0 (1355)
      IO80211 Family: 12.0 (1200.12.2b1
      Diagnostics: 1.0 (910)
      AirPort Utility: Not Installed
       
      My kexts is:
       
      I checked forum and table of supported Wifi cards - and everything should work (a lot of people has this card working on Catalina). When I was on Mojave my wifi was ok.
      As I can see in terminal output ( after command "kextstat") - kext for wifi not loaded, but I'm not sure because I haven't got a lot of experience of this
      *my english isn't good enough, sorry for that*
       
      Any help appreciated and thanks
      loaded-kexts

    • By HenryV
      m.2 DW1707/AR9565 shows yellow wifi indicator in network applet when turned on in 10.13.6, 10.14.6 and yellow ethernet in 10.15.2.
      Icon in desktop panel indicates looking but not find networks in all three.  Same wifi card detects available networks in linux without issue.
      The attached kext is labeled particularly for 10.13.6, but wifi is not being detected even in that version.  In all cases Atheros 40 kext is installed S/L/E as plugin in 80211 family kext with reparied permissions.
       
      Can anyone who has this working in sierra, high sierra, mojave or catalina please post what you did including any dsdt/config.plist mods?
       
      From what I have read in these forums the modded atheros 40 kext is supposed to work.  Is this failure to detect networks specific to any particular brand(s) of laptops?
       
      Any help appreciated.
      Thank you.
       
      AR956X-10.13.6.tar.gz
×