Jump to content
MacPeet

[Guide] macOS Sierra 10.12 - Dell Optiplex 780 (760) (755) (790) (990)

1,574 posts in this topic

Recommended Posts

Hi all  :) 

@MacPeet

I made a Clover themes Specially for the PC Dell Optiplex 

Dell-HD

Its pretty the same of my previous Dell theme but this one the Logo is more bigger, adapted for PC Only  :D

The themes is attaching here

Enjoy your Dell Optiplex Clover

screen16.jpg

Dell-HD.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

@Macpeet thanks for the feedback but I tried multiple things and could never get full qe/ci on high sierra 10.13.2. I'm now on Sierra 10.12.6 with full graphics acceleration. One issue I'm having is that after computer wakes up from sleep, it restarts after a few seconds. Not sure why that happens. Any help would be greatly appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hello everyone,
I have a small problem with a High Sierra installation on an Optiplex 780 (Q9650 / 3.00GHz, GeForce 310M). I installed without much problem and it works (graphics card, usb, Firewire card, I would see the sound after).
 
My concern is that when I do update 10.13.2, mac osx reboot before updating! (on the option Mas osx update in Clover).
 
I installed Clover UEFI on the EFI partition and I still have access to version 10.13.0.
 
An idea ? :)
 
Bruno

 

I have successfully updated to Mac OS 10.13.2 without any issues. Just downloaded latest combo update from App store, restarted the computer and every thing is work as it was earlier. 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

So, I'm going to attempt a High Sierra upgrade on my two Dell E8400 3 Ghz Hackintoshes, both with 512 mb Raedon 5450s... one with 4 mb RAM (media server), the other with 8 mb (wife's daily computer).

 

So, if I understand what's in this thread, I can upgrade to High Sierra from the App Store if I update to the latest version of Clover (already on the EFI partition), move my all my kexts to /Other, and replace my combined Lilu/AppleALC kext with the latest separate Lilu and ALC kexts? And move my vanilla AppleHDA from S/L/E to /Other?

 

Right now, I have AppleIntel1000e, FakeSMC, and USB_injector all in /10.12, and a combined Lilu/AppleALC kext (1.1.0) in /Other. For High Sierra, I should move ALL kexts to /Other, and replace the combined audio kext with Lilu 1.2.1 and the latest Apple ALC (1.2.2), then I can update from the App Store? 

 

Have I captured it? Thanks for any advice and guidance from those who have made this transition. I am currently at 10.12.3 on both machines.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@I managed to upgrade with AppleALC, AppleIntelE1000, FakeSMC, Lilu and USBInjectAll in the 10.3 folder. I think you can put the same thing in Other (I just have FakeSMC). It takes the latest version of AppleALC and Lilu otherwise it does not work. I got the information a post up by MacPeet because I was not there either.

 

 

@Mac Peet

Hi, I ended up being able to install High Sierra (fresh install of the High Sierra image) directly in version 10.3.2 with a bootable USB key. After a few attempts I have a config.plist which boot with the video card AND the sound (before it was or the video card with a config or the sound :)).
 
By cons, I have a problem, the boot is very slow. He slowed down when he injects the sound (see screenshot). Is this normal or did I miss something?
 
Another small detail before my Firewire card was in the system report correctly. Now I only have pci8086,3a02 - AHCI controller written in the hardware part - PCI. Is there a way to fix that?
 
If you had time, could you see if my config.plist is perfect? After a lot of attempts it works but I do not know if it is well optimized. As a reminder, I have a Q9650, 8Mb RAM, Geforce 310 M + Firewire card (I do not know the brand).
 
thank you in advance
 
 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Dell Optiplex 790 ➥ macOS High Sierra 10.13.2 (17C205)

Zotac Geforce GT 1030 2 Gig runs flawless with the Drivers 17C89 edit with ➤ Nvidia Payload Packager

sans_t95.png

Usage:

⬇︎

 

Download Drivers 17C89 with ➤  Web Drivers Getter

captu210.png

 

Used ➤ Nvidia Payload Packager

 

Install MyWebDrivers.pkg thats it Reboot  Done! 

128.png

 

 

 

Reboot and BOUM Voila   :thumbsup_anim:

⬇︎

 

sans_t37.jpg

 

captu212.png

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Okay, I'm holding off attempting High Sierra for the moment in favor of trying to update my two 10.12.3 Optiplex 780s to 10.12.6. I already had the full installer downloaded. On rig one, I ran the update from the applications folder, the rig restarted, the installer ran, the rig restarted, and the update was complete.

 

On rig two, I did the same thing, but on restart I just got a blinking cursor... no updater launched. So, I restarted and pressed F12 for boot options, selected the hard drive, and Clover gave me two options: Boot macOS from <hard drive> and Boot Clover from EFI. I chose to book macOS from <hard drive>, but it came up 10.12.3 with no changes. Does anyone have any suggestions for what is wrong and how I can move forward with the update?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Update in 2 phases

After the 1st reboot in the Clover Bootloader more choice!
Clover Bootloader after Reboot -> "Install macOS High Sierra"
 
I hope I understood you correctly.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Update in 2 phases

After the 1st reboot in the Clover Bootloader more choice!
Clover Bootloader after Reboot -> "Install macOS High Sierra"
 
I hope I understood you correctly.

 

Thanks, MacPeet, but that's my issue. I'm not seeing "Install macOS from..." on reboot into Clover. I'm only seeing "Boot macOS from..." and "Boot Clover from EFI." Choosing "Boot Clover from EFI" just brings me back to the Clover boot screen. So, something is wonky somewhere...

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Update in 2 phases

After the 1st reboot in the Clover Bootloader more choice!
Clover Bootloader after Reboot -> "Install macOS High Sierra"
 
I hope I understood you correctly.

 

 

All good now, MacPeet. I copied my entire EFI folder from Rig One to the EFI partition on Rig Two, restored the config.plist for Rig Two, and restarted. Ran the 10.12.6 installer, and this time when it rebooted, "Install macOS from..." was an option in Clover. Selected it, the install went smoothly... applied the 10.12.6 Night Shift patch, and all is well. Thanks again for your help and all you do here!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Firmware data and bios data in Clover are up to date?

 
For some users, EmuVariableUEFI and nvram.plist interfered with the installation.
Delete EmuVariableUEFI and nvram.plist and try the update again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Firmware data and bios data in Clover are up to date?

 
For some users, EmuVariableUEFI and nvram.plist interfered with the installation.
Delete EmuVariableUEFI and nvram.plist and try the update again.

 

 

 

 

Did not help.

 

This on Optiplex 990. High Sierra, 10.13.2

 

Everything worked until I tried to install 10.13.2 Supplemental update.

 

Guess I am not going to update my Optiplex 790, not yet anyways. :(

 

 

 

 

 

28ksox0.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

hi to all,

i have an optiplex 990 With ATi Radeon 260.

After a lot of try to configure it i give up.......so i replace it with an ATI Radeon 5450 with 512MB and hardware acceleration working fine in Sierra.

Audio not working .....solved copying Applehda e lilu kexts under 10.12 folder

now everything working good.

 

Now i want to update to HIGH Sierra .

What are the correct steps to do?

 

i think i have to update clover to the last version?

i have to move every kext to 10.13 folder?

 

GPU and audio kext will work correctly?

 

Thanks in advance

 

edit: if can be usef i go straight from sierra to high sierra without any problem.

 

I've simply copied every kext from 10.12 to 10.13 folder leaving Applehda e lilu kexts in both folder.

After that i download High SIerra update and launch it

after a pair of reboot i find both working gpu and audio

i make a backup and update also to the last update without any problem.

 

using ATI 5450 with 512 MB

Edited by twingolover

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

Was just wondering if anybody else has had trouble with the new security update for Sierra.

I am now unable to boot into the OS and get a panic very soon after powering on.

I've tried updating to the latest Clover. I believe it's 4380 as I write this. That however has not helped matters!

Was hoping to maybe get some ideas of what to try next.

 

Thanks in advance.

 

Oh and the offending machine is a 780 Core 2 Duo with a HD5450 graphics card.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Your AppleALC.kext is too old. Boot with this flag:

 

-alcoff

 

Then update to the latest one and install Lilu.kext too. It's now mandatory when using plugins like AppleALC.kext (read more here).

 

You might want to update Clover in the meantime as it now have an option to block ESP/CLOVER/kexts before macOS starts ;).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you very much for the quick response, I really do appreciate the help you guys give!

I'd be lost trying to figure this stuff out.

I'll report back if that works either way!

 

:) 

 

Wooohooo,

 

I'm back in.

 

Nice one, Polyzargone

 

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@vdubbus77

 
KernelPanic by Lilu !!!
Lilu too old.
Boot with flag -liluoff -alcoff
... then renew Lilu and AppleALC !!!
Update Lilu to version 1.2.1 and AppleALC 1.2.2, then all right!
 
 
 
LayoutID 11 (0B) or even better (NEW) LayoutID 13 (0D) !!!
 
Optiplex works, yes.  :wub:
 
@for all:
First DP Beta 10.13.4 works here, too.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

@vdubbus77

 
KernelPanic by Lilu !!!
Lilu too old.
Boot with flag -liluoff
... then renew Lilu and AppleALC !!!
Update Lilu to version 1.2.1 and AppleALC 1.2.2, then all right!
 
 
 
LayoutID 11 (0B) or even better (NEW) LayoutID 13 (0D) !!!
 
Optiplex works, yes.  :wub:
 
@for all:
First DP Beta 10.13.4 works here, too.

 

You need also Update all file Clover in first Post because lots people have issue with AppleALC and Lilu

Share this post


Link to post
Share on other sites

Agree with Chris1111 :).

 

IMHO, it would be better to tell users they have to download both AppleALC.kext & Lilu.kext by themselves so they all use the latest version. There's no need to provide a "special" version since Optiplex 7xx support is now embedded in AppleALC.kext.

 

Also, it would be better to delete the on-the-fly method because it may confuse people.

 

Keep it simple :D !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Post #1 is from 2016 !!!

A little thought should the users already!
Post #1 says: "3. Install Clover 3985 or later ..."
 
Links for current releases Lilu and AppleALC already available in Post #1.
 
I will revise Post #1 in the next few days, delete on the fly method and more.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Ethan Jarvis
      Hello,
       
      Here I am looking for the answer of new Mac OS Catalina features and what type of Mac will support this new Os??
    • By kushwavez
      Acer Aspire V15 V5-591G - Catalina 10.15
      Original link:
      https://osxlatitude.com/forums/topic/11355-acer-aspire-v-15-v5-591g-catalina-windows-10/
      (Note: mine is 55TU version, but the bootpack will work fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)
      Specifications:
      - Motherboard: USOPP_SLS (Skylake-H PCH)
      - BIOS: Insyde Corp. v 1.15
      - CPU: Intel Core i5-6300HQ 2.3 GHz (Skylake)
      - GPU: NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB (Optimus) & Intel HD Graphics 530
      - RAM: SK hynix 4 GB DDR4 (Later I bought + KINGSTON 4 GB) 2133 MHz
      - WiFi + Bluetooth: Qualcomm Atheros QCNFA344A 5 GHz (Later -> Broadcom BRCM94352Z M.2 5 GHz WiFi + 4.0 Bluetooth)
      - Audio: Realtek HD Audio: ALC 255 
      - Ethernet: Realtek RTL8168/8111
      - Card Reader: Realtek USB 2.0 Card Reader (USB2.0-CRW)
      - Webcam: HD Webcam
      - HDD: TOSHIBA MQ01ACF032 320 GB HDD
      - SSD: SPCC M.2 230 GB SSD
      - Display: 1366x768 (15.6", Matte)
      - Battery: 6 cell 56Wh / 5040mAh
      - Connectors: 
      1x SD Card Reader 2x USB 3.0 (1x USB Charging), 1x USB 2.0 1x VGA 1x HDMI 1x 3.5mm microphone/audio combined jack connector 1x Ethernet (Rj-45) - Keyboard & Touchpad: Multi-Touch & Multi-gestures ELAN 501 Touchpad, Backlight Keyboard.
      Working:  
      - Wi-Fi (with BCM94352Z)
      - Bluetooth hand-off (With BCM94352Z)
      - Full Graphics enabled on HD 530: ig-platform-id: 0x191b0000 (HD 530 Mobile)
      - Display: if default colour profile is corrupted (blue is not actual blue but purplish) Use "Rec. ITU-R BT. 709-5" Color Profile (System Pref. -> Displays -> Color)
      - HDMI & VGA Outputs: AppleGraphicsDevicePolicy.kext Clover patch
      - Audio (ALC 255): (Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack with AppleALC, ALCPlugFix -> layout-id=17)
      - Ethernet Realtek 8168/8111: RealtekRTL8111.kext
      - App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud (native)
      - Integrated webcam (native)
      - 3.0 USB (native)
      - Touchpad and Keyboard (ELAN501): Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn-> To fix this try Karabiner (VoodoPS2Controller.kext), - for gestures try SmartTouchpad drivers
      - Battery info: Install ACPIBatteryManager.kext with Kext Utility or other installer.
      - Sleep Mode
      - SSD with TRIM enabled (to enable trim, open Terminal and write "sudo trimforce enable")
      Not working:
      - Original Wi-Fi (Qualcomm Atheros QCNFA344A):  unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle.
      - NVIDIA GeForce GTX 950M: Optimus not supported.
      - Card Reader: Unsupported -> Can't really fix because I don't have any SD Card at the moment, maybe can be fixed by adding Prod & Ven IDs to AppleStorageDevices.kext, I never used it anyway. name: "USB2.0-CRW" Prod ID: "0x0129" Ven ID: "0x0bda  (Realtek Semiconductor Corp.)"
      For Wi-Fi:
      - 1st method: You can choose an external USB wifi dongle (I used TP-Link Archer T1U (5GHz support), TP-Link has official macOS drivers, you just need to install it
      - 2nd and I think the best method: Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Z card (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kexts (enabled with BrcmFirmwareRepo.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, they're all in my attached zip). You could buy this card from ebay, aliexpress, or amazon
       
      Issues:
      - None
      BIOS Settings:
      - BIOS version 1.15 (irrelevant)
      - Secure Boot: Disabled
      - Touchpad: Advanced
      - Boot mode: UEFI
      Getting ready for Installation:
      - Download the Catalina install zip (bootpack & postinstall): acer_aspire_V591G-55TU_cata.zip
      Installation:
      - Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager)
      - Copy my Clover folder to the USB's EFI folder
      - Boot with the Installer USB
      - If you stuck in boot, reboot and in the Clover bootloader select "config_debug.cfg" -> you'll have more informations about the freeze
       
      Please open the README.rtf in my install zip for more informations about the USB Installer & Post installation!
      For any system kext installation\modification you need to boot with config_debug.plist (or disable SIP manually)
      Also on Catalina the System folder is read-only, so you need to remount in rw. 
      If you have a single RAM and getting panic at boot, then you need to edit the "config.plist" with these (SMBIOS->after "Version 1.0"):
      ->Edit "Frequency" and "Size" to match your RAM values
      <key>Version</key> <string>1.0</string> <key>Memory</key> <dict> <key>Channels</key> <integer>1</integer> <key>SlotCount</key> <integer>1</integer> <key>Modules</key> <array> <dict> <key>Slot</key> <integer>0</integer> <key>Size</key> <integer>8192</integer> <key>Frequency</key> <integer>2133</integer> <key>Type</key> <string>DDR4</string> </dict> </array> </dict> </dict>  
      PowerManagement  fix:
      Set HWPEnable=YES in Clover (already set), CPUFloor to "700", Frequency to "2300" and "3200"(Normal and Turbo, if you have i7-6700HQ version then it should be "2600", "3500") and "FrequencyVectors" from "0x0d000000" to "0x07000000" in "S/L/E/IOPlatformPluginFamily.kext/Contents/PlugIns/X86PlatformPlugin.kext/Contents/Resources/Mac-A5C67F76ED83108C.plist", MSR _xcpm_idle Patch to KernelToPatch in Clover (If you have High Sierra, change "MatchOS" to 10.13):

      <key>KernelToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>MSR 0xE2 _xcpm_idle instant reboot(c) Pike R. Alpha</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> ILniAAAADzA= </data> <key>MatchOS</key> <string>10.14</string> <key>Replace</key> <data> ILniAAAAkJA= </data> </dict> </array> Reboot, and it's 800MHz in idle state, same on Windows.
       

      Elan SmartTouchpad
      I only use scrolling, one-, double- & tripletap
      If you want to try other gestures go to this link for more informations, options (v4.6.5) ->  DETAILS ABOUT THE SMART TOUCHPAD DRIVER FEATURES
      Fn Brightness keys not working with this, tried several things without success. With VoodoPS2Controller it's working, but you'll have no gestures (neither scrolling).
       
       
      Before updating to a new version of Catalina please update kexts (and clover if necessary) to newer versions to avoid kernel panics.
      Generate a serial number with Clover Configurator.app (open up your config.plist with CC then -> SMBIOS -> Serial Number -> Generate New)
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot:
      Dual-boot clean install (on one drive), UEFI Only:
       
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac),   Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,  Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install.   Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       5.  You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive), UEFI Only:
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      I created a video from this restore method: [Hackintosh] Dual-Boot High Sierra & Windows - when Windows already installed - no data waste - UEFI
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (link is in my video's description).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
       Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.  Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.  Restore from image: select your full system restore image.  When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.  When you successfully booted to Mac desktop, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), open EFI, you will see there is a Microsoft folder already (don't touch that!). Copy my CLOVER folder to the EFI folder then Restart.  Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       7.  You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (Only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING MAC RESTORE:
      - Make sure you have partitions in GPT
      - Windows using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. Don't worry, just ignore the errors.
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      - Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)
       
      IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found):
      - It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem)
      - You also could "mount" the EFI from Windows:
      1st method: open cmd in administrator mode and type:
      diskpart list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4) sel vol 4 list part (Select System type partition, for example 2) sel part 2 assign letter=b (This will "mount" your EFI partition) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI remove letter=b (This will "unmount" your EFI) 2nd method: open cmd in administrator mode and type:
      mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI) Thanks to all OSXLatitude members for helping me out! (Jake Lo, Hervé, Bronxteck, black.dragon74)!
      Notes:
      2019.10.09: Installed macOS Catalina 10.15 -> Updated Clover, kexts & config.plist -> no problem so far
      2019.08.18: Updated to 10.14.6 -> no problem when/after installing
      2019.06.01: Updated to 10.14.5 -> no problem when/after installing
      2019.04.25: Optimized touchpad scrolling -> updated install files
      2019.03.30: Fixed USB 3.0 ports, fixed Bluetooth crashes after sleep -> updated bootpack
      2019.03.28: Updated to 10.14.4. Unexpected crashes while updating to 10.14.4 -> fixed by updating Clover to the latest (v4910) version. Bluetooth crashes appeared -> fixed by downgraded Brcm*.kexts. Updated bootpack.
      2019.02.24: Bluetooth crashes after sleep -> fixed, updated bootpack. 
      2019.02.22: Updated to 10.14.3. Fixed HDMI Audio by installing "FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext" -> fixed freezing during boot. Fixed brightness levels by installing "AppleBacklightFixup.kext". Also updated bootpack & postinstall zip down in attachments.
      2019.01.21: Removed FakeSMC.kext, SMCHelper-64.efi, replaced by VirtualSMC.kext, VirtualSMC.efi because I got random freezes when booting system (kextd stall[0], (120s): 'AppleACPICPU' -> CPU is at 100%, fans are spinning fast), also updated bootpack in the attachments "acer_aspire_v591g-55tu_clover.zip" -> Freeze continued, brought back FakeSMC, deleted VirtualSMC (caused BT crashes).
      2019.01.18: HDMI Audio is fixed, I didn't do anything HDMI Audio is not fixed, sometimes it worked but most likely not. (no idea why)
      2018.12.09: Updated to 10.14.2 -> did without any complication
      2018.11.28: Fixed combo-jack garbage sound output by installing ALCPlugFix and CodecCommander.kext
      2018.11.01: Updated to 10.14.1 -> HDMI & VGA ports are gone again. -> Fixed by "AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext" rollback from 10.14.
      2018.09.28: Updated to Mojave 10.14 -> Fixed HDMI & VGA Outputs by adding "AppleGraphicsDevicePolicy.kext" patches to config.plist, HDMI audio not working
    • By fantomas
      macOS Catalina 10.15.1 beta (19B68f)
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/files/Clover.Folder/EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://olarila.com/forum/download/file.php?id=24376
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By d5aqoep
      Final Build released. Will Nvidia release drivers in the wild?
       
      Possible to download full release from macadmins script from this link -> github
       
      Open terminal, type sudo and drag drop installinstallmacos.py on it and press Enter. (Noob friendly instructions)
×