Jump to content
MacPeet

[Guide] macOS Sierra 10.12 - Dell Optiplex 780 (760) (755) (790) (990)

1,574 posts in this topic

Recommended Posts

Hello,

I have now added WhateverGreen.kext along with your clover.zip file

 

Now in verbose mode every thing went fine.. Point last stuck at 

kextd stall [0] (240s) 'AppleACPICPU'

kextd stall [1] (240s) ...

kextd stall [2] (240s) ...

Stucked at black screen ending with above 3 lines for 5- 10 minutes..

 

Since then it is stucked at Black Screen with apple white logo and loader. Mouse Cursor has vanished and no progress is being shown since last 15 minutes..

 

 

I am booting again and creating a video for you...

 

I never told you adding WhateverGreen.kext

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Yes but one of my friend told me that WhateverGreen kext also works some  times when you have DSMOS errors.

WhateverGreen kext is not for the 5450

did you have put the good kext for your Optiplex 780 on 10.12 Clover/kexts folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes. I have used all necessary kexts from very first post.

 

See attached zip for clover folder.

I am uploading video to Dropbox and will share it with you shortly..

 

Sorry previously my folder was not uploaded..  It is in two parts as it size is more than 10MB. This was my previous clover

Now i am trying your new folder

 

 

 

CLOVER1.rar

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry previously my folder was not uploaded..  It is in two parts as it size is more than 10MB. This was my previous clover

Now i am trying your new folder

 

 

 

you try 10.12 and you have kext in 10.13

This is a joke or what ??

Also HWMonitor  :hysterical:  :hysterical:

 

24705310.gif

post-951341-0-54203200-1514572584_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Old Clover Part 2


Sorry previously my folder was not uploaded..  It is in two parts as it size is more than 10MB. This was my previous clover
Now i am trying your new folder


 

Ended up with DSMOS has arrived


you try 10.12 and you have kext in 10.13

This is a joke or what ??

Also HWMonitor  :hysterical:  :hysterical:

No .. We are mixing two things .. 

1st i have tried 10.13 and i got DSMOS has arrived.. posted another post in forum and didn't received a single reply. Then yesterday i tried to installed 10.12 and in  that USB i have kexts in 10.12

Now today again i am trying to install 10.13

I have also tried putting kexts in Others folder. 


 

Clover 2.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Old Clover Part 2

Ended up with DSMOS has arrived

No .. We are mixing two things .. 

 

1st i have tried 10.13 and i got DSMOS has arrived.. posted another post in forum and didn't received a single reply. Then yesterday i tried to installed 10.12 and in  that USB i have kexts in 10.12

 

Now today again i am trying to install 10.13

 

I have also tried putting kexts in Others folder. 

 

 

 

Hello

 

I  have removed HWmonitor and other kexts. but still i am getting same error: DSMOS has arrived and then after few seconds Screen goes off.

 

But before monitor becomes black, some lines popup on screen very rapidly which are difficult to read or identity. 

 

See attached file for my current KExt folder

post-1343494-0-26096900-1514575041_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

i am getting same error: DSMOS has arrived and then after few seconds Screen goes off.

DSMOS has arrived is not an error! Actually, it means everything's OK.

 

But before monitor becomes black, some lines popup on screen very rapidly which are difficult to read or identity.

That's because the 5450 won't work with High Sierra. You need to rollback some kexts from 10.12 and you'll need a working setup to do that.

 

You should stuck on Sierra for now.

Share this post


Link to post
Share on other sites

DSMOS has arrived is not an error! Actually, it means everything's OK.

 

 

That's because the 5450 won't work with High Sierra. You need to rollback some kexts from 10.12 and you'll need a working setup to do that.

 

You should stuck on Sierra for now.

To me it is working as an error. After DSMOS has arrived. Screen goes to black. Monitor , mouse and keyboard is turned off but CPU remains On ..

 

See this video for detail

https://www.facebook.com/groups/hackintosch/permalink/10156304726097446/ 

 

You may need to join FB group to see this video. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

After DSMOS has arrived. Screen goes to black. Monitor , mouse and keyboard is turned off but CPU remains On ..

It just means that your 5450 has lost signal which is normal since it's unsupported by High Sierra.

 

Have you tried the same CLOVER folder with Sierra? I'm pretty sure it will work :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

It just means that your 5450 has lost signal which is normal since it's unsupported by High Sierra.

 

Have you tried the same CLOVER folder with Sierra? I'm pretty sure it will work :).

Yes i have tried it with Sierra.. I have same issue.

It just means that your 5450 has lost signal which is normal since it's unsupported by High Sierra.

 

Have you tried the same CLOVER folder with Sierra? I'm pretty sure it will work :).

Do you know any other Nvidia or ATi cards that works well with High Sierra. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes i have tried it with Sierra.. I have same issue.

Do you know any other Nvidia or ATi cards that works well with High Sierra. 

for Sierra try to remove DSDT, used the config.plist I made fo you

 

Video not available

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you all of you guys for helping me out.
Special Thanks and respects to Chris1111, with his help i am able complete my build. I will share details in another article.


My Hardware Specs & Costs:

- Dell Optiplex 780
- Intel Core 2 Duo 3 8400
- 4GB DDR3 RAM
- 320 GB HDD   (Whole PC cost me US $55 or 5500 Pak Rupees)
- Graphics Card PNY Geforce 210 1GB ( Used Graphics Card cost me $30 or 3000 Pak Rupees. Graphics card is little costly as its difficult to find graphics cards in Pakistan)

Total System Cost: 85$ ( or  8500 Pak Rupees)

 

On board LAN, Audio front and back ports, USB ports, Sleep and restart all works fine as normal.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you all of you guys for helping me out.

Special Thanks and respects to Chris1111, with his help i am able complete my build. I will share details in another article.

 

 

My Hardware Specs & Costs:

 

- Dell Optiplex 780

- Intel Core 2 Duo 3 8400

- 4GB DDR3 RAM

- 320 GB HDD   (Whole PC cost me US $55 or 5500 Pak Rupees)

- Graphics Card PNY Geforce 210 1GB ( Used Graphics Card cost me $30 or 3000 Pak Rupees. Graphics card is little costly as its difficult to find graphics cards in Pakistan)

 

Total System Cost: 85$ ( or  8500 Pak Rupees)

 

On board LAN, Audio front and back ports, USB ports, Sleep and restart all works fine as normal.

 

 

I am Happy for you  :D

One last tip will be to put an SSD to make your machine more faster  B)

Also upgrading RAM to 8 gIg

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am Happy for you  :D

One last tip will be to put an SSD to make your machine more faster  B)

Also upgrading RAM to 8 gIg

Yes sure. 

This is was just a test PC. 

I am upgrading  this to Quad Core and 8 GB RAM. I have created this for students who have low budget and want to learn iOS development. So i don't think any one will afford HDD. and yes if any one who can afford SSD, then i will suggest him to use SSD. I will put complete article on Insanely mac soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes sure. 

This is was just a test PC. 

I am upgrading  this to Quad Core and 8 GB RAM. I have created this for students who have low budget and want to learn iOS development. So i don't think any one will afford HDD. and yes if any one who can afford SSD, then i will suggest him to use SSD. I will put complete article on Insanely mac soon.

The Dell Optiplex is a Special machine, the compatibility with Mac is amazing

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Some news:

Without Injector iGPU many AMD graphics cards no longer work with HighSierra.
 
However I have made a rollback of Sierra with following Kext's and the Optiplex780 works:
 

AMDRadeonX3000.kext

AMDRadeonX3000GLDriver.bundle

IOAccelerator2D.plugin

IOAcceleratorFamily2.kext

 
Unfortunately of course not update safe.
 
Audio works with flags -alcbeta -lilubeta and HDMI audio works as always with Shrike.
 

 

I'm on high Sierra 10.13.2 and my audio isn't working. You mind sharing those graphics kext with me so I could get graphics and full acceleration to work with my ati 5450 with 100268E0 please?  I"m using Nvidia 310 now and boot up is so slow. Whenever I boot up with the 5450, I jus get a black screen..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Too big for the 10MB upload limit.

Do not you have a Hackintosh with Sierra 10.12.6 ???
From 10.12.6 S/L/E...:
AMDRadeonX3000.kext
AMDRadeonX3000GLDriver.bundle
IOAccelerator2D.plugin
IOAcceleratorFamily2.kext
... and replace them in HS! Rebuild Cache!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello everyone,

I have a small problem with a High Sierra installation on an Optiplex 780 (Q9650 / 3.00GHz, GeForce 310M). I installed without much problem and it works (graphics card, usb, Firewire card, I would see the sound after).

 

My concern is that when I do update 10.13.2, mac osx reboot before updating! (on the option Mas osx update in Clover).

 

I installed Clover UEFI on the EFI partition and I still have access to version 10.13.0.

 

An idea ? :)


 

Bruno

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Too big for the 10MB upload limit.

Do not you have a Hackintosh with Sierra 10.12.6 ???
From 10.12.6 S/L/E...:
AMDRadeonX3000.kext
AMDRadeonX3000GLDriver.bundle
IOAccelerator2D.plugin
IOAcceleratorFamily2.kext
... and replace them in HS! Rebuild Cache!

 

I installed the kexts from my 10.12.6 to my optiplex 755 sff running 10.13.2 and im still not getting qe/ci.  One strange thing is, the device id is shown as different from clover bootloader than it shows under DPCIManager.  Could that be a reason?

Share this post


Link to post
Share on other sites
@Over
Old version Lilu no longer works under 10.13.2 and causes KP's.
Update on last Release AppleALC and Lilu !!!

 

@Blaggah

I do not use FakeID in the Clover.

I use the DSDT patch for my HD5450 and these settings in the Clover:
 
post-1358580-0-55538700-1515150398_thumb.png
 
Device (PEG0)
            {
                Name (_ADR, 0x00010000)
                Device (GFX0)
                {
                    Name (_ADR, Zero)
                    Method (_DSM, 4, NotSerialized)
                    {
                        Store (Package (0x10)
                            {
                                "device-id", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                    0xE0, 0x68, 0x00, 0x00
                                }, 
                                "ATY,DeviceID", 
                                Buffer (0x02)
                                {
                                    0xE0, 0x68
                                }, 
                                "vendor-id", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                    0x02, 0x10, 0x00, 0x00
                                }, 
                                "ATY,VendorID", 
                                Buffer (0x02)
                                {
                                    0x02, 0x10
                                }, 
                                "AAPL,slot-name", 
                                Buffer (0x07)
                                {
                                    "Slot-1"
                                }, 
                                "model", 
                                Buffer (0x1C)
                                {
                                    "XFX one HD5450 HDMI/DVI/VGA"
                                }, 
                                "hda-gfx", 
                                Buffer (0x0A)
                                {
                                    "onboard-1"
                                }, 
                                "@0,AAPL,boot-display", 
                                Buffer (Zero) {}
                            }, Local0)
                        DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
                        Return (Local0)
                    }
                }
                Device (HDAU)
                {
                    Name (_ADR, One)
                    Method (_DSM, 4, NotSerialized)
                    {
                        Store (Package (0x02)
                            {
                                "hda-gfx", 
                                Buffer (0x0A)
                                {
                                    "onboard-1"
                                }
                            }, Local0)
                        DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
                        Return (Local0)
                    }
                }
            }

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

@Over
Old version Lilu no longer works under 10.13.2 and causes KP's.
Update on last Release AppleALC and Lilu !!!

 

@Blaggah

I do not use FakeID in the Clover.

I use the DSDT patch for my HD5450 and these settings in the Clover:
 
 
Device (PEG0)
            {
                Name (_ADR, 0x00010000)
                Device (GFX0)
                {
                    Name (_ADR, Zero)
                    Method (_DSM, 4, NotSerialized)
                    {
                        Store (Package (0x10)
                            {
                                "device-id", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                    0xE0, 0x68, 0x00, 0x00
                                }, 
                                "ATY,DeviceID", 
                                Buffer (0x02)
                                {
                                    0xE0, 0x68
                                }, 
                                "vendor-id", 
                                Buffer (0x04)
                                {
                                    0x02, 0x10, 0x00, 0x00
                                }, 
                                "ATY,VendorID", 
                                Buffer (0x02)
                                {
                                    0x02, 0x10
                                }, 
                                "AAPL,slot-name", 
                                Buffer (0x07)
                                {
                                    "Slot-1"
                                }, 
                                "model", 
                                Buffer (0x1C)
                                {
                                    "XFX one HD5450 HDMI/DVI/VGA"
                                }, 
                                "hda-gfx", 
                                Buffer (0x0A)
                                {
                                    "onboard-1"
                                }, 
                                "@0,AAPL,boot-display", 
                                Buffer (Zero) {}
                            }, Local0)
                        DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
                        Return (Local0)
                    }
                }
                Device (HDAU)
                {
                    Name (_ADR, One)
                    Method (_DSM, 4, NotSerialized)
                    {
                        Store (Package (0x02)
                            {
                                "hda-gfx", 
                                Buffer (0x0A)
                                {
                                    "onboard-1"
                                }
                            }, Local0)
                        DTGP (Arg0, Arg1, Arg2, Arg3, RefOf (Local0))
                        Return (Local0)
                    }
                }
            }

 

Hi MacPeet, 

 

I did not see your answer and I came to put the solution;) Which is exactly what you say :)
It is necessary to put the last version of Lilu (1.2.1 to date) and the last of AppleALC. By cons I have a GeForce 310 M (I know it's old but it's recovery). The ID is 0x0a66, I must also patch the DSDT? I used a DSDT from the first post without the HD5440 patch. Normally it seems to work I have PC Partner GeForce 310 M as recognized.
 
Thank you for your answer ;)
Bruno

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By shinho73
      Hello everyone. I managed to install AMD Sierra V5(10.12.6) on my old AMD A8 7600 PC(Mother Board-A58M-E, GPU- Palit Geforce GT730 DDR3). Everything is working except the GPU. The GT730 DDR3 GF108 is natively supported on Sierra, but for some reason, it is not working. On Clover Config, "Inject Nvidia" is selected, no Nvidia Web, and nv_disable=1. On "About This Mac" it just says " NVIDIA Chip Model 3 MB".
      I have attached config.plist. Can someone look at it please? Any help will be greatly appreciated. Thank you. 





      config.plist
    • By fusion71au
      Clover r5050 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.15 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r5050 for VMware.zip". Mount Clover-v2.5k-5050-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By Slice
      I successfully installed macOS 10.11.6 and Windows 7 Pro SP1 in UEFI mode on the laptop.
      I know, there are detailed guides here and on osxlatitude.com but I was not agree with them and carefully check and test every step to tune my Mac.
       
      Hardware
      Intel® Core� i5-3320M CPU @ 2.60GHz, speedstep works with Clover default settings
      Chipset Intel 7 series, no patches needed
      Video: IntelHD4000 or NVS5200M switchable in BIOS, work in both cases
      LAN; Intel 82579LM, works with IntelMausiEthernet.kext v2.2.1
      Audio: IDT 92HD93BXX, works with VoodooHDA 2.9.0.
      SDHC reader O2Micro; works with native AppleSDHC.kext with Clover Arbitrary properties.
      USB3.0 works natively if not disabled in DSDT
      PS2 keyboard and touchpad works with VoodooPS2.
      WiFi: Dell Intel WiFi was replaced by Dell DW1520, Broadcom BCM943224HMS. DeviceID=4353
      LCD Screen 1366x768
      BIOS A12. Initially was A02. Then I flashed A23 and found it is quite bad. The screen is full of artefacts. Flash A12 and all is OK. Not tested other versions.
      For some reason BIOS can switched from Intel to Nvidia by itself so I have to do my solution working independent on this state.
       
      WiFi
      It is not working OOB although it has DeviceID known to Apple. The reason is WhiteList in the driver.
      I set MacModel as MacBookPro10,1 while the WiFi will work on MacBookAir. I make a patch in Clover.
      As well a patch for channels.
      I deleted a kext Brcm4331 because it has the same DeviceID. Let kext Brcm4360 to work alone.
       
      VideoCards
      In Bios we can set Optimus = Enable/Disable
      If Enable then we have two videocards Intel first and Nvidia second. In this case additional SSDT-3.aml will switch off Nvidia.
      If Disable then we have only Nvidia card. It will work if Board-ID taken from iMac13,2.
      But here there is contradiction with WiFi with required Board-ID from MacBookAir.
      So I take MacModel as MacBookPro10,1 which is most close by CPU IvyBridge.
      Set BoardID like iMac13,2 to make Nvidia working.
      Patch BoardID in Brcm4360 to make WiFi working.
      Now I have
      Inject->
      ->Intel=YES
      ->Nvidia=YES
      and SSDT-3.aml in ACPI\patched folder. This SSDT will switch off Nvidia if Intel card ON.
      For Intel graphics there is a patch against 8 apples at start.
      This Nvidia 5200 is Fermi and works in ElCapitan.
       
      Brightness
      No special kexts.
      The brightness controlled by keys F1,F2 and slider in Control Panel in both case Intel or Nvidia. Details here  #72 
       
      DSDT and SSDT
      This is very long story and finally I have working sleep in both cases Intel or Nvidia.
       
      Sensors
      I use my HWSensors3 with FakeSMC 3.5.2.
      I got monitoring:
      CPU temperature
      GPU temperature
      GPU main frequency
      GPU shader frequency
      Battery state % full, time to charged or time to empty.
      Battery voltage dinamically.
      Battery amperage dynamically. I can see it changes on heavy games.
      HDD temperature.

       
      Audio
      I like VoodooHDA and have no problems with it.
      The sound is clear, loud, and switchable between internal speaker and headphone.
      Mic is working.
       
      Bluetooth
      Just tested with BTFirmwareUpdate.kext and it works in 10.11.6. I not needed it so switched off by wireless switch at right side.
      For 10.13.6 there is other kext BRCMInjector.
       
      Keyboard, Touchpad and Touchstick
      Post #14
      I made my fork of the VoodooPS2 driver, take here sources and release version
      https://github.com/SergeySlice/VoodooPS2-for-ALPS
       
      My config, ACPI files and kexts are in attachment.
      05.12.2017
      EFI.7z
       
      EDITED:
      Better DSDT in the post #6.
      Sleep working even when AC inserted.
       
      EDITED 06.12.2018
      Now I have HighSierra and this is my EFI folder. Note, HighSierra is possible only with Intel graphics (Optimus is enabled in BIOS)
       

       
       
      Welcome to discussion!
      EFI-E6430.7z
      BRCMInjector.kext.zip
    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
      EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
      EFI OPENCORE Z390 DESIGNARE.zip
       
      ---DSDT patch requests is here---
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=1131
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By fantomas1
      First beta... macOS Catalina 10.15 beta (19A471t)  Release Notes!!!
       
      Useful information:
       
      macOSDeveloperBetaAccessUtility.dmg.zip (thanks to gengik84)
      Clover r4945 (thanks to Cyberdevs)
      Lilu_plugins (thanks to gengik84)
      Port Limit Patch (thanks to daliansky)
      older non metal nVidia and Intel cards (thanks to fusion71au)
      MBR installation on macOS Catalina (thanks to crazybirdy) - workaround!!!
      Mac Downloader (thanks to ricoc90)
      Stuck boot in Beta 5 (thanks to MaLd0n)
       
×