Jump to content
fantomas

Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra (UPDATE Sept 27, 2019)

1,064 posts in this topic

Recommended Posts

So you didn't manually add this argument and nvidia web driver automatically added that when you installed correct ? It was a case with El Capitan, however same behaviour cannot be seen for Sierra. It's strange, argument also appears in my nvram right now but it's because of clover i think.

 

No I did not manually add this argument, and yes I am using macOS Sierra 10.12 DP4, all I did was install the web drivers but you also have to remember I do not use a hack, using a real Mac Pro 5,1. Since thats the case and seems like a lot of people are having issues maybe Clover is having issues adding arguments to nvram.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

No I did not manually add this argument, and yes I am using macOS Sierra 10.12 DP4, all I did was install the web drivers but you also have to remember I do not use a hack, using a real Mac Pro 5,1. Since thats the case and seems like a lot of people are having issues maybe Clover is having issues adding arguments to nvram.

Ah i see now, thank you for that, I wasn't know that you are using real 5.1. As you guessed, it's probably related to clover i think. Let's see how it will end up, I'm using hack as 6.1.

 

Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nvidia Web Driver 367.10.10.05b01 has been updated to support the last macOS Sierra beta 5 (16A286a)

 

Check the first page, #1.

 

Regards

 

Little bit confused here, is there any change when comparing with current driver, it's just recently released ? Nvidia panel indicate that there are no update yet, so is that modified same blob for DP5 ? Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Little bit confused here, is there any change when comparing with current driver, it's just recently released ? Nvidia panel indicate that there are no update yet, so is that modified same blob for DP5 ? Thanks

If you are still not updated to PB4 or DP5 than you will not see any update, once you update the OS you will see the update.

I suggest to download first the update of web drivers than update OS and update web drivers.

I am going to try this now...

 

UPDATE

update to BP4 breaks my GPU...I have installed the latest drivers but i have many glitches on top of windows and top bar

 

P.s

the app will not show new drivers, I am downloading the latest build for the OS and check again...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Question to those brave guys of you who are using it in a daily basis:
How many bug there are to be fixed and how does it affects you in your dally tasks? I'm asking that coz this hack im using is my daily driver and I don't wanna screw it all up although still wanna update.

 

My spects are on sign but im now running this 750TI I bought this week, works well.

Share this post


Link to post
Share on other sites

There might be hardware problems for you, I'm not quite sure that because of webdriver, I'm on DP5, still using same webdriver. There was problem with Airmail but it's also seems fixed with DP5, I can say pretty stable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Odd, I just installed the Sierra PB and this is my build number; 16A284a. I'm getting a black screen on my 970, I had to swap in my 680 in the mean time. WebDriver Updater finds no drivers for my OS build.

 

EDIT: EVGA 970, black screen. With 680, perfect. Same results with HDMI, DVI-D or wiping kernel caches. Considering WebDriver Updater doesn't find a driver for my OS build I think the latest drivers might be for the DP5 only.

 

EDIT 2: Well, considering the NVIDIA Web Drivers are activated while using the 680 I'm guessing there's a bug with it working with my 970

Share this post


Link to post
Share on other sites

There might be hardware problems for you, I'm not quite sure that because of webdriver, I'm on DP5, still using same webdriver. There was problem with Airmail but it's also seems fixed with DP5, I can say pretty stable.

 

PB3 was working just fine,  i think its compatibility issue with my GPU 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Question to those brave guys of you who are using it in a daily basis:

How many bug there are to be fixed and how does it affects you in your dally tasks? I'm asking that coz this hack im using is my daily driver and I don't wanna screw it all up although still wanna update.

 

My spects are on sign but im now running this 750TI I bought this week, works well.

 

Then beta software is not for you. You should wait for the official version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Then beta software is not for you. You should wait for the official version.

Not such universal rule. I've seen and even tried pretty stable betas like Windows 10 previews, those were pretty stable. Usually, betas tend to come quite stable as release date comes around (not trying to be captain obvious here)

besides Apple historically not religiously release their final product in September "This fall" and that is around the corner already. But I understand where you came with this idea from and this is true most of the time.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not such universal rule. I've seen and even tried pretty stable betas like Windows 10 previews, those were pretty stable. Usually, betas tend to come quite stable as release date comes around (not trying to be captain obvious here)

besides Apple historically not religiously release their final product in September "This fall" and that is around the corner already. But I understand where you came with this idea from and this is true most of the time.

 

You seeked advice and I gave you mine, what you with it is your business. Surely, you will die if you don't upgrade now...just do it.

At least, be smart and install it on a different drive or partition to test it if you cannot afford your 'daily driver' to fail

Share this post


Link to post
Share on other sites

PB4 booted with PB3 drivers for me and my 970... no driver update and no issues as far as I can tell...

 

attachicon.gifpb4970proof.jpeg

That's the kind of answer I'm looking for. You didn't tell not to do it, you didn't say it's unsafe nor that should do this or that. Thanks mate, I asked for testimonials based on your experience and that's just about what you gave me ;)

Hats off.

Share this post


Link to post
Share on other sites

PB4 booted with PB3 drivers for me and my 970... no driver update and no issues as far as I can tell...

 

attachicon.gifpb4970proof.jpeg

THIS WORKED! The later, "PB4" drivers gave me the consistent black screen, I installed the PB3 drivers and I'm happily typing this with my 970 back in the comp!

Share this post


Link to post
Share on other sites

That's weird... I am using driver 367.10.10.05b01 (the latest, and the same driver released for PB3) on PB4 (16A286a) with no issue... I wonder why you guys are having issues and are seeing new drivers...

 

 

That's the kind of answer I'm looking for. You didn't tell not to do it, you didn't say it's unsafe nor that should do this or that. Thanks mate, I asked for testimonials based on your experience and that's just about what you gave me ;)
Hats off.

 

Sorry - I was responding to the rest of the conversation about driver problems... I would actually strongly discourage you from installing the beta on your main machine. There are issues (it is a beta, running on unsupported hardware with a community sponsored bootloader...), as evidenced by all of the users having issues with their GTX 970s in the past page, and the problems users have been having in general with unsupported GPUs...

 

Moreover, aside from being the wrong thread, you're not really going to have much luck answering this question unless a user has the exact same hardware that you do and a similar workflow. This isn't Windows, it's OS X, running in beta with known issues on real macintoshes, on hackintoshes... you're definitely going to run into some hiccups and may even have to do some reconfiguration, and, even then, it's still a beta. Heck, skylake support, that was added in 10.11.4, hasn't even made it into 10.12 (last I checked at least)...

 

But, you know - go for it if you want to! YMMV, there are always risks, et cetera - thus is the nature of both betas and hackintoshes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a Gigabyte GTX970 WindForce OC running DP5 with latest webdrivers and....... no luck :no: 

I've tried booting with and without nvda_drv=1 and my card still isn't detected..........

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried this?

Thank you - I think I have found a solution! Hopefully it works for others!

 

First, I changed my the Rt Variable "CsrActiveConfig" from 0x03 to 0x67 in Clover, as per these instructions (useful resource as SIP management is more nuanced now than it was). This allowed me to add boot arguments to the nvram:

 

sudo nvram boot-args="nvda_drv=1"
Checked with nvram -p and the change had been committed! So, I reboot, but still no Nvidia kexts!

 

Then, I used this command, as per a forum post that can not be named:

sudo nvram nvda_drv
Which produced these results with nvram -p:

boot-args	dart=0 nvda_drv=1
bootercfg	(%00
Clover.KeepBackupLimit	0
nvda_drv	1
prev-lang:kbd	en:0
SystemAudioVolumeDB	%02
security-mode	none
Clover.NVRamDisk	Yes
fmm-computer-name	claes
csr-active-config	g%00%00%00
SystemAudioVolume	%01
LocationServicesEnabled	%01
Rebooted and the kext has loaded! Thanks for all of the help!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Have you tried this?

 

It doesn't work for me and my 750Ti :

 

$ sudo nvram boot-args

nvram: Error getting variable - 'boot-args': (iokit/common) data was not found

 

$ sudo nvram nvda_drv

nvram: Error getting variable - 'nvda_drv': (iokit/common) data was not found

Share this post


Link to post
Share on other sites

It doesn't work for me and my 750Ti :

 

$ sudo nvram boot-args

nvram: Error getting variable - 'boot-args': (iokit/common) data was not found

 

$ sudo nvram nvda_drv

nvram: Error getting variable - 'nvda_drv': (iokit/common) data was not found

 

you need to disable SIP , you can use clover config set variable to 0x67

by the way for 750ti on PB 4 you will have some glitches on screen, it totally related to the web drivers 

Share this post


Link to post
Share on other sites

you need to disable SIP , you can use clover config set variable to 0x67

by the way for 750ti on PB 4 you will have some glitches on screen, it totally related to the web drivers 

 

 

I already have 0x67 in my config.plist :

<key>BooterConfig</key><string>0x28</string>
<key>CsrActiveConfig</key>
<string>0x67</string>

But doesn't work :

nvram: Error getting variable - 'nvda_drv': (iokit/common) data was not found

Share this post


Link to post
Share on other sites

What's the "nvram -p" output?

$ nvram -p
bootercfg (%00
prev-lang:kbd it:0
efi-boot-device <array><dict><key>IOMatch</key><dict><key>IOProviderClass</key><string>IOMedia</string><key>IOPropertyMatch</key><dict><key>UUID</key><string>721EA2C3-D885-4B9D-96CB-ACF8B3B93760</string></dict></dict></dict></array>
security-mode none
EmuVariableUefiPresent Yes
fmm-computer-name iMac
efi-boot-device-data %02%01%0c%00%d0A%03%0a%00%00%00%00%01%01%06%00%02%1f%03%12%0a%00%00%00%ff%ff%00%00%04%01*%00%04%00%00%00%f0;Q%09%00%00%00%00x%b0%94%04%00%00%00%00%c3%a2%1er%85%d8%9dK%96%cb%ac%f8%b3%b97`%02%02%7f%ff%04%00
csr-active-config g%00%00%00

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By gengik84
      First beta... build 20A4299v 
       
      Useful information:
      macOSDeveloperBetaAccessUtility.dmg.zip OpenCore is now able to boot the installer and pre-existing installed macOS 11 Big Sur macOS Big Sur beta 2 (20A4300b)  New! VMware alternative topic installScript_1016fullapp
    • By MaLd0n
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -Tutorial
      https://tinyurl.com/re2c9sz
       
      -Post Installation
      Paste EFI folder into EFI Partition in your SSD, reboot and extract one full dump with this app and post here!
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES  
      --SCREENSHOTS--
       









































       
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, headkaze, onemanosx, erroruser, Jenny David, Sampath007, Facebook Hackintosh community, Facebook Olarila community, SchmockLord, daliansky and many, many, many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By MaLd0n
      First...
      If you need DSDT edits... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation --Create a bootable copy of El Capitan /  Sierra / High Sierra / Mojave https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader/releases   --Replace with my Clover folder https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Install EL Capitan / Sierra / High Sierra and boot into system!     Post Installation   --Install Clover and replace with my folder   https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/     --Reboot and activate video!   Bingo! Now you need a fine tune! DSDT Time!   My DSDT GA P35-DS3   DSDT.MaLd0n.zip     Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -DARWIN -LPC -HDEF -RTC -EHCI -UHCI -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -EC -PNLF --Native Power Management
       
      Use Clover, check Generate P and C States
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --AUDIO
       
      Device HDEF + AppleAlc + Lilu
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/293863-applehda-patch-requests/   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By gengik84
      First beta... build 20A4299v 
       
      Useful information:
      macOSDeveloperBetaAccessUtility.dmg.zip How to install macOS Big Sur on PC | Macintosh | Hackintosh
×