Jump to content
fantomas

Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra (UPDATE Sept 27, 2019)

1,064 posts in this topic

Recommended Posts

I used this card also in Windows and I have no issue , this is the second mackintosh I do with this card and I'm sure I have this problem also with the older installation (some try in an old HD) , but after few days of use I don't have see this problem anymore ... after I do the second installation (now in the SSD) I see this problem reappearing , and I have wait a month but the problem persist and in some new program I hate this glitch 

For example in iBooks I have all the "bar" infected , but in safari I have only the apple logo (in the left upper corner in the menu bar) and all the icon of the browser , like "download" "next page" etc etc

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I used this card also in Windows and I have no issue , this is the second mackintosh I do with this card and I'm sure I have this problem also with the older installation (some try in an old HD) , but after few days of use I don't have see this problem anymore ... after I do the second installation (now in the SSD) I see this problem reappearing , and I have wait a month but the problem persist and in some new program I hate this glitch 

For example in iBooks I have all the "bar" infected , but in safari I have only the apple logo (in the left upper corner in the menu bar) and all the icon of the browser , like "download" "next page" etc etc

https://github.com/mologie/NVWebDriverLibValFix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not so long to wait, update b4 it's too late ;)

New Nvidia WebDriver-378.05.05.25f01 for macOS Sierra 10.12.6 (16G29) is available Here.

Cant Your laptop use hd 3000? Only work ndivia?

 

나의 LG-F800S 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are already METAL benchmark tools available!

 

One big + good : GFXBench Metal (also OpenGL version available): https://gfxbench.com/benchmark.jsp   Both real good (games realted) and benches deep and long (takes a few minutes).
for me much better than the Unique (heaven,...) benches. Has also an big database to compare your results to others. The only bad: huge download compared to other, smaller benches.

 

 

 

 

...

Anyhow I was trying also to bench nvidia GPU very recently... but unfortunately all the benchmark tools I found were based on OpenGL and OpenCL entirely. BUT! Then I come across this list here:

 

https://forums.macrumors.com/threads/list-of-mac-metal-games.2045606/

 

Which is supposed to be all metal games. Looks good to me! But unfortunately dont have any time yet to properly check any of them out myself. So it would be great (if any you guys want to try them out / already familiar with some games on this list?)...

 

THen we can find out properly which of these games are the best ones for benchmarking metal. And to re-test the situation for future NVIDIA webdriver updates. Maybe we can refine this list with our own notes and experiences. Or simply just re-order this list from best --> worst. [Purely in terms of just benchmarking for metal API performance, and find the ones that a most *easy* / fast to benchmark.]   :)

 

Looking forward to it. :thumbsup_anim:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

One question:

 

I am still on 10.12.4, do I have to update to 10.12.6 to use the recent nvidia web driver?

Yes you do, each web driver that nVidia publishes is for a specific macOS build so if you want to have the latest web driver you'll need to have the latest macOS update installed.

 

for 16G29 build (10.12.6) you'll need WebDriver-378.05.05.25f01

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

This is a god send, thank you so much!

 

One question: will that kext work with injection, i.e. can it reside in /EFI/clover/kexts/... ? Would be great if that would work - because then, SIP could be fully enabled. (Of course only if all other hack specific / unsigned kexts can be injected as well - which is possible at last with my config)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't understand. With my GTX1080 HDMI is working with 4K @60Hz. But Sound is still broken with new Webdriver. (DisplayPort & HDMI)

Hi everyone.

HDMI is working 4k@60Hz without any patches?

I read that MacOS does not recognize HDMI 2.0. Then in El Cap there was a patch that made it work, but it was not working on Sierra. Was this issue solved?

I didn't find anything about this getting solved, only about people getting Club3d adapters, which in Brazil are insanely expensive. 

I have a 4K TV as monitor, it doesn't have DisplayPort.  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

 

turns out everything works fine here with webdrivers, 1050ti and sierra 10.12.6.  The only problem left: The system profiler only shows 256MB vram. luxmark otherwise states 2048MB, which is correct. 

 

Does the device now really use 2GB and those 256MB is just a cosmetic problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

My 1080 Ti is working with 10.12.6, but HDMI audio isn't working, unfortunately. I've run the toleda script and it says it is enabled, but it still doesn't work. Used to work fine on my old 980 ti.

 

Using a DisplayPort -> HDMI adapter on the 3rd port of the card I can get HDMI audio working, but I lose 4k resolution (forces 1080p). Very odd. So my choices are 4k or audio. Can't have both.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

 

turns out everything works fine here with webdrivers, 1050ti and sierra 10.12.6.  The only problem left: The system profiler only shows 256MB vram. luxmark otherwise states 2048MB, which is correct. 

 

Does the device now really use 2GB and those 256MB is just a cosmetic problem?

InjectNvidia=False should fix the cosmetic VRAM number for you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone.

HDMI is working 4k@60Hz without any patches?

I read that MacOS does not recognize HDMI 2.0. Then in El Cap there was a patch that made it work, but it was not working on Sierra. Was this issue solved?

I didn't find anything about this getting solved, only about people getting Club3d adapters, which in Brazil are insanely expensive. 

I have a 4K TV as monitor, it doesn't have DisplayPort.  

 

4K @ 60Hz on HDMI does not work. There is a patch on github created by floris but I haven't got it to work as well.

If you use Club3D DP to HDMI adapter, you get black screen on bootup issue. So even that is useless.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thank you, no, doesn't fix it, but also doesn't matter if it is cosmetic :)

I want to fix vram cosmetic issue for pascal.

What is clover version you get 256mb?

 

Can you upload clover log? 256mb log and r4173 clover log.

 

Thanks in advance

 

나의 LG-F800S 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites

4K @ 60Hz on HDMI does not work. There is a patch on github created by floris but I haven't got it to work as well.

If you use Club3D DP to HDMI adapter, you get black screen on bootup issue. So even that is useless.

 

Thats not correct. Here with GTX 1080 and also GTX 1080ti 4k@60hz is working fine. (Sound is only working with DisplayPort, but still with using 4K @ 60hz)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thats not correct. Here with GTX 1080 and also GTX 1080ti 4k@60hz is working fine. (Sound is only working with DisplayPort, but still with using 4K @ 60hz)

+1

I'm using a 1080Ti to drive 2x 4k@60hz via DP. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi !

 

I have a GT 705, and as some other users, I'm unable to install Sierra with this card (hangs on login screen). Anyone knows if this is currently supported with the new drivers ?

 

Can I make some trick to make it work ?

 

Are there changeset logs of which cards are included in each different web driver release ?

 

Any plans to include this card ?

 

Thanks in advance !!!!!

Share this post


Link to post
Share on other sites

+1

I'm using a 1080Ti to drive 2x 4k@60hz via DP. 

LMAO. Ofcourse it works via DP.

 

4K@60 Hz is not working on HDMI. Check again. Max you can get is up to 30 Hz.

Share this post


Link to post
Share on other sites

LMAO. Ofcourse it works via DP.

 

4K@60 Hz is not working on HDMI. Check again. Max you can get is up to 30 Hz.

That's just incorrect.

Why shouldn't 60 Hz work via HDMI?

HDMI >= 2.0 can drive 2160p@60 just fine. 

As far as I know, it should even work via DVI on cards beginning GTX9xxx, altough not officially supported. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Rohan20
      Opencore is running really really slow on Catalina 10.15.4. So It was running perfectly before I put the ssdt-pnlf for enabling Brightness control. it is running really slow and I verified my config with the sanity checker and its all correct. can someone please help. I am attaching my oc folder.

       
      https://www.dropbox.com/s/drkek0eaz19ina5/OC.zip?dl=0
       
    • By Prasanth_1991
      I recently installed Hackintosh Sierra. I don't have dedicated graphics card so I just used Intel integrated graphics which is Intel HD 4600 but since the Mac OS Sierra graphics acceleration not supported by native VGA output I'm left out options. I tired many things but nothing works. It's 2020 I'm pretty sure many people probably have better solution for this, if yes please help me.   Details PC Spec  i7 4790k HD 4600 Motherboard Gigabyte B85M-D3H-A
    • By Sagnik Ganguly
      Hello I'm Sagnik Ganguly, I'm trying to dual boot macOS 10.14 and Windows 10 (already installed) on a PC with Legacy BIOS. I've two hard drives one in where the windows is installed and another which is converted to GPT to install macOS Mojave 10.14 with a partion of Mac OS Extended (Journal) or APFS but when I went to the Install Disk Selection page, I'm selecting the partition but it says "This version of macOS 10.14 cannot be installed on this computer." can you help me please? 
      P. S. My motherboard doesn't support UEFI. 
      I'm attaching some pictures of the screens.


    • By y010204025
      Disclaimer: All files of this article are from itpwd.com and rehabman ’s github.com

       
      After Testing:
       
      Graphics card: NVIDIA K1000M / K2000M / K2100M / K3000M / K3100M / K4000M / M1000M (ordinary TN1600x900 or 1920x1080), AMD W5170M / W7170M (DC2 or 4K), Intel HD4000 (ordinary TN1600x900 or 1920x1080) can be driven normally, but NVIDIA graphics card Brightness adjustment is disabled. AMD W5170m and w7170m are the best choices on 8570W and 8770W. The brightness can be adjusted normally and the graphics performance is very good. For WX7100m and WX4170m, the graphics card fans cannot be controlled, and other methods are required to control the fans. CPU: 3rd generation Intel Core i3, i5 and i7 (Ivy Bridge architecture, including all dual-core and quad-core. Celeron and Pentium are not supported), frequency conversion is normal. In general: If you have 8570W, 8770W, and hope you can get the best Hackintosh experience, it is recommended to replace the CPU with i7-3840QM / i7-3940XM, 8570W is recommended to choose W5170M, 8770W, and it is recommended to choose W7170M. In addition: If you want to have a 4K experience or perfect HIDPI, W5170m / W7170M supports 4K output, you can choose a suitable 4K screen to replace, but because 4K screens are mostly edp interface, and 8570W / 8770W motherboard is lvds interface, This requires a custom screen cable, which seems to be a difficult choice, but you can choose to do it yourself or buy it separately. In China, taobao.com is almighty and may be more suitable for you than eBay.
       
      EFI features:
      out of the box, the relevant hardware can be driven after the OS is installed, and it is easy to use without code operation.
      Supported models: HP EliteBook 8470p, 8570p, 8570w, 8770w (click the model for official specifications)
      Wireless network card: Recommended: BCM94360cd (requires ipex4 to ipex1,3 antenna 1300mbps), BCM94352HMB / DW1550 (2 antennas, 867mbps)
      Wireless characteristics: no white list, wireless network card with Bluetooth does not support the Bluetooth function of the wireless network card (also does not need to shield the pins), but the wireless normal use, you need the Bluetooth function to use this machine comes with Bluetooth:
      Clover version: 5103, keyboard mapping has been added Command key = Alt key, Option key = Win key
      Supported systems: macOS Mojave 10.14.6 (18G103)-macOS Catalina 10.15.x,
       
      Notes on known issues:
      1. The touchpad and the left and right keys under the touchpad are normal, the pointing stick and the left and right keys above the touchpad are temporarily unavailable (recommended to use the second generation of Apple Magic Trackpad)
      2. Indicator display problem (can be ignored, function is normal): Caps light is sometimes not switched in time, mute / wireless key may be yellow
      3.AMD graphics card / Intel nuclear display has supported sleep and 15 levels of brightness adjustment, NVIDIA has no
      4. If the AMD graphics card enters Huaping, refer to editing the Clover startup parameters, and add the Boot parameter radpg = 15 (the EFI file that has been configured with this parameter has been uploaded, refer to the following EFI-guided download link)
      5. Using the above NVIDIA graphics card with a normal TN screen 1600x900 or 1920x1080 can not enter the installation interface, please check whether the VBiOS of the graphics card is exclusively for HP, thank you for your test face K1000M
      6. Due to product design defects, the MSata positions of 8570w and 8770w cannot be used as boot disks, so EFI boot can only be placed on the main hard disk (turn the machine over and open the hard disk in the lower left corner of the cover, which is the main hard disk). Put on msata plate
      +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      Hardware requirements:
      Model: 8470p, 8570p, 8570W, 8770W 1 or more, it is recommended to use another notebook for emergency Hard disk: It is recommended to choose an SSD hard disk of 240g or more. Samsung or Intel SATA hard disk is a good choice. Wireless card: BCM94352HMB, DW1550, BCM94360CD, miniPCIe slot U disk: 1 for 16g and above, another winPE emergency USB disk is recommended If you use a rescue USB flash drive, it means that you read this post carefully
       
      Make and install a USB flash drive:
      Get the mirror: please do it your way Making and installing a USB flash drive: macOS command line production is recommended, whether it is a real macOS model or a virtual machine (although this is not allowed to be discussed in many forums)Or you can choose to use TransMac or ether under Windows. This is not recommended, but it is simple enough for those new to Hackintosh. Make boot U disk: If you know how to put the boot into the installation U disk, unzip the EFI file and put it in the EFI partition, or you can choose a fat32 format U disk to store the EFI file separately Note: EFI is an unzipped folder, not a zip or ISO suffix file.
       
      BIOS settings From RehabMan
      To start, set BIOS to defaults.
      Then insure:
      UEFI boot is enabled (hybrid/with CSM for best result) secure boot is disabled disable fast boot IGPU graphics memory set to 64mb, if available disable the serial port via BIOS option, if available disable "LAN/WLAN switching", if available disable "Extended Idle Power States" if you find it under "Power Management Options" disable "Wake on LAN" and "Wake on USB" disable Firewire/IEEE 1394, if your laptop has it for Skylake and KabyLake laptop, enable "Launch Hotkeys without Fn keypress" Note: If you have a laptop with switchable graphics, leave it enabled. You can still use it on Windows, although the discrete card will be disabled when running OS X by the ACPI patches provided here. If you want to also disable it in Windows (via BIOS option), make sure you read about the DGPU option in your model specific SSDT (source is in SSDT-HACK.dsl), as in the scenario where the DGPU is disabled by BIOS, DGPU should be set to zero.
       
      Install:
      Please modify according to the above BIOS settings: Press F9 after booting, select the boot efi to file option, which is generally the last item. Enter your boot USB disk to find the location of cloverx64.efi, select cloverx64.efi, press Enter, and enter the clover boot interface. Select the location of the install entry and press Enter. Enter the macOS interface, use the disk tool to format the partition you need to install to hfs + or apfs format, do not choose the encryption option, this will make your efforts in vain. Note: The disk must be in gpt format, and the remaining EFI space is greater than 200M, 300mb + is recommended. If it is not, please try to modify it in WindowsPE environment. This may cause you to lose the Windows system boot and disk data. Please prepare for backup.
      After formatting the partition successfully, close the disk tool and select install, you will find the partition you installed, and follow the interface prompts. When the installation reaches a certain progress, it will restart. When restarting, select F9, enter from the boot U disk, select the disk partition where you installed macOS (no longer the U disk installation), the installation will continue, and it may restart 2 ~ 3 times Every time, you need F9 to select the boot. After entering the installation interface, except for the first installation, select the U disk, and then select the disk installation partition. Eventually you will enter the settings interface. After following the interface prompts, you will enter the macOS system interface. Remember the system password and turn off the Find my mac option.  
      Post install:
       
      After the installation is complete, you need to hang the EFI partition of the disk, copy the EFI file of the U disk to the EFI partition of the disk, so that you can directly use the disk to boot, otherwise you need to select the U disk to boot each time. The mount tool can choose cloverconfigurator. If after copying the EFI file to the disk, the computer cannot recognize your clover boot, you can use the custom boot option of bios: set the custom boot path to \efi\clover\cloverx64.efi, and set it as the first boot, Use bootice or easyUEFI to increase the clover boot option under Windows and set it as the first boot. If you do not have a wireless network card available temporarily, you can use the USB binding function of your Android phone to share the network. This may require the HoRndis driver. It is not recommended to use a US wireless network card. If you need Windows or Linux, you can install it normally. Be careful not to let Windows overwrite your boot files.  
      For other uses of macOS and brew, please pay attention to forums and other communities. Hackintosh is just the beginning.
       
      Finally, I would like to thank rehabman, vit9696 and others who contributed to Hackintosh. I also thank Cwen for his efforts to modify files and hardware tests. I hope that Hackintosh will be eternal.
       
      Please comply with the laws and regulations of your country or region. My description may not be clear or professional, but I think it is necessary. I think the existence of Hackintosh is everyone's technical hobby and experience macOS, not as a substitute for macOS cheap hardware.

      EFI_8x70_5103_W7170m_20200116 .zip
    • By rodrinico19
      Hola a todos, primero que nada estoy muy contento de a ver econtrado un foro de español sobre hackintosh.
      Mi problema consesite en que descargue unos drivers de esta pagina: https://github.com/chris1111/Wireless-USB-Adapter-Clover
      Seguí los pasos instale los kets en la carpeta EFI/CLOVER/OTHERS todo tal cual como dice ahi la instalación. luego segui los pasos de configurar la red dentro de configuracion del sistema etc.
      Lo cual el nombre me quedo en en0.
      El driver o kets funciona bien es reconocible por el S.O de hecho conecta la red, pero me dice que no tiene IP AUTO ASIGNADA Y LA OTRA QUE HAY UNA DESCONEXION A CADA RATO(como que desconectaras y conectaras el dispositvo usb a cada rato)
      Me gustaria que me ayuden con eso si es posible, Muchas Gracias!!
×