Jump to content
fantomas

Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra (UPDATE Sept 27, 2019)

1,047 posts in this topic

Recommended Posts

No, not yet, but I'm gonna give the patched version a try later and see how it performs.

 

 what patched version? I updated and forgot about the "matching os version" on the installer so.. replying to Arsradu, it sucks. no video working now, AGAIN.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

 what patched version? I updated and forgot about the "matching os version" on the installer so.. replying to Arsradu, it sucks. no video working now, AGAIN.

i feel for you, man. :) I'm still waiting for the official driver.

 

As for the "patched version", I'm assuming the guys are talking about the Nvidia Driver updater app from here.

 

Never used it for that, but for as far as I can understand, it has the ability to patch your current webdriver, so that it "thinks" it's for the correct OS build version. Give it a try. You've got nothing to lose. I don't think it can get worse than it already is. :))) Wouldn't wanna bet on THAT...but..you know, you can always try.

 

And if you fail, we're here to help. Or at least try.... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

 what patched version? I updated and forgot about the "matching os version" on the installer so.. replying to Arsradu, it sucks. no video working now, AGAIN.

Exactly what @arsradi explained is correct.

You can take a look here: http://www.insanelymac.com/forum/topic/325430-macos-sierra-10126-final-is-out/?p=2466409

Share this post


Link to post
Share on other sites

i feel for you, man. :) I'm still waiting for the official driver.

 

As for the "patched version", I'm assuming the guys are talking about the Nvidia Driver updater app from here.

 

Never used it for that, but for as far as I can understand, it has the ability to patch your current webdriver, so that it "thinks" it's for the correct OS build version. Give it a try. You've got nothing to lose. I don't think it can get worse than it already is. :))) Wouldn't wanna bet on THAT...but..you know, you can always try.

 

And if you fail, we're here to help. Or at least try.... :)

Hey, I looked for that patched version and did that from a post on another forum that I won't ever say the name again haha.

But I'm now with the web drivers working :) so if you want to try. it works (at least on my hackintosh)

Thanks for the reply tho

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey, I looked for that patched version and did that from a post on another forum that I won't ever say the name again haha.

But I'm now with the web drivers working :) so if you want to try. it works (at least on my hackintosh)

Thanks for the reply tho

 

You're welcome :) The forum which shall not be named is very well known in fact, by everyone. But yeah, these are the rules. :)

 

Glad you managed to fix it!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Two things...

1) today 10.12.6 non-beta was released. Appears stable from what I have been able to see so far.

2) After discussions elsewhere about the GTX 1050 Ti card I had (note, 'had') I decided that I would return it. That is done. Main reasoning was a second discussion with eVGA tech support which indicated that their version of the 1050, not that old per that person, uses uEFI, not EFI for boot loader.

3) Found a NVIDIA GTX 780 3GB board for a reasonable price, ordered that. It is listed as Mac ready. So I would guess problem solved.

I should know tomorrow, as that is when the card is to arrive.

 

But of note for what it is worth. The uEFI boot loader might work with a flashing, they were not certain since they do not test on Macs. If it were simply EFI then what @polyzargonne provided would have helped.

@raisinbraun I do hope you can get your 1050 Ti going. Maybe with the official release today of 10.12.6 Sierra the 'official' WebKit driver will work and then your card will display.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just upgraded to 10.12.6, and the above ^ Nvidia WebDriver-378.05.05.25f01... was not the *smoothest* software update I've ever experienced... but it all seems ok and fine enough in the end. BTW Also reports are that 10.12.6 now accepts iMac 18,[1,2,3] hardware profile in SMBIOS wizard of Clover Configuratior... (though that is nothing to do with these NVIDIA drivers).

 

Anyhow I see above here some talk about retesting webkit? Sorry I don't know how to test for webkit. But I can say it seems now the @ Apple logo is correctly restored in the corner of Safari. Not anymore some strange or corrupted unicode glytph [] symbol :)... It will be nice to see if any other graphics glitches dont come back. Actually I can still see remains the black rectangle in menubar glitch. Which is still there. Not gone away yet. But its not appear too much, so is tolerable / not too bad.

 

Anyhow I was trying also to bench nvidia GPU very recently... but unfortunately all the benchmark tools I found were based on OpenGL and OpenCL entirely. BUT! Then I come across this list here:

 

https://forums.macrumors.com/threads/list-of-mac-metal-games.2045606/

 

Which is supposed to be all metal games. Looks good to me! But unfortunately dont have any time yet to properly check any of them out myself. So it would be great (if any you guys want to try them out / already familiar with some games on this list?)...

 

THen we can find out properly which of these games are the best ones for benchmarking metal. And to re-test the situation for future NVIDIA webdriver updates. Maybe we can refine this list with our own notes and experiences. Or simply just re-order this list from best --> worst. [Purely in terms of just benchmarking for metal API performance, and find the ones that a most *easy* / fast to benchmark.]   :) 

 

Looking forward to it. :thumbsup_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all , I have a problem with my installation. I have a Asrock z87 extreme 6 motherboard with an i7 4770k and a gtx 1070 ,  have installed macOS Sierra 10.12.5 , all the necessary kext and the last Nvidia web driver ... but I have this problem and I can't resolve , I have search in google (with no result because I don't know what to search ahah) but I need your help. Thank you for the response

I have this problem in all System application , like Safari , iBooks , Xcode etc etc

 

http://it.tinypic.com/view.php?pic=qzje2t&s=9#.WXUD2cZaYxw

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi all , I have a problem with my installation. I have a Asrock z87 extreme 6 motherboard with an i7 4770k and a gtx 1070 ,  have installed macOS Sierra 10.12.5 , all the necessary kext and the last Nvidia web driver ... but I have this problem and I can't resolve , I have search in google (with no result because I don't know what to search ahah) but I need your help. Thank you for the response

I have this problem in all System application , like Safari , iBooks , Xcode etc etc

 

http://it.tinypic.com/view.php?pic=qzje2t&s=9#.WXUD2cZaYxw

 

Well, at a first glance, I would say your GTX 1070 has some issues. Is this a new card?

 

Also, is this the first Hackintosh build using this card? Have you tried the same card with other builds? Does it occur with the default MacOS driver? Yes, you won't have acceleration. But I'm not sure that's relevant in this case. At least, it's worth trying.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used this card also in Windows and I have no issue , this is the second mackintosh I do with this card and I'm sure I have this problem also with the older installation (some try in an old HD) , but after few days of use I don't have see this problem anymore ... after I do the second installation (now in the SSD) I see this problem reappearing , and I have wait a month but the problem persist and in some new program I hate this glitch 

For example in iBooks I have all the "bar" infected , but in safari I have only the apple logo (in the left upper corner in the menu bar) and all the icon of the browser , like "download" "next page" etc etc

Share this post


Link to post
Share on other sites

I used this card also in Windows and I have no issue , this is the second mackintosh I do with this card and I'm sure I have this problem also with the older installation (some try in an old HD) , but after few days of use I don't have see this problem anymore ... after I do the second installation (now in the SSD) I see this problem reappearing , and I have wait a month but the problem persist and in some new program I hate this glitch 

For example in iBooks I have all the "bar" infected , but in safari I have only the apple logo (in the left upper corner in the menu bar) and all the icon of the browser , like "download" "next page" etc etc

https://github.com/mologie/NVWebDriverLibValFix

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not so long to wait, update b4 it's too late ;)

New Nvidia WebDriver-378.05.05.25f01 for macOS Sierra 10.12.6 (16G29) is available Here.

Cant Your laptop use hd 3000? Only work ndivia?

 

나의 LG-F800S 의 Tapatalk에서 보냄

Share this post


Link to post
Share on other sites

There are already METAL benchmark tools available!

 

One big + good : GFXBench Metal (also OpenGL version available): https://gfxbench.com/benchmark.jsp   Both real good (games realted) and benches deep and long (takes a few minutes).
for me much better than the Unique (heaven,...) benches. Has also an big database to compare your results to others. The only bad: huge download compared to other, smaller benches.

 

 

 

 

...

Anyhow I was trying also to bench nvidia GPU very recently... but unfortunately all the benchmark tools I found were based on OpenGL and OpenCL entirely. BUT! Then I come across this list here:

 

https://forums.macrumors.com/threads/list-of-mac-metal-games.2045606/

 

Which is supposed to be all metal games. Looks good to me! But unfortunately dont have any time yet to properly check any of them out myself. So it would be great (if any you guys want to try them out / already familiar with some games on this list?)...

 

THen we can find out properly which of these games are the best ones for benchmarking metal. And to re-test the situation for future NVIDIA webdriver updates. Maybe we can refine this list with our own notes and experiences. Or simply just re-order this list from best --> worst. [Purely in terms of just benchmarking for metal API performance, and find the ones that a most *easy* / fast to benchmark.]   :)

 

Looking forward to it. :thumbsup_anim:

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

One question:

 

I am still on 10.12.4, do I have to update to 10.12.6 to use the recent nvidia web driver?

Yes you do, each web driver that nVidia publishes is for a specific macOS build so if you want to have the latest web driver you'll need to have the latest macOS update installed.

 

for 16G29 build (10.12.6) you'll need WebDriver-378.05.05.25f01

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

This is a god send, thank you so much!

 

One question: will that kext work with injection, i.e. can it reside in /EFI/clover/kexts/... ? Would be great if that would work - because then, SIP could be fully enabled. (Of course only if all other hack specific / unsigned kexts can be injected as well - which is possible at last with my config)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't understand. With my GTX1080 HDMI is working with 4K @60Hz. But Sound is still broken with new Webdriver. (DisplayPort & HDMI)

Hi everyone.

HDMI is working 4k@60Hz without any patches?

I read that MacOS does not recognize HDMI 2.0. Then in El Cap there was a patch that made it work, but it was not working on Sierra. Was this issue solved?

I didn't find anything about this getting solved, only about people getting Club3d adapters, which in Brazil are insanely expensive. 

I have a 4K TV as monitor, it doesn't have DisplayPort.  

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

 

turns out everything works fine here with webdrivers, 1050ti and sierra 10.12.6.  The only problem left: The system profiler only shows 256MB vram. luxmark otherwise states 2048MB, which is correct. 

 

Does the device now really use 2GB and those 256MB is just a cosmetic problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites

My 1080 Ti is working with 10.12.6, but HDMI audio isn't working, unfortunately. I've run the toleda script and it says it is enabled, but it still doesn't work. Used to work fine on my old 980 ti.

 

Using a DisplayPort -> HDMI adapter on the 3rd port of the card I can get HDMI audio working, but I lose 4k resolution (forces 1080p). Very odd. So my choices are 4k or audio. Can't have both.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys,

 

turns out everything works fine here with webdrivers, 1050ti and sierra 10.12.6.  The only problem left: The system profiler only shows 256MB vram. luxmark otherwise states 2048MB, which is correct. 

 

Does the device now really use 2GB and those 256MB is just a cosmetic problem?

InjectNvidia=False should fix the cosmetic VRAM number for you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By chris1111
      Here my theme of OC 
      Resources.zip

       
      Resource with new Tool icon
      Resources-New Tool icon.zip
       
      Black version Update sector 30
      Black version Selector30.zip
       
      Change the selector in the simple theme 
      thanks @blackosx
      Selector 10
      Resources Slector10.zip
      Selector 40
      Resources Slector40.zip
      Resource 10 with new tool icon
      Resources Slector10 new tool.zip
       
      New Selected invisible and Metal Selector attach

       
      Selector.icns.zip
      Selected.icns.zip
      Resource white selector attach

       
      Resources-white selector.zip
    • By EmriBG
      Hello everyone,
      I found a guide on how to install Catalina on Lenovo M920q, everything works well but the installation is freezing up.
      The USB bootable drive is a recovery one with internet based installation. The internet is working well on the pre-installation setup (I tested it, when you can use the utilities).
      The installation is freezing whether I am installing the macOS or not.
      I've attached my EFI partition so you can check if there's anything to add.
      Will realy appreciate any kind of help (quit noob to the whole thing).
      Thanks in advance and stay safe!
       
      NOTE: I did followed up the troubleshooting guide of OpenCore installation forum and the answer was to add the  NullCPUPowerManagement.kext to the kexts and configure it on the .plist file.
      This is the original EFI folder: EFI.zip
      Thats the one with the NullCPUPowerManagement.kext added: EFI.zip
       
       
       
       
    • By PropoFlexWX4
      This new case will be arriving for me tomorrow.
       
      It's the model M25-W White Version.
       
       
      It has an integrated 7.1 sound card.
      Which means the machine will effectively have 2 sound cards...
       
      Unfortunately I couldn't find any info on the card's model.  
       
      Does anyone have experience with Hackintoshing on non-standard audio configurations like this?
       
       
    • By fantomas
      Hi InsanelyMacaliens    
       
      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra.
       
      10.13.6
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.138 --> build 17G14019 (thanks to TimeLord04) New!
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.137 --> build 17G13035 (thanks to fabiosun)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.136 --> build 17G13033 (thanks to iCanaro)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.135 --> build 17G12034 (thanks to iCanaro)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.134 --> build 17G11023 (thanks to TimeLord04)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.133 --> build 17G10021 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.132 --> build 17G9016 (thanks to iCanaro)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.131 --> build 17G8037 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.130 --> build 17G8030 (thanks to fabiosun)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.129 --> build 17G8029 (thanks to TimeLord04)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.128 --> build 17G7024 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.127 --> build 17G6030 (thanks to Extreme™) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.124 --> build 17G6030 (thanks to flowrider) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.123 --> build 17G6029 (thanks to Badruzeus) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.122 --> build 17G5019 (thanks to TimeLord04) 
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.118 --> build 17G5019 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.113 --> build 17G4015 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.108 --> build 17G3025 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.15.15.108 --> build 17G2307 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.105 --> build 17G65 (thanks to sl0wtarget)
       
      10.13.5
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.35.106 --> build 17F77 (check here)
       
      10.13.4
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.107 --> build 17E202 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.106 --> build 17E199 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.103 --> build 17E199 (thanks to ricoc90)
       
       
      10.13.3
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.161 --> build 17D102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.160 --> build 17D2102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.159 --> build 17D2012 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.158 --> build 17D102 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.157 --> build 17D2047 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.156 --> build 17D47 (thanks to darthsian) 
       
       
      10.13.2
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.106 --> build 17C2205 (thanks to KGP-X99)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.105 --> build 17C2120 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.104 --> build 17C205 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.103 --> build 17C89 (thanks to Il Francy MacPc) 
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.102 --> build 17C88 (thanks to piiggggg)
       
       
      10.13.1
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.109 --> build 17B1003 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.108 --> build 17B1002 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver -378.10.10.10.20.107 --> build 17B48 (thanks to piiggggg) 
       
       
      10.13.0
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.121 --> build 17A405 (thanks to Asgorath)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.120 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.117 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.114 --> build 17A365 (thanks to Asgorath).
    • By fantomas
      macOS Catalina 10.15.6 (19G73)
       
      Update
      Combo
×