Jump to content
fantomas

Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra (UPDATE Sept 27, 2019)

1,064 posts in this topic

Recommended Posts

I got black screen too.

 

After install latest CUDA driver & change (Clover) ProductName to iMac14,2, the screen is back.

 

Hope it helps.

I think it's the same bug as I posted before:

Post#3875 http://www.insanelymac.com/forum/topic/231075-chameleon-23svn-official-pkg-installer-binaries/page-194

There is some bug of X99 chip of which NVRAM can not load Nvidia Web Driver at 10.12GM/10.12.1/10.12.2beta

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

 

I just installed Sierra 10.12.1 and Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657 but the system/screen keeps crashing. The system is using a EVGA GTX 970 and MSI X99-A SLI PLUS.

Is there a way to install older versions of the web driver? I get an error about how the older drivers cannot be installed when i try to run them.

 

It works without crashing when using the OS X native driver. But the native driver doesn't allow me to set the resolution to 2560x1280, and the second monitor has no display signal. Also the video output keeps flickering.

What should I do? Any kext that can solve the nvidia web driver problem?

 

If your Smbios= MacPro6,1 you need to use http://www.insanelymac.com/forum/files/file/424-agdpfix/ before switching to Mac Pro 6.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

How to make Sierra load Nvidia web driver? My bootloader is Enoch and with nvda_drv=1 flags, but still no go ..

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

How to make Sierra load Nvidia web driver? My bootloader is Enoch and with nvda_drv=1 flags, but still no go ..

 

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/231075-chameleon-23svn-official-pkg-installer-binaries/page-194?do=findComment&comment=2283157

 

 

 

 

Hi everyone,

Like many other users I face the problem that I can't set  nva_drv = 1 and in Nvidia panel I alway see "OSX driver".

 

First of all two words about my configuration:

 

mother board MSI z170A gaming m7

msi gtx 970

Mac os sierra final 10.12.1

Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03

 

After reading tons of threads with no luck, I found your post and I would like to try the solution indicated in your link, but I have some questions (sorry but I'm quiet newbie in this world):

 

- Got it fixed using the nvram ... dlib (in /Extra/modules)

Where can I find the NVRram... dlib? and is /Extra/modules in Sierra? because I didn't find such directory in filesystem.

- NvramFile.kext (in /L/E)

Same question for NVramFile.kext. Where can I find this file? and where is /L/E?

 

no problem for the terminal command:).

 

Thank you

post-1259417-0-61418700-1478793380_thumb.png

post-1259417-0-68290300-1478793381_thumb.png

post-1259417-0-98860800-1478793382_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

Like many other users I face the problem that I can't set  nva_drv = 1 and in Nvidia panel I alway see "OSX driver".

 

First of all two words about my configuration:

 

mother board MSI z170A gaming m7

msi gtx 970

Mac os sierra final 10.12.1

Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03

 

After reading tons of threads with no luck, I found your post and I would like to try the solution indicated in your link, but I have some questions (sorry but I'm quiet newbie in this world):

 

- Got it fixed using the nvram ... dlib (in /Extra/modules)

Where can I find the NVRram... dlib? and is /Extra/modules in Sierra? because I didn't find such directory in filesystem.

- NvramFile.kext (in /L/E)

Same question for NVramFile.kext. Where can I find this file? and where is /L/E?

 

no problem for the terminal command:).

 

Thank you

You will get the 2 needed files DL link from the Link , which was some post before linked. (named  FileNVRAM_El_Capitan for chameleon.zip )

Copy the  FileNVRAM.dylib in /Extra/modules , which is the folder for Chameleon/Enoch .Folder /Extra exist if you use Chameleon. If the subfolder modules not exist,

you must create it before you can copy the .dylib into it.

 

Install  NvramFile.kext (in /Library/Extensions). Be sure to set right owner in terminal (sudo chown -R root:wheel ....) or better  use an kext install util for that - and /L/E not! /S/L/E.

 

The .kext must exist in all OS X Partions you use. If you have more than one OS X Version on HD , or within HDs partition or on more than one HD you have to install the .kext also

in all other partitions. It is not enough for example if you have two Partitions, one (main) running El Captain and second Partition Sierra. Your sierra Partition /L/E needs the kext (also).

 

I am unsure about the chameleon installs  on different HDs partitions. If you have only one /Extra on the main Partition with all subfolders, .plist etc. it should be enough, but all 

OS versions you try to boot will use the same chameleon config. plist and /Extra content.

 

After copy and install the two files be sure that the Kextcache/prelinked kernel got updated (because of the new .kext). Then, you must reboot.

Nothing special happens then, util you use the terminal.

sudo  nvram nvda_drv=1

After that command , if all worked, the .kext created an nvram.....plist. That .plist will be read and used next reboot and forever, until you change nvram by sudo nvram .... again.

So that are the steps:  copy install 2 files . REBOOT. sudo ... REBOOT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

??? iBooks working ok

 

Indeed man, Ibooks and Instruments.app not working, giving transparent screen. It a signature problem in Nvidia metal drivers, they know about it, let's keep on pushing them via the support system so that they ship the fix in the next update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, let's take them one by one.

 

I'm using a dual-monitor setup. One monitor connected via DVI, the other one via HDMI. I will try to disconnect one monitor and see if that makes any difference. I don't have DP on either monitor.

 

I'm using iMac 14,2 system definition. And by patching AGDP.kext you mean setting those devices to none? Does that even make any difference? I did that in El Capitan. But...I don't think that actually made any difference whatsoever.

 

How do I rename to GFX1? Is there a way to do it from Clover (kexts to patch section)? That would be really useful.

 

UDPATE:

 

Well Hooray! It does boot with a single monitor (I kept the DVI one).

 

Now, how do I get it to work with both monitors? :D

 

UPDATE 2:

 

Well, that's fixed as well. By moving the DVI display to, well, the other DVI port. :)) Are you kidding me? THAT fixed it?

 

Anyway, thanks a lot for the tips and fast reply.

 

Same for me, GTX 960 Gainward

 

If i boot with screen on HDMI port, it works, but as soon as i plug my 2nd monitor to the DVI port, i get a kernel panic :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally this was latest solution for me at least

 

Hi LAbyOne.I noticed you had the Nvidia 740 and didn't use any Nvidia drivers with Sierra. Did you still have video acceleration?

 

I have a H61M-S motherboard, i5 CPU and a Nvidia 740 I'm about to install Sierra on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi LAbyOne.I noticed you had the Nvidia 740 and didn't use any Nvidia drivers with Sierra. Did you still have video acceleration?

 

I have a H61M-S motherboard, i5 CPU and a Nvidia 740 I'm about to install Sierra on.

Sierra 12.2 beta 4 (the latest) has these Nvidia drivers "mac" in it.    There is one for 740m but its labeled "win" so not sure it applies, but its there. 

post-1753549-0-07186500-1480534429_thumb.png

 

The Win version.

 

post-1753549-0-22606700-1480534804_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have error in iBook and Instrument:

 

iBooks[756:5338] Error loading /System/Library/Extensions/GeForceMTLDriverWeb.bundle/Contents/MacOS/GeForceMTLDriverWeb:  dlopen(/System/Library/Extensions/GeForceMTLDriverWeb.bundle/Contents/MacOS/GeForceMTLDriverWeb, 265): no suitable image found.  Did find:

/System/Library/Extensions/GeForceMTLDriverWeb.bundle/Contents/MacOS/GeForceMTLDriverWeb: code signature in (/System/Library/Extensions/GeForceMTLDriverWeb.bundle/Contents/MacOS/GeForceMTLDriverWeb) not valid for use in process using Library Validation: mapping process is a platform binary, but mapped file is not

Unable to create basic Accelerated OpenGL renderer.

Unable to create basic Accelerated OpenGL renderer.

Core Image is now using the software OpenGL renderer. This will be slow.

2016-12-04 22:38:45.337 iBooks[756:a103] [MZBookKeeperController.m:491] Cloudsync Error {(null)}

What's wrong?

 

My VGA is GTX950 and I just installed last driver version: f03

I'm on Sierra 10.12.1

I had this issue on driver version: f01 too

 

when I try to open books in iBooks, iBook's window is like a glass (Transparent)

 

 

EDIT -------------------------------------------------------

Seems like, It's a known bug:

https://origin-discussions-us.apple.com/thread/7683640?start=0&tstart=0

 

and still not fixed. shame on NVIDIA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi LAbyOne.I noticed you had the Nvidia 740 and didn't use any Nvidia drivers with Sierra. Did you still have video acceleration?

 

I have a H61M-S motherboard, i5 CPU and a Nvidia 740 I'm about to install Sierra on.

 

Positive, everything works as expected.

 

here

 

PS

sorry for delay, just noticed :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Positive, everything works as expected.

 

here

 

PS

sorry for delay, just noticed :(

 

OK, great thank you.

Sierra 12.2 beta 4 (the latest) has these Nvidia drivers "mac" in it.    There is one for 740m but its labeled "win" so not sure it applies, but its there. 

attachicon.gifNvidia mac drivers.png

 

The Win version.

 

attachicon.gifNvidia 740m win.png

 

Great, thanks a bunch!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Aldaro
      So I've had my current hack up, and running now for several months, and it has been great up until now. I took the 10.15.4 update, as well as its supplemental update, and things went downhill really fast. For one, the dreaded, wake from sleep = black display issue has once again popped up, as well as an issue in which the display, if it does wake from sleep, has a weird color to it (the bug closely resembles the pink display problem). Moreover, clover will not boot into single user mode, or properly boot in verbos mode. The system will boot, but it's like the -v flag is being completely ignored. I cannot seem to figure out what's going on, but the situation is pretty bad (especially since at the start of this week, I had a rock solid build). Any insight into this would be greatly appreciated, as I can no longer get some of my work done; thank you to all who read this. I have attached a picture of the display glitch I'm experiencing below.

      System specs:
      Motherboard: Asus prime Z370-A MK ii
      CPU: Core i5 9600k
      GPU: Sapphire pulse RX 580 rev. 2 (This variant has a switch on the card for "gaming" and "compute" modes).
      Storage: 2x Samsung 970 evos (500 GBs) and a 4TB HDD for data
      PSU: Seasonic 750w 80+ platinum
      Wi-Fi + bluetooth: Broadcom BCM 94630CD - works OOB
      Ethernet: Intel i210 gigabit PCIE x1 - again, works OOB
       
       

    • By IDON-NO
      Supplemental update
      macOS Catalina 10.15.4 (19E287)
       
      Update went Fine 
       
      https://developer.apple.com/news/releases/?id=04082020b

    • By End3rPower50
      Hi, i want install MacOS catalina in my laptop.
      i created a USB bootable with Catalina and Clover but it crashed at startup.
      Thanks in advance. 
       
      P.S I upload my EFI’s folder and crash screenshot
       
      Sorry for my bad english.
       
      This is my laptop: 
      CPU: intel i7 6500U 
      Graphics: Intel HD Graphics 520
      Ethernet: Realtek FE Family 
      Wireless: Dell 1820A (BCM94350ZAE)
      USB 3.0
       

      EFI.zip
    • By MaLd0n
      Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install  
      https://www.olarila.com/topic/5794-hackintosh-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
          First... If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222606 -Run it, post files generated in your desktop http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222609  Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Paste my EFI folder into EFI partition  EFI GA H110M-S2.zip     --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation   --Paste my EFI folder into EFI partition  EFI GA H110M-S2.zip     --Reboot and activate video!   -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/ -Nvidia WebDriver High Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/ -Cuda http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/   --DSDT My DSDT with Skylake patches DSDT.GA H110M-S2.zip   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By Rohan20
      Opencore is running really really slow on Catalina 10.15.4. So It was running perfectly before I put the ssdt-pnlf for enabling Brightness control. it is running really slow and I verified my config with the sanity checker and its all correct. can someone please help. I am attaching my oc folder.

       
      https://www.dropbox.com/s/drkek0eaz19ina5/OC.zip?dl=0
       
×