Jump to content
fantomas

Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra (UPDATE Sept 27, 2019)

1,047 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

I was able to update webdriver with patch above.  I'm on 16B2657.  Surprisingly I was able to overclock my Catleap monitor to 120hz without iokit patch.  I don't know why.

 

My issue is it doesn't seem like GPU is going to 2D clocks even at 60hz.  Its not down clocking when idle.  Anyone have any ideas anything I should be checking its a GTX 770.

Share this post


Link to post
Share on other sites

It works as long as you don't select NVIDIA Web Driver in NVIDIA Driver Manager :P. Post #17 at http://www.insanelymac.com/forum/topic/317502-pre-release-macos-sierra-10122/?p=2312499

 

In fact, there's no webdrivers loaded :

 

MacPro:~ polyargone$ kextstat | grep -v com.apple
Index Refs Address            Size       Wired      Name (Version) UUID <Linked Against>
   24    0 0xffffff7f82b60000 0xb6000    0xb6000    as.vit9696.AppleALC (1.0.15) 70599CD2-9ABD-3DF7-8AF2-09081F153CCD <7 5 4 3 2 1>
   25    4 0xffffff7f82c26000 0x19000    0x19000    org.netkas.driver.FakeSMC (1412) 18CC1329-F493-3EC9-BFB1-0F8503241BF8 <11 7 5 4 3 1>
   26    0 0xffffff7f82c3f000 0x2e000    0x2e000    as.vit9696.Shiki (1.7.0) 3F68D86E-FC61-3106-AC34-18782D8CB69F <7 5 4 3 2 1>
   27    0 0xffffff7f82c72000 0x5000     0x5000     org.hwsensors.driver.CPUSensors (1412) 89AB8FDB-1A2C-30A8-B6CE-CB85C92F4B7D <25 7 5 4 3>
   39    0 0xffffff7f82c7a000 0x8000     0x8000     org.hwsensors.driver.ACPISensors (1412) B7BC7084-E304-345A-8CEE-75A0375AE4DA <25 11 7 5 4 3>
   41    0 0xffffff7f82c88000 0x5000     0x5000     org.rehabman.driver.FakePCIID (1.2.0) DEB64F79-A945-3AC3-84E2-8A8A5D4FCF20 <12 7 5 4 3 1>
   45    0 0xffffff7f82c91000 0x13000    0x13000    org.hwsensors.driver.LPCSensors (1412) 4A526B40-A4F0-369C-A67C-2DD8FEE6640D <25 12 11 7 5 4 3>
   51    0 0xffffff7f82ca4000 0x3a000    0x3a000    com.insanelymac.RealtekRTL8111 (2.0.0) 54A33BAE-C115-361F-A956-7FFE91E04329 <50 12 5 4 3 1>
   52    0 0xffffff7f82ce0000 0x15000    0x15000    org.hwsensors.driver.GPUSensors (1412) CCDB858D-2F44-3FC8-B384-F9DE63828BA4 <25 12 11 7 5 4 3>
   74    0 0xffffff7f80d03000 0xd000     0xd000     com.mice.driver.WirelessGamingReceiver (1.0.0d15) 48550783-C20F-3E39-A59F-0A877E02D2C1 <63 36 5 4 3>
  109    0 0xffffff7f820fc000 0x4000     0x4000     com.intel.driver.EnergyDriver (2.0) 358E6AD3-C66B-3E84-8D77-63DEB942A25B <7 5 4 3>
  123    0 0xffffff7f80d10000 0x6000     0x6000     com.valvesoftware.SteamInput (3083.39.62) DED4413E-CD8E-3E56-B0AB-7B3B20ECE4BF <36 5 4 3>
  124    0 0xffffff7f81145000 0x7000     0x7000     com.AmbrosiaSW.AudioSupport (4.1.4) no UUID <82 5 4 3 1>
  130    0 0xffffff7f82cf5000 0x29000    0x29000    org.pqrs.driver.Karabiner (10.22.0) 75A195F3-FC81-39D0-9040-64D3880249EE <36 5 4 3 1>
  138    0 0xffffff7f82110000 0x2000     0x2000     com.nvidia.CUDA (1.1.0) DD792765-CA28-395A-8593-D6837F05C4FF <4 1>
  139    3 0xffffff7f82d1e000 0x63000    0x63000    org.virtualbox.kext.VBoxDrv (5.0.26) C47FFBAD-20EC-3203-AF08-9E6FA4C5C0BE <7 5 4 3 1>
  140    0 0xffffff7f82d81000 0x17000    0x17000    com.tuxera.filesystems.tufsfs.fusefs_txantfs (2015.11.5) D961CF7D-F98C-EE44-3AA8-175397F81CB3 <7 5 4 3 1>
  142    0 0xffffff7f82c16000 0x8000     0x8000     org.virtualbox.kext.VBoxUSB (5.0.26) BA00D956-8C19-360E-9F31-5957AE3E2D88 <141 139 63 7 5 4 3 1>
  143    0 0xffffff7f82c1e000 0x5000     0x5000     org.virtualbox.kext.VBoxNetFlt (5.0.26) B09BEE18-08A1-3B8E-AA70-591C702AC702 <139 7 5 4 3 1>
  145    0 0xffffff7f82d98000 0x6000     0x6000     org.virtualbox.kext.VBoxNetAdp (5.0.26) 9D101030-90D0-3447-8340-CCDD6B58165A <139 5 4 1>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi InsanelyMacaholics    :)

 

Use this thread to link / talk about of the futur Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra.

 

10.12.1

 

Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657 (thanks to Moviemakergr). New!

 

 


It's a/b freaking time NVIDIA... I was checking this post daily to see when they were finally gonna release a compatible update for version 16B2657. I been having to resort to no graphics acceleration until now

Share this post


Link to post
Share on other sites

It's a/b freaking time NVIDIA... I was checking this post daily to see when they were finally gonna release a compatible update for version 16B2657. I been having to resort to no graphics acceleration until now

same that check daily for pascal driver. while, i bought the card (GTX1060) for gaming in windows, so didn't care about hackintoshibility so much.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanna see a nice bug by NVIDIA? Try to open any iBooks title in 10.12.x

 

Anything you try to read looks like that, can't read in iBooks anymore :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wanna see a nice bug by NVIDIA? Try to open any iBooks title in 10.12.x

 

Anything you try to read looks like that, can't read in iBooks anymore :-(

??? iBooks working ok

Share this post


Link to post
Share on other sites

I just installed Sierra 10.12.1 and Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657 but the system/screen keeps crashing. The system is using a EVGA GTX 970 and MSI X99-A SLI PLUS.


Is there a way to install older versions of the web driver? I get an error about how the older drivers cannot be installed when i try to run them.


 


It works without crashing when using the OS X native driver. But the native driver doesn't allow me to set the resolution to 2560x1280, and the second monitor has no display signal. Also the video output keeps flickering.


What should I do? Any kext that can solve the nvidia web driver problem?


Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I just installed Sierra 10.12.1 and Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657 but the system/screen keeps crashing. The system is using a EVGA GTX 970 and MSI X99-A SLI PLUS.

Is there a way to install older versions of the web driver? I get an error about how the older drivers cannot be installed when i try to run them.

 

It works without crashing when using the OS X native driver. But the native driver doesn't allow me to set the resolution to 2560x1280, and the second monitor has no display signal. Also the video output keeps flickering.

What should I do? Any kext that can solve the nvidia web driver problem?

 

 

I got black screen too.

 

After install latest CUDA driver & change (Clover) ProductName to iMac14,2, the screen is back.

 

Hope it helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got black screen too.

 

After install latest CUDA driver & change (Clover) ProductName to iMac14,2, the screen is back.

 

Hope it helps.

I think it's the same bug as I posted before:

Post#3875 http://www.insanelymac.com/forum/topic/231075-chameleon-23svn-official-pkg-installer-binaries/page-194

There is some bug of X99 chip of which NVRAM can not load Nvidia Web Driver at 10.12GM/10.12.1/10.12.2beta

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

I just installed Sierra 10.12.1 and Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657 but the system/screen keeps crashing. The system is using a EVGA GTX 970 and MSI X99-A SLI PLUS.

Is there a way to install older versions of the web driver? I get an error about how the older drivers cannot be installed when i try to run them.

 

It works without crashing when using the OS X native driver. But the native driver doesn't allow me to set the resolution to 2560x1280, and the second monitor has no display signal. Also the video output keeps flickering.

What should I do? Any kext that can solve the nvidia web driver problem?

 

If your Smbios= MacPro6,1 you need to use http://www.insanelymac.com/forum/files/file/424-agdpfix/ before switching to Mac Pro 6.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

How to make Sierra load Nvidia web driver? My bootloader is Enoch and with nvda_drv=1 flags, but still no go ..

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

How to make Sierra load Nvidia web driver? My bootloader is Enoch and with nvda_drv=1 flags, but still no go ..

 

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/231075-chameleon-23svn-official-pkg-installer-binaries/page-194?do=findComment&comment=2283157

 

 

 

 

Hi everyone,

Like many other users I face the problem that I can't set  nva_drv = 1 and in Nvidia panel I alway see "OSX driver".

 

First of all two words about my configuration:

 

mother board MSI z170A gaming m7

msi gtx 970

Mac os sierra final 10.12.1

Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03

 

After reading tons of threads with no luck, I found your post and I would like to try the solution indicated in your link, but I have some questions (sorry but I'm quiet newbie in this world):

 

- Got it fixed using the nvram ... dlib (in /Extra/modules)

Where can I find the NVRram... dlib? and is /Extra/modules in Sierra? because I didn't find such directory in filesystem.

- NvramFile.kext (in /L/E)

Same question for NVramFile.kext. Where can I find this file? and where is /L/E?

 

no problem for the terminal command:).

 

Thank you

post-1259417-0-61418700-1478793380_thumb.png

post-1259417-0-68290300-1478793381_thumb.png

post-1259417-0-98860800-1478793382_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

Like many other users I face the problem that I can't set  nva_drv = 1 and in Nvidia panel I alway see "OSX driver".

 

First of all two words about my configuration:

 

mother board MSI z170A gaming m7

msi gtx 970

Mac os sierra final 10.12.1

Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03

 

After reading tons of threads with no luck, I found your post and I would like to try the solution indicated in your link, but I have some questions (sorry but I'm quiet newbie in this world):

 

- Got it fixed using the nvram ... dlib (in /Extra/modules)

Where can I find the NVRram... dlib? and is /Extra/modules in Sierra? because I didn't find such directory in filesystem.

- NvramFile.kext (in /L/E)

Same question for NVramFile.kext. Where can I find this file? and where is /L/E?

 

no problem for the terminal command:).

 

Thank you

You will get the 2 needed files DL link from the Link , which was some post before linked. (named  FileNVRAM_El_Capitan for chameleon.zip )

Copy the  FileNVRAM.dylib in /Extra/modules , which is the folder for Chameleon/Enoch .Folder /Extra exist if you use Chameleon. If the subfolder modules not exist,

you must create it before you can copy the .dylib into it.

 

Install  NvramFile.kext (in /Library/Extensions). Be sure to set right owner in terminal (sudo chown -R root:wheel ....) or better  use an kext install util for that - and /L/E not! /S/L/E.

 

The .kext must exist in all OS X Partions you use. If you have more than one OS X Version on HD , or within HDs partition or on more than one HD you have to install the .kext also

in all other partitions. It is not enough for example if you have two Partitions, one (main) running El Captain and second Partition Sierra. Your sierra Partition /L/E needs the kext (also).

 

I am unsure about the chameleon installs  on different HDs partitions. If you have only one /Extra on the main Partition with all subfolders, .plist etc. it should be enough, but all 

OS versions you try to boot will use the same chameleon config. plist and /Extra content.

 

After copy and install the two files be sure that the Kextcache/prelinked kernel got updated (because of the new .kext). Then, you must reboot.

Nothing special happens then, util you use the terminal.

sudo  nvram nvda_drv=1

After that command , if all worked, the .kext created an nvram.....plist. That .plist will be read and used next reboot and forever, until you change nvram by sudo nvram .... again.

So that are the steps:  copy install 2 files . REBOOT. sudo ... REBOOT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By chris1111
      Here my theme of OC 
       
      ### Dark-Low

      Dark-Low.zip
       
      ### Dark-Top

      Dark-Top.zip
       
      ### Dark-GreenLight

      Dark-Green-Light.zip
       
      ### Light-Low

      Light-Low.zip
       
      ### Light-Top

      Light-Top.zip
       
      ### OC-Grey

      OC-Grey.zip
       
      ### OC-Blue

      OC-Blue.zip
       
      ### OC-White

      OC-White.zip
       
      ### OC-Blues

      OC-Blues.zip
       
      ### Dark-Badge

      Dark Badge.zip
       
      ### OC-Gold

      OC-Gold.zip
       
      ### OC-MacPro

      OC-MacPro.zip
       
      ### Light-Slim

      Light-Slim.zip
    • By MaLd0n
      1 -Create a USB bootable
       
      Create your usb installer, use this tool and download Catalina or Big Sur from Apple servers
       
      Catalina
      installScript_allfullapp.zip
       
      Big Sur
      installScript_1016fullapp.zip
       
      Credits: crazybirdy
       
      Copy Catalina / Big Sur installer to Applications folder, open terminal and run
       
      Catalina
       
       
      Big Sur
       
       
      If you want check one step by step, check here
       
      -Opencore Vanilla Tutorial
      https://tinyurl.com/ycvcnp8h
       
      2- EFI folder USB installation
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      3- EFI folder SSD
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD 
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -EFI Clover Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition SSD
      https://tinyurl.com/yxsw7d3t
       
      4- Start Fine Tune
       
      Run this app and post full dump here for full ACPI solution
       
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
       
      If you like a SSDT way, here we go
      SSDT-OLARILA.aml.zip
       
      5- USB Solution
       
      Use this kext with correct smbios, enable XHCI port limit patch
      USBZ490UD.iMac19,1.zip
      USBZ490UD.iMac20,1.zip
      USBZ490UD.iMacPro1,1.zip
       
      and follow this tutorial for remap USB ports
       
       
      --DSDT PATCHES--
       
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -HDMI / HDAU  
      --SCREENSHOTS--































      -If you want to buy me a beer - Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, headkaze, onemanosx, erroruser, Jenny David, Sampath007, Facebook Hackintosh community, Facebook Olarila community, SchmockLord, daliansky and many, many, many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By LIMITANT
      Restarted 3 times 
      update went Fine and smooth with clover r5119
       
       
    • By jrbros1
      Hi there,
       
      So I have my Windows computer, used a USB with Clover setup to boot into Mojave OS that I installed on the SD card in the computer. The world was a great place and all was well!

      Then I did the steps to partition the pc system to now include the additional drive that I would put Clover on. Here's where I messed up: Instead of directly copying over the full Clover folder into the EFI folder of the new drive (which just had the Boot & Microsoft folders in it), I replaced the EFI's boot folder with Clover's boot folder. So the EFI folder now contains a Microsoft folder, a Clover folder, and Clover's Boot folder only.

      Now, I only can access the Clover boot up menu, the macOS, but no Windows at all. Even if I go into BIOS and pick Windows Boot Manager or Partition 1 for the start up, I get a black screen for both. I can still access the macOS as well as Shell, but I don't know what that does other than displaying all of the yellow text fly by..

      Is there a kind soul out there that can help me get Windows back to boot? Keep in mind I'm a bit of a newbie here so laying out the common-sense steps would be helpful!

      Thank you in advance!
    • By EmriBG
      Hello everyone,
      I found a guide on how to install Catalina on Lenovo M920q, everything works well but the installation is freezing up.
      The USB bootable drive is a recovery one with internet based installation. The internet is working well on the pre-installation setup (I tested it, when you can use the utilities).
      The installation is freezing whether I am installing the macOS or not.
      I've attached my EFI partition so you can check if there's anything to add.
      Will realy appreciate any kind of help (quit noob to the whole thing).
      Thanks in advance and stay safe!
       
      NOTE: I did followed up the troubleshooting guide of OpenCore installation forum and the answer was to add the  NullCPUPowerManagement.kext to the kexts and configure it on the .plist file.
      This is the original EFI folder: EFI.zip
      Thats the one with the NullCPUPowerManagement.kext added: EFI.zip
       
       
       
       
×