Jump to content
fantomas1

Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra (UPDATE May 15, 2019)

1,060 posts in this topic

Recommended Posts

Hi All,

 

 

Wondering if anyone can help me I have installed 10.12.3. The 367.15.10.35f01 driver and enabled inject kext to yes and ticked nvidia web option. On boot up if I select verbose mode I can see it loads the driver but once it gets to end of boot sequence it turns my display off as it shows no signal. i can boot with nv_disable=1 just with poor graphics performance

 

System Specs

 

cpu: 4790k

GPU: Maxwell titan x

 

 

Thank you

Depending which smbios your using you may need to ADGPFix.app

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Depending which smbios your using you may need to ADGPFix.app

 

Sent from my SM-G930F using Tapatalk

 

Hi bud im using 14.2 imac i have applied ADGPFix.app but no different 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I could manage the "No Signal" Problem like this:

 

Change /System/Library/Extensions/AppleGraphicsControl.kext/Contents/PlugIns/AppleGraphicsDevicePolicy.kext/Contents/Info.plist from:

<key>Mac-F60DEB81FF30ACF6</key>
                <string>Config1</string>

to:

<key>Mac-F60DEB81FF30ACF6</key>
                <string>none</string>

Do not use ADGPFix.app!

 

This solves the "No Signal" problem for MacPro 6.1 (Late 2013) smbios. Maybe it will also work for your smbios. Or look for any "Config1" in the Info.plist and change it one after the other to "none".

 

Very important: You'll need to repair the permissions of the changed Info.plist. It can be easily done with "#####" or similar. If I change my file, I copy it to the Desktop, do my edit, delete the source file and let "#####" or similar do it's part. Works all the time for years now. 

 

Hope this helps.

 

One problem I've got is that I do not get any acceleration when playing h265 MKV UHD videos. Not with VLC nor with MPlayerX. Also not with the DivX Player, latest version. I'm really desperate. Does anyone have advice for me? Gigabyte GV-N970G1 GAMING-4GD with latest NVIDIA driver and latest CUDA version.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did the "string none string" thing and i still have a black screen on 10.12.3.

 

GTX 980 Ti Smbios 14,2

 

Can anyone help me?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did the "string none string" thing and i still have a black screen on 10.12.3.

 

GTX 980 Ti Smbios 14,2

 

Can anyone help me?

 

There is some trouble with the HDMI2 port from the Maxwell Cards and macOS since macOS does not support HDMI2. I use a "Club 3D DisplayPort 1.2 to HDMI 2.0 4K60Hz UHD Active Adapter", wich works very well, even for UHD@60Hz.

 

But if you use the DP out and connect it to a Monitor with DP in it should work without any Adapter.

 

Did you repair the permissions? If not, it could not work an the black screen will appear... I've forgotten it a lot of times myself ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I wish APPLE would release extensions that NVIDIA and AMD could work with or even Hackintosh enthusiasts. Apple don't make it a no-brainer for any major GPU manufacturer to invest time towards macOS because Apple put out garbage like the garbage can iMac Pro (pro?).

 

Blame can't entirely be on Apple because I'm sure AMD and NVIDIA could invest in making native drivers—but I imagine that'd upset Apple more since that'd drive the sales of Mac Pro towers that are actually upgradable.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Apples closed system is their own fault and Apple alone is responsible for making drivers for hardware they decide to support.

 

We should commend Nvidia for continuing web driver support for cards they supplied to apple over 4 years ago..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe Nvidia aren't making any more web drivers? There has been no beta drivers at all for 10.12.4. Might be a sign.

I hope i'm wrong.

 

We saw the same thing for 10.12.3 - We just had to wait the final webdriver release... all indicates that it will be the same thing for 10.12.4.

 

Nothing else to do except waiting. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maybe Nvidia aren't making any more web drivers? There has been no beta drivers at all for 10.12.4. Might be a sign.

I hope i'm wrong.

The truth is that in previous versions of the OS with less betas, NV released beta drivers and this time nothing, which is not a good sign... of course I also hope to be wrong!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By t0mmenhansen
      I havent used my hackintosh in a while. I wanted to boot to my mac drive. This error comes up when i try to boot. Ive tryed using explorer++ and update the lilu kext and whatevergreen kext, no luck yet. Any ideas?
       
      9700k
      16GB corsair
      1080 nvidia card
      z370-f mobo
      mac drive is an SSD from kingston
      Display port outpoot
       
    • By fantomas1
      Première bêta... macOS Catalina 10.15 beta (19A471t)
       
       
      anciennes carte graphiques Nvidia + Intel HD 3000
    • By fantomas1
      First beta... macOS Catalina 10.15 beta (19A471t)  Release Notes!!!
       
      Useful information:
       
      macOSDeveloperBetaAccessUtility.dmg.zip (thanks to gengik84)
      Clover r4945 (thanks to Cyberdevs)
      Lilu_plugins (thanks to gengik84)
      Port Limit Patch (thanks to daliansky)
      older non metal nVidia and Intel cards (thanks to fusion71au))
    • By fusion71au
      Patch Catalina or Mojave macOS Installer App for Unsupported Machines
       
      Often for economic reasons, Apple prevents the Installer.app for its latest macOS from installing on older machines perfectly capable of running it eg macOS 10.14 Mojave on Unsupported Macs Thread.
       

       
      In Mojave 10.14, @ASentientBot posted a method to patch the distribution file in OSInstall.mpkg to enable the Mojave installer to install on unsupported machines (with or without graphics card metal support). 
       
      In Catalina 10.15beta, the above method no longer works since Apple is checking OSInstall.mpkg for its file signature and the mandatory requirement in Catalina to install to 2 separate apfs volumes necessitates using the original Catalina macOS Base System Installer.  Fortunately, it is still possible to substitute High Sierra’s Apple Signed OSInstall.mpkg inside the Catalina or Mojave InstallESD.dmg by making it R/W.
       
      The procedure below will allow Macs or Hacks able to install High Sierra to also install Catalina or Mojave (eg SMBIOS MacPro5,1, iMac11,3, MacBook Pro7,1 which have been unsupported in macOS 10.14.x and 10.15beta) -credit to @ASentientBot's post.
       
      Prerequisites
      1. Mac or Hack capable of and running High Sierra 10.13.x
      2. An original, untouched copy of OSInstall.mpkg from High Serra InstallESD.dmg - attached OSInstall_10.13.6.mpkg.zip save to your ~/Downloads folder
      3. macOS Installer App eg for Catalina beta or Mojave downloaded to /Applications
      4. Add NVRAM boot arg (or Clover config.plist boot arg on a hack) -no_compat_check to enable system to boot to final completed Mojave or Catalina install.
       
      Procedure
      1. Open Terminal and type the following
       
      open /Applications/Install*/Contents/SharedSupport/InstallESD.dmg (assuming the Catalina or Mojave Installer App is in /Applications)  
      2. Open Disk Utility, click File|New Image|Image from ‘InstallESD”
      3. Save as read/write image, no encryption in /Applications
      4. Unmount InstallESD in DU by clicking the "eject" icon next to it
       
       
      5. Open the R/W InstallSD.dmg in /Applications and replace Catalina’s/Mojave's OSInstall.mpkg with High Sierra’s version by typing in terminal
       
      open /Applications/InstallESD.dmg cp ~/Downloads/OSInstall_10.13.6.mpkg /Volumes/InstallESD/Packages/OSInstall.mpkg  
      6. Unmount InstallESD in DU by clicking the "eject" icon next to it
      7. Replace original Catalina/Mojave InstallESD.dmg with our patched one, making a backup of the original.  In terminal, type
       
      sudo mv /Applications/Install*/Contents/SharedSupport/InstallESD.dmg /Applications/InstallESD_orig.dmg sudo mv /Applications/InstallESD.dmg /Applications/Install*/Contents/SharedSupport/  
      8.  Test the newly patched installer!…

    • By fusion71au
      Clover r4961 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.14 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r4961 for VMware.zip". Mount Clover-v2.4k-4961-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
×