Jump to content
fantomas1

Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra (UPDATE July 30, 2019)

1,061 posts in this topic

Recommended Posts

Hi

is someone with Asus x99 deluxe II motherboard experiencing this popup?

It is not related to this new driver release because I have also in other condition but I would like to understand how to solve it

PS gfx is working well..only the panel does not load

post-468967-0-40321000-1492703514_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

I was getting strange look and textures, dark terrains on totalwar warhammer with gtx980. Now it's fixed with latest driver!!

 

 

Here is the video that I have sent to Feral

 

 

Textures are now okay :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I was getting strange look and textures, dark terrains on totalwar warhammer with gtx980. Now it's fixed with latest driver!!

 

Same here but with F1 2016 on 10.12.5 beta.

 

Latest drivers fixed that too :).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Confirmed Working !  :)

 

 

Thanks to c_frio for pointing me to this thread.

 

post-66029-0-81676100-1492725989_thumb.png

 

i7 Kaby Lake 

 

Gigabyte z270XP-SLI BIOS version f5

 

iMac 17,1 profile

 

GTX-970

 

make sure that EmuVariableUefi.efi is installed in your EFI 

 

(I had to manually copy it... Clover didn't install the file when I upgraded regardless of it being selected) 

 

activate the driver from a terminal.

 

      $ sudo nvram nvda_drv=1

 

I was greeted with a black screen once the driver kicked in.

 

To Fix the black screen:

  1. unplug the monitor for a few seconds.

  2. plug the monitor back in.

 

 

 

Hope this tip helps someone out.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh hey, I can play Metal games on my 1080 GTX without everything going completely nuts. Had to roll all the renderers back to OpenGL under f1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I've successfully installed the latest driver on my following configuration:

Mac Mini with Sierra -> via TB2 to Sonnet Echo III-D with Gigabyte GTX 1060 -> via HDMI to external TV

 

Booting either to Win 10 for gaming (works perfekt!) or to OS X for other activities, however with two issues:

1. Sound via HDMI not possible (solved by using ear speaker out of the Mini connected to TV)

2. Noticed that under iTunes rented movies will not be displayed (black screen, movie not playing). Movie can only be played when reconnecting the Mac Mini via 2nd HDMI directly to the TV (with issue that the driver switches back to the internal GPU)

3. After some time under OS X using Safari to seek through the internet the safari window is partially flickering

 

Does anyone noticed same or similar issues and/or has solutions for my issues?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

I've successfully installed the latest driver on my following configuration:

Mac Mini with Sierra -> via TB2 to Sonnet Echo III-D with Gigabyte GTX 1060 -> via HDMI to external TV

 

Booting either to Win 10 for gaming (works perfekt!) or to OS X for other activities, however with two issues:

1. Sound via HDMI not possible (solved by using ear speaker out of the Mini connected to TV)

2. Noticed that under iTunes rented movies will not be displayed (black screen, movie not playing). Movie can only be played when reconnecting the Mac Mini via 2nd HDMI directly to the TV (with issue that the driver switches back to the internal GPU)

3. After some time under OS X using Safari to seek through the internet the safari window is partially flickering

 

Does anyone noticed same or similar issues and/or has solutions for my issues?

Make sure About this Mac shows your actual card being displayed under 'Graphics' description and not being injected

Share this post


Link to post
Share on other sites

Nice... will check out soon after wrk. Hope this fixes my issue I addressed prior

Was able to get thru the opening cut scene in Witcher 2 w/o my hack restarting on me, however the the menu options in the UI keep flickering. Hope NVIDIA can release some better drivers to resolve this

Share this post


Link to post
Share on other sites

Make sure About this Mac shows your actual card being displayed under 'Graphics' description and not being injected

I don't know what you mean by "being injected" but the 1060 is only shown under "My Mac" if I disconnect my TV from my Mac Mini HDMI port. Otherwise the internal gpu is always "active" ...

IUsed HDMIAudio-1.1.dmg. and have sound though  two Display ports  TO HDMI  cable (1070 gtx) for sound

Ah, thank you for the hint ... I'll give it a try!

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Hanrolo is your gpu showing up in  the hardware over view?

you mite need to turn off graphic injection as It can stop ports working. &not show the correct  graphics  card ram size (I think you can do it from clover)

get latest web drivers & cuda.

Then  download HDMIAudio-1.1 dmg. you should then have Hdmi sound

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Hanrolo is your gpu showing up in  the hardware over view?

--> Yes with correct RAM size

 

you mite need to turn off graphic injection as It can stop ports working. &not show the correct  graphics  card ram size (I think you can do it from clover)

--> I thought clover is only needed to install OS X on standard PCs ... Do I need to install it on my Mac?

--> May be I should know but what is graphic injection?

--> With clover I can turn on/off graphic injection?

 

get latest web drivers & cuda.

--> Latest web driver is installed

--> Do I need to install cuda? I'm not using any cuda supporting software like Adobe ... 

 

Then  download HDMIAudio-1.1 dmg. you should then have Hdmi sound

--> I've installed HDMIAudio but with no result ...

 

Thank you BALDY_MAN that you are trying to help me! --> See my answers/questions above ...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Anyone getting weird icon issues? I'm using an ASUS GTX 1080, IMac17,1 SMBIOS, Lilu + NvidiaGraphicsFixup, I7-6700K.. Doesn't happen if I use the IntelHD530 (integrated graphics).. Any ideas on how to fix it?

I've attached screenshots below as well as my config: config.plist.zip

 

Screenshots:

 

 

tM4jY4p.png

 

2R1MAi2.png

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

to avoid black screen use Lilu.kext + NvidiaGraphicsFixup.kext in Clover/Kexts/Other

 

if ur bios is a last version(support Kabylake) need EmuVariableUefi-64.efi

Unfortunately I still get a black screen when I disable injection, even when using these kexts.

Anyone getting weird icon issues? I'm using an ASUS GTX 1080, IMac17,1 SMBIOS, Lilu + NvidiaGraphicsFixup, I7-6700K.. Doesn't happen if I use the IntelHD530 (integrated graphics).. Any ideas on how to fix it?

 

I've attached screenshots below as well as my config: attachicon.gifconfig.plist.zip

 

Screenshots:

 

 

tM4jY4p.png

 

2R1MAi2.png

 

 

 

Disable your IGPU within your BIOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Any workarounds for multi - monitor setups?  I have to update my signature, but I have an EVGA 1080 FTW and 1 monitor connected to DVI and one to DP.  If I boot with just the DP monitor connected, it works fine...I just have to connect the DVI one and get multi monitors working.  Otherwise, if I boot with both connected, it's blank screens for both and have to hard reset.

 

Hi,

 

I'm having similar issues, KFA/Galaxy 1080 and multi-monitor setup. If I boot using two simultaneous connections from nvidia 1080, only works one of them (I have two DPs, one to a Samsung 4K Tv and the other to regular 4K monitor with DP).

 

I also experienced issues after wake from sleep (black screen, working everything else).

 

I wonder if some nvidia 1080 are "right" and others are "wrong", any thoughts? Anyone with same multi-monitor issues with nvidia 1080?

Share this post


Link to post
Share on other sites

....

I wonder if some nvidia 1080 are "right" and others are "wrong", any thoughts? Anyone with same multi-monitor issues with nvidia 1080?

Try using another OSes which has Pascal support, if it works just OK then there's nothing wrong with ur card.  :)

FYi, my GT 520M also got black screen issue after wake from sleep under Sierra.

Share this post


Link to post
Share on other sites

i also have this problem , I have tried to disable the igpu but doesn't work. Excuse me for my bad English 

 

Disable your IGPU within your BIOS.

 

 

That actually worked! So for MSI Gaming M7 z170 boards, there's no "Disable IGPU" option. I went into the BIOS, and under Integrated Graphics, I had PEG instead of IEG (Integrated Graphics).. still no cigar. On this same menu, I had to disable "IGD Multi-Monitor". Which disables the IGPU and now everything works (Safari no longer shows the weird icons and I no longer get the DRM-Status warning).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi,

 

I'm having similar issues, KFA/Galaxy 1080 and multi-monitor setup. If I boot using two simultaneous connections from nvidia 1080, only works one of them (I have two DPs, one to a Samsung 4K Tv and the other to regular 4K monitor with DP).

 

I also experienced issues after wake from sleep (black screen, working everything else).

 

I wonder if some nvidia 1080 are "right" and others are "wrong", any thoughts? Anyone with same multi-monitor issues with nvidia 1080?

Yes, there's a few threads in the graphics card section

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://olarila.com/forum/download/file.php?id=25033
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      https://olarila.com/forum/download/file.php?id=24376
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
       
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app
       
       
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By shinho73
      Can someone help me fix reboot issue? Actually it reboots, but sometimes the hackintosh just hangs with screen off. Here is the Extra folder containing org.chameleon.boot.plist. https://drive.google.com/drive/folders/1MX8-DpQk9kaRUfjPcToxf-ElWh-bN6EY?usp=sharing  and the spec of the PC. https://drive.google.com/drive/folders/1NlcUNK5DBzJFxeFeuyt92eRjQqwO5T32?usp=sharing Can someone look at it? I might be doing something wrong. Any help will be greatly appreciated. Thank you. 

    • By fusion71au
      This is a brief guide on how to create a vanilla El Capitan (also same process for Sierra) OS X Installer USB with an updated prelinked kernel containing FakeSMC.

      It is tailored for those users who want to understand the “nuts and bolts” of how to create an installer and also to help brush up on their terminal skills (rather than have one made for them with the numerous automated “tools” available or even Apple’s createinstallmedia) :
       
       
      Specifically, it is also a “Proof of Concept” which shows that installation is possible without even having to rely on boot loader kext injection.

      Prerequisites
      Existing Yosemite installation (or Mavericks - see post#4 for steps 7,8) “Install OS X El Capitan.app" downloaded to the Applications folder Pacifist FakeSMC.kext - Slice or Kozlek branch Bootloader - Clover or Chameleon 8GB or larger USB drive (16GB recommended), formatted HFS+ (MBR or GUID) named “Installer”  
      Procedure
      1.  Boot into Yosemite with the kext-dev-mode=1 boot flag
      2.  Open OS X terminal and type the following lines, followed by <Enter> after each line.
          The image restore and file copying may take a while to complete, and at the end of the process, the Installer volume is renamed to “OS X Base System"....
       
      sudo -s hdiutil attach /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/SharedSupport/InstallESD.dmg asr restore -source /Volumes/OS\ X\ Install\ ESD/BaseSystem.dmg  -target /Volumes/Installer -erase -format HFS+ -noprompt -noverify rm /Volumes/OS\ X\ Base\ System/System/Installation/Packages cp -av /Volumes/OS\ X\ Install\ ESD/Packages /Volumes/OS\ X\ Base\ System/System/Installation cp -av /Volumes/OS\ X\ Install\ ESD/BaseSystem.dmg /Volumes/OS\ X\ Install\ ESD/BaseSystem.chunklist /Volumes/OS\ X\ Base\ System diskutil unmount /Volumes/OS\ X\ Install\ ESD exit 3.  Right click on the “OS X Base System” Volume and click “Get Info”
       

      4.  Click on the lock icon and untick “Ignore ownership on this volume”
       

      5.  Extract/Copy the El Capitan Kernels folder into /System/Library/ of the USB with Pacifist.  NB It is found in the "Essentials.pkg" in /System/Installation/Packages
       

      6.  Delete or Rename the original /System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel —> OG.prelinkedkernel
       

      7.  Copy FakeSMC.kext and other necessary kexts (e.g. VoodooPS2Controller.kext for laptops) into the /Library/Extensions folder of the installer USB using Finder.
       

      8.  Back in terminal, type the following lines, followed by <Enter> after each line to rebuild the prelinkedkernel…..
       
      sudo -s chmod -R 755 /Volumes/OS\ X\ Base\ System/Library/Extensions chown -R 0:0 /Volumes/OS\ X\ Base\ System/Library/Extensions touch /Volumes/OS\ X\ Base\ System/System/Library/Extensions kextcache -u /Volumes/OS\ X\ Base\ System exit Any errors should be noted but the output below is normal e.g.


      9. Install your Bootloader targeting the OS X Base System volume
       
       
       
       
      10.  Boot your system with the USB without injected kexts into the OS X Installer GUI....
       
       
       
       
       
      Post Install
      The original prelinked kernel in a fresh install of El Capitan will also lack FakeSMC ie it will only be linked to Apple signed kexts.  In order to boot into El Capitan the first time around without boot loader kext injection, the PLK needs to be rebuilt for the El Capitan volume like we did for the installer:
       
      1.  Boot into Yosemite with the kext-dev-mode=1 boot flag
      2.  Delete or Rename the original /System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel for the El Capitan volume —> OG.prelinkedkernel
      3.  Copy FakeSMC.kext and other necessary kexts (e.g. VoodooPS2Controller.kext for laptops) into the /Library/Extensions folder of El Capitan using Finder
      4.  Back in terminal, type the following lines, followed by <Enter> after each line to rebuild the prelinkedkernel.  In this example, the El Capitan volume is named "El_Capitan" - change if you have named it something else...
      sudo -s chmod -R 755 /Volumes/El_Capitan/Library/Extensions chown -R 0:0 /Volumes/El_Capitan/Library/Extensions touch /Volumes/El_Capitan/System/Library/Extensions kextcache -u /Volumes/El_Capitan exit 5. Install your Bootloader targeting the El Capitan volume.  This step is only necessary if you are installing El Capitan on a new drive without existing boot loader (not required if installing on a disk with existing boot loader beside Yosemite).
      6. Reboot your system without injected kexts into El Capitan!
       
       
      Other links
      The All-In-One Guide to Vanilla OS X for beginners
       
      Updates for Sierra and High Sierra   Custom Prelinkedkernel Generator Tool I have made a custom prelinkedkernel generator "PLK.tool" for Sierra + El Capitan.  Instructions:   1.  Download and extract the attached BaseSystem_PLK.tool.zip into your ~/Downloads folder.   2.  Copy any extra kexts necessary for booting your hack to ~/Downloads/BaseSystem/ExtraKexts (e.g. FakeSMC, VoodooPS2Controller), making sure SIP is disabled. 3.  Copy BaseSystem.dmg to ~/Downloads/BaseSystem  4.  Open terminal and run the following commands... cd ~/Downloads/BaseSystem chmod +x PLK.tool ./PLK.tool ---> supply your admin password ---> will place your new custom prelinkedkernel on the desktop.       macOS High Sierra bypass Firmware and MBR checks in post#13.
      BaseSystem_PLK.tool_ElCap.zip
      BaseSystem_PLK.tool_Sierra.zip
      BaseSystem_PLK.tool_Mojave.zip (need to run in Mojave to avoid dependency errors)
      BaseSystem_PLK.tool_Catalina.zip
    • By fusion71au
      Clover r5051 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.15 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r5051 for VMware.zip". Mount Clover-v2.5k-5051-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
×