Jump to content
fantomas1

Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra (UPDATE July 30, 2019)

1,061 posts in this topic

Recommended Posts

I have a 960 as well. You need to boot with nv_disable=1 then install Web drivers. Reboot without nv_disable=1 and add the new NvidiaWeb option in system parameters.

 

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

GTX 960, Kernel panic when i use 2 monitor (1 HDMI, 1 DVI)

 

If i boot with only HDMI, then i plug in the DVI one, then i get KP too

 

This is bad..

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have a 960 as well. You need to boot with nv_disable=1 then install Web drivers. Reboot without nv_disable=1 and add the new NvidiaWeb option in system parameters.

 

Sent from my SM-G900I using Tapatalk

I think : 

Reboot with nvda_drv=1 and add the new NvidiaWeb option in system parameters.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I think : 

Reboot with nvda_drv=1 and add the new NvidiaWeb option in system parameters.

 

Done, but with no results. :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Ok, but I just don't understand why everything worked fine with SMBIOS 13,1 (the most accurate for my system) before updating Clover and webdrivers.

 

I think it's useful to use the most accurate SMBIOS for each system.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, but I just don't understand why everything worked fine with SMBIOS 13,1 (the most accurate for my system) before updating Clover and webdrivers.

 

I think it's useful to use the most accurate SMBIOS for each system.

Yes I do agree that the smbios must be closer to its material

Sometimes it takes a little adapt

This is a Hack therefore not always perfect

post-1181448-0-14936600-1477159626_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I do agree that the smbios must be closer to its material

Sometimes it takes a little adapt

This is a Hack therefore not always perfect

 

Ok, thanks a lot! Solved with this.

 

I didn't tried it before because I thinked it worked only with 6,1, 15,1 and 17,1 SMBIOS.

 

Thanks a lot, now my system works better than before with nvidia web drivers flag in Clover (with the older Clover, using nvdia_drv=1 flag, boot was slower and I had 2-3 seconds of black screen going from the white apple to the os desktop).

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, thanks a lot! Solved with this.

 

I didn't tried it before because I thinked it worked only with 6,1, 15,1 and 17,1 SMBIOS.

 

Thanks a lot, now my system works better than before with nvidia web drivers flag in Clover (with the older Clover, using nvdia_drv=1 flag, boot was slower and I had 2-3 seconds of black screen going from the white apple to the os desktop).

Great  :wink_anim:

Share this post


Link to post
Share on other sites

New Nvidia Driver is here !

https://images.nvidia.com/mac/pkg/367/WebDriver-367.15.10.15f01.pkg

Still 59MB in size.

 

IOVARenderer is not ready for prime time, neither is NVDAGP100HalWeb.kext and CUDA 8.0.46 needs an update to work but just one day after 10.12.1 has been officially released  :D

<key>NVDARequiredOS</key>
<string>16B2555</string>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys, i really really hope there is something can be done, cause start feeling helpless. 

After update to sierra (everything worked perfectly before).

Running MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014)

10.12 (16A323)

 

AKiTiO Thunder 2 Box with NVIDIA EVGA 980ti.

10.05f01Driver which should fit my os version (checkbox on using web driver)

 

And cant see the card, only founds the thunderbolt interface

 

Tried reinstalling the drivers, uninstalling, installing updating, installing with script automate-eGPU. And lots of unlogical {censored} found on internet and it didnt work. 5 hours of efforts.

 

Cant get why it doesnt work? 

 

 

P.S. First time using eGPU. I would be extremly gratefull if you help me with this.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys, i really really hope there is something can be done, cause start feeling helpless. 

After update to sierra (everything worked perfectly before).

Running MacBook Pro (Retina, 15-inch, Mid 2014)

10.12 (16A323)

 

AKiTiO Thunder 2 Box with NVIDIA EVGA 980ti.

10.05f01Driver which should fit my os version (checkbox on using web driver)

 

And cant see the card, only founds the thunderbolt interface

 

Tried reinstalling the drivers, uninstalling, installing updating, installing with script automate-eGPU. And lots of unlogical {censored} found on internet and it didnt work. 5 hours of efforts.

 

Cant get why it doesnt work? 

 

 

P.S. First time using eGPU. I would be extremly gratefull if you help me with this.

So what i did and what helped me.

 

Loading with command +s

 

2. Press Enter

 

3. After the system loads a blinking cursor will appear. This indicates that you may start typing in commands. 

 

4. Type the commands below, press enter after finish entering each line:

 

NVIDIARecovery

sudo rm -rf /System/Library/Caches/*

shutdown -r now

5. Original drivers are now restored 

 

 

Then used automated script which makes things happen from github

GitHub: https://github.com/goalque/automate-eGPU

Removing System System Integrity Protection:

1. Reboot the Mac and hold down Command + R keys simultaneously after you hear the startup chime, this will boot OS X into Recovery Mode

2. When the “OS X Utilities” screen appears, pull down the ‘Utilities’ menu at the top of the screen instead, and choose “Terminal”

3. Type the following command into the terminal then hit return: csrutil disable; reboot

Download Latest: curl -o ~/Desktop/automate-eGPU.sh https://raw.githubusercontent.com/goalque/automate-eGPU/master/automate-eGPU.sh

Install: chmod +x ~/Desktop/automate-eGPU.sh

Desktop: cd ~/Desktop

Run: sudo ./automate-eGPU.sh

 

Everything works perfectly now. Cuda drivers aswell. Installed them separately

 

 

Contribitions to 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes,, click and I get this : No drivers found for build 16B2657.  apparently no drivers for this build.   There is something you can do but wait upgrade

this

And patch if you need

post-1181448-0-76728200-1477828057_thumb.png

post-1181448-0-01485800-1477828700_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By shinho73
      I have Sierra 10.12.6 on A8 7600. Whenever the USB is inserted, the screen freezes. Without USB, no issues. Also, having power off and reboot issue. The monitor turns off, but the pc fan stays on. Any help will be greatly appreciated. Thank you. 
       
       
       
       

    • By MaLd0n
      ---TUTORIAL---

      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
       
      --Original Post--
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=97&t=11237
       
      --Bios/UEFI Settings--
       
      *Update bios/uefi to F7+*
      1- Go to M.I.T./Advanced Frequency Settings tab
       
      Extreme Memory Profile (X.M.P.) - Profile 1
       
      2- Go to BIOS tab
       
      CSM Support - Disabled
       
      3- Go to Peripherals/Thunderbolt(TM) Configuration tab
       
      Security Level - No Security
      Thunderbolt USB Support - Enabled
      GPIO3 Force Pwr - Enabled
       
      4- Go to Chipset tab
       
      Internal Graphics - Enable
       
      ---CLOVER FOLDER---
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
      EFI CLOVER Z390 DESIGNARE.zip
       
      ---OPENCORE FOLDER---
      *Use this folder with FULL DSDT PATCHED
      EFI OPENCORE Z390 DESIGNARE.zip
       
      ---Extract one Full dump for DSDT edits, post files---
       
      RunMe.app

      https://www.youtube.com/watch?v=k9wmIfGLe3A
       
      ---HARDWARE---
       
      --MOBO

      GIGABYTE Z390 DESIGNARE
      -Link
      https://www.amazon.com/Z390-DESIGNARE-Gigabyte-Thunderbolt-Motherboard/dp/B07K8RJZRG/ref=sr_1_1?keywords=Z390+DESIGNARE&qid=1565492390&s=electronics&sr=1-1

      --PROCESSOR

      Intel Core i9-9900K
      -Link
      https://www.amazon.com/Intel-i9-9900K-Desktop-Processor-Unlocked/dp/B005404P9I/ref=sr_1_1_sspa?keywords=Intel+Core+i9-9900K&qid=1553358099&s=gateway&sr=8-1-spons&psc=1

      --COOLER

      CORSAIR H100i RGB PLATINUM AIO Liquid CPU Cooler
      -Link
      https://www.amazon.com/CORSAIR-H100i-PLATINUM-Liquid-Cooler/dp/B07JWB5BSN/ref=sr_1_4?keywords=WATER+COOLER+CPU&qid=1565492509&s=gateway&sr=8-4

      --MEMORY

      Corsair CMW32GX4M2C3200C16 Vengeance RGB PRO 32GB (2x16GB) DDR4 3200 (PC4-25600)
      -Link
      https://www.amazon.com/Corsair-CMW32GX4M2C3200C16-Vengeance-PC4-25600-Desktop/dp/B07GTG2T7L/ref=sr_1_15?keywords=memory+ddr4+32&qid=1553358238&s=gateway&sr=8-15

      --GPU

      MSI RX Vega 64 AIR Boost 8G OC
      -Link
      https://www.amazon.com/MSI-RX-64-AIR-8G/dp/B07DH7S1X1/ref=sr_1_2?keywords=vega+64+gigabyte&qid=1565492819&s=electronics&sr=1-2

      --SSD

      Samsung 970 EVO 1TB SSD (MZ-V7E1T0BW) NVMe M.2 V-NAND
      -Link
      https://www.amazon.com/Samsung-970-EVO-1TB-MZ-V7E1T0BW/dp/B07BN217QG/ref=sr_1_1?keywords=s+samsung+970+evo+1tb&qid=1565493002&s=electronics&sr=1-1

      --POWER SUPPLY

      EVGA Supernova 1000 P2 80+ Platinum, 1000W ECO Mode Fully Modular 
      -Link
      https://www.amazon.com/EVGA-Supernova-Platinum-Crossfire-220-P2-1000-XR/dp/B00EKJQM5E/ref=sr_1_3?keywords=power+supply+1000w&qid=1565493196&s=gateway&sr=8-3

      --WIRELESS

      TP-Link Archer T9E
      -Link
      https://www.amazon.com/TP-Link-Archer-T9E-Beamforming-Technology/dp/B00TQEX7AQ/ref=sr_1_1?keywords=TP-Link+Archer+T9E&qid=1553358397&s=gateway&sr=8-1

      --CASE

      Thermaltake Core P5 Tempered Glass Black Edition ATX Open Frame Panoramic Viewing
      -Link
      https://www.amazon.com/Thermaltake-Tempered-Panoramic-Certified-CA-1E7-00M1WN-03/dp/B01N4IGVSC/ref=sr_1_2?keywords=Thermaltake+Core+P5&qid=1565493567&s=gateway&sr=8-2

      --DSDT Patches--
      -FIX ACPI ERRORS -FIX OEM SSDTs to AVOID ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA -DMAC -REMOVE PROBLEMATIC AND UNUSED DEVICES -FIX K.P in REBOOT -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -CNVW -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES ---SCREENSHOTs---




















      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Thanks to KGP for SSDT Thunderbolt
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By fusion71au
      Clover r5051 ISO compiled with GCC and minimal config.plist compatible for use in VMWare Workstation.
       
      Tested with unlocked Workstation 15 running OSX 10.9 -->10.15 guest in Windows X64 host.
       
      Installation
      1. Download and unzip "EFI_Clover_r5051 for VMware.zip". Mount Clover-v2.5k-5051-X64.iso by double clicking on it.
      2. Mount your VM's EFI System Partition eg in terminal
      sudo diskutil mount disk0s1   3. Copy EFI folder from step 1 into the EFI partition
      4. Shutdown the VM, add bios.bootDelay = "3000" to your VM's vmx file
      5. Reboot your VM, press <F2> to access the VMware Boot Manager and add CLOVERX64.efi to the boot menu.
       
      Substitute your own unique and valid MLB and ROM variables in the /EFI/CLOVER/config.plist (Rt Variables section) to activate iMessage/Facetime on your VM.
    • By fusion71au
      This is a brief guide on how to create a vanilla El Capitan (also same process for Sierra) OS X Installer USB with an updated prelinked kernel containing FakeSMC.

      It is tailored for those users who want to understand the “nuts and bolts” of how to create an installer and also to help brush up on their terminal skills (rather than have one made for them with the numerous automated “tools” available or even Apple’s createinstallmedia) :
       
       
      Specifically, it is also a “Proof of Concept” which shows that installation is possible without even having to rely on boot loader kext injection.

      Prerequisites
      Existing Yosemite installation (or Mavericks - see post#4 for steps 7,8) “Install OS X El Capitan.app" downloaded to the Applications folder Pacifist FakeSMC.kext - Slice or Kozlek branch Bootloader - Clover or Chameleon 8GB or larger USB drive (16GB recommended), formatted HFS+ (MBR or GUID) named “Installer”  
      Procedure
      1.  Boot into Yosemite with the kext-dev-mode=1 boot flag
      2.  Open OS X terminal and type the following lines, followed by <Enter> after each line.
          The image restore and file copying may take a while to complete, and at the end of the process, the Installer volume is renamed to “OS X Base System"....
       
      sudo -s hdiutil attach /Applications/Install\ OS\ X\ El\ Capitan.app/Contents/SharedSupport/InstallESD.dmg asr restore -source /Volumes/OS\ X\ Install\ ESD/BaseSystem.dmg  -target /Volumes/Installer -erase -format HFS+ -noprompt -noverify rm /Volumes/OS\ X\ Base\ System/System/Installation/Packages cp -av /Volumes/OS\ X\ Install\ ESD/Packages /Volumes/OS\ X\ Base\ System/System/Installation cp -av /Volumes/OS\ X\ Install\ ESD/BaseSystem.dmg /Volumes/OS\ X\ Install\ ESD/BaseSystem.chunklist /Volumes/OS\ X\ Base\ System diskutil unmount /Volumes/OS\ X\ Install\ ESD exit 3.  Right click on the “OS X Base System” Volume and click “Get Info”
       

      4.  Click on the lock icon and untick “Ignore ownership on this volume”
       

      5.  Extract/Copy the El Capitan Kernels folder into /System/Library/ of the USB with Pacifist.  NB It is found in the "Essentials.pkg" in /System/Installation/Packages
       

      6.  Delete or Rename the original /System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel —> OG.prelinkedkernel
       

      7.  Copy FakeSMC.kext and other necessary kexts (e.g. VoodooPS2Controller.kext for laptops) into the /Library/Extensions folder of the installer USB using Finder.
       

      8.  Back in terminal, type the following lines, followed by <Enter> after each line to rebuild the prelinkedkernel…..
       
      sudo -s chmod -R 755 /Volumes/OS\ X\ Base\ System/Library/Extensions chown -R 0:0 /Volumes/OS\ X\ Base\ System/Library/Extensions touch /Volumes/OS\ X\ Base\ System/System/Library/Extensions kextcache -u /Volumes/OS\ X\ Base\ System exit Any errors should be noted but the output below is normal e.g.


      9. Install your Bootloader targeting the OS X Base System volume
       
       
       
       
      10.  Boot your system with the USB without injected kexts into the OS X Installer GUI....
       
       
       
       
       
      Post Install
      The original prelinked kernel in a fresh install of El Capitan will also lack FakeSMC ie it will only be linked to Apple signed kexts.  In order to boot into El Capitan the first time around without boot loader kext injection, the PLK needs to be rebuilt for the El Capitan volume like we did for the installer:
       
      1.  Boot into Yosemite with the kext-dev-mode=1 boot flag
      2.  Delete or Rename the original /System/Library/PrelinkedKernels/prelinkedkernel for the El Capitan volume —> OG.prelinkedkernel
      3.  Copy FakeSMC.kext and other necessary kexts (e.g. VoodooPS2Controller.kext for laptops) into the /Library/Extensions folder of El Capitan using Finder
      4.  Back in terminal, type the following lines, followed by <Enter> after each line to rebuild the prelinkedkernel.  In this example, the El Capitan volume is named "El_Capitan" - change if you have named it something else...
      sudo -s chmod -R 755 /Volumes/El_Capitan/Library/Extensions chown -R 0:0 /Volumes/El_Capitan/Library/Extensions touch /Volumes/El_Capitan/System/Library/Extensions kextcache -u /Volumes/El_Capitan exit 5. Install your Bootloader targeting the El Capitan volume.  This step is only necessary if you are installing El Capitan on a new drive without existing boot loader (not required if installing on a disk with existing boot loader beside Yosemite).
      6. Reboot your system without injected kexts into El Capitan!
       
       
      Other links
      The All-In-One Guide to Vanilla OS X for beginners
       
      Updates for Sierra and High Sierra   Custom Prelinkedkernel Generator Tool I have made a custom prelinkedkernel generator "PLK.tool" for Sierra + El Capitan.  Instructions:   1.  Download and extract the attached BaseSystem_PLK.tool.zip into your ~/Downloads folder.   2.  Copy any extra kexts necessary for booting your hack to ~/Downloads/BaseSystem/ExtraKexts (e.g. FakeSMC, VoodooPS2Controller), making sure SIP is disabled. 3.  Copy BaseSystem.dmg to ~/Downloads/BaseSystem  4.  Open terminal and run the following commands... cd ~/Downloads/BaseSystem chmod +x PLK.tool ./PLK.tool ---> supply your admin password ---> will place your new custom prelinkedkernel on the desktop.       macOS High Sierra bypass Firmware and MBR checks in post#13.
      BaseSystem_PLK.tool_ElCap.zip
      BaseSystem_PLK.tool_Sierra.zip
      BaseSystem_PLK.tool_Mojave.zip (need to run in Mojave to avoid dependency errors)
       
      BaseSystem_PLK.tool_Catalina.zip
    • By shinho73
      Hello everyone. I managed to install AMD Sierra V5(10.12.6) on my old AMD A8 7600 PC(Mother Board-A58M-E, GPU- Palit Geforce GT730 DDR3). Everything is working except the GPU. The GT730 DDR3 GF108 is natively supported on Sierra, but for some reason, it is not working. On Clover Config, "Inject Nvidia" is selected, no Nvidia Web, and nv_disable=1. On "About This Mac" it just says " NVIDIA Chip Model 3 MB".
      I have attached config.plist. Can someone look at it please? Any help will be greatly appreciated. Thank you. 





      config.plist
×