Jump to content
fantomas1

Nvidia Web Driver updates for macOS Sierra (UPDATE January 24, 2019)

1,054 posts in this topic

Recommended Posts

I got black screen too.

 

After install latest CUDA driver & change (Clover) ProductName to iMac14,2, the screen is back.

 

Hope it helps.

I think it's the same bug as I posted before:

Post#3875 http://www.insanelymac.com/forum/topic/231075-chameleon-23svn-official-pkg-installer-binaries/page-194

There is some bug of X99 chip of which NVRAM can not load Nvidia Web Driver at 10.12GM/10.12.1/10.12.2beta

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

 

I just installed Sierra 10.12.1 and Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03 --> build 16B2657 but the system/screen keeps crashing. The system is using a EVGA GTX 970 and MSI X99-A SLI PLUS.

Is there a way to install older versions of the web driver? I get an error about how the older drivers cannot be installed when i try to run them.

 

It works without crashing when using the OS X native driver. But the native driver doesn't allow me to set the resolution to 2560x1280, and the second monitor has no display signal. Also the video output keeps flickering.

What should I do? Any kext that can solve the nvidia web driver problem?

 

If your Smbios= MacPro6,1 you need to use http://www.insanelymac.com/forum/files/file/424-agdpfix/ before switching to Mac Pro 6.1

Share this post


Link to post
Share on other sites

How to make Sierra load Nvidia web driver? My bootloader is Enoch and with nvda_drv=1 flags, but still no go ..

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 

How to make Sierra load Nvidia web driver? My bootloader is Enoch and with nvda_drv=1 flags, but still no go ..

 

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/231075-chameleon-23svn-official-pkg-installer-binaries/page-194?do=findComment&comment=2283157

 

 

 

 

Hi everyone,

Like many other users I face the problem that I can't set  nva_drv = 1 and in Nvidia panel I alway see "OSX driver".

 

First of all two words about my configuration:

 

mother board MSI z170A gaming m7

msi gtx 970

Mac os sierra final 10.12.1

Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03

 

After reading tons of threads with no luck, I found your post and I would like to try the solution indicated in your link, but I have some questions (sorry but I'm quiet newbie in this world):

 

- Got it fixed using the nvram ... dlib (in /Extra/modules)

Where can I find the NVRram... dlib? and is /Extra/modules in Sierra? because I didn't find such directory in filesystem.

- NvramFile.kext (in /L/E)

Same question for NVramFile.kext. Where can I find this file? and where is /L/E?

 

no problem for the terminal command:).

 

Thank you

post-1259417-0-61418700-1478793380_thumb.png

post-1259417-0-68290300-1478793381_thumb.png

post-1259417-0-98860800-1478793382_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

Like many other users I face the problem that I can't set  nva_drv = 1 and in Nvidia panel I alway see "OSX driver".

 

First of all two words about my configuration:

 

mother board MSI z170A gaming m7

msi gtx 970

Mac os sierra final 10.12.1

Nvidia Web Driver - 367.15.10.15f03

 

After reading tons of threads with no luck, I found your post and I would like to try the solution indicated in your link, but I have some questions (sorry but I'm quiet newbie in this world):

 

- Got it fixed using the nvram ... dlib (in /Extra/modules)

Where can I find the NVRram... dlib? and is /Extra/modules in Sierra? because I didn't find such directory in filesystem.

- NvramFile.kext (in /L/E)

Same question for NVramFile.kext. Where can I find this file? and where is /L/E?

 

no problem for the terminal command:).

 

Thank you

You will get the 2 needed files DL link from the Link , which was some post before linked. (named  FileNVRAM_El_Capitan for chameleon.zip )

Copy the  FileNVRAM.dylib in /Extra/modules , which is the folder for Chameleon/Enoch .Folder /Extra exist if you use Chameleon. If the subfolder modules not exist,

you must create it before you can copy the .dylib into it.

 

Install  NvramFile.kext (in /Library/Extensions). Be sure to set right owner in terminal (sudo chown -R root:wheel ....) or better  use an kext install util for that - and /L/E not! /S/L/E.

 

The .kext must exist in all OS X Partions you use. If you have more than one OS X Version on HD , or within HDs partition or on more than one HD you have to install the .kext also

in all other partitions. It is not enough for example if you have two Partitions, one (main) running El Captain and second Partition Sierra. Your sierra Partition /L/E needs the kext (also).

 

I am unsure about the chameleon installs  on different HDs partitions. If you have only one /Extra on the main Partition with all subfolders, .plist etc. it should be enough, but all 

OS versions you try to boot will use the same chameleon config. plist and /Extra content.

 

After copy and install the two files be sure that the Kextcache/prelinked kernel got updated (because of the new .kext). Then, you must reboot.

Nothing special happens then, util you use the terminal.

sudo  nvram nvda_drv=1

After that command , if all worked, the .kext created an nvram.....plist. That .plist will be read and used next reboot and forever, until you change nvram by sudo nvram .... again.

So that are the steps:  copy install 2 files . REBOOT. sudo ... REBOOT.

Share this post


Link to post
Share on other sites

??? iBooks working ok

 

Indeed man, Ibooks and Instruments.app not working, giving transparent screen. It a signature problem in Nvidia metal drivers, they know about it, let's keep on pushing them via the support system so that they ship the fix in the next update.

Share this post


Link to post
Share on other sites

ok, let's take them one by one.

 

I'm using a dual-monitor setup. One monitor connected via DVI, the other one via HDMI. I will try to disconnect one monitor and see if that makes any difference. I don't have DP on either monitor.

 

I'm using iMac 14,2 system definition. And by patching AGDP.kext you mean setting those devices to none? Does that even make any difference? I did that in El Capitan. But...I don't think that actually made any difference whatsoever.

 

How do I rename to GFX1? Is there a way to do it from Clover (kexts to patch section)? That would be really useful.

 

UDPATE:

 

Well Hooray! It does boot with a single monitor (I kept the DVI one).

 

Now, how do I get it to work with both monitors? :D

 

UPDATE 2:

 

Well, that's fixed as well. By moving the DVI display to, well, the other DVI port. :)) Are you kidding me? THAT fixed it?

 

Anyway, thanks a lot for the tips and fast reply.

 

Same for me, GTX 960 Gainward

 

If i boot with screen on HDMI port, it works, but as soon as i plug my 2nd monitor to the DVI port, i get a kernel panic :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Finally this was latest solution for me at least

 

Hi LAbyOne.I noticed you had the Nvidia 740 and didn't use any Nvidia drivers with Sierra. Did you still have video acceleration?

 

I have a H61M-S motherboard, i5 CPU and a Nvidia 740 I'm about to install Sierra on.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi LAbyOne.I noticed you had the Nvidia 740 and didn't use any Nvidia drivers with Sierra. Did you still have video acceleration?

 

I have a H61M-S motherboard, i5 CPU and a Nvidia 740 I'm about to install Sierra on.

Sierra 12.2 beta 4 (the latest) has these Nvidia drivers "mac" in it.    There is one for 740m but its labeled "win" so not sure it applies, but its there. 

post-1753549-0-07186500-1480534429_thumb.png

 

The Win version.

 

post-1753549-0-22606700-1480534804_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have error in iBook and Instrument:

 

iBooks[756:5338] Error loading /System/Library/Extensions/GeForceMTLDriverWeb.bundle/Contents/MacOS/GeForceMTLDriverWeb:  dlopen(/System/Library/Extensions/GeForceMTLDriverWeb.bundle/Contents/MacOS/GeForceMTLDriverWeb, 265): no suitable image found.  Did find:

/System/Library/Extensions/GeForceMTLDriverWeb.bundle/Contents/MacOS/GeForceMTLDriverWeb: code signature in (/System/Library/Extensions/GeForceMTLDriverWeb.bundle/Contents/MacOS/GeForceMTLDriverWeb) not valid for use in process using Library Validation: mapping process is a platform binary, but mapped file is not

Unable to create basic Accelerated OpenGL renderer.

Unable to create basic Accelerated OpenGL renderer.

Core Image is now using the software OpenGL renderer. This will be slow.

2016-12-04 22:38:45.337 iBooks[756:a103] [MZBookKeeperController.m:491] Cloudsync Error {(null)}

What's wrong?

 

My VGA is GTX950 and I just installed last driver version: f03

I'm on Sierra 10.12.1

I had this issue on driver version: f01 too

 

when I try to open books in iBooks, iBook's window is like a glass (Transparent)

 

 

EDIT -------------------------------------------------------

Seems like, It's a known bug:

https://origin-discussions-us.apple.com/thread/7683640?start=0&tstart=0

 

and still not fixed. shame on NVIDIA

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi LAbyOne.I noticed you had the Nvidia 740 and didn't use any Nvidia drivers with Sierra. Did you still have video acceleration?

 

I have a H61M-S motherboard, i5 CPU and a Nvidia 740 I'm about to install Sierra on.

 

Positive, everything works as expected.

 

here

 

PS

sorry for delay, just noticed :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

Positive, everything works as expected.

 

here

 

PS

sorry for delay, just noticed :(

 

OK, great thank you.

Sierra 12.2 beta 4 (the latest) has these Nvidia drivers "mac" in it.    There is one for 740m but its labeled "win" so not sure it applies, but its there. 

attachicon.gifNvidia mac drivers.png

 

The Win version.

 

attachicon.gifNvidia 740m win.png

 

Great, thanks a bunch!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Badruzeus
      "The all-new 2019 version of the graphic design software suite is compatible with not only Windows but also Mac, complete with support for Dark Mode on macOS Mojave and the Touch Bar on the latest MacBook Pro models, providing quick access to layout settings, text controls, and more." ~ macrumors
       
      More details: https://www.coreldraw.com/en/product/coreldraw/mac/
    • By fantomas1
      Hi InsanelyMacaliens    
       
      Use this thread to link / talk about of the future Nvidia Web Driver updates for macOS High Sierra.
       
      10.13.6
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.122 --> build 17G5019 (thanks to TimeLord04)  New!
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.118 --> build 17G5019 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.113 --> build 17G4015 (thanks to flowrider)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.108 --> build 17G3025 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.15.15.108 --> build 17G2307 (thanks to marcozardi)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.40.105 --> build 17G65 (thanks to sl0wtarget)
       
      10.13.5
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.35.106 --> build 17F77 (check here)
       
      10.13.4
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.107 --> build 17E202 (check here)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.106 --> build 17E199 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.30.103 --> build 17E199 (thanks to ricoc90)
       
       
      10.13.3
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.161 --> build 17D102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.160 --> build 17D2102 (thanks to Cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.159 --> build 17D2012 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.158 --> build 17D102 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.157 --> build 17D2047 (thanks to cyberdevs)
      Nvidia Web Driver - 387.10.10.10.25.156 --> build 17D47 (thanks to darthsian) 
       
       
      10.13.2
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.106 --> build 17C2205 (thanks to KGP-X99)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.105 --> build 17C2120 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.104 --> build 17C205 (thanks to ReddestDream)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.103 --> build 17C89 (thanks to Il Francy MacPc) 
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.25.102 --> build 17C88 (thanks to piiggggg)
       
       
      10.13.1
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.109 --> build 17B1003 (see this post)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.20.108 --> build 17B1002 (thanks to BreBo)
      Nvidia Web Driver -378.10.10.10.20.107 --> build 17B48 (thanks to piiggggg) 
       
       
      10.13.0
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.121 --> build 17A405 (thanks to Asgorath)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.120 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.117 --> build 17A405 (thanks to phi777)
      Nvidia Web Driver - 378.10.10.10.15.114 --> build 17A365 (thanks to Asgorath).
    • By plasticworld
      After a long run, I successfully upgraded High Sierra to mojave 10.14 on an intel 5 series chipset MotherBoard.
       
      MotherBoard: H55ms2
      RAM: 6GB
      GPU1: Saphire AMD RX 460
      GPU2: Nvidia 8400GS
      Storage: 500 GB HDD WD Green.
       
      The requirement:
      1) macOS pre mojave.
      2) macOS mojave installer from Apple store.
      3) Empty partition or USB to upgrade from.
      4) Un-mout all unused dmgs.
      5) GPT/GUID HDD.
       
      HOWOT:
      1) Prepare an empty partition or USB with at least 6 GB.
      2) Format the partition or USB with GUID partition table and HFS+ partition with a name BootablePartition.
      3) Go to /Application/Install macOS Mojave.app.
      4) Show Package Contents.
      5) Go to Contents/SharedSupport you will find BaseSystem.dmg.
      6) Double click on BaseSystem.dmg to mount.
      7) From Disk Utilty click on your partition or the USB that you prepared from number (2).
      8) Click on restore, and chose OS X Base System (BaseSystem.dmg image), then restore it to that partition or USB.
      9) After restoring rename the partition back to BootablePartition.
      9) Run this command:
      rm -rfv /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages 10) Create a new folder instead of the broken link and name it Packages, run this command:
      mkdir -v /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages 11) Go back to /Application/Install macOS Mojave.app and repeat number 2.
      12) Go to Contents/SharedSupport you will find InstallESD.dmg.
      13) Mount InstallESD.dmg.
      14) Run this command:
      cp -v /Volumes/InstallESD/Packages/OSInstall.mpkg /Volumes/BootablePartition/System/Installation/Packages/ 15) Download the latest clover from https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/
      16) Install clover on your USB BootablePartition or in a different USB to boot from it. delete all your CLOVER/kext/10.xx and keep others, make sure you don't have any extra kext rather than FakeSMC.kext in the other folder.
      in my case I used FakeSMC.kext and my lan kext RealtekRTL8111.kext.
      17) known Problems in my build: 
      If I updated directly from the apple store the installer in clover will boot with a cross circle sign.
      The FIX is to add this to Clover KextToPatch Thanks to @sunKi http://www.insanelymac.com/forum/topic/327488-macos-high-sierra-final-release-is-out-17a365/page-10?do=findComment&comment=2505086 this fix is still working for me in mojave.
      <key>KextsToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>fix IO error ICH10 for 10.13, credit SunKi</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RYX2D5XCiciD4P5mhcl4D4TSdQs= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> iciD4P5mhckPmMFBCMyQkJCQdQs= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>fix hotplug ICH10 for 10.13, credit SunKi</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> icglQGACAD1AIAAAdQyB4b9///+Ji1EBAAA= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> kJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJCQkJA= </data> </dict> <dict> <key>Comment</key> <string>External icons patch</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> RXh0ZXJuYWw= </data> <key>Name</key> <string>AppleAHCIPort</string> <key>Replace</key> <data> SW50ZXJuYWw= </data> </dict> </array> 18) make sure you have apfs.efi copy it from /Volumes/BootablePartition/usr/standalone/i386/apfs.efi to your EFI/CLOVER/drivers64/ and EFI/CLOVER/drivers64UEFI/.
      19) SMBIOS mac model that I use is iMac13,2.
      20) Go to /Application/Install macOS Mojave.app click on it and chose to install to your macOS Mojave partition.
      21) Reboot.
      22) From clover chose BootablePartion.
      23) If everything is okie BootablePartition will boot to install macOS mojave, wait wait wait till it finish it might take to 1 hour just wait it will reach the auto reboot soon .
      24) Boot to your old macOS Hight Sierra that will be your mojave partition now and enjoy.
       
      POST Install:
      1) audio: 
      a) Download Lilu.kext and AppleALC.kext or build them from source (which I did).
      b) place them in your /EFI/CLOVER/kext/others/
      c) add your audio layout in clover/Devices dict options in my case it's ALC888B which has the layout of 1:
      <key>Audio</key> <dict> <key>Inject</key> <string>1</string> </dict> d) I had to add beta args to clover/Boot dict, argument (-lilubeta -alcbeta):
       
      <key>Arguments</key> <string>-lilubeta -alcbeta</string> 2) Add number 14 KextsToPath array to your clover as well.

      Anything else is working for me I didn't need any extra clover kext so far, I tried whatevergreen.kext to fire up my rx 460 without the helper card but no success, So I am just sticking with booting from Nvidia as a first GPU from my motherboard configuration then swap the cables after choosing my macOS partion from clover.
       
      After upgrading my HFS+ High Sierra partition converted to APFS, no know problem so far.

      Happy build and more info about the partitioning method with a more detailed instructions in this post that I used to update my Sierra to High Sierra
       
      Special thanks to crazybirdy, sunKi and all of you out there that make this happens.
    • By NoEnd
      Hi team,
       
      I have tried to update to security update 2019-001 multiple time with no luck, today I've booted the update with -verbose and attached videos shows the details.
       
      Appreciate your help
       
      Thanks
      Untitled.mov
    • By JhonneR
      Good morning, everyone, I'm sorry if I was wrong in choosing the topic but I need help.
      I have found it extremely difficult to mount a Hackintosh in my acer.
      Setup;
      I5 2430m 2.4 6GB RAM
      Mobo P5we0 - Intel intel Graphics 3000
      At the moment I have not found out what my audio codecs are.
      but I'll leave the link on the motherboard.
      however, my real problem is several.
      I have already used the itakos image, I have already used several images that could be installed normally and that after installing the image I do not have internet via cable or wireless.
      And another, I already looked in other forums and I know that I will be called a donkey in the logical question but I have not been able to install the [url=&quot;http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/&quot;]#####[/url] or clover to start from the Hard Disk, so I do not know what to do.At the moment I still do not know if there has already been someone who has already installed the High Sierra or just the Sierra in this notebook model and obtained permanent success.
      If anyone can help me, I'll be grateful.
      Installations without success, but with the system already installed in ACER;
      SIERRA
      HIGH SIERRA
      MOJAVE
      All with the same symptom. Starting only by the bootable USB stick and without internet connection via cable and wireless.
      Appreciate ! Acer 5750 Official Page
×