Jump to content
fantomas1

[pre-releases] macOS Sierra

769 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Thank you for the link, I see kext are being injected, but now my screens are off after boot with my GTX660 OC.

What might be the problem?

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

Still struggling with this issue. The system boots in black screens.

Can someone please give me a clue how to get rid of this?

 

Thank you.

 

 

Edit:

With nv_disable=1 flag it boots but with no graphic acceleration, it was fine in DP1.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have Sierra Dp2 working with clover 3589 great. Fake.smc in 10.12 in efi/kexts and also S/L/E. All HW monitor kexts working in Efi/kexts. Using voodoohda for audio. Voodoo controller didn't work in dp1 works and shows in system preferences in dp2. power management is also working great via pikers script. Ssdt.aml in efi/acpi/patched. Runs like a dream

 

Sent from my Nexus 6P using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, when I use the flag I can enter without problem and use the system, no second monitor though.

Everything is functional, sound, network only no graphic acceleration. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I meant without nv_disable? I had exact problem with DP1. So I boot my pc with -v until its end (black screen). I keep typing my password once & press enter to reach the desktop. After reboot, its normal again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes I can login, monitors are off and I can here that at the background everything is working, sound feedback when I change volume level, my gmail is signed in in messages app etc.

But monitors are off.


Edit:

 

I loged in without seeing and then logged remotely from another computer to check if my card is recognised when booting without nv_disable=1 (screenshots):

 

Screen_Shot_2016_07_07_at_16_25_49.png

 

Screen_Shot_2016_07_07_at_16_26_16.png

 

And it is recognised. Don't know what to do then.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes Success on DP2 16A239j. Black screen until clover update to 3590. Thanks folks for sharing the DMG. Dual monitor, with DELL U2715H and a 1080P (driven by the onboard CPU HDMI port). Kexts are in EFI directory 10.12 

 

Sleep is a problem, all else works. Not tested  onboard audio as audio is driven by ARCAM - rDAC driven by USB

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes , 3589 is working like a charm  :yes:  :yes:

kexts in folder 10.12 of CLOVER 

APIRE 5733 ACER NOTEBOOK

not full QE/CI at the point !!!!

thank you to the DEV :thumbsup_anim:  :thumbsup_anim:

 

 

 

sans_t15.jpg

 

 

 

What is your Intel HD Graphics version?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmm, in this case just waiting for @GhostRaider update...  :(

 

Btw (off-topic), Sierra is fast in this Hardware?

i boot in 8 seconds with SSD DISK  :rofl:  :rofl:

Share this post


Link to post
Share on other sites

I have Sierra Dp1 working fine wifi (usb sitecom n100 - kext rtl 8192su7).like 10.10 and 10.11

but when update to dp2 the app wireless utility dont start and when insert the usb wifi pc reboot

need suggestions ,thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Signed up for the public beta as I did for El Capitan all seemed well. The app store gives me a message that this version of 10.12 can't be used on my machine bummer. I download another app just to make sure the app store was working with my machine. Tried from within Maverick and El Capitan. Anyone have any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Are you using a Sierra-compatible SMBIOS? Some machines have been dropped, including MacPro3,1.

Thanks that would be it !

Share this post


Link to post
Share on other sites

Can not download from app store because "computer unsupported".... Yes I know but there is a workaround I want to try.  Apple :/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest
This topic is now closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By b31k
      Hello
      My system is
      Asus Z170-P Motherboard
      i5 6600K Processor
      NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4095 MB
      Be-quiet 500W PSU
      Crucial 16 GB 2400 MHz DDR4

      BIOS:

      xHCI Handoff enable
      Serial Port disable
      SATA AHCI mode
      IOAPIC 24-119 Entries (enable y disable) two mode stuck

      I can not build a robust and stable system, The system Sierra is already installed but when I restart or shut down, I get the error Still waiting for root device error, but after too many reboot ( from 2 times to 9) start correctly or other times leave too minutes, with prohibited symbol and finally starts.
      Once started recognised correctly HDD.
      Also I tried with a new  EVO860 nvme SSD , but I have the same problem.
       
       
      I dont know because sometimes yes sometimes no, the system stuck in this error
      I add some information files and logs.
       
      sudo touch /System/Library/Extensions && sudo kextcache -u /
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67030 0xFFFFFFFFFFFEFA2A for kext HackrNVMeFamily-10_12_6.kext
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext FakeSMC.kext
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext BrcmPatchRAM2.kext
      kext-dev-mode allowing invalid signature -67062 0xFFFFFFFFFFFEFA0A for kext BrcmFirmwareRepo.kext
        thank you.


       
      Solution by Rehabman;

      Extracting my native/clean DSDT using Clover F4.
      and check with diff DSDT file.

      My SystemMemory addresses in DSDT are mismatched:

      SPEEDY-NUCatched rehabman$ diff ../origin/ ../patched/|grep SystemMemory
      < OperationRegion (GNVS, SystemMemory, 0xC74EC000, 0x06D5)
      > OperationRegion (GNVS, SystemMemory, 0xC74FE000, 0x06D5)
      < OperationRegion (CPSB, SystemMemory, 0xC6CC0F98, 0x10)
      > OperationRegion (CPSB, SystemMemory, 0xC6CD2F98, 0x10)

      and other mistake in OperationRegion(PNVA,SystemMemory,PNVB,PNVL)

      < Name (PNVB, 0xC74F1018)
      > Name(PNVB,0xC7503018)

      My system after too many month , keep stable the still waiting error no appear again, it seems that the problem was with the memory addresses in my DSDT.
    • By Jiji The Fox
      Hey, long time no post!
       
      Apologies if this has been answered, every time I search I get a timeout on the site and I can't seem to get the search to work
       
      I've been sitting pretty with Yosemite for a while , but a recent hardware upgrade (Audio interface) means I can jump from Yosemite. 

      I've successfully upgraded Clover, then the OS and for the most of it, it seems great. Everything works but the Graphics Driver (NVidia GeForce GTX670.)
       
      I can only boot into Mac if disable the NVIDIA drivers with the boot flag nv_disable=1  however that's not great I end up with one monitor working at 1024 x 768.
       
       
      I've updated the NVIDIA web drivers to the latest my build of sierra can take. 
      I have the boot flag for web driver to be enabled (can't remember off the top of my head.. I'm on the work pc, soon to be home)
       
      Any ideas would be grateful, I spent much of last night and morning on this.

      Many Thanks
       
      UPDATE: I've managed to load successfully, between a combination of changing the SMBIOS to MacBook 14,2 and loading lilukext with NVIDIAgraphicsfixer.
       
      Everything is the same as Yosemite, except I do not have HDMI audio or onboard sound. I do have a dedicated audio interface so I'm not at a true loss.
       
       
    • By zebity
      Hi Hypervisors,
       
      I have been working to move my Late 2009 Xserve MacOS Server onto Ubuntu 18.04 LTS QEMU/KVM based virtual machine using OVMF and Clover.
       
      After much effort and testing based on the following information from: Kraxel's, Kholia, Gordon Turner and Clover site:
      https://www.kraxel.org/blog/2017/09/running-macos-as-guest-in-kvm/
      https://github.com/kholia/OSX-KVM
      https://gist.github.com/gordonturner/2a2e5ecde5e7860b52e2
      https://clover-wiki.zetam.org/Home
       
      I have now managed to get OVMF/Clover boot and install of MacOS Sierra.
       
      I started with Ubuntu 16.04 initially but this required download and compile of QEMU to get update of machines to: pc-q35-2.9 or better, so I moved to Ubuntu 18.04, which has pc-q35.2.11 available as standard.
       
      So I am now working with standard Ubuntu 18.04 LTS based systems with following packages: kvm/qemu/libvirt/bridge-utils/ovmf/virt-manager
       
      As I want to use PCIe Passthrough for a number of PCIe card currently installed in the server (SmallTree 10GbE & Areca ARC-1883 SAS RAID) I set up my machine with linux kernel boot configuration (/etc/default/grub) of: 
      GRUB_CMDLINE_LINUX_DEFAULT="iommu=1 intel_iommu=on" (as my machine is intel VT-d based HW virtualisation)
       
      This resulted in creation of a number of iommu groups (see /sys/kernel/iommu_group directory for this and this posting for information: https://forum.level1techs.com/t/ubuntu-17-04-vfio-pcie-passthrough-kernel-update-4-14-rc1/119639 , noting that Ubuntu 18.04 LTS has kernel version: 4.15.0-22-generic so there is no need to do kernel update for iommu to work).
       
      Using bare minimal Clover config.plist:
       
       
      And following Clover UEFI drivers:
       
      I can boot MacOS, but it is very very slow... it sits on the apple boot logo for over a minutes before finally moving onto the progress bar.
      The other problem I have is that no PCI or Network devices appear in the "About This Mac" System Information Report and I cannot get any network connectivity from bridged E1000 network device.
       
      Here is my virtlib.xml dump for the virtual machine:
       

      Can any one advise of whether I need to update the CLOVER config.plist to add extra items in to allow network and PCI Passthrough to work.
       
      Thank you.
       
      Regards,
       
      Zebity
       
    • By MaLd0n
      Nehalem, SandyBridge, IvyBridge, Haswell, Broadwell     Skylake, Kabylake and Coffeelake is here http://www.insanelymac.com/forum/topic/321872-guide-sierra-on-gigabyte-mobos-serie-200-kabylake-dsdt/   First...   ***Update bios to last available version!***   If you need a full patched DSDT...  -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder CLOVER Install.zip   --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation --Install Clover and replace with my folder CLOVER Post Install.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! DSDT time!   --DSDT   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -XXXX to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI
       
      --Power Management
      - 1 Generation Intel Processors, use Generate P and C States in config.plist
      - 2 and 3 Generations Intel Processors, Generate SSDT with Piker script and drop CpuPm and Cpu0Ist SSDTs
      ssdtPRGen.command.zip
      Credits-https://github.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh
      - 4 Generation+ Intel Processors, use PluginType=1 in DSDT, SSDT or Clover config.plist
       
      for check Power, Frequency, Temperature and Utilization, use it
      Install Intel Power Gadget.pkg.zip
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --Clover
       
      https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/
       
      --AUDIO
       
      Use DSDT + AppleAlc
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/   -USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads   It's time to Rock   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Apple, Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!  
×