Jump to content
jalavoui

Atheros wireless driver OS X 10.11/12 for unsupported cards

617 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

Sorry I've so much exams in thees weeks, do you have tried to restar after it is begin loaded the kext without deleting it ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This method doesnt work for me because I get kernel panic. Istead of usign FixAirport_4000, AddDTGP_0001 and FakeID (so the steps 1. and 2.) I'm using the KextToPatch to modify the ID written in the plist of the original driver. @chunnann, @fr0n1k22, @skyfly555 can you try to follow the @chunnann guide above guide but istead of using FixAirport_4000, AddDTGP_0001 and FakeID FakeID (so the steps 1. and 2.) uses my KextToPatch that follows?

			<dict>
				<key>Comment</key>
				<string>pci168c,30 to pci168c,34 (AR946x)</string>
				<key>Disabled</key>
				<false/>
				<key>Find</key>
				<data>
				PHN0cmluZz5wY2kxNjhjLDMwPC9zdHJpbmc+
				</data>
				<key>InfoPlistPatch</key>
				<true/>
				<key>MatchOS</key>
				<string>10.12.x</string>
				<key>Name</key>
				<string>com.apple.driver.AirPort.Atheros40</string>
				<key>Replace</key>
				<data>
				PHN0cmluZz5wY2kxNjhjLDM0PC9zdHJpbmc+
				</data>
			</dict>

By the way the KextToPatch mehod is the more stable so it will be good if we get everyone to make it work so more people could test.

 

This way works.

I use @chunnann 946* patch + patch id above with original kext.

Share this post


Link to post
Share on other sites

This way works.

I use @chunnann 946* patch + patch id above with original kext.

Sorry, soto2080, if I have understood, you are you using the vanilla kext , not the v5 or v10 Atheros40.kext, aren't you?

And, are you copying the vanila Atheros40.kext to /S/L/E, too?

 

Thanks in advance,

Share this post


Link to post
Share on other sites

Sorry, soto2080, if I have understood, you are you using the vanilla kext , not the v5 or v10 Atheros40.kext, aren't you?

And, are you copying the vanila Atheros40.kext to /S/L/E, too?

 

Thanks in advance,

Yes, vanilla one. All kexts are vanilla.

No, I didn't copy vanila Atheros40.kext to /S/L/E.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, vanilla one. All kexts are vanilla.

No, I didn't copy vanila Atheros40.kext to /S/L/E.

Thank you, I will check it again, because with v10 my computer sometimes hangs, I don't know if it's related to wifi kext, but it doesn't happen to me when I connect to the Internet using an USB ethernet dongle I have.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I am using  V10 version, but the connection is interrupted shortly and it self-heals in a few minutes. Do I have a chance to make it more stable? when V11 will be out?.  Disconnect is really annoying

okPXOX.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not able to use FixAirport_4000, it makes the system unbootable, I only get a black screen after choosing to boot macOS, any idea of what's happening?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm not able to use FixAirport_4000, it makes the system unbootable, I only get a black screen after choosing to boot macOS, any idea of what's happening?

No one could. Only a few

I am using  V10 version, but the connection is interrupted shortly and it self-heals in a few minutes. Do I have a chance to make it more stable? when V11 will be out?.  Disconnect is really annoying

okPXOX.png

No ways, it will be unstable until someone will fix it by code. It seems that we will not see the v11..

Share this post


Link to post
Share on other sites

No one could. Only a few

No ways, it will be unstable until someone will fix it by code. It seems that we will not see the v11.. 

I will go back to windows 10 just because of these breaks. no hope or will be ? :(

Is there anyone who can fix it? or is it because it is something that can not be solved?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I will go back to windows 10 just because of these breaks. no hope or will be ? :(

Is there anyone who can fix it? or is it because it is something that can not be solved?

The last developer dissapeared, hope that he will be back, but..(

You could instal windows 10 as the second os

Share this post


Link to post
Share on other sites

The last developer dissapeared, hope that he will be back, but..(

You could instal windows 10 as the second os

Hope he will return. In fact, I got a very stable OS X experience except Wifi. I don't want to go back to windows because of that.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hope he will return. In fact, I got a very stable OS X experience except Wifi. I don't want to go back to windows because of that.

You can replace wifi card with the supported one.

Hope too, but.. No activity for 16 days..(

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can replace wifi card with the supported one.

Hope too, but.. No activity for 16 days..(

unfortunately It's soldered on the motherboard.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Does that driver support QCA61x4A installed on my z170i Pro Gaming?

 

I don't think it would work because the driver is for ath9k, not for ath10k...

 

=====

 

Here is the AR946X.v11.  (only for macOS Sierra).  It's a patched version so please don't use it with KextsToPatch because it might not work...

 

Both 2.4Ghz and 5Ghz should work.  However, 2.4Ghz still seems to be more stable than 5Ghz...

 

=====

 

I also uploaded the file with patches in the Clover KextsToPatch format... (Please use it with the original AirPortAtheros40 and AddDTGP_0001 & FixAirport_4000 enabled)

 

Choose the one you prefer to use and try not to use both at the same time...

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think it would work because the driver is for ath9k, not for ath10k...

 

=====

 

Here is the AR946X.v11.  (only for macOS Sierra).  It's a patched version so please don't use it with KextsToPatch because it might not work...

 

Both 2.4Ghz and 5Ghz should work.  However, 2.4Ghz still seems to be more stable than 5Ghz...

Glad to see you again :yes: 

Will test it and report back

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think it would work because the driver is for ath9k, not for ath10k...

 

=====

 

Here is the AR946X.v11.  (only for macOS Sierra).  It's a patched version so please don't use it with KextsToPatch because it might not work...

 

Both 2.4Ghz and 5Ghz should work.  However, 2.4Ghz still seems to be more stable than 5Ghz...

V11 is not working for AR9462 (AR5BWB222 I Guess)

. V10 and V9 are working fine, but there is a break in the wifi connection. I have no idea why V11 does not work. I do not use Kext and Patch. 

jWJqNg.png

jWJqNg.png

When I load V11

okQda2.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

I don't think it would work because the driver is for ath9k, not for ath10k...

 

=====

 

Here is the AR946X.v11.  (only for macOS Sierra).  It's a patched version so please don't use it with KextsToPatch because it might not work...

 

Both 2.4Ghz and 5Ghz should work.  However, 2.4Ghz still seems to be more stable than 5Ghz...

 

=====

 

I also uploaded the file with patches in the Clover KextsToPatch format... (Please use it with the original AirPortAtheros40 and AddDTGP_0001 & FixAirport_4000 enabled)

 

Choose the one you prefer to use and try not to use both at the same time...

So, kexttoPatch still doesn't work for me (and many others here) (with AddDTGP or FIX enabled I got only black screen after selecting Mac OS in clover.

 

V11 work for me, will test the stability, as far as v9-10 is very bad (I got Mac OS really unstable with them, after some time my notebook becomes unresponsible and the only way to get it back to life - hard reboot).

 

UPD1. And.. It still disconnects after some (little for me, 5-10 minutes) from the network. It shows that it connected, but speed is 0/0.

Share this post


Link to post
Share on other sites

V11 is not stable for me either. Every 15 to 20 minutes there's a disconnect. Now the V9 is more stable as I tried. You mentioned 2.4GHz and 5GHz, but I do not even know which one I use. How can I change it? And finally should I use v11 as kext and patch or disable it?

Thank you. @chunnann

Share this post


Link to post
Share on other sites

V11 is not stable for me either. Every 15 to 20 minutes there's a disconnect. Now the V9 is more stable as I tried. You mentioned 2.4GHz and 5GHz, but I do not even know which one I use. How can I change it? And finally should I use v11 as kext and patch or disable it?

Thank you. @chunnann

 

Hello,

 

You can give this one a try.  However, it only supports 2.4Ghz...  (Please don't use it with KextsToPatch because it might not work.)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×