Jump to content
jalavoui

Atheros wireless driver OS X 10.11/12 for unsupported cards

621 posts in this topic

Recommended Posts

4 hours ago, zainanjum100 said:

did you install it in L\E or S\L\E

/System/Library/Extensions/IO80211Family.kext/Contents/Plugins/

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
 

This Kext activated AR9462,AR9463,AR9485 and AR9565 ,also test the configplist ........

Install in S\L\E IO80211Family.kext and put in Clover\Kext\Other ATH9KFixup.kext and lilu.kext ...
Restart your PC and test



 

WIFIAR.zip

config.plist.zip

Thank you. My Mojave 10.14 uses your Lilu.kext , ATH9KFixup.kext of AR9565 in WIFIAR.zip and my IO80211Family.kext working fine now.

my lap : Asus P550L use AR9565

Share this post


Link to post
Share on other sites
Sat Jan 19 22:24:13.643 <kernel> IO80211VirtualInterface::controllerWillChangePowerState : Bringing down link
Sat Jan 19 22:24:13.645 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 156 
Sat Jan 19 22:24:13.645 <kernel> en1: link down event, informing supplicant.
Sat Jan 19 22:24:13.645 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 181 
Sat Jan 19 22:24:13.645 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 156 
Sat Jan 19 22:24:13.645 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 181 
Sat Jan 19 22:24:13.645 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 156 
Sat Jan 19 22:24:13.645 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 181 
Sat Jan 19 22:24:13.645 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 156 
Sat Jan 19 22:24:13.645 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 181 
Sat Jan 19 22:24:13.646 <kernel> setDISASSOC from ATH_INTERFACE_CLASS disconnectVap
Sat Jan 19 22:24:13.657 <kernel> setDISASSOCIATE ****STA SYNC DISASSOC SUCCESS  
Sat Jan 19 22:24:13.658 <kernel> switchVap from 1 to 1 
Sat Jan 19 22:24:13.659 <kernel> AirPort_AtherosNewma40::getSSIDData(): Get failure: APPLE80211_IOC_SSID: 82
Sat Jan 19 22:24:13.671 <airportd[189]> _handleLinkEvent: WiFi is not powered. Resetting state variables.
Sat Jan 19 22:24:13.869 <airportd[189]> _processIPv4Changes: ARP/NDP offloads disabled, not programming the offload
Sat Jan 19 22:24:13.870 <airportd[189]> _processIPv4Changes: ARP/NDP offloads disabled, not programming the offload
Sat Jan 19 22:24:14.976 <kernel> performCountryCodeOperation: Not connected, scan in progress[0]
Sat Jan 19 22:24:16.210 <kernel> en1: Terminating supplicant.
Sat Jan 19 22:24:16.210 <kernel> RSNSupplicant: Releasing authenticator for e0:3f:49:23:3b:74
Sat Jan 19 22:24:16.210 <kernel> parseRSNIE: groupCipherType = 5 pairwiseCipherType = 5 authSel = 2
Sat Jan 19 22:24:16.210 <kernel> initWithInterfaceAndIE: _myMacAddress 94:db:c9:4b:ed:33
Sat Jan 19 22:24:16.217 <kernel> setPMK: PMK SET!
Sat Jan 19 22:24:16.239 <kernel> Unexpected payload found for message 9, dataLen 0
Sat Jan 19 22:24:16.240 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 156 
Sat Jan 19 22:24:16.240 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 181 
Sat Jan 19 22:24:16.240 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 156 
Sat Jan 19 22:24:16.240 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 181 
Sat Jan 19 22:24:16.240 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 156 
Sat Jan 19 22:24:16.240 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 181 
Sat Jan 19 22:24:16.240 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 156 
Sat Jan 19 22:24:16.247 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 181 
Sat Jan 19 22:24:16.247 <kernel> en1: Received EAPOL packet (length = 135)
Sat Jan 19 22:24:16.247 <kernel> inputEAPOLFrame: 0 extra bytes present in EAPOL frame.
Sat Jan 19 22:24:16.247 <kernel> inputEAPOLFrame: Received message 1 of 4
Sat Jan 19 22:24:16.247 <kernel> FULL RSN IE FOUND:
Sat Jan 19 22:24:16.250 [00000000] 30 14 01 00 00 0F AC 04 01 00 00 0F AC 04 01 00 00 0F AC 02 00 00 
Sat Jan 19 22:24:16.250 <kernel> storeFullRSNIE: getAP_IE_LIST returned 0
Sat Jan 19 22:24:16.250 <kernel> PMK:
Sat Jan 19 22:24:16.250 [00000000] 0B A4 D9 2B 1F C8 09 AE F4 A8 62 44 6C A5 D8 F3 24 56 E0 F6 E4 D9 64 C4 37 85 6A A6 2F 38 
Sat Jan 19 22:24:16.250 [0000001E] 20 3E 
Sat Jan 19 22:24:16.250 <kernel> TPTK:
Sat Jan 19 22:24:16.251 [00000000] 9E 67 76 E9 7D CF 33 3E 88 85 A1 48 95 39 1B 3C 7D FA DC 52 45 E8 1F 22 F8 F1 0F 34 54 0A 
Sat Jan 19 22:24:16.251 [0000001E] CF A4 CB D3 72 13 30 B6 CF F5 9D B4 AF 02 E3 00 53 A8 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 00 
Sat Jan 19 22:24:16.251 [0000003C] 00 00 00 00 
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> KEY MIC:
Sat Jan 19 22:24:16.251 [00000000] BB 52 7F AF ED 5A 32 51 E3 19 82 21 3C 07 10 0E 
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> process1of4: sending replyPacket 135 bytes
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 230 
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> en1: Received EAPOL packet (length = 169)
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> inputEAPOLFrame: 0 extra bytes present in EAPOL frame.
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> inputEAPOLFrame: decrypting key data
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> inputEAPOLFrame: Received message 3 of 4
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> process3of4: Performing IE check.
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> process3of4: sending replyPacket ( len = 113 ).
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> process3of4: received pairwise GTK
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> PTK Install Timer: Installing PTK
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> PTK:
Sat Jan 19 22:24:16.251 [00000000] CB D3 72 13 30 B6 CF F5 9D B4 AF 02 E3 00 53 A8 
Sat Jan 19 22:24:16.251 <kernel> PTK Install Timer: Installing GTK
Sat Jan 19 22:24:16.252 <kernel> installGTK: setting cipher key (flags = 0x0)
Sat Jan 19 22:24:16.252 <kernel> GTK-RSC:
Sat Jan 19 22:24:16.252 [00000000] 36 18 02 00 00 00 
Sat Jan 19 22:24:16.252 <kernel> GTK:
Sat Jan 19 22:24:16.252 [00000000] 96 08 CC D5 C9 72 E0 9D 20 37 20 37 3E 9E 6A 45 
Sat Jan 19 22:24:16.252 <kernel> installGTK: GTK installed
Sat Jan 19 22:24:16.388 <airportd[189]> _processIPv4Changes: ARP/NDP offloads disabled, not programming the offload
Sat Jan 19 22:24:16.392 <airportd[189]> _processIPv4Changes: ARP/NDP offloads disabled, not programming the offload
Sat Jan 19 22:24:16.559 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 221 
Sat Jan 19 22:24:16.559 <kernel> Setting BTCoex Profile: band:8
Sat Jan 19 22:24:16.559 <kernel> Profile[0]: mode:0; desense:0; desense_level:0; chain_power_offset:<kernel> 0,<kernel> 0,<kernel> 0,<kernel> 0,<kernel> 
Sat Jan 19 22:24:16.559 <kernel> Profile[1]: mode:0; desense:0; desense_level:0; chain_power_offset:<kernel> -7,<kernel> 0,<kernel> -7,<kernel> 0,<kernel> 
Sat Jan 19 22:24:16.560 <kernel> Profile[2]: mode:0; desense:1; desense_level:1; chain_power_offset:<kernel> -7,<kernel> 0,<kernel> -7,<kernel> 0,<kernel> 
Sat Jan 19 22:24:16.560 <kernel> apple80211Request[10514] Unsupported ioctl 221 
Sat Jan 19 22:24:16.560 <kernel>  IOCTL (from pid 189) not recognized: 221 out of 267

How to fix?

Wi-Fi Works. But always dropped internet connection in 5-10 min without disconnecting to the access point.

 

1) Asus X55VD-SX002D — Intel HM65 Express; Intel Core i3-3110m + HD4000; 12 gb DDR3; NVidia 610m Fermi - 1gb; Atheros AR9485 Combo WIFI+BT4.0(part AW-NB097(0b), model AR5B225); SSD 120 gb; — MacOS 10.14.2.

Edited by webberrs

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/7/2019 at 12:39 AM, hunglmapv said:

Thank you. My Mojave 10.14 uses your Lilu.kext , ATH9KFixup.kext of AR9565 in WIFIAR.zip and my IO80211Family.kext working fine now.

my lap : Asus P550L use AR9565

can you share your io80211family.kext? thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/28/2018 at 12:34 AM, Baio77 said:

This Kext activated AR9462,AR9463,AR9485 and AR9565 ,also test the configplist ........

Install in S\L\E IO80211Family.kext and put in Clover\Kext\Other ATH9KFixup.kext and lilu.kext ...
Restart your PC and test



 

WIFIAR.zip

config.plist.zip

OMG!!! It worked perfectly on my HP-14 with ath9485 and Mojave!!! Thank you 

Edited by LuisHCK
include my specs

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everybody,

 

I am having a Dell 7440 and Mojave running. Recently I've changed the Intel wifi card and installed the Atheros 9485 but I can't get it working.

 

I've made the following:

 

- installed AirPortAtheros40

- put ATH9KFixup.kext into the "other" folder

- and put IO80211Family.kext to S/L/E

 

Attached you'll find my current config.plist.

 

I guess I got something wrong since it still doesn't work. Do I need any boot-arg and/or a specific KEXT TO PATCH?

 

It would be great if somebody has an idea what to change to make it working.

 

 

 

config.plist

Edited by TNa681

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone,

 

Alas, all proposed "ATHEROS" solutions are not functional for "MOJAVE" 10.14.3...    :wallbash:
 

 


Am I right or not ?!

 

 

 

Edited by vespa75

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

On 2/6/2019 at 11:38 PM, vespa75 said:

Hi everyone,

 

Alas, all proposed "ATHEROS" solutions are not functional for "MOJAVE" 10.14.3...    :wallbash:
 

 


Am I right or not ?!

 

 

 

works for me on 10.14.3, but no airdrop. don't know what i'm doing wrong.

스크린샷 2019-02-12 오후 11.35.55.png

스크린샷 2019-02-12 오후 11.39.59.png

Edited by displhehynehym

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 1/23/2019 at 11:59 PM, LuisHCK said:

OMG!!! It worked perfectly on my HP-14 with ath9485 and Mojave!!! Thank you 

How did you get it to work with that wifi card? What version of Mojave are you running? I am at a loss.

Edited by hellmaca
clarity

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/28/2018 at 1:34 AM, Baio77 said:

This Kext activated AR9462,AR9463,AR9485 and AR9565 ,also test the configplist ........

Install in S\L\E IO80211Family.kext and put in Clover\Kext\Other ATH9KFixup.kext and lilu.kext ...
Restart your PC and test



 

WIFIAR.zip

config.plist.zip

 

On 10/30/2018 at 7:13 AM, Baio77 said:

This rename is OK for your HW 

config.plist.zip

Schermata 2018-10-30 alle 13.12.15.png

Schermata 2018-10-30 alle 13.12.28.png

So if I am following you correctly. I update my config.plist using cc with the modifications you made in the pics. Download and select the files from the AR9485 folder. Then I replace Lilu.kext and ATH9KFixup.kext in Clover\Kext\Other on my hackintosh and put IO80211Family.kext to replace the old one in S/L/E?

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/20/2019 at 1:28 PM, hellmaca said:

 

So if I am following you correctly. I update my config.plist using cc with the modifications you made in the pics. Download and select the files from the AR9485 folder. Then I replace Lilu.kext and ATH9KFixup.kext in Clover\Kext\Other on my hackintosh and put IO80211Family.kext to replace the old one in S/L/E?

 

On 2/20/2019 at 1:23 PM, hellmaca said:

How did you get it to work with that wifi card? What version of Mojave are you running? I am at a loss.

Put corresponding kexts in /s/l/e for the easy way. replace io80211family.kext. put the wifi card to use by injecting the correct boot flag in clover/config.plist. if 9485 then -ath9485, if 9565 -ath9565, if 946x no need to apply anything.

if it works try putting the injector, fixup and lilu in /l/e.

can you guys please check if airdrop and bluetooth function correctly?

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 hours ago, displhehynehym said:

 

Put corresponding kexts in /s/l/e for the easy way. replace io80211family.kext. put the wifi card to use by injecting the correct boot flag in clover/config.plist. if 9485 then -ath9485, if 9565 -ath9565, if 946x no need to apply anything.

if it works try putting the injector, fixup and lilu in /l/e.

can you guys please check if airdrop and bluetooth function correctly?

Still no luck. When I go to the network pane in system preferences and click on the + in the left menu I get kicked back to the main page for sys prefs and a popup that says Preferences error: There was an error in network preferences. I put the kexts in s/l/e and l/e, as well as putting lilu and ath9kfixup in the other folder. I am trying with 9485 btw.

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 2/22/2019 at 7:19 AM, hellmaca said:

Still no luck. When I go to the network pane in system preferences and click on the + in the left menu I get kicked back to the main page for sys prefs and a popup that says Preferences error: There was an error in network preferences. I put the kexts in s/l/e and l/e, as well as putting lilu and ath9kfixup in the other folder. I am trying with 9485 btw.

check if you have InjectKext/Detect in config.plist. all 3rd party kexts are to be installed in l/e for you to keep track of them. other is only for installation and recovery, does not make the system boot faster, does not show you if the kexts are in error, so you only need to have fake/virtualsmc, input device kext, (lilu and whatevergreen if you want recovery/installation to use graphics acceleration for faster operations) because to my understanding, recovery and installation does not use kext caches(correct me if im wrong). Detect option as i understand is like this: if kexts are detected in s/l/e or l/e then not injected via other, if not detected in s/l/e or l/e, then injected via other. that being said, put io80211 in s/l/e and injector and fixup in l/e and fix permission and rebuild caches. if you update, you need to replace io80211 again.

if still does not work, restore what you have done with wifi, and see if the error still pops up. if it does, delete network preferences plists(search please).

its best for you to buy a broadcom module. it's not that expensive. in my case i can't only because the ar9565 chip is soldered.

Share this post


Link to post
Share on other sites

你好

 

能不能分享一份最新的驱动,我是ar9485。我的无线网络能搜索到,连接的时候出问题,会显示连接无效。我不知道问题出在哪里,是不是和config的配置有关。

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 10/28/2018 at 11:34 AM, Baio77 said:

This Kext activated AR9462,AR9463,AR9485 and AR9565 ,also test the configplist ........

Install in S\L\E IO80211Family.kext and put in Clover\Kext\Other ATH9KFixup.kext and lilu.kext ...
Restart your PC and test



 

WIFIAR.zip

config.plist.zip

Can you please check my config file , i followed the method and used your files but my wifi is not searching any network but this wifi card was working under windows
My laptop is Dell 3468

Wifi Card AR9565
 

config.plist

Screenshot 2019-04-01 at 1.37.46 AM.jpg

Edited by zainanjum100

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 3/31/2019 at 10:38 PM, zainanjum100 said:

Can you please check my config file , i followed the method and used your files but my wifi is not searching any network but this wifi card was working under windows
My laptop is Dell 3468

Wifi Card AR9565
 

config.plist

Screenshot 2019-04-01 at 1.37.46 AM.jpg

This????? delete WIFI fake ID and test 

Schermata 2019-04-02 alle 19.42.12.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Posted (edited)
On 10/28/2018 at 2:34 AM, Baio77 said:

This Kext activated AR9462,AR9463,AR9485 and AR9565 ,also test the configplist ........

Install in S\L\E IO80211Family.kext and put in Clover\Kext\Other ATH9KFixup.kext and lilu.kext ...
Restart your PC and test



 

WIFIAR.zip

config.plist.zip

You solution works for my AR9485 on my Lenovo G510.  I am not good with reading/editing config.plist.  Can you tell me what is in your config.plist which is specific for AR9485?  Thank you.

 

 

 

 

Screen Shot 2019-05-19 at 11.19.27 PM.png

Edited by dt4632

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/28/2018 at 3:34 AM, Baio77 said:

This Kext activated AR9462,AR9463,AR9485 and AR9565 ,also test the configplist ........

Install in S\L\E IO80211Family.kext and put in Clover\Kext\Other ATH9KFixup.kext and lilu.kext ...
Restart your PC and test



 

WIFIAR.zip

config.plist.zip

Hi ! I i'm trying to download but the link is broken. Can you send or put this again to be possible do the download ?

 

Thanks and, i appreciate your sharing. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi

 

Under my IvyBridge config, my Atheros AR9485 is detected (Mojave 10.14.5). ATH9Fixup, etc installed.

 

I can activate it but I can't connect to Network.

 

Please help

 

 

Capture d’écran 2019-06-11 à 15.03.02.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×