Jump to content
jalavoui

Atheros wireless driver OS X 10.11/12 for unsupported cards

623 posts in this topic

Recommended Posts

On 03.04.2018 at 7:39 PM, jalves said:

hmmm, maybe some fix on the clover, FixAirport is ticked? if yes, uncheck

Check in CLOVER config.plist. FixAirport must be off! It helps me! Lenovo G50-70 Ar9565!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
On 6/23/2016 at 5:36 PM, coolstarorg said:

 

Modify Info.plist to switch 168c:30 id to 168c:34.

Hello, I have Killer 1435, 168c:3e.

I tried the kext. It doesn't work. Can can someone help me how to port the driver?

Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/23/2016 at 4:20 PM, coolstarorg said:

Got partial success on AR9462!

 

I managed to get working 5 ghz. The card thinks it's in Japan for some reason.

 

It connects and is stable on 5 ghz. For some reason the system freezes sometimes on 2.4 Ghz. The freezing is intermittent and only seems to be on 2.4 ghz, not 5 ghz.

 

Also, for some reason the card doesn't scan networks on a cold boot. I have to boot into Windows/Linux and do a warm reboot from Windows/Linux into OS X to have working wifi.

 

Update: Fixed 2.4 Ghz freezing. Just had to change country code from JP to FCC.

post-1358479-0-46896900-1466713168_thumb.png

post-1358479-0-27763400-1466756686_thumb.png

On 4/6/2017 at 3:26 PM, chunnann said:

@coolstarorg,

 

Sure!

 

I also uploaded patched AirPortAtheros40.kext for AR9462 MacRev 2.

 

DW1901 (pci168c,34)

 

Tested and working on Dell studio 1535 on macOS 10.12 (16A323).

 

You can give it a try to see if it works on your system...

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/312045-atheros-wireless-driver-on-os-x-el-capitan-1011-for-unsupported-cards/?p=2412215

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/312045-atheros-wireless-driver-on-os-x-el-capitan-1011-for-unsupported-cards/?p=2414859

AirPortAtheros40.unpatched.zip

 


Hi, @coolstarorg and @chunnann could you let me know how did you port the drivers?

I have killer 1435 soldered onboard, (168c:3e), wondering how I can make it work.

Edited by shiecldk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Help me to enable discoverable bluetooth in my ar3011 on high sierra 13.3.4. Bluetooth was detected in System preferences and System Info, but i cant search any bluetooth devices.

5adcc53ae358c_ScreenShot2018-04-23at12_23_25AM.png.c150a73785eb46a6af02aae828b4680d.png5adcc54286a02_ScreenShot2018-04-23at12_23_46AM.png.2e1423df1bf141aac923660de67d80a1.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/24/2016 at 3:20 AM, coolstarorg said:

Got partial success on AR9462!

 

I managed to get working 5 ghz. The card thinks it's in Japan for some reason.

 

It connects and is stable on 5 ghz. For some reason the system freezes sometimes on 2.4 Ghz. The freezing is intermittent and only seems to be on 2.4 ghz, not 5 ghz.

 

Also, for some reason the card doesn't scan networks on a cold boot. I have to boot into Windows/Linux and do a warm reboot from Windows/Linux into OS X to have working wifi.

 

Update: Fixed 2.4 Ghz freezing. Just had to change country code from JP to FCC.

post-1358479-0-46896900-1466713168_thumb.png

post-1358479-0-27763400-1466756686_thumb.png

I’m using Ar946x kext v21 from @chunnann but my system got freeze after boot 2 minute. Can you tell me how to change country code?

Share this post


Link to post
Share on other sites

An AR9485 owner here. I could fix wi-fi with black-dragon's ATH9KInjector. But there are two problems:

1. It doesn't connect to one of my routers. It's an OEM LTE modem from my operator. It says invalid password, tried charging security to open then it couldn't get an IP. Even tried manual IP, but it didn't work. Even tried AR9485.10.13.v21.zip, still no success.

I have no problem with it in Windows though.

2.  Bluetooth doesn't work. MacOS claims it's on but it doesn't discover nor show up on any devices.

BTW thank you for your hard work.

Edited by sb1370

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 4/6/2018 at 4:04 AM, liemhatang said:

i have DW1707 AR9565 pci168c;0036 and os 10.12.6.

v21 don't work.

U can help me

did you get it to work

Share this post


Link to post
Share on other sites

Unfortunately!It's not working in macOS Mojave,and I can's  found Atheros40.kext in /System/Library/Extends/IO80211Family.kext/Contents/Plugins/,maybe apple has been abandon Atheros airport,could you adapter it in macOS Mojave ? I'm expecting :)

@chunnann

In macOS Majave, it will show like this

image.png.41426095b09daeee0706c8add63bfddd.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 6/6/2018 at 10:34 PM, ellaosx said:

What kexts are in /System/Library/Extends/IO80211Family.kext/Contents/Plugins/?

This kext has not in here in macOS Mojave

image.thumb.png.569cde97c8b2e2a49bf2cb8e82667d03.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 22/06/2018 at 14:04, Genxster said:

Onde você instala o AppleALC e o intelgraphicsfixup.kext em / s / l / e ou trevo? Enviado do meu Redmi Note 3 usando Tapatalk


 

on clover EFI/CLOVER/Kexts/Other

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Atheros Wifi working on Mojave ????

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

on clover EFI/CLOVER/Kexts/Other
 
Ohhhh ,I thought lilu should be loaded first before it's plugins .Thanks for your reply.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, Genxster said:

Atheros Wifi working on Mojave ????

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 

Ohhhh ,I thought lilu should be loaded first before it's plugins .Thanks for your reply.

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 

I did not have time to test with Mojave

 

are all Lilu plugins, so Lilu has to be loaded first. simply put everything into Others

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi everyone here,  today i driver my ar9565 wireless adaptor in macOS Mojave successfully, and i has commit the pull requests, https://github.com/chunnann/ATH9KFixup/pull/6

and there are the drivers i am usingATH9K-10.14.zip

You can install atherosairport40 to /system/library/extensions/io80211family.kext/contents/plugins,install lilu and ath9kfixup to clover, good luck for you

463f706e754bec57.thumb.jpg.8a77c18a672906c3bac04357de94bb95.jpg

 

Edited by athlonreg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi everyone here,  today i driver my ar9565 wireless adaptor in macOS Mojave successfully, and i has commit the pull requests, https://github.com/chunnann/ATH9KFixup/pull/6
and there are the drivers i am usingATH9K-10.14.zip
You can install atherosairport40 to /system/library/extensions/io80211family.kext/contents/plugins,install lilu and ath9kfixup to clover, good luck for you
463f706e754bec57.thumb.jpg.8a77c18a672906c3bac04357de94bb95.jpg
 
With that patch ,whether it breaks compatibility for High Sierra ?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Genxster said:

With that patch ,whether it breaks compatibility for High Sierra ?

Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 

No, i am using 10.13.6beta4 and 10.14beta2,they are working;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Maximum txrate for Ar9565 ,any news for native btfirmwareuploader.kext update ?

No, i am using 10.13.6beta4 and 10.14beta2,they are working


Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites
9 minutes ago, Genxster said:

Maximum txrate for Ar9565 ,any news for native btfirmwareuploader.kext update ?

 


Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
 

 

Sorry, there is no news for native btfirmwareuploader.kext update for AR9565

Share this post


Link to post
Share on other sites
On 10/19/2017 at 5:33 AM, alv456 said:

hi, I tried installed the wifi kext v21 on my high sierra and both wifi and BT is working. However, after about 2 minutes, when I clicked the wifi icon, the system will stuck on loading icon (rainbow ball) and eventually freeze the system.

 

Does anyone got this problem too?

 

On 11/16/2017 at 12:29 AM, NB96 said:

With the v21 (AR946X.10.13.v21) version I have some problems (my wifi card is the AR9462, and I run 10.13.1 but the problem was the same in the 10.13.0). The system crash sometime when the wifi is connected, like it is stuck on something and then the only thing I can do is to restart the system.

 

On 2/13/2018 at 12:33 AM, Giodevil said:

Hi, I'm trying to use ATH9KFixup + Injector and Wi-Fi actually works.

But I have a weird problem: in cold boot and around 3 out a 5 times I reboot, system gets unresponsive and I can't do anything but reboot, sometimes not even that because terminal doesn't show what I'm typing and restart prompt doesn't pop up, so I end up doing an hard reset... It's a truly weird problem because it doesn't happen all the times and only after 15/30 seconds I boot the laptop, I guess there are conflicts with some kind of kexts... My pc is in the signature, I will post efi and ioreg if needed, in the meanwhile I ask if anyone had the same issue. Thanks in advance!

 

On 4/1/2018 at 4:13 PM, kylon said:

@chunnann

v21 is not working anymore on 10.13.4, it crashes macOS

 

On 5/2/2018 at 12:20 AM, ggjgjgjgj said:

I’m using Ar946x kext v21 from @chunnann but my system got freeze after boot 2 minute. Can you tell me how to change country code?

I confirm this problem.
Judging by the reports in this topic, it occurs only on 946x
Has anyone solved it?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I can't find any wifi, AR946X MacOS 10.12.6. I did following guide but can't run

Edited by Hungbi

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×