Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Kaya80

[SOLVED]El Capitan on AMD 990XA-UD3

57 posts in this topic

Recommended Posts

A efi-string is combination of a long string of digits and letters, which is located in the org.chameleon.boot.plist in the lower section.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

A efi-string is combination of a long string of digits and letters, which is located in the org.chameleon.boot.plist in the lower section.

I'm finding that boot.plist, but the system does not boot up anymore....opcode error

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oh no, installed VoodooHDA and the system stuck, i've to force shutdown, now Opcode kernel error at startup, no chance to load the system anymore....incredible, i can't believe this, never ending story

no problem, put your hdd to your real Mac and remove the AppleHDA.kext, perhaps not installed the AppleHDA disabler.if it should not functions, then remove the VoodooHDA ..Repair the permissions and renew the Cache with kext wizard, then restart again. Then we do it later.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, done it, installed realtek Ethernet driver, at first boot i had some errors on loading kexts, like there was some problem with kexts signature, but now i'm on desktop again and ethernet works...what i've to do now?

I tried to find your old boot.plist with efi string for my video, but i didn't find it

At certain point, the system won't start anymore, maybe for unsigned kext i installed for Ethernet, then i start with kext-dev-mode=1 and crsactiveconfig=3, and the system boot again, now i'm waiting for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

Waiting for an help for my GTX 960 OC and audio

 

Installed web driver, removed nv_disable=1, add nvda_drv=1 but black screen at boot ( I tried on a backup disk)....the RTC continue to resets every time i restart or shut down the PC

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kaya, please use your old Extra folder and add the DSDT.aml and the graphic rom file and the org.chameleon.boot File from my new Extra folder. (is probably a small error included in my new folder). Then put the Patched_10.7_ApplwRTC.kext in to S/L/E (respect your RTC Problem) I hope you understand my instructions. The your System will boot successful ;-)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi kaya how it looks, can you now boot your system?

Share this post


Link to post
Share on other sites

This is my new error....with nv_disable it starts

you mean with: nv_disable=1

possibly the graphics card are not recognized correctly, check the entry in the boot flag, otherwise boats without DSDT ie boot with

 

-v -f npci=0x3000 nv_disable=1 GraphicsEnabler=NO

or

-v -f npci=0x3000 nv_disable=1 GraphicsEnabler=NO DSDT=NO

Edited by spakk

Share this post


Link to post
Share on other sites

It boots only with -v -f npci=0x3000 nv_disable=1 GraphicsEnabler=NO, but obviously no acceleration

Share this post


Link to post
Share on other sites

see here: http://www.insanelymac.com/forum/topic/311628-el-capitan-on-amd-990xa-ud3/page-2?do=findComment&comment=2231631

experimenting with these flags:

-v -f npci=0x3000 nv_disable=1 PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=NO

-v -f npci=0x3000 nvda_drv=1 PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=Yes (if WebDriver should be installed)

-v -f npci=0x3000 nvda_drv=1 PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=NO (if WebDriver should be installed)

Edited by spakk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok, new RTC kext seems to work good

 

This is the ioreg report

 

Edit: correction, seemed to be ok after shutdown, but after a restart i've to reset CMOS again....because of beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeep!! :D

Kayaman’s Mac Pro.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

kaya, look in your mailbox, I've sent you new revised files, please check and report :) .

Share this post


Link to post
Share on other sites

Oooooooooooooooooook my friend, so nice.....I tried on clone hdd. First of all i replace your new DSDT on Extra folder after deleting the old ones, then deleted the RTC_Patched_10.7 from extra and leave it only on Extensions folder, then i installed Nvidia Web Driver, repaired permission and renewed the cache with kext wizard, restarted and voilàààààààààà, now i've a fully working graphic card, i think....now we can go on on audio i think, what i can do now?

Now i'm testing RTC if resets after reboot or shut down

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok Spakk, my dear friend now we've got it....fully working now, now i need only audio, i make a backup first, then try on secondary to install voodoohda.

post a screenshot of the system info

 

 

What do you think about?

post-839034-0-12503500-1460667841_thumb.png

post-839034-0-57282600-1460675057_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

the baby sees now the light of the world! the values ​​look good.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×