Jump to content
vit9696

AppleALC — dynamic AppleHDA patching

4,434 posts in this topic

Recommended Posts

Yes , I tried all. 5,11,13,28 and 56.

All have the same problem. Audio from heaphones is lost after sleep.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement
2 minutes ago, matgeo said:

Yes , I tried all. 5,11,13,28 and 56.

All have the same problem. Audio from heaphones is lost after sleep.

I read before,, you said with 5 and 11 no headphone audio, and with 13 and 56 you get low volume headphone. 
But now you said with 5,11,13, 28 and 56 you lost headphone audio after sleep. 

Which ones the real issue??? How can layout 5 and 11 lost headphone audio when you didn't hear sound before sleep. Please explain

Share this post


Link to post
Share on other sites
1 hour ago, matgeo said:

Yes , I tried all. 5,11,13,28 and 56.

All have the same problem. Audio from heaphones is lost after sleep.

Use this with layoutID = 21
Remove CodecCommander in L/E and delete SSDT for CodecCommander profile.
Shutdown and boot,, check your audio and post the result, don't forget to upload your IOREG

AppleALC.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
12 hours ago, etc said:

The result is the same, no sound at all. When layout works, I hear a snap from the speakers when login screen appears. I don't hear it now.

 

UPD: Even layout #98 doesn't work, no sound either.

etc, how have you sped?

Share this post


Link to post
Share on other sites
5 hours ago, Andres ZeroCross said:

Upload your IOREG and Codec_dump.txt from Linux / Live Linux

 

Now I have this file, can you to be worth?

In preference panel only I have HDMI. Thk for your help :)

STX.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
21 minutes ago, Andres ZeroCross said:

Please wait, i am installing Hackintosh to new device. 15-20 minutes later i will send new file

Sent from my Mi Note 2 using Tapatalk
 

If that help , I'm getting errors :

IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:20.844468+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:20.846542+0200  localhost coreaudiod[135]: <coreaudiod> [com.apple.coreaudio:AudioHAL_Server] HALS_IOA1Engine.cpp:365:EndWriting:  HALS_IOA1Engine::EndWriting: got an error from the kernel trap, Error: 0xE00002D7
2019-01-17 09:35:20.956430+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:27.779217+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:27.781931+0200  localhost coreaudiod[135]: <coreaudiod> [com.apple.coreaudio:AudioHAL_Server] HALS_IOA1Engine.cpp:365:EndWriting:  HALS_IOA1Engine::EndWriting: got an error from the kernel trap, Error: 0xE00002D7
2019-01-17 09:35:27.791699+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:43.532230+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:43.532287+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:49:47.435109+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:49:47.435219+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 hours ago, tyufhl said:

etc, how have you sped?

Sorry, I didn't understand your question. I had to revert everything back to original AppleALC and layout #98 started working.

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 hours ago, Andres ZeroCross said:


You need to upload your codec_dump.txt from Linux/LiveLinux

 


Upload your IOREG and Codec_dump.txt from Linux / Live Linux

Thank's Andres ZeroCross !

Here is my codec_dump.

What i need to do now?

 

codec_dump.txt

Edited by paulopina

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, WeBeRiO said:

 

Now I have this file, can you to be worth?

In preference panel only I have HDMI. Thk for your help :)

STX.zip

Your files is useless for me

1. Where is your IOREG Output?? Upload your IOREG,, use IORegistryExplorer.app and save the output
2. Where is codec_dump.txt??? Use live linux to dump your codec info, you will get Codec_dump.txt from it

Share this post


Link to post
Share on other sites
4 hours ago, matgeo said:

If that help , I'm getting errors :

IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:20.844468+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:20.846542+0200  localhost coreaudiod[135]: <coreaudiod> [com.apple.coreaudio:AudioHAL_Server] HALS_IOA1Engine.cpp:365:EndWriting:  HALS_IOA1Engine::EndWriting: got an error from the kernel trap, Error: 0xE00002D7
2019-01-17 09:35:20.956430+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:27.779217+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:27.781931+0200  localhost coreaudiod[135]: <coreaudiod> [com.apple.coreaudio:AudioHAL_Server] HALS_IOA1Engine.cpp:365:EndWriting:  HALS_IOA1Engine::EndWriting: got an error from the kernel trap, Error: 0xE00002D7
2019-01-17 09:35:27.791699+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:43.532230+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:35:43.532287+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:49:47.435109+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-IOAudioStream[<private>]::safeLogError kErrorLogDumpCounters mStreamErrorCountsUpdated=0
2019-01-17 09:49:47.435219+0200  localhost kernel[0]: (IOAudioFamily) <IOAudioFamily`IOAudioStream::safeLogError(int, unsigned long, unsigned long, unsigned long, unsigned long, void*, void*)> +-

 

Use this... Post the result

AppleALC.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
15 minutes ago, Andres ZeroCross said:


You put wrong value for HDEF. It should <15 00 00 00> for LayoutID = 21.

Use this config.plist, reboot and check your audio

image.png.2073a86fb142b582a62da5a3d91d2bc1.png

Same problem nothing work except HDMI

MacBook Pro.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 hours ago, Andres ZeroCross said:

Your files is useless for me

1. Where is your IOREG Output?? Upload your IOREG,, use IORegistryExplorer.app and save the output
2. Where is codec_dump.txt??? Use live linux to dump your codec info, you will get Codec_dump.txt from it

With IDs for Realtek ALC255 no work. My mobo have ALC3236
Sorry, thk U.-

codec_dump.txt

STX.ioreg

Edited by WeBeRiO

Share this post


Link to post
Share on other sites
6 minutes ago, paulopina said:

Same problem nothing work except HDMI

MacBook Pro.zip

 

 

Strange,, your IOREG show another Pinconfig. Did you really use my AppleALC.kext above???
image.png.82987a82c50b4a8d1d6716ab1aac6169.png


Your IOREG show that you use AppleALC.kext version 1.3.4. I gave you 1.3.5. 
image.png.65779c1f09f9f1b267f0aafd3695981f.png

Edited by Andres ZeroCross

Share this post


Link to post
Share on other sites
2 minutes ago, Andres ZeroCross said:

 

 

Étrange, votre IOREG montre un autre Pinconfig. Avez-vous vraiment utilisé mon AppleALC.kext ci-dessus ???
image.png.82987a82c50b4a8d1d6716ab1aac6169.png

This one , Yes!

AppleALC.kext.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minutes ago, paulopina said:

This one , Yes!

AppleALC.kext.zip


Your IOREG show that you used 1.3.4 of AppleALC.kext, You use wrong file or duplicate kext in your system

Just put and move all additional kext to EFI/CLOVER/Kext/Other. Don't touch Library/Extensions and System/Library/Extensions. Please use my AppleALC.kext above and Latest Lilu.kext

Edited by Andres ZeroCross

Share this post


Link to post
Share on other sites
Just now, Andres ZeroCross said:


Votre IOREG indique que vous avez utilisé la version 1.3.4 de AppleALC.kext. Vous utilisez un fichier incorrect ou un kext en double dans votre système.

Yes, you're right

I put your kext in L/E, but i forget to erase from clover the release one

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×