Jump to content
Islam94

Atheros AR5B95 Problem

30 posts in this topic

Recommended Posts

Hello,

I've brought Atheros AR5B95 lately and I tried to configure the wifi to work

but with no hope!

 

Ive installed many kexts and with no luck !

so far I got the Card to be shown but when I hit Turn on Wi-Fi

nothing happens!

 

tried to remove the card , the configure for the wifi disappeared

Guides shown on the internet shows that the wifi will work after installing the required kexts only

any help?!

 

TU7fb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi,

 

SLE = / Sytem/ Library /Extensions ?

 

I used Ikext to install the fix 

Yes, System/Library/ Extensions

you have to rebuild the cache, then...

Or, you can use this to install, does everything automatically
You must, also, have set, CrsActiveConfig 0x3 (clover) or 103 (enoch / Chameleon)

Personally, I use clover, and I keep my kext in EFI folder

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks, but where i've to put " CrsActiveConfig 0x3" in clover ? (sorry it's my first installation, i've to learn now :), i use clover because every install with chameleon gets a unknow error at the end..

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so i installed the patch with easykext and modify my config.plist, and replace it with clover configuration

 

But... the problem still there no wifi detected

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so i installed the patch with easykext and modify my config.plist, and replace it with clover configuration

 

But... the problem still there no wifi detected

no wifi detected or you cant turn on the wifi ?

My problem is I can not turn the wifi on

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok so i installed the patch with easykext and modify my config.plist, and replace it with clover configuration

 

But... the problem still there no wifi detected

Strange...

I use the kext and works ...
However, you first have to change the config
Restart, then install the kext.
 
Try to put it in EFI/Clover/kext/10.11
Check in config.plist, System  paramenters, having inject kext = Yes
 

 

Restart and rechecked

Share this post


Link to post
Share on other sites

no wifi detected or you cant turn on the wifi ?

My problem is I can not turn the wifi on

 

Wifi turn on but no connections avaible, it's just scan but nothing appair

Share this post


Link to post
Share on other sites

Strange...

I use the kext and works ...

However, you first have to change the config

Restart, then install the kext.

 

Try to put it in EFI/Clover/kext/10.11

Check in config.plist, System  paramenters, having inject kext = Yes

 

 

Restart and rechecked

 

Again, it doesn't work :\

 

Maybe it's the motherboard ? The keyboard wifi led is red, witch on windows turn off WIFI.

I tired to press the wifi key (f12) normaly and with fn+f12 but this opens the cd player

 

Here is the wifi card : (clic on image)

 

1456650936-20160227-140228.png

 

and wifi states

 

1456650933-20160228-101203.png

1456650933-20160228-101231.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

My Laptop Spec are : 

 

NAME : HP Pavilion G7 1170-SB

CPU : Intel Core I5 2410M (quadcore 2.3Ghz)

GPU : Only Intel HD Graphics 3000, no additional graphics.

RAM : 4 Go Samsung DDR3 1333 Mhz

HDD : WS 500 Go SATA 3.0

 

My very limited bios : 

 

1456664225-20160228-135058.png
1456664210-20160228-135119.png
1456664225-20160228-135128.png
1456664223-20160228-135136.png
1456664221-20160228-135144.png
 
 
How do i put in legacy ?

Share this post


Link to post
Share on other sites

@Islam94 I just installed the kext files, IO80211Family.kext and toledaARPT.kext but don't worry, it is powering on but found nothing... so i think it's say it's On but it's still off

 

 

@Gengik : I'm trying with the original El Capitain from the app store but uni bea st  stuck at Installing Bootloader :\

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you want the Atheros AR5B95 to work (nearly) OOB, a simple DSDT patch suffices! The ToledaARPT kext is now obsolete afaik.

http://forum.osxlatitude.com/index.php?/topic/2120-inventory-of-unsupported-and-supported-wireless-cards/

 

Me thinks it's much better than any add-on kext. Now I say this, I say nothing...

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you want the Atheros AR5B95 to work (nearly) OOB, a simple DSDT patch suffices! The ToledaARPT kext is now obsolete afaik.

http://forum.osxlatitude.com/index.php?/topic/2120-inventory-of-unsupported-and-supported-wireless-cards/

 

Me thinks it's much better than any add-on kext. Now I say this, I say nothing...

 

Hi Hervé, I agree on the patch to dsdt.
A newbie can know how to do this? ^_^
I think every person should grow their knowledge ... one step at a time
ToledaARPT, although outdated as you say, but  still works ...

 

This is the reason for my choice ... :P

 

 

@Gengik : I'm trying with the original El Capitain from the app store but uni bea st  stuck at Installing Bootloader :\

Install  bootloader in legacy mode
 

good job... :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

If you want the Atheros AR5B95 to work (nearly) OOB, a simple DSDT patch suffices! The ToledaARPT kext is now obsolete afaik.

http://forum.osxlatitude.com/index.php?/topic/2120-inventory-of-unsupported-and-supported-wireless-cards/

 

Me thinks it's much better than any add-on kext. Now I say this, I say nothing...

Well I'm on ElCapitan I'll try the patching process now and reply to you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi Hervé, I agree on the patch to dsdt.
A newbie can know how to do this? ^_^
I think every person should grow their knowledge ... one step at a time
ToledaARPT, although outdated as you say, but  still works ...

 

This is the reason for my choice ... :P

good job... :)

 

 

Finally uni be ast  worked, But.... another problem, when i boot from my usb key, clover appairs, i select my usb key and Apple logo appairs and about 30sec after, computer is rebooting :\

 

What's wrong ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By End3rPower50
      Hi, is Qualcomm Atheros AR956x compatible with MacOS Mojave 10.14.3?
    • By Bushi93
      Finally Manage to make on of the most powerful and compact Hackintosh available with > the i9-9940X 14 cores + the AsRock X299e motherboard and Vega RX 64 8GB.
      Used for Editing, Motion Design and VFX on Mojave 10.14.3
      Exports time >Four time faster compared to my last i7 6 cores hackintosh.

      Need to add a lot of parameters to get the config.plst to work but once it's right it Works very smoothly!
      Turbo Boost up to 4.2 Ghz all core

      Geekbench scores
      Multi core : 54000 (above the iMacPro 18 cores)
      Single core : 5200
      GPU : 186 800

      Ethernet & Audio work without kext
       
      GPU : The Gygabite VEGA RX 64 required a lowfanspeed.kext otherwise it will always have the fans running in full speed mode (and it can get really noisy).

      Bluetooth & wifi (you can get a blue tooth dongle - the Azus works but you may experience some issue or lag sometime so the best solution is to replace the Bluetooth/Wifi card with the Bcm94360cs2 AC + its adaptor:
      https://www.amazon.fr/gp/product/B07HFQKC2Z/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o04_s00?ie=UTF8&psc=1
      https://www.amazon.fr/gp/product/B073XHY68N/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o02_s00?ie=UTF8&psc=1
      With this card you won't need any kext to make it work : you will get native bluetooth and wifi support and even be able to control your bios and clover with your bluetooth magic mouse / keyboard !
       
      USB3 PORTS : need to add some kext
      1 of the 2 USB 3.1 WORK in full speed > USB C  in 3.1 and for some mysterious reson the other USB type A in 3.1 work as USB 2 only
      The other 4 USB3 work fine and the 2 USB3 of my front IO (NCASE M1) work fine too 

      XRP RAM OVERCLOCK : YES
      CPU Overcloking to 4.5GHz may work but did experience some freeze/crash and didn't notice any increase in render time when activated.

      Here is a quick overview of my setup
       
       
       
       
    • By valueimagery
      Hello,

      I've updated via system preference fro 10.14.2 to 10.14.3 successfully. However, I've lost location services for Siri and Maps.

      Anyone else?

      I've tried a little trial and error troubleshooting but no luck...
      SysPref->Privacy->Location Services is enabled with all settings checked. I've tried to disable and enable, but not luck.

      I tested booting from previous backup of 10.14.2 install/uefi (pre update) and Location Services worked.

      Prior to OSX update I also updated to latest clover, WEG, Lilu, AirportBrcmFixup, AppleALC.

      So I tested by downgrading all of the above one at a time to the previous state, and still no Location services on 10.14.3

      I've used kext utility to repair any broken kexts.

      I've also tried forcequiting from activity monitor:
      com.apple.geod

      And I've Try Deleting:
      Library/Preferences/com.apple.GEO.plist
      Library/Containers/com.apple.geod

      I've booted into a guest user and this did not allow location services either.

      My build is using a native Broadcom BCM94352Z Dell DW1560 and BrcmPatchRAM2.kext + BrcmFirmwareRepo.kext

      Any thoughts?
    • By ucif19
      Hi, First of all, sorry for my English.
      I want to buy a WiFi/bt card for my hackintosh. I want a card that have a native support for MacOS because I need to use Handoff and AirDrop. I saw the card in the link below: anyone could tell me if the card have the requirements I mentioned before?
       
      wifi/bt card  Broadcom 94352Z DW1560: https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.it%2Fulk%2Fitm%2F272204993348
       
      my build
      macos Mojave 10.14.3
      mobo: H170N-WiFi 
      cpu: i5-6500
      gpu: gtx 1060 6gb (not work on Mojave)
      Ram: 16Gb ddr4 2133 MHz
    • By grisno
      Hi people,
       
      This is a preliminary installer to activate the Combo Mini PCIe Atheros QCWB335 in MacOS.
       
      I want to thank the whole community for their efforts and content provided, because without these it would not be possible to create this installer.
       
      I would appreciate comments and suggestions!!
       
      Status:
      AIRPORT : OK Atheros QCWB335 (AR9565) (168c:0036) Mini PCIe * BLUETOOTH : OK Atheros AR3012 (0cf3:3121) USB 2.0 ** AIRDROP : Not Tested HANDOFF : Not Tested CONTINUITY : Not Tested WOL : Not Tested IMESSAGE : OK FACETIME : OK ICLOUD : OK APPSTORE : OK   Known Issues:
       
      - Partial support with a maximum speed of 10Mbits (10.11.0+) *
      - Don't support Bluetooth Power Off/On by Software (10.10.0+) **
      - Sometimes Lost Bluetooth After Sleep WakeUp (10.10.0+) **
       
      Sources:
       
      Insanelymac
×