Jump to content
dj_just

HD 5650

7 posts in this topic

Recommended Posts

Hello!

Anyone can help me , with launch my hd 5650 videocard on 10.11.3?

All works fine only this not working.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi  :)

 

We're talking about hd 5650m, right?

 

It seems that your device-id (0x68C11002) is already in AMD5000Controller.kext and AMDRadeonX3000.kext - so that means you don't need any special boot flag to enable QE_CI.

 

Maybe just have to find the best framebuffer  for your graphics card - Hoolock could be a good candidate.

 

If you're booting with Chameleon then add this in your org.chameleon.Boot.plist

<key>AtiConfig</key>
<string>Hoolock</string>

And if you use Clover

<key>Graphics</key>
	<dict>
		<key>FBName</key>
		<string>Hoolock</string>
	</dict>

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi   :)

 

We're talking about hd 5650m, right?

 

It seems that your device-id (0x68C11002) is already in AMD5000Controller.kext and AMDRadeonX3000.kext - so that means you don't need any special boot flag to enable QE_CI.

 

Maybe just have to find the best framebuffer  for your graphics card - Hoolock could be a good candidate.

 

If you're booting with Chameleon then add this in your org.chameleon.Boot.plist

<key>AtiConfig</key>
<string>Hoolock</string>

And if you use Clover

<key>Graphics</key>
	<dict>
		<key>FBName</key>
		<string>Hoolock</string>
	</dict>

Not worked for me.

Placed it in org.chameleon.Boot.plist

 

And i have bootloader Enoch.

Share this post


Link to post
Share on other sites

You should boot with GraphicsEnabler=No

 

Also try another framebuffer (take a look into InfoPlist from AMD5000COntroller.kext)

I tryed but enything not changed.

			<key>ATY,Hoolock</key>
			<dict>
				<key>aty_config</key>
				<dict>
					<key>CFG_FORCE_ICLK</key>
					<true/>
				</dict>
			</dict>
			<key>ATY,Langur</key>
			<dict>
				<key>aty_config</key>
				<dict>
					<key>CFG_FORCE_ICLK</key>
					<true/>
				</dict>
			</dict>
			<key>ATY,Orangutan</key>
			<dict>
				<key>aty_config</key>
				<dict>
					<key>CFG_GPIO_HIGH</key>
					<integer>131104</integer>
				</dict>
			</dict>
			<key>ATY,Zonalis</key>
			<dict>
				<key>aty_config</key>
				<dict>
					<key>CFG_NO_PP</key>
					<true/>
				</dict>
			</dict>

Share this post


Link to post
Share on other sites

Not worked for me.

Placed it in org.chameleon.Boot.plist

 

And i have bootloader Enoch.

 

 

 I didn't say it will work  :D  - as said above, you're device-id is already in these both kexts, so the system should assign the right framebuffer without any customization.

 

Not required any specific flag, it should work OOB. Maybe indeed you should give a try with Clover as Slice suggested   ;)

 

Don't give up - good luck  ^_^

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Moosehead1
      Hi guys,
       
      I recently updated my Hackintosh from OS X 10.11.3 to 10.11.4 and after rebooting it came up with the prohibitory symbol. I can only boot up in safe mode and when I did that it loaded up a screen almost like I was installing El Capitan again (I think it might have been for the update?). But now I cannot boot into OS X now. I didn't think the update would have any issues for my Hackintosh because there didn't seem to be any specific hardware related fixes in the update.
       
      [EDIT]
       
      I also booted up in verbose and I get this...
      OsxAptioFixDrv: Starting overrides for System\Library\CoreServices\boot.efi OsxAptioFixDrv: Error - requested memory exceeds our allocated relocation block Requested mem: 1CA00000 - 1D1FFFFF, Pages:800, Size:800000 Reloc block: BE615000 - C8D64FFF, Pages:A750, Size: A750000 Reloc block can handle mem requests: 0 - A74FFFF Exiting in 30 secs ... Error allocating 0x800 page at 0x000000001ca00000 alloc type 2 Error loading kernel cache (0x9) Boot failed, sleeping for 10 seconds before exiting...
    • By Jacopiazza
      hi, i've tried to install el capitan 10.11.3 on my pc but i have this error:
      system uptime in nanoseconds and the pc do a reset.
      my config is
      -i7-6700k
      -z170k asus
      -gtx 970
      -32gb ram corasir
      what i have to do?
      thanks
    • By KyleGP
      I have a problem with Airdrop in 10.11.3
      I have the Broadcom BCM94360CD in my hack (which I believe is the card used in the official iMac) and everything works except my iOS devices just will not see the computer in Airdrop. It worked previously for me in 10.11.1 and I think 10.11.2.

      I have Airdrop set to "everyone" in Finder, I've tried toggling and restarting both devices, I've tried removing plists related to bluetooth then restarting. I've tried restoring iOS fresh. Nothing works.

      Airdrop from my iOS device finds real macs just fine.

      Airdrop Hackintosh to Hackintosh/Real Mac works fine.

      It's just the iOS devices won't see the Hack and vise versa.
       
      Running iOS 9.2.1

      So what did Apple change here?!

      What else can I try? Airdrop and handoff says its supported in system report and the card is working normally for Wifi but Airdrop just seems to be an issue with Hackintosh now.
    • By driftwood
      The latest and second public beta version of Apple's El Capitan 10.11.3 build 15D13b is released today to members of its Beta Software Program. It can be downloaded on a computer registered for the program from the Updates in Mac App Store.
    • By polyzargone
      Et c'est parti pour la bêta 10.11.3 !
       
       
       
       
      653 Mo… petits joueurs chez Apple
       
      [EDIT]
       
      Installée sans soucis (Build 15D9c).
       
       
       
×