Jump to content
Jacopiazza

El Capitan install stops at System uptime in nanosecons

20 posts in this topic

Recommended Posts

hi, i've tried to install el capitan 10.11.3 on my pc but i have this error:

system uptime in nanoseconds and the pc do a reset.

my config is

-i7-6700k

-z170k asus

-gtx 970

-32gb ram corasir

what i have to do?

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

hi, i've tried to install el capitan 10.11.3 on my pc but i have this error:

system uptime in nanoseconds and the pc do a reset.

my config is

-i7-6700k

-z170k asus

-gtx 970

-32gb ram corasir

what i have to do?

thanks

Make sure Serial Port is disabled in bios.

SATA controller is set to AHCI

IOPCI Entries is disabled.

Primary Display is set to PEG and disable IntelGFX

Vd-T is disabled

XHCI hand off is enabled

 

Set the following flags in your config.plist

Verbose -v

nv_disable=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

i don't know how to disable IOPCI Entries , so i contact asus and i'm attending the question.

so i give you a photo of the error

IMG_0563.jpg

If you don't know how to disable IOAPCIEntries 24-119 entries that's ok you can use Pikes patch, that will get the job done for SkyLake processors.

 

Here is the patch:

Use clover configurator to add the patch under Kernel and Kext Patches

post-1011040-0-48785400-1456502485_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

as far as I know the Missing Bluetooth Controller Transport error is not actually the error which makes Mac OS X stops loading, It's next stage that won't load. Set the following flag dart=0 in config.plist and see how it goes.

Share this post


Link to post
Share on other sites

what are your BIOS settings?

I wasn't abel to download the file you sent. can you send it any other way than Google Drive?

 

And make sure you disable the Serial port in your BIOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

yes, the serial port are disabled now i upload my config on dropbox: https://www.dropbox.com/s/39s3h4odwe87tz0/config.plist?dl=0

 

in the bios i have:

-Serial Port disabled

-SATA controller on AHCI

-IOPCI Entries i don't find it in my bios(but i'm using the patch )

-Primary Display is set to PEG and disable IntelGFX(i don't find that voice but i have enabled peg and i put cpu graphics as first)

-Vd-T is disabled

-XHCI hand off is enabled

 

 

can you give a link to a guide to create the usb another time please.

thanks for your help

Share this post


Link to post
Share on other sites

You can use either one of these apps to create your Bootable USB Disk:

 

1.Universal OS X Installer V5 

http://www.insanelymac.com/forum/files/file/448-universal-os-x-installer/

 

or

 

2. http://www.insanelymac.com/forum/files/file/471-clover-v23k-special-edition-v2/

 

The first one I tested and works just fine but you have to install clover later manually but the second one will install clover if you select it from customize section.

 

and finally replace your config.plist with this one:

 

I hope this one gets your computer up and running.

config.plist.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

i solve the problem and now i have os x el capita installed but i have a problem the resoolution doesn't change what i have to do?

 

Dont inject graphics with clover

install nvidia webdrivers

use nvidia_drv=1 flag at boot.

Share this post


Link to post
Share on other sites

As Hazara pointed out you need to install nVidia WebDrivers and choose iMac 14,2 SMBIOS, if you don't you might end up with black screen after installing web drivers, or if you want to keep the iMac 17,1 SMBOIS you need to follow these instructions.

 

http://www.insanelymac.com/forum/topic/309352-el-capitan-on-ga-z170x-gaming-5/?p=2218441

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      ---INSTALLATION TUTORIAL---
       
      ---Original Post---
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?p=77102#p77102
       
      ---CLOVER FOLDER---
       
      CLOVER.zip
       
      --MOBO
      GigaByte Z390 M Gaming



      --PROCESSOR
      Intel Core i9-9900K


      --COOLER
      CoolerMaster MasterLiquid ML120R RGB


      --MEMORY
      Corsair Dominator Platinum 16GB (2 x 8GB)


      --GPU
      Sapphiretech Radeon RX 590 8 GB GDDR5


       
      --SSD
      Samsung 970 EVO NVMe M2 Flash Drive


      --POWER SUPPLY
      EVGA 750 N1, 750W


      --WIRELESS
      TP-Link Archer T9E


      --BLUETOOTH
      Orico BTA-403


      --CASE
      Thermaltake View 21 Tempered Glass Edition


      --DSDT Patches--
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 10 ID -DMAC -REMOVE 22K LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM / REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -MIKEY -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -OPERATION REGION GPIO -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES  
      --SCREENSHOTS--





























      --BruceX--
       
      --USB-C-- test with SanDisk Ultra USB-STICK 128gb


       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By Reel
      All work except camera
      You need SwitchResX that the screen does not freeze
         


    • By RougeOne
      Budget Workstation MacOS 10.14.1 build: z370 AORUS Gaming 5 - i5-8600K - RX 580 - UHD 630
      flawless iGPU/dGPU integration, fast FCPX editing/rendering, great overall performance for ~$1200 / ~£1000
       
      Update: updated WhateverGreen and Lilu, then updated OS to 10.14.3 and everything is fine! Even iMessage, which previously I hadn't been able to make work, is now working - possibly the update flushed the NVRAM?
       
      I'm gonna come straight out and admit it - I used newb tools which are considered taboo on InsanelyMac, and so this isn't so much an installation guide as it is a green flag to anyone considering the same hardware. My first and previous Hackintosh project was just over ten years ago and this site was massively helpful, so this is my (very small) way of giving back.
       
      EFI DIRECTORY
      http://s000.tinyupload.com/index.php?file_id=97606131925137056003
       
      HARDWARE
      CPU: Intel i5-8600K 3.6GHz hexacore (contains UHD 630 iGPU)
      CPU Cooler: be quiet! Pure Rock Slim (no paste needed, and fan facing front)
      Mobo: GIGABYTE z370 AORUS Gaming 5 (WIFI)
      RAM: 1x 8GB CORSAIR Vengeance LPX C16 2666MHz (in first slot)
      GFX Card: Sapphire RX 580 NITRO+ SE
      SATA: used ports 0, 1, 3, 5 (HDD problems when connected to port 4)
      HDD: generic
      DVD Drive: generic
      PSU: EVGA 500W Semi Modular (but you should get 650W!)
      Case: CoolerMaster CM590 III
      Fans: 2x stock case fans (one sucky on front, one blowy on back), 3x be quiet! BL046 120mm fans (two blowy on top, one sucky on front). Airflow near-perfectly balanced.
       
      ADVICE
      With the Clover configuration, you want to pay close attention to all things relating to graphics. There are some specific settings for ACPI, Boot, Devices and Graphics which should be copied exactly in order to get the iGPU and dGPU to work in perfect harmony. For instance, make sure you use ig-platform-id 59120003 rather than 59120000 if you want FCPX to be usable. With the right settings, FCPX will not only run, but run flawlessly.
       
      I was not able to figure out how to make NVRAM/PRAM behave itself, and I got errors when I tried to issue relevant commands. As a result, I could not at first get iMessage to work properly. It worked once on my first installation attempt but not from subsequent attempts. This Clover configuration therefore has no consideration whatsoever toward iMessage reliability - however, iMessage ended up working somehow, anyway - I noticed it after I'd updated to 10.14.3 but this may just have been coincidence.
       
      Onboard WiFi does not work. There is no driver for it. I'm using wired ethernet to a bridge router as it was cheaper than getting a compatible PCI card.
       
      Audio is working well after I installed the z370 audio patch, then the ALC1220 codecs, then AppleALC.
       
      With kexts for generic 3rd party SATA and generic 3rd party eSATA, my HDDs and DVD drive work perfectly well.
       
      Sleep/Wake functions run perfectly. iCloud functions run perfectly. Shutdown leaves the mobo LEDs on, annoyingly.
       
      My USB 3 ports seem to suffer from low power output, and I don't know why.
       
      Overall, this system appears to run about as well under MacOS 10.14 Mojave as it does under Windows 7. I would solidly recommend this build to anyone looking to build a computer for workstation purposes, on a budget.
    • By JhonneR
      Good morning, everyone, I'm sorry if I was wrong in choosing the topic but I need help.
      I have found it extremely difficult to mount a Hackintosh in my acer.
      Setup;
      I5 2430m 2.4 6GB RAM
      Mobo P5we0 - Intel intel Graphics 3000
      At the moment I have not found out what my audio codecs are.
      but I'll leave the link on the motherboard.
      however, my real problem is several.
      I have already used the itakos image, I have already used several images that could be installed normally and that after installing the image I do not have internet via cable or wireless.
      And another, I already looked in other forums and I know that I will be called a donkey in the logical question but I have not been able to install the [url="http://www.insanelymac.com/forum/topic/279450-why-insanelymac-does-not-support-tonymacx86/"]#####[/url] or clover to start from the Hard Disk, so I do not know what to do.At the moment I still do not know if there has already been someone who has already installed the High Sierra or just the Sierra in this notebook model and obtained permanent success.
      If anyone can help me, I'll be grateful.
      Installations without success, but with the system already installed in ACER;
      SIERRA
      HIGH SIERRA
      MOJAVE
      All with the same symptom. Starting only by the bootable USB stick and without internet connection via cable and wireless.
      Appreciate ! Acer 5750 Official Page
    • By Slice
      Since rev 4844 Vector Themes are supported and there are ready-to-use Clovy by Clovy, cesium by Slice and BGM_SVG by Blackosx.
      You may see it's structure to create own theme
      -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
       
       
      Now I want to add vector graphics support in Clover. See rev 4560 and later.
      It is not working yet but designers may begin to create Vector Themes.
      It supposed to consist of SVG elements and has design size. It will be rendered to any screen size scaled from design size.
       
      What application in macOS can create SVG graphics?
      Inkscape is not working in macOS 10.11+. Pity.
      LibreOffice Draw works with SVG but buggy.
      Boxy SVG cost 10$ but looks good enough. It creates the best in simplicity files and have more then enough features.
      Illustrator is good but expensive.
       
      How to improve SVG file?
      Clover has restricted support for SVG. It is your job to make compatible file and as small as possible to speedup rendering.
      Some helps:
      Help:Inkscape – From invalid to valid SVG Inkscape files
      From invalid to valid SVG Adobe Illustrator files
      From invalid to valid SVG files of other editors: BKchem, ChemDraw and CorelDRAW
      Help:Illustrator – Assistance with creating and saving SVG images in Adobe Illustrator that will pass W3C validation
      User:Quibik/Cleaning up SVG files manually
      Later I will write own instructions specific to Clover abilities.
       
      How to create SVG fonts?
      You can google to find ready-to-use SVG fonts.  I found some problems with too beaty fonts: slow rendering and overflow crash. Be careful.
      You can get ttf or otf fonts and convert them into svg by using online WEB services. Not a problem to google.
      But then I want to find a way to simplify the font to reduce a size and speedup rendering.
      You can create own font by FontForge It is opensource and available for Windows, Mac and GNU+Linux. It creates otf font which you can convert to svg font.
       
      Pictures from Badruzeus
      https://www.insanelymac.com/forum/applications/core/interface/file/attachment.php?id=301597
×