Jump to content
About Just Joined group Read more... ×

93 posts in this topic

Recommended Posts

Oh, I've given up and installing from scratch:( 

 

When I succeed, I will copy yours dsdt file and usbinjector. If I will still encounter troubles, I will start a new post. 

Thank you :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Sure; bear in mind that MacPro3,1 is not really the best suitable profile for your machine; you should be using iMac14.2, i.e. a Haswell platform not a Westmere/C2D generation profile.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Hi Spakk!

 

I use a USB Fix_for_El_Capitan_V2 package

I use a USB sound card, but it does not work.

There is no USB Information

The onboard sound card only works with voodoohda, but too quiet

Did you have any idea?

 

ps.: The other USB devices work.

post-1166679-0-73102100-1454862279_thumb.png

post-1166679-0-64161100-1454862280_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

Hi Spakk!
 
I use a USB Fix_for_El_Capitan_V2 package
I use a USB sound card, but it does not work.
There is no USB Information
The onboard sound card only works with voodoohda, but too quiet
Did you have any idea?
 
ps.: The other USB devices work.

 

is just not displayed, but it should work

After enabling patch, my mouse doesn't work... help me

Please write your full hardware specifications in your signature, so that anyone can  help you

it should work, upload your extra folder, possibly not all necessary drivers installed in Extra / extensions.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After enabling patch, my mouse doesn't work... help me

 

I have the same problem during the installation does not work the mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
These drivers should be installed into  Extra/Extensions/, so as to ensure that the system can running with the basic hardware, everything else must after be installed for example, certain chipset drivers etc ...

 

Extra_Extensions.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

These drivers should be installed into  Extra/Extensions/, so as to ensure that the system can running with the basic hardware, everything else must after be installed for example, certain chipset drivers etc ...

 

Thank you...
 
But impossible is not working the mouse during installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boot with : ........usekernelcache=no

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

 

 

Update for El Capitan 10.11. - 10.11.4 Build 15E22e use USB-Fix_V2, 
10.11.4 Build 15E33e use only USB-Fix_V3

 

I've downloaded El Capitan from the App Store but it's the 10.11.3 version I think, not the 10.11.4, so... what should I use? v2 or v3?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello,

 

 

I've downloaded El Capitan from the App Store but it's the 10.11.3 version I think, not the 10.11.4, so... what should I use? v2 or v3?

 

Thanks

if you're not sure, then install first version V2, repair the permissions, then create the prelinkedKernel, should be the prelinkedkernel not created, then install version V3 .....repair the permissions, then create the prelinkedKernel,

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you're not sure, then install first version V2, repair the permissions, then create the prelinkedKernel, should be the prelinkedkernel not created, then install version V3 .....repair the permissions, then create the prelinkedKernel,

 

I used the v3 but at the installer only works my keyboard. I tried plugging two differents mouse on 6 differents USB ports (included where my keyboard is working) and doesn't work. So without mouse I can't do nothing :(

 

Also tried USBBusFix=Yes, USBLegacyOff=Yes, etc. but hasn't worked.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes! Install all drivers in the package and follow the intruction.

I used the v3 but at the installer only works my keyboard. I tried plugging two differents mouse on 6 differents USB ports (included where my keyboard is working) and doesn't work. So without mouse I can't do nothing :(

 

Also tried USBBusFix=Yes, USBLegacyOff=Yes, etc. but hasn't worked.

please, upload the ioreg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes! Install all drivers in the package and follow the intruction.

please, upload the ioreg

 

 If you tell me how to do that, I can try to get it  :yes:

Share this post


Link to post
Share on other sites

if you can create the prelinked kernel without this driver, then okay.

.....probably not, but try that and let me know.

Share this post


Link to post
Share on other sites

@spakk I only have Windows and Linux, how can I get an IOReg? I'm still trying different mouse to install El Capitan but no way  :(

Share this post


Link to post
Share on other sites

@spakk I only have Windows and Linux, how can I get an IOReg? I'm still trying different mouse to install El Capitan but no way  :(

 
@Alex Myers
sorry, I have confused you.
Basically should work the mouse and keyboard when the USB Flash Disk boot, if not then plug the USB connector by searching from USB slot to other USB slot, find the active USB ports.
everything else can after the completion of installation, be resolved by modification of the DSDT or with USB Fix package.
 
add this content (mouse/keyboard drivers) in your  /Extra/Extensions/ ...hope it will work so
 
Edit:
but you can upload in advance your dsdt and possibly we can try to patch your dsdt?

Mouse_keyboard drivers.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

 
@Alex Myers
sorry, I have confused you.
Basically should work the mouse and keyboard when the USB Flash Disk boot, if not then plug the USB connector by searching from USB slot to other USB slot, find the active USB ports.
everything else can after the completion of installation, be resolved by modification of the DSDT or with USB Fix package.
 
add this content (mouse/keyboard drivers) in your  /Extra/Extensions/ ...hope it will work so
 
Edit:
but you can upload in advance your dsdt and possibly we can try to patch your dsdt?

 

 

I'm gonna try these Mouse_keyboard drivers and I will tell you if it works, thank you in advance :P

 

About my dsdt, I don't know if this is the file which you are asking me for but here it is. I extracted it from Windows with AIDA64.

acpi_dsdt.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm gonna try these Mouse_keyboard drivers and I will tell you if it works, thank you in advance :P

 

About my dsdt, I don't know if this is the file which you are asking me for but here it is. I extracted it from Windows with AIDA64.

try this and report

AlexMnrs_DSDT.aml.zip

Share this post


Link to post
Share on other sites

try this and report

Ok, I will try. Note that my keyboard is working on all my USB 2.0 and 3.0, so the problem seems to be only with mouse.

 

EDIT: Where do I have to put the DSDT.aml ? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clover or Enoch bootloader?

 

with Enoch, you need to edit your org.chameleon.boot.plist, add these lines in your bootfile und put the DSDT.aml in /Extra/ folder

	<key>DSDT</key>
	<string>/Extra/DSDT.aml</string>

with Clover, put the DSDT.aml into /EFI/Clover/ACPI/patched

Share this post


Link to post
Share on other sites

Clover or Enoch bootloader?

 

with Enoch, you need to edit your org.chameleon.boot.plist, add these lines in your bootfile und put the DSDT.aml in /Extra/ folder

 

<key>DSDT</key>
	<string>/Extra/DSDT.aml</string>

with Clover, put the DSDT.aml into /EFI/Clover/ACPI/patched

Enoch.

 

Tested but hasn't worked :'(

Share this post


Link to post
Share on other sites

upload your complete Extra folder, plz


Edit:

but your mouse is not broken? or you have a special mouse, which requires appropriate drivers for OS X. Please write that model with the manufacturer's spec

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By tosziro
      Hello,
       
      I successfully installed MacOS Catalina on this machine it booted after it. Keyboard, ethernet, touchpad, battery status was working. Only that was broken was wifi...
       
      Sadly after reboot out of the blue it stop to work completly. Displays kernel panic. I didnt change anything.
      panic 2cpu 2 caller userspace watchdog timeout no successful checkins from com.apple.logd in 120 seconds
       
      This is my first Hackintosh.  I have complety no idea what should I do now. :-(
      Maybe you could help me, Im attaching my EFI config... I used OpenCore to install.
       
      Intel Core i7-4702MQ Intel HD Graphics 4600 / Nvidia 760M  
      Thank you.
      EFI.zip
    • By kokozaurs
      Hi all,
       
      I'm using ESXI 7.0b (did use 6.7 to try but with no difference).
       
      Right now on Catalina but I can't seem to try to get GPU (RX580) working properly.
       
      I pass it through to the VM(tried with windows before with no problems) and it appeared just as pci-device with no name.
       
      After that, I've applied whatevergreen + lilu kexts and it does properly recognize it under system report however that's all there is. It's listed at GFX0. See attached images.
       
      No hardware acceleration. Monitor also not turning on using either DP/HDMI. 
       
      Since it is being passed through to the VM, it seems that the problem is not on ESXi side but on macOS side. 
       
      Has anyone has been able to pass through an AMD GPU to ESXI VM? Can anyone suggest some pointers as to where I could find some solutions to this problem?
       
      Thanks! 
       
       



    • By b2550
      Currently my install is 100% working except that so far I have only been able to get one of my 1080p monitors working with a MiniDP to HDMI cable. I currently am getting a second MiniDP to HDMI cable but for now I am stuck with a DVI to HDMI cable.

      The monitor that is working is plugged in via the MiniDP to HDMI. The monitor that isn't working is using the DVI cable. However I also tried switching it to HDMI to HDMI which had the same result. The monitor wakes up but it's black. However for whatever reason, both monitors are still recognized in system preferences and hackintool.

      I know all my cables are good and work because I updated from an install of El Capitan (which I still have on it's original SSD just in case this install fails) as well as a Windows install. Both monitors worked fine on El Capitan for literally years. El Capitan is just too old now and I need to update to keep up with software updates.

      Problem reporting files should provide needed info about how I've configured this install. Build is in my signature.
      debug_22725.zip
    • By autantpourmoi
      I'm an happy user of a x99 built hackintosch since 6/7 years using it mainly for photoshop and fcpx ... Using new camera with better resolution and video in ProResRaw , my built start to struggle a bit 
      I'm thinking of making a new built and seeking for advices for this new built that I want evolutive and last at least as long as my previous built 
      I'll use a SSD M2 forth Generation so I need at least 2 to 3 SSD M2 PCI x4 slots
      then which proc to use , I was thinking about the AMD Ryzen 9 3900xt or the Intel I9 10900k ( don't have the money for AMD threadripper ) if you have better idea I'm really open to it as long as you explain it to me 
      then which chipset should I use:
      for Intel  , should I go to Z490 or X299 or W480
      For AMD , I think I have only the choice of X570
      I always used Gigabyte motherboard so it will be naturally my first choice but again I'm open to any suggestion
      I need at least usb 3,1 Gen 2 and TB3 is not necessary but an option and can be add later on with a PCI Card I think
      So I'll be pleased o read your opinion and the choices that you'll do for the purpose of this built 
      thanks in advance 
       
       
×