Jump to content

There's nothing here yet

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

Announcements

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      First...
      If you need DSDT edits... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation --Create a bootable copy of El Capitan /  Sierra / High Sierra / Mojave https://github.com/chris1111/Create-Install-Media/releases   --Install Clover in USB stick https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader/releases   --Replace with my Clover folder https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/   --Install EL Capitan / Sierra / High Sierra and boot into system!     Post Installation   --Install Clover and replace with my folder   https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/     --Reboot and activate video!   Bingo! Now you need a fine tune! DSDT Time!   My DSDT GA P35-DS3   DSDT.MaLd0n.zip     Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -DARWIN -LPC -HDEF -RTC -EHCI -UHCI -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -EC -PNLF --Native Power Management
       
      Use Clover, check Generate P and C States
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --AUDIO
       
      Device HDEF + AppleAlc + Lilu
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek   http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC   https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio   https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/293863-applehda-patch-requests/   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By poisson-myfish
      So I have some less powerful hardware, that's why I'm installing High Sierra in 2020. Anyway, I'm trying to boot from the USB and I get the following errors:
      00:000 00:000 OCB: Missing DMG signature, aborting 00:585 00:585 OCB: LoadImage failed - Unsupported That's it. The logs begin and end there. The rest of the file is zeroes.
       
      Bootloader: OpenCore 0.5.9 Release
      Drivers:
      HfsPlus.efi
      OpenRuntime.efi
       
      Kexts:
      AppleALC.kext
      Lilu.kext
      RealtekRTL8111.kext
      SMCBatteryManager.kext
      SMCLightSensor.kext
      SMCProcessor.kext
      SMCSuperIO.kext
      VirtualSMC.kext
      WhateverGreen.kext
       
      ACPI:
      SSDT-EC.aml
      SSDT-HPET.aml
      SSDT-PLUG.aml
      Note: I used SSDTTime to make the DSDT dumps for this exact computer
       
      Hardware:
      Intel Core i3 (Haswell)
      An Intel VGA-Compatible Haswell iGPU
      An nVidia Geforce 920m GPU (part of the reason for installing High Sierra)
      USB: Intel 8 Series USB xHCI HC
      SATA: Intel 8 series SATA Controller
       
      If you need more details, here's my laptop https://www.asus.com/Laptops/X540LJ/ . I have the 512GB version with 4GB of RAM
       
      I found a lot of forum posts about people having the same error, except nothing solved mine. Also, I haven't found anything online about the error with the Missing DMG Signature.
       
      EDIT: If anybody needs my config.plist, feel free to ask for it and I'll happily post it
    • By ThomasMattOnline
      Hello Everyone,

      Trying to get Hardware Acceleration working on my Hackintosh (HEVC Support) however I am such a noob, OpenCore is very new to me and would love some support.
      I have included screenshots and the EFI that is currently working on my System, I have USB 2 & 3.0 all working, however, the only thing I can fault is my GPU not being hardware acceleration enabled.

      Final Cut Pro X - Recognises GPU
      VideoProc - Doesn't recognise anything.
       
      (I am running the latest version of OpenCore 0.5.9)

      Things I've tried: I tried following the post https://www.tonymacx86.com/threads/catalina-10-15-2-update-lost-hevc-h265-acceleration.288563/ - No Luck
      I have also tried: https://forums.macrumors.com/threads/activate-amd-hardware-acceleration.2180095/page-53?post=28255048#post-28255048 - No luck either!

      My friend online tells me I shouldn't need such Kext as he has the same build as me but when I load his EFI on my system it boots with no USB 2 or 3.0 (I'm keeping his EFI off here as I've uploaded mine.)

      Please note: I appreciate all (any) pieces of advice and please do bear in mind that I am a noob and may need whatever you say simplifying as I can get easily confused.


      config.plist

    • By miliuco
      Radeon RX 580 8 GB graphics card on macOS High Sierra (as of 10.13.6), Mojave and Catalina on the P55-USB3 board: excellent performance with acceleration (Metal) OOB, no need for drivers (kexts), with 3 drawbacks, one has to do with the boot of the operating system (a solution is proposed), another with the number of rear connectors enabled (a solution is proposed) and another that only affects to one phase of the Mojave or Catalina installation (without clear solution for now).

      I have placed the XFX AMD Radeon RX-580 P8DFD6 8GB Triple X Edition GDDR5, 256BIT, DVI + HDMI + 3DP graphics card on a 10 year old motherboard (Gigabyte P55-USB3) in order to update the hackintosh to 10.14 Mojave and 10.15 Catalina because the card that I have used in past years, Nvidia Geforce GTX 750 1GB, has stopped working after 10.13.6 High Sierra since this was the last version for which Nvidia published the alternate web drivers that were necessary for the card to work well with graphic acceleration.

      The new RX 580 card needs considerably more space than the old one although it fits perfectly in an ATX case, and requires an additional power connector. It has 2 big fans that most of the time are stopped, at least in my case. In macOS it works perfectly, even with Metal acceleration, without additional drivers and without extra settings in Clover. But it has drawbacks that I comment below.

      Alterations during startup

      During the boot of the operating system, when the screen goes from the basic driver to the AMD driver, 2 artifacts appear randomly, they are very short in duration (from one to a few seconds):
      Very short flashing white screen that may or may not be accompanied by purple lines The fans runs for a few seconds (the noise is clearly audible). This behavior is solved with the installation of 2 kexts, Lilu and WhateverGreen. Lilu is an extension created by acidantheraand vit9696 among others whose function is to help to patch kexts, processes and libraries during macOS boot. It is accompanied by specific plugins for the task required, for example WhateverGreen that injects necessary patches for certain AMD, Intel and Nvidia graphics cards. It is mandatory to have both extensions together, one of them separately does not correct the problem.
      I have installed Lilu 1.4.4 and WhateverGreen 1.3.9 in the EFI/CLOVER/kexts/Other folder of the EFI partition and artifacts have disappeared. Remember that these 2 extensions are not necessary for the card to work properly, if you tolerate those very brief distortions of the screen or the noise of the fans running for a few seconds, you can live without Lilu and WhateverGreen.

      Note: authors recommend that when using Lilu and WhateverGreen with Radeon cards, NO graphic settings have to be added to Clover (Inject ATI, etc.).

      Note: these alterations, especially the brief white screen and less frequently purple lines and fan noise, are also seen in Windows and some real Macs with the same card.

      Alteration during macOS installation

      Boot from USB > Clover menu > Install macOS from Install macOS Catalina > screen works fine
      Boot from USB > Clover menu > Install macOS from MacintoshHD > black screen
      Booting from USB > Clover menu > Boot macOS from MacintoshHD > screen works fine.

      In the first and third stages, screen works fine. In the second stage the screen goes black although the installation continues. The user has nothing to do at this moment so you can leave the PC working until the Clover menu is shown again, the screen is recovered, the initial account options can be configured and you can enter into the newly installed system with correct resolution and acceleration.
      This behavior is not corrected even by placing Lilu and WhateverGreen into the USB device. At least in my case I have not found a solution for it. Yo can install macOS perfectly with that drawback of not seeing how it progresses during the second phase of the installation.

      Only 2 connectors of the 5 available work

      This card has 3 Display Port (DP) ports, 1 HDMI port and 1 DVI port. In my case, only 2 DP work, those that are further from the HDMI connector. It is enough if you use a single monitor or 2 monitors that can be connected by DP. But if you want to have 3 or more connected devices or some of them only have HDMI, it is necessary to enable the 5 connectors or at least 4 of them since the DVI is obsolete and does not allow resolutions as high as DP and HDMI.
      User foxbox has proposed a solution in a thread titled [Solved] Sapphire RX 580 Nitro + SE | black screen on HDMI and DVI. Must inject from Clover a modification to the Orinoco framebuffer (which is used in the RX 580 card) so that the 5 connectors lack a fixedly assigned address and, instead, receive it dynamically. This change is made from the KextsToPatch section of Clover. Read the post from foxbox.
      This has to be accompanied by 3 changes in the Graphics section of Clover: Orinoco in FB Name / Inject ATI / 5 in Video Ports. I have tested this solution in macOS Catalina and it effectively enables the 5 ports of the card but, since I only use 1 monitor, I have removed it and I am with Lilu and WhateverGreen.
       

×