Jump to content
kd503_b

Shutdown problem with El Capitan

10 posts in this topic

Recommended Posts

When i shutdown the computer - it shuts down and after a few seconds it turns on again. It's like i've clicked on restart, instead of shutdown. I'm using clover on Dell XPS 430, Intel Xeon X3210, Nvidia Geforce 9600GS. Previously, with Yosemite, i was using Chameleon and didn't have that problem. I haven't patched my DSDT. I also checked Fix Shutdown in clover when booting, but this didn't fix it. Here is my config.plist config.plist.zip I've been trying to fix that problem for a days with no success so any help will be appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

i got the same problem as you had,no shut down ,no sleep :(

i found out just change " fakesmc.kext ",they all working now...

hope it work for you too!!

FakeSMC.kext.zip

 

remember place it into clover "10.11" and "other" folder too,

i think el capitan have location problems,some time it read from "other" folder,

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

I tried that FakeSMC but there was no difference, i also tried the FakeSMC from my Yosemite installation, which doesn't have any problems. Probably its because of something else. Thanks for the reply anyway!

Share this post


Link to post
Share on other sites

I had Wake on Lan enabled and when i disable it my computer shuts down properly! C.Frio, thank you very much! God bless you! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites

After a while the problem came back. Also I noticed something odd - when I press Shut Down my computer shuts down and after a second or two it starts up again. Any help is appreciated!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By glasgood
      CLOVER DUAL BOOT MOJAVE & WINDOWS 10 GUIDE 
       

       
       
      INCLUDES  MBR / LEGACY BIOS  TO  GPT / EFI CONVERSION
      USING MBR2GPT TOOL
       
       
      PREREQUISITE: Two physical discs ( SSD’s or HDD’s )
       
       
       
       
       
      STEP 1 - Clover dual boot configuration 
       
      Open config.plist with Clover Configurator
       
      Boot
       Legacy = PBR Timeout = True ( will remove the Timeout countdown, from Clover boot menu)  

       
      GUI 
      Scan / Custom
       Entries = True  Tool = True  Legacy = False ( removes extra Windows 10 entries )  
      Hide Volume
      - Preboot ( macOS Preboot )
      - Recovery ( macOS Recovery )
       

       
      So at boot you will have two options: boot macOS Mojave or Windows 10 
       
       
       
       
       
       
       
      ————————————————————
       
       
      STEP 2 - Using a drive without Windows 10 installed
       
      Disconnect system drive that contains your macOS Mojave install from computer ( This is so that Windows does not overwrite existing macOS Mojave boot loader )
       
      Proceed with a Windows 10 UEFI install.  
      After installation reconnect macOS Mojave Drive, the Windows installation should now be detected and usable in Clover. 
      If Windows 10 is not detected or able to boot,  then verify you installed Windows 10 as UEFI and not MBR ---->  ( Read step 2 - For a drive with Windows 10 installed )
       
       
      OR
       
       
       
      STEP 2 - Using a drive with Windows 10 already installed
       
      Verify your Windows install is  GPT / UEFI or MBR / Legacy BIOS.   
      If Windows install is GPT UEFI then Windows 10 install is ready to use at Clover boot menu, you should be able to boot into Windows directly from Clover boot screen. 
       

       
       
      But if  Windows drive is detected at Clover boot screen, but when booting Windows you get a black screen with a cursor on the top left,
      then this is most likely because Windows drive is MBR ( Legacy BIOS ).  You can easily convert MBR to GPT using  Windows MBR2GPT tool ( this saves hours work having to reinstall Windows 10 and setting up all your applications again  ) 
       
      If Windows 10 install is MBR / Legacy BIOS  then simply convert to GPT / UEFI  following instructions below ( read video summary and view video )
       
       
      ** To use Windows 10  MBR2GPT tool  you must have Windows 10 version 1703 ( creators update  ) or later and less than 3 partitions on 
      the Windows 10 drive **
       
      Video summary:
       
      Confirm Windows 10 drive is MBR Legacy BIOS ( in Windows Disk Management ) Reboot into Windows PE ( Advanced Startup ) Convert from MBR Legacy BIOS to GPT UEFI ( using commands below ) mbr2gpt /validate mbr2gpt /convert Restart Verify Windows 10 drive has changed to GPT UEFI ( in Windows Disk Management )  
       
       
       
      After conversion Windows 10 is ready to use at the Clover boot menu 
       
       
    • By SepehrM
      I'm trying to install High Sierra 10.13.3 on an ASUS N552VW laptop, and I get stuck after this message:
      "could not recover SATA HDD after 5 attempts, terminating" 
      And some other warnings afterwards.
      Specs:
      CPU: Intel Skylake 6700HQ 2.6GHz
      RAM: 16GB DDR4
      2TB HDD + 128GB SSD
      GPU: Intel HD Graphics 530 + Nvidia GTX960m
      I'm installing using a 16GB USB3 flash drive on one of HDD volumes (UEFI Mode)
       
      I uploaded the verbose log and clover config.plist
      config-new.plist

    • By DiddyKong
      Fully optimizing DSDT & SSDT for OS X Sierra POST INSTALL on a Dell345MT with a i7 - 920(first gen) 
       
      I have scoured the web, went to insanelymac chat on discord, no one replies to me but will reply to others, idk if my question is too advanced or too easy. 
       
      I know how this forum feels about 3rd party software, but that was just a crutch, I'm 100% vanilla now which is why I'm now posting for help because I eliminated the possibility having to do with 3rd party. Anyways, with that said I just have a couple things I want to be sure of.
       
      I used a n---bistro to get a App Store copy of Sierra, as I didn't know there were other ways of getting it now from a windows10 machine. anyways, I was able to build a vanilla usb. I couldn't figure the EFI out on my vanilla Sierra-usb, but the EFI on the usb-ni---bistro I had would boot my pre-install and post-install. so I was able to install Sierra. After a few days of figuring out how to remake a EFI and config, I broke my EFI.
       
      So back to my windows10 SSD and I found BootDiskUtility, and that made a EFI usb with the newest version of clover(r4895). So then swapped SSDs back to my OS X, plugged in the BDU-usb, after trial and error I got back into my Sierra. Now with the newest version of clover and no traces of ni---bistro anymore. Then copied the BDU-usb to my SSD EFI and was able to boot without a usb again!! YAY.
       
      Then starting working on fixing my web drivers for my gtx 1050 2gb. Installed the os update so i'm at 10.12.6, pulled my hair out figuring out the web drivers, eventually got them installed and the cuda fixed.
       
      Now all 3 of my screens work, yet windows can't sit 'between' screens, I just simply haven't looked for that fix yet as I want the sys itself running like a top first.
      My screen saver works, I don't get stuck in screensaver, I did once before, I believe lilu.kext and whatevergreen.kext fixed that.
      Now with all that I felt it was time to give my config.plist a diet cos it was bloated, I generated a config copied the clover settings check for check instead of coping text cos I'm trying to shrink it.
      Config.plist boots my system with DSDT-1FE7B5D7
       
      So that last thing on the list of optimizing I feel would be a 100% correct DSDT and SSDT cos then I could use a blank config.plist with my patched DSDT & SSDT correct
       
      but with the patching part that I think I understand how to do it now, but when I extract with F4 every file has RSDT in front of it, I have one that says RSDP.aml and RSDT.aml
      so would I just erase the RSDT from the beginning of each file then go from their, which would then leave me with a DSDT.aml and 17 SSDTs
       
      so if thats correct I would then decompile with iasl patch and compile and put the patched files into EFI/CLOVER/ACPI/Patched/
       
      also how do I know if everything is patched correctly? like if my CPU is fully working and not just sorta working that way when I start running software like photoshop, unity, 10 chrome tabs, my hackintosh doesn't crash
       
      Thanks to anyone that can help me out, I've been working on my system for about two weeks and this is basically the wall I finally can't seem to figure out how to pass

    • By Reel
      All work except camera
      You need SwitchResX that the screen does not freeze
         


    • By yehia2amer
      Problem:
      When I Attempt to wake my Machine from sleep, the screen stays black, although the computer is obviously awake !
      This Machine has a 1300W Power Supply So Sleep is Very Useful.
       
      I Tried:
      1) FIX_WAK and FixShutdown as per Clover Wiki.
      2) Although I am using "SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8GB GDDR5", which Should be completely Supported by Mojave, I Also changed the Part Number to "113-4E353BU-O4E" as per this Guide: http://www.xlr8yourmac.com/archives/feb18/RadeonRX-580_MacPro.html. The GPU is working GREAT without even Clover Inject
      3) Tried to Run this command: disablehibernate.command.zip
      4) Tried darkwake=0 to 10
      5) Disabled wake on USB & Wake on LAN (BIOS)
       
      Logs:
      sudo pmset -g
      System-wide power settings: Currently in use: hibernatemode 0 disksleep 10 womp 0 networkoversleep 0 sleep 0 Sleep On Power Button 1 ttyskeepawake 1 hibernatefile /var/vm/sleepimage autorestart 0 gpuswitch 2 displaysleep 10 pmset -g assertions
      2019-02-19 18:51:04 +0200 Assertion status system-wide: BackgroundTask 1 ApplePushServiceTask 0 UserIsActive 1 PreventUserIdleDisplaySleep 0 PreventSystemSleep 0 ExternalMedia 1 PreventUserIdleSystemSleep 0 NetworkClientActive 0 Listed by owning process: pid 56(powerd): [0x0000001700088000] 00:13:44 ExternalMedia named: "com.apple.powermanagement.externalmediamounted" pid 100(hidd): [0x00000025000980a7] 00:00:00 UserIsActive named: "com.apple.iohideventsystem.queue.tickle.4294968578.17" Timeout will fire in 600 secs Action=TimeoutActionRelease pid 200(mds_stores): [0x0000034e000b8279] 00:00:00 BackgroundTask named: "com.apple.metadata.mds_stores.power" Kernel Assertions: 0x4=USB id=502 level=255 0x4=USB mod=1/1/70, 2:00 AM description=com.apple.usb.externaldevice.1d130000 owner=USB Keyboard id=503 level=255 0x4=USB mod=1/1/70, 2:00 AM description=com.apple.usb.externaldevice.1d120000 owner=Lenovo Optical Mouse Idle sleep preventers: IODisplayWrangler  
      Specs:
      CPU: 2x Xeon E5-2680 v2 2.8GHz Ten Core Processors
      RAM: 128 GB 1333 MHz DDR3 ECC Memory
      GPU: SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8GB GDDR5
      Chipset: Intel C602
      Audio: Realtek ALC3220 (ALC280) High Definition Audio
      SAS Drive Controllers (RAID): LSI 2308 SATA/SAS 6Gb/s controller with host based RAID 0, 1, 10 (4  
      Network Controller 1: Intel 82579 Gigabit Ethernet controller with Remote Wake UP, PXE and Jumbo frames support
      Network Controller 2: Intel Ethernet Controller I210 
      NEC USB3.0 xHCI Controller: Renesas Electronics uPD720201 & uPD720202
       
      for more info:
       
      Any Help will be appreciated, Thanks !
       
      Send me Yehias-Mac-Pro.zip
×