Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Legomann
      Hello all,
       
      I'm about to build a hackintosh and want to share my findings in that process. Also maybe get some help. 
       
      The goal is to have a fast Mac with large disk capacity for image processing and a Windows gaming machine at the same time. The components I chose:
      MSI Z390 Gaming plus i5 9600K 6cores with HD630 graphics 2x8GB Crucial DDR4-2666 nVidia GTX650 Ti (will be replaced later by Vega or Navi card) 1TB Samsung 970 Evo plus NVMe + 4TB WD blue Disk as fusion drive  
      What is working:
      Windows boots and games run. Installation was a bit tricky:
      the GTX650 has no UEFI Disk partition has to be GPT since it should be shared between Windows and OSX Windows only installs on a GPT drive if the setup is purely UEFI. I ended up with a 2 screen setup with the secondary monitor on the HD630 being the boot display. The Windows driver uses the GTX650 without problems. 
      Disabling CSM is important, on MSI this is hidden under the odd entrance "Windows 8.1/10 WHQL Support" that has to be enabled(!). 
       
      Booting and Installing OSX from USB stick. I found this post most useful as a starting point. After some trial and error I managed to boot with the HD630 into the installer
      The board has bios version 7B51v14, the most recent is not working (will check again when the system runs without error) Clean up EFI folder, update clover, apfs.efi (from osx installation). Clover folder is attached. Onboard ethernet is working with IntelMausiEthernet V2.4.0  
       
      Not working (TODO list): 
      Fusion drive: Mojave does not support fusion drives. Instead, the installer tries to convert a fusion drive to apfs which, since Mojave, has a similar feature. From command line, I can create a apfs "fusion drive" with some modified commands:
      (will supply later)
      However: I seems that afp is buggy when it has to share the disks with other partitions. The plan was to have Windows too on the SSD and a common transfer partition on the spinning disk. Setup of the "fusion drive" was fine, but the installer always crashes without message, presumably in the moment it tries to access the disk. At the moment OSX is installed on a separate disk, will continue to investigate.
       
      HD630: No acceleration, 6MB video memory
      GTX650: No output at all, but card is shown in profiler. Thought it would be supported ootb.
      Speedstep: CPU power usage around 8W in idle.
      Audio
      USB3
      turn off crappy board illumination
       
      CLOVER.zip
    • By rtke333
      Acer Aspire V15 V5-591G - Mojave 10.14.4
       
      (Note: mine is 55TU version, but the bootpack will work fine with another versions of 591G, for example: V5-591G-71K2, -764Z, -59PU, etc.)
      Specifications:
      - Motherboard: USOPP_SLS (Skylake-H PCH)
      - BIOS:Insyde Corp. v 1.15
      - CPU:Intel Core i5-6300HQ 2.3 GHz (Skylake)
      - GPU: NVIDIA GeForce GTX 950M 2 GB (Optimus) & Intel HD Graphics 530
      - RAM:SK hynix 4 GB DDR4 (Later I bought + KINGSTON 4 GB) 2133 MHz
      - WiFi + Bluetooth:Qualcomm Atheros QCNFA344A 5 GHz (Later -> Broadcom BRCM94352Z M.2 5 GHz WiFi + 4.0 Bluetooth)
      - Audio:Realtek HD Audio: ALC 255 
      - Ethernet: Realtek RTL8168/8111
      - Card Reader:Realtek USB 2.0 Card Reader (USB2.0-CRW)
      - Webcam:HD Webcam
      - HDD:TOSHIBA MQ01ACF032 320 GB HDD
      - SSD:SPCC M.2 230 GB SSD
      - Display:1366x768 (15.6", Matte)
      - Battery: 6 cell 56Wh / 5040mAh
      - Connectors: 
      1x SD Card Reader 2x USB 3.0 (1x USB Charging), 1x USB 2.0 1x VGA 1x HDMI 1x 3.5mm microphone/audio combined jack connector 1x Ethernet (Rj-45) - Keyboard & Touchpad:Multi-Touch & Multi-gestures ELAN 501 Touchpad, Backlight Keyboard.
      Working:  
      - Wi-Fi (with BCM94352Z)
      - Bluetooth hand-off (With BCM94352Z)
      -Full Graphics enabled on HD 530: ig-platform-id: 0x191b0000 (HD 530 Mobile)
      - Display: if default colour profile is corrupted (blue is not actual blue but purplish) Use "Rec. ITU-R BT. 709-5" Color Profile (System Pref. -> Displays -> Color)
      -HDMI & VGA Outputs: AppleGraphicsDevicePolicy.kext Clover patch
      - Audio (ALC 255):(Internal Speakers, Internal Microphone, Headphone jack with AppleALC, ALCPlugFix -> layout-id=17)
      - Ethernet Realtek 8168/8111: RealtekRTL8111.kext
      - App Store, Messages, FaceTime, Siri, iCloud(native)
      - Integrated webcam(native)
      - 3.0 USB (native)
      - Touchpad and Keyboard(ELAN501): Fn keys are good, the weird thing is the Brightness key. On my keyboard it's Pause Break:Br-up, Fn+F12:Br-dwn-> To fix this try Karabiner (VoodoPS2Controller.kext), - for gestures try SmartTouchpad drivers
      - Battery info:Install ACPIBatteryManager.kext with Kext Utility or other installer.
      - Sleep Mode
      - SSD with TRIM enabled (to enable trim, open Terminal and write "sudo trimforce enable")
      Not working:
      - Original Wi-Fi (Qualcomm Atheros QCNFA344A):  unsupported, you need switch to BCM94352Z or just use a mini usb wifi dongle.
      - NVIDIA GeForce GTX 950M: Optimus not supported.
      - Card Reader: Unsupported -> Can't really fix because I don't have any SD Card at the moment, maybe can be fixed by adding Prod & Ven IDs to AppleStorageDevices.kext, I never used it anyway. name: "USB2.0-CRW" Prod ID: "0x0129" Ven ID: "0x0bda  (Realtek Semiconductor Corp.)"
      For Wi-Fi:
      - 1st method:You can choose an external USB wifi dongle (I used TP-Link Archer T1U (5GHz support), TP-Link has official macOS drivers, you just need to install it
      -2nd and I think the best method:Replace your M.2 Qualcomm Card with a compatible BCM94352Zcard (you will have hand-off Bluetooth too), just install the kexts (enabled with BrcmFirmwareData.kext, BrcmPatchRAM2.kext, FakePCIID.kext, FakePCIID_Broadcom_WiFi.kext, they're all in my attached zip). You could buy this card from ebay, aliexpress, or amazon
       
      Issues:
      - None
      BIOS Settings:
      - BIOS version 1.15 (irrelevant)
      - Secure Boot: Disabled
      - Touchpad: Advanced
      - Boot mode:UEFI
      Getting ready for Installation:
      - Download the install zip (bootpack & postinstall): Click here -> acer_aspire_v591g_installfiles.zip
      Installation:
      - Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager)
      - Copy my Clover folder to the USB's EFI folder
      - Boot with the Installer USB
      - If you stuck in boot, reboot and in the Clover bootloader select "config_debug.cfg" -> you'll have more informations about the freeze
       
      Please open the README.rtf in my install zip for more informations about the USB Installer & Post installation!
      If you have a single RAM and getting panic at boot, then you need to edit the "config.plist" with these (SMBIOS->after "Version 1.0"):
      ->Edit "Frequency" and "Size" to match your RAM values
      <key>Version</key> <string>1.0</string> <key>Memory</key> <dict> <key>Channels</key> <integer>1</integer> <key>SlotCount</key> <integer>1</integer> <key>Modules</key> <array> <dict> <key>Slot</key> <integer>0</integer> <key>Size</key> <integer>8192</integer> <key>Frequency</key> <integer>2133</integer> <key>Type</key> <string>DDR4</string> </dict> </array> </dict> </dict>  
      PowerManagement  fix:
      Set HWPEnable=YES in Clover (already set), CPUFloor to "700", Frequency to "2300" and "3200"(Normal and Turbo, if you have i7-6700HQ version then it should be "2600", "3500") and "FrequencyVectors" from "0x0d000000" to "0x07000000" in "S/L/E/IOPlatformPluginFamily.kext/Contents/PlugIns/X86PlatformPlugin.kext/Contents/Resources/Mac-A5C67F76ED83108C.plist", MSR _xcpm_idle Patch to KernelToPatch in Clover (If you have High Sierra, change "MatchOS" to 10.13):

      <key>KernelToPatch</key> <array> <dict> <key>Comment</key> <string>MSR 0xE2 _xcpm_idle instant reboot(c) Pike R. Alpha</string> <key>Disabled</key> <false/> <key>Find</key> <data> ILniAAAADzA= </data> <key>MatchOS</key> <string>10.14</string> <key>Replace</key> <data> ILniAAAAkJA= </data> </dict> </array> Reboot, and it's 800MHz in idle state, same on Windows.
       

       
      Before updating to a new version of Mojave please update kexts (and clover if necessary) to newer versions to avoid kernel panics.
      Generate a serial number with Clover Configurator.app (open up your config.plist with CC then -> SMBIOS -> Serial Number -> Generate New)
      Mojave & Windows 10 Dual-Boot:
      Dual-boot clean install (on one drive), UEFI Only:
       
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac),   Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart,  Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install.   Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       5.  You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      Dual-boot with Windows installed first (on one drive), UEFI Only:
      If you already have Windows and you don't want to lose all your data there is a hope:
      I created a video from this restore method: [Hackintosh] Dual-Boot High Sierra & Windows - when Windows already installed - no data waste - UEFI
      You need bootable Mac Installer and a full system restore image (link is in my video's description).
      (You may see errors if your EFI partition is not 200 MB)
       Boot into your Windows, resize your partition or create one for Mac.  Boot into your Mac installer and in Disk Utility format the partition you created.  Restore from image: select your full system restore image.  When it's finished restoring you just need to restart, then boot to the system with your usb.  When you successfully booted to Mac desktop, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), open EFI, you will see there is a Microsoft folder already (don't touch that!). Copy my CLOVER folder to the EFI folder then Restart.  Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type:  bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi       7.  You're done! You can select your old Windows and your new macOS!
      (Only tried with Windows 8/8.1/10. I don't know Windows 7,etc.)
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING MAC RESTORE:
      - Make sure you have partitions in GPT
      - Windows using 100 MB EFI and will annoy the Mac restore. Don't worry, just ignore the errors.
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      - Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)
       
      IF YOU USED RESTORE METHOD THEN CAN'T MOUNT YOUR EFI PARTITION (No EFI partition found):
      - It's because your EFI is not 200 MB or not an "Apple" original EFI,  but do not worry, try another EFI mounter, or mount from terminal (I used EFI mounter v3: Getting errors, but you can mount and use without problem)
      - You also could "mount" the EFI from Windows:
      1st method: open cmd in administrator mode and type:
      diskpart
      list vol (Now select the "System" volume,(FAT 32) For example I select 4)
      sel vol 4
      list part(Select System type partition, for example 2)
      sel part 2
      assign letter=b(This will "mount" your EFI partition)
      Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI
      remove letter=b (This will "unmount" your EFI)
      2nd method: open cmd in administrator mode and type:
      mountvol b: /s (This will mount your EFI)
      Open Explorer++ or TotalCommander in administrator mode to manage EFI
      mountvol b: /d (This will unmount your EFI)
      Thanks to all OSXLatitude members for helping me out! (Jake Lo, Hervé, Bronxteck, black.dragon74)!
      Notes:
      2019.03.30: Fixed USB 3.0 ports, fixed Bluetooth crashes after sleep -> updated bootpack
      2019.03.28: Updated to 10.14.4. Unexpected crashes while updating to 10.14.4 -> fixed by updating Clover to the latest (v4910) version. Bluetooth crashes appeared -> fixed by downgraded Brcm*.kexts. Updated bootpack.
      2019.02.24: Bluetooth crashes after sleep -> fixed, updated bootpack. 
      2019.02.22: Updated to 10.14.3. Fixed HDMI Audio by installing "FakePCIID_Intel_HDMI_Audio.kext" -> fixed freezing during boot. Fixed brightness levels by installing "AppleBacklightFixup.kext". Also updated bootpack & postinstall zip down in attachments.
      2019.01.21: Removed FakeSMC.kext, SMCHelper-64.efi, replaced by VirtualSMC.kext, VirtualSMC.efi because I got random freezes when booting system (kextd stall[0], (120s): 'AppleACPICPU' -> CPU is at 100%, fans are spinning fast), also updated bootpack in the attachments "acer_aspire_v591g-55tu_clover.zip"-> Freeze continued, brought back FakeSMC, deleted VirtualSMC (caused BT crashes).
      2019.01.18: HDMI Audio is fixed, I didn't do anything HDMI Audio is not fixed, sometimes it worked but most likely not. (no idea why)
      2018.12.09: Updated to 10.14.2 -> did without any complication
      2018.11.28: Fixed combo-jack garbage sound output by installing ALCPlugFix and CodecCommander.kext
      2018.11.01: Updated to 10.14.1 -> HDMI & VGA ports are gone again. -> Fixed by "AppleIntelSKLGraphicsFramebuffer.kext" rollback from 10.14.
      2018.09.28: Updated to Mojave 10.14 -> Fixed HDMI & VGA Outputs by adding "AppleGraphicsDevicePolicy.kext" patches to config.plist, HDMI audio not working
    • By Badruzeus
      Microsoft introduced new feature on Windows 10 19H1 (1903) named "Reserved Storage" that is enabled by default.
      As they've stated:
       
       
      Though this is useful feature according to Microsoft, but consider about one thing: "Disk Space". This one is different with "Microsoft Reserved Partition" (MSR), on my case it took more than 7GB on Windows partition. Also different with `DISM.exe /online /Cleanup-Image /StartComponentCleanup /ResetBase`.
       

       
      Yeah, you could get big Storage with cheap price nowadays.
      But on some conditions, when you get "Low Disk" and want to disable this feature.. here's how:
       
      1. Run Registry Editor: Win+R, type: `regedit`
      2. Navigate to:
      HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\ReserveManager 3. Select "ReserveManager" - Right Click - Choose "Export". Save it on your local disk for "Safety".
      You probably need it when error occurred
       
      4. Now change to these values:
      BaseHardReserveSize : 0 BaseSoftReserveSize : 0 HardReserveAdjustment : 1 MinDiskSize : 0 PassedPolicy : 0 ShippedWithReserves : 0 TiAttemptedInitialization : 0 // Alternatively, double click "ReservedStorage-Disable-W10-19H1.reg" from attachment
      ReservedStorage-Disable-W10-19H1.reg.zip
       
      5. Restart Windows. Once you reach Desktop, you'll get more Free Space on System Partition.
      It maybe need a moment to populate Disk Space at the 1st time, check Windows Explorer.
       

    • By br0adband
      Currently using VMware Workstation 15.0.3, with High Sierra 10.13.6 fully updated - Mojave has some issues because of changes to how the GUI is drawn so the performance is slower so I stick with High Sierra. But I've noted - over the years this has always been the case with using macOS or OSX in VMware Workstation as a guest OS sitting on top of Windows - that the actual networking performance is pretty lackluster and I've always wondered why.
       
      I have a Windows 7 VM that I created for testing purposes, so here's the setup in terms of the physical host hardware:
       
      HP EliteBook Folio 9470m
      Intel i5-3427u CPU (2 cores/4 threads)
      12GB of DDR3 1600 (dual channel mode, gets about 22GB/s reads and 21GB/s writes so it's fast enough)
      Samsung 860 EVO 500GB SATA SSD (540MB/s reads and 520MB/s writes tested and verified regularly, no issues)
      Intel Gigabit NIC (no issues)
      Gigabit Internet service (I regularly pull 950-960Mbps without issues)
      Windows 7 Professional x64 fully updated as of March 15th (no issues whatsoever)
       
      Doing a speedtest from my ISP I get ~950Mbps results, downloading large contiguous files from some services gives me 70-90MB/s (that's Megabytes per second) sustained bandwidth during the downloads.
       
      For the VM, it's:
       
      VMware Workstation 15.0.3 (unlocked with Donk's unlocker)
      macOS High Sierra 10.13.5 installed from ISO then upgraded to 10.13.6 from App Store
      4GB assigned to the VM (of the 12GB physical hardware RAM)
      2 "CPUs" assigned to the VM (meaning I just have it set for 1 CPU 2 cores, using the extra two threads from Hyperthreading causes some audio glitches with the VM)
      VMware Tools installed (latest available directly from VMware)
       
      Everything in the VM is "stock" meaning I haven't and probably can't alter the hardware profile. Now, if I go do a download from someplace that I know is fast and can provide significant bandwidth in excess of 50MB/s (that's 400Mbps by the math) like Google Drive or Microsoft OneDrive, or perhaps some Linux distro mirror site in my region, I end up seeing a maximum speed of about 150Mbps (that's Megabits per second) or about 18-19MB/s.
       
      Considering it's a Gigabit NIC being fed to the VM, and Gigabit Internet service, I'd like to think the VM should be showing faster speeds but it's not. No matter what I do, even if it's copying files from a network share to the VM (as a shared folder set up in the VM settings) it still maxes out at roughly ~150Mbps and I can't for the life of me figure out why.
       
      Anyone else notice this slow performance?
       
      Here's why I bring it up:
       
      With the Windows 7 VM I use for testing, as a guest OS on top of Windows 7 itself, I can pull 850-950Mbps in the same speed testing situations. But with the macOS VM, 150Mbps tops it seems.
       
      I wonder if there's a reason for this, perhaps the NIC driver in VMware Tools is just crazy inefficient with respect to using macOS on a Windows host which isn't supposed to be done, of course, but we do it anyway because we actually can (thanks to Donk and many others over the years, I have my own storied history as part of The OSx86 Project when it started up long ago).
       
      Just wondering if anyone else has ever noticed this issue. It's not a big huge hassle, of course, but it is somewhat irritating knowing the networking for the VM should be significantly faster. When I look at the Network Adapter properties inside macOS it shows a Gigabit link as far as the VMware networking driver is concerned so, again, it's just odd why it's so limited, almost a flat line at ~150Mbps and I've never been able to get it to go any faster.
       
      Bizarre...
    • By fusion71au
      Making a High Sierra USB Installer Entirely From Scratch in Windows
      This is a proof of concept tutorial, to show it's possible to create a vanilla High Sierra installer, entirely from scratch, in Windows (even without App Store downloaded "Install macOS High Sierra.app" from a real Mac ).  @PikeRAlpha's link to Apple's Software Catalog provides us with all the URLs necessary to download the needed files directly from Apple instead of some dubious source from the internet...
       

      Pre-Requisites
      8GB or larger USB drive Boot Disk Utility v2.1.2017rev021b from @CVAD TransMac (free 15 day trial) Paragon Hard Disk Manager Free Download Installer Files Directly from Apple
      1)  Browse Apple's Regular Software Catalog and find the URLs to download the following 6 installer files...
      BaseSystem.dmg BaseSystem.chunklist InstallInfo.plist InstallESDDmg.pkg AppleDiagnostics.dmg AppleDiagnostics.chunklist (Hint - search page for "InstallESD" to find its URL and others nearby)

      to a folder named "SharedSupport" on your Windows NTFS drive.  A browser download manager (eg Chrono for Chrome, dTA for FireFox) is handy since InstallESD is >4GB ---> allows you to pause/resume interrupted download...

      2)  Rename InstallESDDmg.pkg to InstallESD.dmg
      3)  Edit InstallInfo.plist with WordPad/text editor to remove the chunklistURL and chunklistid keys for InstallESD, and renaming it from InstallESDDmg.pkg to InstallESD.dmg (example of edited file attached to this post)...
      Note:  You can verify the SHA1 checksum of your InstallESD.dmg and BaseSystem.dmg with the correct ones at this website.
      Boot Disk Utility to format the Installer USB and Restore OS X Base System HFS partition
      1.  Format USB with BDU & latest Clover ---> creates boot files in CLOVER partition + second FAT partition
      2.  Extract 4.hfs from \SharedSupport\BaseSystem.dmg with BDU --> save to it's local folder
      3.  Restore 4.hfs to USB second partition with BDU --->  2nd partition becomes bootable "OS X Base System"
      Paragon Hard Disk Manager to extend HFS Partition to its Full Extent
      Open Paragon Partition Manager Free and resize the second partition of the USB drive to the full size allowed.  Don't forget to apply the changes at the end...
      Transmac to Copy "SharedSupport" folder to OS X Base System
      1.  Open the TransMac program and navigate to the HFS+ Volume/Install macOS High Sierra.app/Contents folder.  Right click anywhere in the empty space on the RHS pane and select "Copy Here"...
      2.  In the next stage, select the "SharedSupport" folder we created above as the "Files and Folders to be copied to the Mac Volume"...
      Clover Settings
      Clover configuration is required now.  The default config.plist (in the Clover FAT32 partition of the USB) maybe sufficient to boot your machine if you’re lucky.  If not, look at the Clover Wiki, Clover Instructions and Clover Configuration Thread for pointers and edit /EFI/Clover/config.plist accordingly with Wordpad or Notepad.
      The location of the important configuration files for Clover are summarized below
      config.plist--->EFI/CLOVER folder DSDT.aml with or without SSDT.aml--->EFI/CLOVER/ACPI/patched (don't need one if your DSDT is auto patched by Clover in config.plist) Kexts eg FakeSMC, NullCPUPowerManagement --->EFI/CLOVER/kexts/<osx version> or /Other. NB BootDiskUtility by default already has FakeSMC.kext installed here.  You may need to add VoodooPS2Controller for your laptop keyboard/trackpad to work. If UEFI booting, you will most likely need one of the OsxAptioFixDrv-64 drivers copied from /EFI/CLOVER/drivers-off/drivers64UEFI to /EFI/CLOVER/drivers64UEFI. If you want to use the installer to run High Sierra in Windows on VMware, you can follow my guide to set up the Virtual Machine and replace Clover's default config with EFI_Clover for VMware (which is compatible to run in VMware).  In the screenshots below, I have attached the USB Installer (in this case PhysicalDrive7) to my macOS Virtual Machine.  Reboot the system to the USB installer to install High Sierra ...
      What happens if we don't have access to TransMac or Paragon Hard Disk Manager?
      Not a problem, as long as we get "OS X Base System" bootable, we can launch terminal from the Utilities Menu to copy the SharedSupport folder over to the Installer app.  In essence, we will build the full installer app = 5GB+ on the target HD eg "Macintosh HD", by copying both the "small" installer app = 15MB (on "OS X Base System") and the SharedSupport folder from the NTFS volume (mounted in this example on /Volumes/DATA)...
      -bash-3.2# cd / -bash-3.2# cp -R Install\ macOS\ High\ Sierra.app /Volumes/Macintosh\ HD/ -bash-3.2# cp -R /Volumes/DATA/SharedSupport /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/  
      ...then start installation with the startosinstall utility...
      -bash-3.2# /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app/Contents/Resources/startosinstall --volume /Volumes/Macintosh\ HD --converttoapfs NO --applicationpath /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ High\ Sierra.app  
      The above steps can be automated with the attached "startosinstall.command" script, which will assemble "Install macOS High Sierra.app" on "Macintosh HD" and launch the startosinstall utility targeting the "Macintosh HD" volume.  Copy/download to "Macintosh HD", then run in terminal (after attaching DATA USB with /Shared Support folder)...
      cd "/Volumes/Macintosh HD" chmod +x startosinstall.command ./startosinstall.command Updated Download Links for macOS Mojave 10.14.4_18E226
      Browse Apple's Regular Software Catalog and find the URLs to download the following 6 installer files...
      BaseSystem.dmg BaseSystem.chunklist InstallInfo.plist InstallESDDmg.pkg AppleDiagnostics.dmg AppleDiagnostics.chunklist  
      Note: In Mojave, Apple has removed the --converttoapfs NO and --applicationpath arguments from the startosinstall utility....
       
      eg to use startosinstall for the above section "What happens if we don't have access to TransMac or Paragon Hard Disk Manager?", the syntax is now
      -bash-3.2# /Volumes/Macintosh\ HD/Install\ macOS\ Mojave.app/Contents/Resources/startosinstall --volume /Volumes/Macintosh\ HD  
      This basically means that for Mojave, the default installation will always convert the target volume to the apfs file system.
       
       
      startosinstall.command.zip
      InstallInfo.plist_edited_10.13.6.zip
       
      InstallInfo.plist_edited_10.14.3.zip
      InstallInfo.plist_edited_10.14.4.zip
×