Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
vexal_

Troubles on post-install phase...

3 posts in this topic

Recommended Posts

Hi to everybody,

After a lot of time and troubles I have a (nearly) fully functional hackintosh. To make this dream real (lol) I need your help in some problems, first of all audio. The audio chip of my mb (signature) is realtek alc1150. I found a lot of guides (most of that on "toleda methods"), but nothing work for me, neither "apple hda audio" or other solutions ! The only admissible (is it?) solution is with vodoohda 2.8.8. Sound was popping and I solved it with the midi configurator of mac os x (i changed Hz). I had it on HDMI, but i can't slide volume down or up, when i plug in headphones the pc doesn't switch automatically the output source and the volume in headphones is ridicolously low. But when i use headphones as output I can slide volume. :|

I tried tipical solutions to solve it, but, again, nothing solved. 
Another problem is that internal hd (i use it only for storage) is slow. It is formatted in NTFS because I use it also on windows. I really notice its slowness when I modify a song on iTunes (library stored there), I use Tuxera to write on it and I don't know what other file system I can use because there are some files (big sized like games) that I can't move on a fat32 hd. 

I test vga card and results are better on windows (sigh). What can I do to improve vga performance on mac? How can I optimize all the machine in few words.

Thank you very much for all your time :) I appreciate it.

 

[|OFFTOPIC| I installed and deleted MacFuse (a program for ntfs), but I can't remove panel on settings.]

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

UPDATE:
I tried from start again toleda method and now I have a precise result. I used applehda.kext native and I deleted all about vodoohda, then I started toleda's script and all went like a charm. I restarted.

Result: Audio works only with the main jack (back of the case) and the volume is really really low. All other output devices don't work. I use mac os mainly for music, so I'm trying in all ways to find a solution. Thanks 

P.S. Here there is the screenshot of what is came out from mac info about audio after installation. 
http://postimg.org/image/ui8n1u24z/

http://postimg.org/image/smokholwx/

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By Mieze
      Being asked to add support for Realtek's Fast Ethernet PCIe NICs to my RTL8111 driver I got tired of answering the same old question again and again so that I finally decided to write a separate driver for these chips and to make a few of you guys and gals happy.
       
      As of now the driver supports the following members the RTL810X Fast Ethernet family:
      RTL8101E RTL8102E RTL8103E RTL8401E RTL8105E RTL8402 RTL8106E RTL8106EUS RTL8107E   Here is a list of the driver's basic features:
      Supports Sierra (maybe El Capitan). 64 bit architecture only. Support for multisegment packets relieving the network stack of unnecessary copy operations when assembling packets for transmission. No-copy receive and transmit. Only small packets are copied on reception because creating a copy is more efficient than allocating a new buffer. TCP, UDP and IPv4 checksum offload (receive and transmit). TCP segmentation offload under IPv4. Support for TCP/IPv6 and UDP/IPv6 checksum offload. Supports Wake on LAN. Support for Energy Efficient Ethernet (EEE) which can be disabled by setting enableEEE to NO in the drivers Info.plist without rebuild. The default is YES. The driver is published under GPLv2. Built using Xcode 4.6.3.  
      Changelog Version 2.0.1 (2018-05-10): Fixes a problem with retrieval of the permanent MAC address on some chips. Version 2.0.0 (2017-04-04): Uses Apple's private driver interface introduced with 10.8. Adds support for the RTL8107E. Supports packet scheduling with QFQ. Adds support for flow control and EEE. Version 1.0.0 (2014-05-24): First offical release.     Installation   Before you install the driver you have to remove any installed driver for RTL810X. Goto /S/L/E and delete the old driver. Recreate the kernel cache. Open System Preferences and delete the corresponding network interface, e. g. en0. If you forget this step you might experience strange problems with certain Apple domains, iTunes and iCloud later. Install the new driver and recreate the kernel cache. Reboot Open System Preferences again, select Network and check if the new network interface has been created automatically or create it manually now. Configure the interface.   Help - I'm getting kernel panics!
      Well, before you start complaining about bugs after you upgraded macOS and ask me to publish a driver update, you should first try to resolve the issue on your own by cleaning the system caches.
      As the driver uses macOS's private network driver interface, which is supposed to be used by Apple provided drivers only, you might run into problems after an OS update because the linker may fail to recognize that IONetworking.kext has been updated and that the driver needs to be linked against the new version (Apple provided drivers avoid this problem because they are always updated together with IONetworking.kext). As a result, the linking process produces garbage and the driver may call arbitrary code when trying to call functions from IONetworking.kext. This usually results in unpredicted behavior or a kernel panic. In order to recover from such a situation, you should clean the System Caches forcing the linker to recreate it's caches:
      Delete all the files in /System/Library/Caches and it's subdirectories but leave the directories and the symbolic links intact. This is very important! Reboot. Recreate the kernel cache. Reboot again.  
      Troubleshooting Make sure you have followed the installation instructions especially when you have issues with certain domains while the others are working fine. Use the debug version to collect log data when trying to track down problems. The kernel log messages can be retrieved with "grep kernel /var/log/system.log" in Terminal. Starting from Sierra use "log show --predicate "processID == 0" --debug" in order to retrieve kernel logs. Include the log data when asking for support or giving feedback. I'm an engineer, not a clairvoyant. Don't copy and paste large amounts of log data to your post. Create an archive with the log data and attach it to your post. In case you don't want to make your log data publicly accessible, contact me via PM and I will provide you a mail address to send it directly to me.  Check your BIOS settings. You might want to disable Network Boot and the UEFI Network Stack as these can interfere with the driver. Double check that you have removed any other Realtek kext from your system because they could prevent the driver from working properly. Delete the following files: /Library/Preferences/SystemConfiguration/NetworkInterfaces.plist /Library/Preferences/SystemConfiguration/preferences.plist Verify your bootloader configuration, in particular the kernel flags. Avoid using npci=0x2000 or npci=0x3000.  In Terminal run netstat -s in order to display network statistics. Carefully examine the data for any unusual activity like a high number of packets with bad IP header checksums, etc. In case auto-configuration of the link layer connection doesn't work it might be necessary to select the medium manually in System Preferences under Network for the interface. Use Wireshark to create a packet dump in order to collect diagnostic information. Keep in mind that there are many manufacturers of network equipment. Although Ethernet is an IEEE standard, different implementations may show different behavior causing incompatibilities. In case you are having trouble try a different switch or a different cable.  
      Getting the driver
      There is a prebuilt binary in the Download section of this site: http://www.insanelymac.com/forum/files/file/259-realtekrtl8100-binary/ The source code can be found on Github: https://github.com/Mieze/RealtekRTL8100   Mieze
    • By Mieze
      A New Driver for Realtek RTL8111
       
      Due to the lack of an OS X driver that makes use of the advanced features of the Realtek RTL81111/8168 series I started a new project with the aim to create a state of the art driver that gets the most out of those NICs which can be found on virtually any cheap board on the market today. Based on Realtek's Linux driver (version 8.035.0) I have written a driver that is optimized for performance while making efficient use of system resources and keeping the CPU usage down under heavy load.

      Key Features of the Driver
      Supports Realtek RTL8111/8168 B/C/D/E/F/G found on recent boards. Support for multisegment packets relieving the network stack of unnecessary copy operations when assembling packets for transmission. No-copy receive and transmit. Only small packets are copied on reception because creating a copy is more efficient than allocating a new buffer. TCP, UDP and IPv4 checksum offload (receive and transmit). TCP segmentation offload under IPv4. Support for TCP/IPv6 and UDP/IPv6 checksum offload. Fully optimized for Mountain Lion (64bit architecture) but should work with Lion too. As of now there is no support for Snow Leopard but it can be added if someone will create the necessary patches. Supports Wake on LAN. Support for Energy Efficient Ethernet (EEE) which can be disabled by setting enableEEE to NO in the drivers Info.plist without rebuild. The default is YES. The driver is published under GPLv2.  
      Limitations
      As checksum offload doesn't work with jumbo frames they are currently unsupported and will definitely never be. No support for 32bit kernels.  
      Installation
      Before you install the driver you have to remove any installed driver for RTL8111/8168.
      Goto /S/L/E and delete the old driver (Lnx2mac, AppleRealtekRTL8169, etc.). Recreate the kernel cache. Open System Preferences and delete the corresponding network interface, e. g. en0. If you forget this step you might experience strange problems with certain Apple domains, iTunes and iCloud later. Reboot. Install the new driver and recreate the kernel cache. I recommend to use Kext Wizard or a similar utility for the installation. Reboot Open System Preferences again, select Network and check if the new network interface has been created automatically or create it manually now. Configure the interface.  
      Help - I'm getting kernel panics!
      Well, before you start complaining about bugs after you upgraded macOS and ask me to publish a driver update, you should first try to resolve the issue on your own by cleaning the system caches.
      As the driver uses macOS's private network driver interface, which is supposed to be used by Apple provided drivers only, you might run into problems after an OS update because the linker may fail to recognize that IONetworking.kext has been updated and that the driver needs to be linked against the new version (Apple provided drivers avoid this problem because they are always updated together with IONetworking.kext). As a result, the linking process produces garbage and the driver may call arbitrary code when trying to call functions from IONetworking.kext. This usually results in unpredicted behavior or a kernel panic. In order to recover from such a situation, you should clean the System Caches forcing the linker to recreate it's caches:
      Delete all the files in /System/Library/Caches and it's subdirectories but leave the directories and the symbolic links intact. This is very important! Reboot. Recreate the kernel cache. Reboot again.  
      Troubleshooting
      Make sure you have followed the installation instructions especially when you have issues with certain domains while the others are working fine. Use the debug version to collect log data when trying to track down problems. The kernel log messages can be found in /var/log/system.log. For Sierra and above use "log show --predicate "processID == 0" --debug" in order to retrieve kernel logs. Include the log data when asking for support or giving feedback. I'm an engineer, not a clairvoyant. Check your BIOS settings. You might want to disable Network Boot and the UEFI Network Stack as these can interfere with the driver. Double check that you have removed any other Realtek kext from your system because they could prevent the driver from working properly. Verify your bootloader configuration, in particular the kernel flags. Avoid using npci=0x2000 or npci=0x3000.  In Terminal run netstat -s in order to display network statistics. Carefully examine the data for any unusual activity like a high number of packets with bad IP header checksums, etc. In case auto-configuration of the link layer connection doesn't work it might be necessary to select the medium manually in System Preferences under Network for the interface. Use Wireshark to create a packet dump in order to collect diagnostic information. Keep in mind that there are many manufacturers of network equipment. Although Ethernet is an IEEE standard different implementations may show different behavior causing incompatibilities. In case you are having trouble try a different switch or a different cable.  
      FAQ
      How can I retrieve the kernel logs? In Terminal type "grep kernel /var/log/system.log". I want to disable Energy Efficient Ethernet (EEE) but I don't know how? Take a look at the driver's Info.plist file. There you will find an option named <key>enableEEE</key>. Change its value from <true/> to <false/>. Don't forget to recreate the kernel cache after changing the value. WoL from S5 doesn't work with this driver but under Windows it's working. Is this a driver bug? No it isn't, the driver is working as it should because OS X doesn't support WoL from S5.  
      Current status
      The driver has been successfully tested under 10.8.x and 10.9 with the B, C, D, E, F and G versions of the RTL8111/8168 and is known to work stable on these devices.  
      Changelog
      Version 2.2.2 (2018-01-21) Force ASPM state to disabled/enabled according to the config parameter setting. Requires 10.12 or newer. Version 2.2.1 (2016-03-12): Updated underlying linux sources from Realtek to 8.041.00. Added support for RTL8111H. Implemented Apple’s polled receive driver model (RXPOLL). Requires 10.11 or newer. Support for older versions of OS X has been dropped. Version 2.0.0 (2015-06-21): Uses Apple's private driver interface introduced with 10.8. Supports packet scheduling with QFQ. Please note that 2.0.0 is identical to 2.0.0d2. Only the version number has changed. Version 1.2.3 (2014-08-23): Reworked TSO4 and added support for TSO6. Version 1.2.2 (2014-08-44): Added an option to disable Active State Power Management (ASPM, default disabled) as ASPM seems to result in unstable operation of some chipsets. Resolved a problem with Link Aggregation after reboot. Added a workaround for the multicast filter bug of chipset 17 (RTL8111F) which prevented Bonjour from working properly Version 1.2.0 (2014-04-24): Updated underlying linux sources from Realtek to 8.037.00. Improved interrupt mitigate to use a less aggressive value for 10/100 MBit connections. Version 1.1.3 (2013-11-29): Improved transmit queue handling made it possible to reduce CPU load during packet transmission. Improved deadlock detection logic in order to avoid false positives due to lost interrupts. Version 1.1.2 (2013-08-03): Improved SMB performance in certain configurations. Faster browsing of large shares. Version 1.1.0 (2013-06-08): Support for TCP/IPv6 and UDP/IPv6 checksum offload added (can be disabled in Info.plist). Maximum size of the scatter-gather-list has been increased from 24 to 40 segments to resolve performance issues with TSO4 when offloading large packets which are highly fragmented. TSO4 can be disabled in Info.plist without rebuild. Statistics gathering has been improved to deliver more detailed information (resource shortages, transmitter resets, transmitter interrupt count). The interrupt mitigate settings has been changed to improve performance with SMB and to reduce CPU load. Configuration option added to allow for user defined interrupt mitigate settings without rebuild. Version 1.0.4 (2013-05-04): Moved setLinkStatus(kIONetworkLinkValid) from start() to enable(). Cleaned up getDescCommand(). Version 1.0.3 (2013-04-25): The issue after a reboot from Windows has been eliminated. Version 1.0.2 (2013-04-22): Added support for rx checksum offload of TCP and UDP over IPv6. Version 1.0.1 (2013-03-31): Improved behavior when rx checksum offload isn't working properly. Adds the chipset's model name to IORegistry so that it will show up in System Profiler.  
      Known Issues
      There are still performance problems with regard to SMB in certain configurations. My tests indicate that Apple's Broadcom driver shows the same behavior with those configurations. Obviously it's a more general problem that is not limited to my driver. WoL does not work in certain configurations. Old systems with 3 and 4 series chipsets exhibit performance issues in recent versions of macOS because there is no optimized power management for these systems in macOS anymore as Apple dropped support for the underlying hardware a long time ago. In case you are affected, please upgrade your hardware or find an alternative solution because I have no plans for a workaround. Sorry, but I don't think that it's worth the effort.  
      Getting the driver
      The source code can be found here: https://github.com/M...driver_for_OS_X There is also a pre-build binary for Mavericks and Yosemite: http://www.insanelym...n-and-wireless/  
      Building from Source
      I'm using XCode 4.6.3 for development. You can get a free copy of XCode after becoming a member of the Apple developer program. The free membership is sufficient in order to get access to development tools and documentation.
    • By Gorec
      Hi.
      I apologize in advance if I didn't post in the right category and if my title and description aren't specific enough :c
       
      My config in a nutshell:
      CPU: i7 5820k GPU: MSI GTX 1060 3GB RAM: 16 GB MOBO: MSI X99 SLI PLUS I attached RunMe output with all the details of my built.
       
      Some background:
      I have my Hackintosh for about half a year. That time I managed to make it works and fix major issues, but some of them left unresolved since then and I ignored them until now.
      I use my Hackintosh for Adobe projects (PR, AE, PS, IL, AU and a lot more) - most of them connected with video editing of course browsing with Chrome and other small tasks.
       
      Problems:
      Random restarts - this is the biggest one. I'm starting to work on bigger and bigger projects and at this time I think I can't allow this to happen that often. In the past, they happened like once a day or a couple of times a week. However, now it's just frustrating when it happens even 5 or more times a day. I've tried to observe and find out what can be the cause but I haven't managed to find any connections. I thought it happens when Premiere or another app is using GPU, but I haven't seen increased usage when it restarts. I think that it can be connected with GPU, memory or PSU or... meh, anything else. I don't have resources to check if it'll work with other components. There should be some fix for this. I will really appreciate any help with this :c Restart instead of shutdown & sleep doesn't work. I've tried to look through some Google results for this and tried many solutions (as you can see in attached Clover folder), but I think the right one for many of these issues is to make my own DSDT. Glitches, freezes and other things while encoding a video. It happens very often when I try to do this. Maybe it is an issue with GPU or (hopefully) only with GPU drivers which can be fixed with some patch. Today my headphones stopped working. I have a multi-output device configured in the Audio MIDI Setup app which includes my headphones (HyperX Cloud via USB) and Soundflowerbed virtual audio device for capturing system audio. Today while I was trying (like 15 times) to encode a video in Media Encoder in the background and watch video on YouTube I stopped hearing anything from my system. Of course, it restarted a couple of times as always, but even this didn't solve this. If I plug them directly with mini jack (not via USB Soundcard which was in the box and which I always used) in the front IO or the back I only hear some loud noise It takes EX-Fat formatted volumes a few minutes to mount after each restart. I found a workaround to format it with NTFS since I have Tuxera installed and I will reformat these volumes when I will find time for this, but maybe there is some fix for this. GPU is a little bit hot. HW Monitor shows it is only 45-55 degrees, but for my hand is a little bit hot, idk. Also related to GPU - glitch after POST but before entering Clover boot menu. It is a black screen with little white squared glitches for a few seconds. Maybe it indicates the GPU drivers are loading, but maybe it shouldn't be like this. And if I can ask about that - I can't make all applications hide on startup. I, obviously, have "Hide" checkbox checked on every login item in settings, but it doesn't work, none of the apps is hidden in the dock. Is there a way to fix this? Also a small but annoying problem - I can't turn off permanently Mojave update notification (since I tried to install it, and I had to reverse to High Sierra because I had a black screen and I didn't have time for repairing all of them. Tags are not working in Finder - every time I tag a file or folder and make a change in it (for example save a text file) the tag disappears.  
      So, with knowing all of that, is there a way to make a proper DSDT file for my Hackintosh? I tried to look through some guides on how to make it but I think I reached my abilities to understand how Mac OS works and what all of these things are, so I'm asking you guys politely, would someone like to help me? At least with these random restarts? :/
      I really begin to think that I'm a newbie in configuring all of that Clover things - even after what I managed to do with my PC. Help me, pleease... :c
       
      If you have any questions post it below, I will really appreciate any help <3
      Send me MBP-Gorec.home.zip
    • By Oschly
      Hi! I have a problem with 10.14.4 on booting stage (photo).
      My specs:
       
      MOBO: Z390 MAG Tomahawk
      CPU: i7-8700k
      GPU: RX 580 Nitro+
      Wifi: BCM4331CD
      RAM: Corsair Vengeance LPX 3000MHz 16CL
       
      I've updated every kext and driver (clover version too) and only difference is that I don't have lines informing about not loading kexts (common issue here as I see).

    • By tom666
      osx10.14
      i5-4250u
      i have added "irq hdef hdau  mutex osys10" patch
      and install acpibettery on clover ,but the battery management still donot work

      my audio card is alc269vc ,i try to use applealc,and tried all the layoutid, all of those colud not work.
      2019-03-31 20:18:23.389590+0800  localhost kernel[0]: (kernel) AppleALC:     alc @ failed to find IOHDACodecVendorID, retrying 0
      i have also use linux to find the codec
      i uploaded the clover , dsdt,codec.
      This problem has been bothering me for two days.
      thanks
       
       
      all.zip
      2019-03-31 20:18:17.997435+0800  localhost kernel[0]: calling mpo_policy_init for Lilu
      2019-03-31 20:18:18.003796+0800  localhost kernel[0]: Security policy loaded: Lilu Kernel Extension 1.3.5 (Lilu)
      2019-03-31 20:18:23.389590+0800  localhost kernel[0]: (kernel) AppleALC:     alc @ failed to find IOHDACodecVendorID, retrying 0
      2019-03-31 20:18:23.398483+0800  localhost kernel[0]: (kernel) Lilu: patcher @ lookup patching applied only 0 patches out of 1
×