Jump to content
spakk

[AMD] OS X El Capitan (10.11) Kernel Testing & Release (for help use the Help Topic)

1,259 posts in this topic

Recommended Posts

Advertisement

do any kernels work with AMD Athlon 64  x2 5000+?

10.11.6?

 Dans

check my Post#1221 and 1222

You can use any one of these 3 kernels for trial because which was working for my Athlon 64 X2 6000+

Share this post


Link to post
Share on other sites

I did a post an half hour before on http://www.insanelymac.com/forum/topic/310796-amd-os-x-el-capitan-1011-fx-kernel-task-force/page-61

 

But this time I tested file Shaneee-10.11.x-RC4 on My machine configuration

& got stuck on, dont know where

 

Kernel flags used were PCIRootUID=0 UseKernelCache=No npci=0x3000 -v

 

I am using Enoch bootloader with the latest build.

Could any one help me... 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Prelinked kernel failed, use/install USB-FIX v3 for El Capitan and follow the instructions!

 

Instruction and download-link: 

www.insanelymac.com/forum/files/file/521-usb-fix-for-el-capitan/

Then your system will boot successfully!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Spakk,

 

Thanks for helping me, this is my ELC 10.10 OS X

 

Kernel flags used were PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=Yes UseKernelCache=Yes npci=0x3000 -v

 

Reboot & Shutdown - No issue

Lan - Not Working

Audio - Not Working

 

Later I will try for Lan & Audio. Thanks again.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi Spakk,

 

Thanks for helping me, this is my ELC 10.10 OS X

 

Kernel flags used were PCIRootUID=1 GraphicsEnabler=Yes UseKernelCache=Yes npci=0x3000 -v

 

Reboot & Shutdown - No issue

Lan - Not Working

Audio - Not Working

 

Later I will try for Lan & Audio. Thanks again.

Ethernet card (LAN
Realtek® 8112L, RTL81***):
 
Use either the Driver from Mieze, for Realtek RTL8111
 
or use the Lnx2Mac's Realtek RTL81xx Driver
 
These are your hardware specs for M4A88T-M LE:

 

M4A88T-M LE

 

• CPU
AMD AM3 Phenom™ II/Athlon™ II/Sempron™ 100 Series Processors

• Supports AM3 45 nm CPU

• Supports CPU up to 125 W

• AMD Cool 'n' Quiet™ Technology


• Chipset
AMD 880G/SB710


• Memory
2 x DIMM, Max. 8GB, DDR3 1866(O.C.)/1333/1066 MHz ECC, Non-ECC, Un-buffered Memory

• Dual Channel Memory Architecture

• * Refer to www.asus.com or user manual for the Memory QVL (Qualified Vendors Lists).

• * Due to OS limitation, when installing total memory of 4GB capacity or more, Windows® 32-bit operation system may only recognize less than 3GB. Install a 64-bit Windows® OS when you want to install 4GB or more memory on the motherboard.

• * AMD AM3 100 and 200 series CPU support up to DDR3 1066MHz.


• System Bus
Up to 5.2 GT/s HyperTransport™ 3


• Graphic
Integrated ATI Radeon™ HD 4250 GPU

• Multi-VGA output support : HDMI/DVI/RGB ports

• - Supports HDMI with max. resolution 1920 x 1080 @ 60 Hz

• - Supports DVI with max. resolution 2560 x 1600 @ 60 Hz

• - Supports RGB with max. resolution 2048 x 1536 @ 85 Hz

• Maximum shared memory of 1024 MB

• Dual independent displays support with HDMI/DVI and D-Sub

• Hardware Decode Acceleration for H.264, VC-1, and MPEG-2

• Blu-ray playback support *1

• Supports DirectX 10.1, OpenGL 2.0, Shader Model 4.1, Universal Video Decoder (UVD) 2.0


• Multi-GPU Support
Supports AMD CrossFireX™ Technology


• Expansion Slots
1 x PCIe 2.0 x16

• 2 x PCIe 2.0 x1

• 1 x PCI


• Storage
AMD SB710 controller :

• 1 x UltraDMA 133/100/66 for up to 2 PATA devices , blue

• 6 x SATA 3Gb/s port(s), navy blue

• Support Raid 0, 1, 10, JBOD


• LAN
Realtek® 8112L, 1 x Gigabit LAN Controller(s), featuring AI NET2


• Audio
Realtek® ALC887 8-Channel High Definition Audio CODEC *2

• - Supports : Jack-detection, Multi-streaming, Front Panel Jack-retasking

• Audio Feature :

• - Optical S/PDIF out port(s) at back panel


• USB Ports
Built-in Controller :

• 12 x USB port(s) (6 at back panel, black, 6 at mid-board)


• ROG Exclusive Features
Overclocking Protection :

• - ASUS C.P.R.(CPU Parameter Recall)


• Special Features
ASUS Power Design :

• - ASUS EPU-4 Engine

• Turbo Key

• TurboV

• Core Unlocker

• Auto Tuning *3

• GPU NOS

• ASUS Exclusive Features :

• - Anti-Surge

• ASUS Quiet Thermal Solution :

• - Stylish Fanless Design Heat-sink solution

• - ASUS Q-Fan

• ASUS EZ DIY :

• - ASUS O.C. Profile

• - ASUS CrashFree BIOS 3

• - ASUS EZ Flash 2

• - ASUS MyLogo 2

• 100% All High-quality Conductive Polymer Capacitors


• Back I/O Ports
1 x PS/2 keyboard/mouse combo port(s)

• 1 x DVI

• 1 x D-Sub

• 1 x HDMI

• 1 x LAN (RJ45) port(s)

• 6 x USB 2.0

• 1 x Optical S/PDIF out

• 3 x Audio jack(s)


• Internal I/O Ports
3 x USB 2.0 connector(s) support(s) additional 6 USB 2.0 port(s)

• 1 x IDE connector(s)

• 1 x COM port(s) connector(s)

• 6 x SATA 3Gb/s connector(s)

• 1 x CPU Fan connector(s)

• 1 x Chassis Fan connector(s)

• 1 x S/PDIF out header(s)

• 1 x 24-pin EATX Power connector(s)

• 1 x 4-pin ATX 12V Power connector(s)

• 1 x parallel port connector(s)

• 1 x Front panel audio connector(s) (AAFP)

• 1 x System panel(s)


• Accessories
User's manual

• I/O Shield

• 1 x UltraDMA 133/100 cable(s)

• 2 x SATA 3Gb/s cable(s)


• BIOS
16 Mb Flash ROM , AMI BIOS, PnP, DMI2.0, WfM2.0, SM BIOS 2.5, ACPI 2.0a, ASUS EZ Flash 2, ASUS CrashFree BIOS 3



 

 
If you are looking for drivers for your hardware, then search for them by using the hardware VENDOR-ID and DEVICE-ID of your built-in hardware.
This information can you found by using of DPCI-Manager.app or systemInfo.app
 
Auido  (Audio
Realtek® ALC887):
Audio can be done by patching the AppleHDA.kext, which you have to try accordingly,
or by installing an alternative driver Audio driver "VoodooHDA.kext"
Otherwise by using an external USB Sound Interface card / USB sound card (purchase price from 5 Euro upwards)

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi guys i succesfully booted in the installer of 10.11.6 with shaneee rc4 kernel but i got stuck at the beginning of the installation process (17 minutes) anyone can help? thanks in advice

 

UPDATE (SOLVED)

i solved my problem by changing the date with the terminal

https://bensmann.no/changing-system-date-from-terminal-os-x-recovery/

post-1966158-0-74415500-1485790772_thumb.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys i've installed El capitan 10.11.6 on my system but after the installation i can't boot into el capitan , after the grey verbose mode it reboots. do i need to replace the kernel in the el capitan hard drive?

For the flashable usb i did everything usb fix/replaced kernel/extra folder etc

My system:

AMD FX 6300

GTX 970

Gigabyte 990-fxa ud5

8gb ram corsair vengance

please help me i don't now what to do

post-1966158-0-44360000-1485793810_thumb.png

post-1966158-0-32420300-1485793838_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hey guys i've installed El capitan 10.11.6 on my system but after the installation i can't boot into el capitan , after the grey verbose mode it reboots. do i need to replace the kernel in the el capitan hard drive?

For the flashable usb i did everything usb fix/replaced kernel/extra folder etc

My system:

AMD FX 6300

GTX 970

Gigabyte 990-fxa ud5

8gb ram corsair vengance

please help me i don't now what to do

 

Boot with -v UseKernelCache=No nv_disable=1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Boot with -v UseKernelCache=No nv_disable=1

Thanks now i am on a fully working 10.12.3 with clover but if i have 2 hard drives connected to my pc the bootloader switch from clover to enoch

 

Inviato dal mio ONEPLUS A3003 utilizzando Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks now i am on a fully working 10.12.3 with clover but if i have 2 hard drives connected to my pc the bootloader switch from clover to enoch

 

Inviato dal mio ONEPLUS A3003 utilizzando Tapatalk

 

Set the drive with Clover as the first boot device in your BIOS.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Set the drive with Clover as the first boot device in your BIOS.

Already did :(

 

Inviato dal mio ONEPLUS A3003 utilizzando Tapatalk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hello guys!

Thanks to your combined efforts, I have finally managed to run El Capitan on my Phenom II X6 AMD PC!
It runs pretty great, apart from two types of applications crashes:
 
1) Crashes related to AppleJPEG, usually involving the instruction "vSymmetricOctilePolynomial_PlanarF_WithTable" (at least one other user on this thread has had these crashes), which affect apps like Contacts (when changing picture), Quicklook (when viewing raw images), SafariWebContent (on some sites) and sadly Lightroom (when switching to Develop mode).
2) Crossplatform apps written using the Qt5 framework (eg enPass, Synergy) crash seemingly around the instruction "qDetectCpuFeatures()" (Maybe I can somehow spoof this information? "About this Mac" lists processor as unknown, also I had these crashes on Yosemite as well)
 
Do you have these issues too? 
Is there anything I can do, or I should just accept them as my AMD Hackintosh quirks?
 
I am running Shaneee's 10.11.x-RC4 kernel, I've tried all the other ones here, this one works best.
I'm willing to provide whatever info you want about my setup and test any modifications you suggest! 
 
Thank you very much!

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello guys

i recently replaced the motherboard with a M5A78L-M with a AMD FX 6300 six core cpu ..

 

was surprised it even booted from the one i have on the signature ..now can JSL or anyone with this config provide info about kernel and settings for this board?

usb throw a lot of messages..eventually mouse worked

have some icons on the screen that are green..

 

running 10.11.4 and cpu say unknown

thank you

 

usimg this kernel:Darwin rictecs-Mac-Pro 15.0.0 Darwin Kernel Version 15.0.0: четверг, 10 декабря 2015 г. 13:39:45 (MSK); root:xnu-3247.1.106/BUILD/obj/RELEASE_X86_64 x86_64

Share this post


Link to post
Share on other sites

hello guys

i recently replaced the motherboard with a M5A78L-M with a AMD FX 6300 six core cpu ..

 

was surprised it even booted from the one i have on the signature ..now can JSL or anyone with this config provide info about kernel and settings for this board?

usb throw a lot of messages..eventually mouse worked

have some icons on the screen that are green..

 

running 10.11.4 and cpu say unknown

thank you

 

usimg this kernel:Darwin rictecs-Mac-Pro 15.0.0 Darwin Kernel Version 15.0.0: четверг, 10 декабря 2015 г. 13:39:45 (MSK); root:xnu-3247.1.106/BUILD/obj/RELEASE_X86_64 x86_64

Because FX hackintosh still suffered from glichy icons issue up to now, I'll advise you installing 10.12GM or 10.12.4Final version for your FX-6300 & M5A MB.

Please search what I have posted for AMD 10.12.x in this website.

During installation maybe you need disable USB 2 (EHCI) at BIOS before you fix it after installation.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Because FX hackintosh still suffered from glichy icons issue up to now, I'll advise you installing 10.12GM or 10.12.4Final version for your FX-6300 & M5A MB.

Please search what I have posted for AMD 10.12.x in this website.

During installation maybe you need disable USB 2 (EHCI) at BIOS before you fix it after installation.

hello

thank you for the info jsl

i managed to get 10.12 up and running had some problems with geforce 950 but solved it with 14.2 smbios

 

everything is working now thank you

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just an fyi in general the latest bronya (el capo ryzen) kernel / Enoch 2877  works also fine with 10.11.6 on my very old AMD 9550  Phenom .

 

no fakesmc ,no nullcpu , basicly no kexts used except the EHCI Dummy for USB  , sound not tested couldnt be bothered yet ;)  no glitchy icons , artefacts etc .

(my test screen is only an old 15 inch vga therefore screeny is a bit tight ;)  )

 

YEXYXwm.png

Share this post


Link to post
Share on other sites

Just an fyi in general the latest bronya (el capo ryzen) kernel / Enoch 2877  works also fine with 10.11.6 on my very old AMD 9550  Phenom .

 

no fakesmc ,no nullcpu , basicly no kexts used except the EHCI Dummy for USB  , sound not tested couldnt be bothered yet ;)  no glitchy icons , artefacts etc .

(my test screen is only an old 15 inch vga therefore screeny is a bit tight ;)  )

 

YEXYXwm.png

What is USB EHCI dummy?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi every one i used this kernel and installed successfully on AMD FX 8350 ,sound,Ethernet, Nvidia 750ti,usb,all working,but Fcpx crashing and the error msg is  final cut pro quit unexpectedly while using cl_kernels plug-in and Adobe Photoshop cc are keep on troubling..i attache the Screen shots and logs here pls help me AsAp..

 


Process: Adobe Photoshop CC 2017 [378]

Path: /Applications/Adobe Photoshop CC 2017/Adobe Photoshop CC 2017.app/Contents/MacOS/Adobe Photoshop CC 2017

Identifier: com.adobe.Photoshop

Version: 18.0.0 (18.0.0.53)

Code Type: X86-64 (Native)

Parent Process: ??? [1]

Responsible: Adobe Photoshop CC 2017 [378]

User ID: 501


Date/Time: 2017-05-10 15:49:51.242 +0530

OS Version: Mac OS X 10.11.5 (15F34)

Report Version: 11

Anonymous UUID: 1B84B1B3-3C60-F1C5-0AC3-2E021C89E488



Time Awake Since Boot: 290 seconds


System Integrity Protection: disabled


Crashed Thread: 0 Dispatch queue: com.apple.main-thread


Exception Type: EXC_BAD_ACCESS (SIGSEGV)

Exception Codes: KERN_INVALID_ADDRESS at 0x0000000000000008

Exception Note: EXC_CORPSE_NOTIFY


VM Regions Near 0x8:

-->

__TEXT 0000000100f43000-0000000107759000 [104.1M] r-x/rwx SM=COW /Applications/Adobe Photoshop CC 2017/Adobe Photoshop CC 2017.app/Contents/MacOS/Adobe Photoshop CC 2017


Global Trace Buffer (reverse chronological seconds):

2.592938 CFNetwork 0x00007fff9d9763a4 NSURLConnection finished with error - code -1009

2.593069 CFNetwork 0x00007fff9d98547d HTTP load failed (error code: -1009 [12:8])

2.593105 CFNetwork 0x00007fff9d9cc21d _CFNetworkIsConnectedToInternet returning 0, flagsValid: 1, flags: 0x0

2.593357 CFNetwork 0x00007fff9d8b5fde TCP Conn 0x7fc40101da40 Failed : error 0:-65554 [-65554]

2.593357 CFNetwork 0x00007fff9d8b5c71 TCP Conn 0x7fc40101da40 complete. fd: -1, err: -65554

2.593450 CFNetwork 0x00007fff9d94454b TCP Conn 0x7fc40101da40 event 3. err: -65554

2.594871 CFNetwork 0x00007fff9d8b4f43 TCP Conn 0x7fc40101da40 started

2.649193 CFNetwork 0x00007fff9d878bc6 Creating default cookie storage with process/bundle identifier

2.649198 CFNetwork 0x00007fff9d878b5e Faulting in CFHTTPCookieStorage singleton

2.649198 CFNetwork 0x00007fff9d8789ed Faulting in NSHTTPCookieStorage singleton


Thread 0 Crashed:: Dispatch queue: com.apple.main-thread

0 com.adobe.Photoshop 0x00000001010d5259 0x100f43000 + 1647193

1 com.adobe.Photoshop 0x00000001020a7362 0x100f43000 + 18236258

2 com.adobe.Photoshop 0x00000001020a81e5 0x100f43000 + 18239973

3 com.adobe.Photoshop 0x00000001020a8075 0x100f43000 + 18239605

4 com.adobe.Photoshop 0x00000001020a95ac 0x100f43000 + 18245036

5 com.adobe.Photoshop 0x000000010206c3f3 0x100f43000 + 17994739

6 com.adobe.Photoshop 0x0000000102096a33 0x100f43000 + 18168371

7 com.adobe.Photoshop 0x00000001015235d3 0x100f43000 + 6161875

8 com.adobe.Photoshop 0x00000001014ac3d8 0x100f43000 + 5673944

9 com.adobe.Photoshop 0x000000010108772a 0x100f43000 + 1328938

10 com.adobe.Photoshop 0x0000000101086e2f 0x100f43000 + 1326639

11 com.adobe.Photoshop 0x0000000101087100 0x100f43000 + 1327360

12 com.adobe.Photoshop 0x0000000101087100 0x100f43000 + 1327360

13 com.adobe.Photoshop 0x0000000101087100 0x100f43000 + 1327360

14 com.adobe.Photoshop 0x0000000101087100 0x100f43000 + 1327360

15 com.adobe.Photoshop 0x0000000102e6074b 0x100f43000 + 32626507

16 com.adobe.Photoshop 0x0000000102e60929 0x100f43000 + 32626985

17 com.apple.AppKit 0x00007fff99dfccd2 -[NSView _drawRect:clip:] + 3626

18 com.apple.AppKit 0x00007fff99e54cad -[NSView _recursiveDisplayAllDirtyWithLockFocus:visRect:] + 1873

19 com.apple.AppKit 0x00007fff99dfa3fb -[NSView _recursiveDisplayRectIfNeededIgnoringOpacity:isVisibleRect:rectIsVisibleRectForView:topView:] + 838

20 com.apple.AppKit 0x00007fff99df7feb -[NSView _displayRectIgnoringOpacity:isVisibleRect:rectIsVisibleRectForView:] + 2449

21 com.apple.AppKit 0x00007fff99df33f5 -[NSView displayIfNeeded] + 1950

22 com.adobe.Photoshop 0x00000001010105ab 0x100f43000 + 841131

23 com.adobe.Photoshop 0x0000000101c4baf0 0x100f43000 + 13667056

24 com.adobe.Photoshop 0x0000000101088cbb 0x100f43000 + 1334459

25 com.adobe.Photoshop 0x0000000101088abd 0x100f43000 + 1333949

26 com.adobe.Photoshop 0x0000000101088abd 0x100f43000 + 1333949

27 com.adobe.Photoshop 0x0000000101088abd 0x100f43000 + 1333949

28 com.adobe.Photoshop 0x0000000101088abd 0x100f43000 + 1333949

29 com.adobe.Photoshop 0x0000000101088abd 0x100f43000 + 1333949

30 com.adobe.Photoshop 0x0000000101088abd 0x100f43000 + 1333949

31 com.adobe.Photoshop 0x0000000101088abd 0x100f43000 + 1333949

32 com.adobe.Photoshop 0x0000000101088abd 0x100f43000 + 1333949

33 com.adobe.Photoshop 0x00000001010a0bdd 0x100f43000 + 1432541

34 com.adobe.Photoshop 0x0000000102666938 0x100f43000 + 24262968

35 com.adobe.Photoshop 0x0000000100fe26e0 0x100f43000 + 653024

36 com.adobe.Photoshop 0x0000000101b92520 0x100f43000 + 12907808

37 com.adobe.Photoshop 0x0000000100fe0cb0 0x100f43000 + 646320

38 com.adobe.Photoshop 0x0000000102e6185a 0x100f43000 + 32630874

39 com.adobe.Photoshop 0x0000000102e6271c 0x100f43000 + 32634652

40 com.apple.AppKit 0x00007fff9a4673c9 -[NSWindow _handleMouseDownEvent:isDelayedEvent:] + 6322


41 com.apple.AppKit 0x00007fff9a4683ad -[NSWindow _reallyS


 

Full Crash log see my attachments

help me pls

 

 

Edit by spakk:

add longer messages into the spoiler, please

post-1650403-0-23489000-1494411662_thumb.png

post-1650403-0-95763900-1494411663_thumb.png

Adobe crash.rtf

Edited by spakk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. is there a kernel that works on the very old Phenom II x4 940 BE? I've searched the thread but I can only see newer cpus.
Specifically for 10.11.6.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi. is there a kernel that works on the very old Phenom II x4 940 BE? I've searched the thread but I can only see newer cpus.

Specifically for 10.11.6.

For Phenom II x4 940 BE you can use an older amd kernel for your cpus. try one of the last kernels either from bronya, Shane or an kernel from me, these kernels are stored somewhere here. Unfortunately, all the test-kernels are scattered here in the threads, navigate some pages back side, then you will find the kernels and their test reports.

For Sierra there are unfortunately no executable kernels for older amd cpus without SSE4.1/.2  instructions.

 

Edit:

Do not use a kernel for FX CPU, these is not compatible with your CPU

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Here's my kernel updated with new sources. Works on all AMD CPUs but with FX bug present. Helper tools now function as they should too.

 

Download here

AMD Althon x4 641 Install 10.11.6 which kernel used to

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By MaLd0n
      Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install  
      https://www.olarila.com/topic/5794-hackintosh-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
          First... If you need DSDT edits for SkyLake, KabyLake or CoffeeLake... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222606 -Run it, post files generated in your desktop http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222609  Installation   --Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Paste my EFI folder into EFI partition  EFI GA H110M-S2.zip     --Install Sierra/High Sierra and boot into system!   Post Installation   --Paste my EFI folder into EFI partition  EFI GA H110M-S2.zip     --Reboot and activate video!   -Nvidia WebDriver Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/312525-nvidia-web-driver-updates-for-macos-sierra-update-07212017/ -Nvidia WebDriver High Sierra http://www.insanelymac.com/forum/topic/324195-nvidia-web-driver-updates-for-macos-high-sierra-update-10162017/ -Cuda http://www.insanelymac.com/forum/topic/302795-cuda-90214-is-out-update-10162017/   --DSDT My DSDT with Skylake patches DSDT.GA H110M-S2.zip   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -DMAC -SLPB -DARWIN -LPC -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -USBX -PMCR -EC -PNLF -HDMI   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By kylon
      A big thanks to wegface for teaching me a lot of things.
       
       
      Tested on Catalina 10.15.4 and Clover EFI 5104 (Catalina Patcher)
       
      Not Working:
      - realtek sd card reader (pm me if you have a fix)
       
      Notes:
      **CPU patches are disabled, if you are using a locked BIOS you must enable them**
       
      Clover EFI:
      - Install it in UEFI Mode and change your hdd partition table to GPT.
      - You will be able to install ANY OS in EFI mode, even if this pc does not support EFI at all! (No guide available for this)
       
      You will need:
      My unlocked BIOS (OPTIONAL) (here) Latest Clover config from CCE Bank (here) (asus k53sj-kylon) Rehabman Voodoo PS2 Controller (here) acidanthera AppleALC (here) acidanthera Lilu (here) acidanthera VirtualSMC (here) acidanthera SMCBatteryManager (here) acidanthera SMCLightSensor (here) acidanthera WhateverGreen (here) Mieze Realtek RTL8111 (here)
    • By DoZe
      Hi :0)
       
      Hope As usual a perfect matching DSDT for this good Laptop.
       
      Regards, Ray
       
       
      SendMeStudiMac.zip
    • By MaLd0n
      --Donations via PayPal--
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
       
      --Original Topic--
      https://www.olarila.com/topic/6874-olarila-hackbook-lenovo-ideapad-s145-mojave-catalina-full-dsdt-patches/
       

       
      -Perfect HackBook, HDMI Audio/Video, Bluetooth, AirPlay, Sleep, Lid Sleep, Auto Sleep, Audio, etc!
      -Wifi card has been replaced with Dell DW1560!
      -I'm using a S145-15IWL Model with Intel Core i5 8265u / Intel UHD Graphics 620
      -Update bios/uefi to last version
       
      --Installation--
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      --Clover Folder--
      Just paste EFI folder inside EFI partition
      https://www.olarila.com/files/Clover.Folder/Lenovo IdeaPad S145.zip
      Notebooks with ELAN trackpad use it with my folder above
      IdeaPad S145 ELAN.zip
       
      Bluetooth Broadcom
      Bluetooth Broadcom.zip
       
      CPUFriend for i5-8265U
      CPUFriend i5-8265U.zip
       
      --Full DSDT Patches--
      -My DSDT
      DSDT Lenovo IdeaPad S145.zip
       
      This DSDT work on S145-14IWL, S145-15IWL, V14-IWL, V15-IWL models
      -Patches
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 11 ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PRWs -_DSMs -PNLF -BRIGHTNESS KEYS -I2C -NATIVE USB -ARPT -GFX0 -DTGP -kUSBCompanionIndex -io-device-location -FULL RENAMED DEVICES   --IGPU Patch--
      Video solution with HDMI Audio and Video
      <key>PciRoot(0x0)/Pci(0x2,0x0)</key> <dict> <key>AAPL,GfxYTile</key> <data> AQAAAA== </data> <key>AAPL,ig-platform-id</key> <data> CQClPg== </data> <key>device-id</key> <data> pT4AAA== </data> <key>enable-hdmi20</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-con0-alldata</key> <data> AAAIAAIAAACYAAAA </data> <key>framebuffer-con0-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con1-alldata</key> <data> AQEJAAAIAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con1-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-con2-alldata</key> <data> AgYKAAAEAADHAQAA </data> <key>framebuffer-con2-enable</key> <integer>1</integer> <key>framebuffer-fbmem</key> <data> AACQAA== </data> <key>framebuffer-patch-enable</key> <data> AQAAAA== </data> <key>framebuffer-stolenmem</key> <data> AAAwAQ== </data> <key>framebuffer-unifiedmem</key> <data> AAAAgA== </data> <key>hda-gfx</key> <string>onboard-1</string> <key>model</key> <string>Intel Corporation, Cannon Point-LP Iris Plus Graphics 655</string> </dict>   --Native USB Fix for Notebooks - No Injector/Kext Required--
      https://www.olarila.com/topic/6878-guide-native-usb-fix-for-notebooks-no-injectorkext-required/
      https://www.olarila.com/topic/6181-guide-native-usb-fix-for-desktops-no-injectorkext-required-skylake/
       
       
      -ScreenShots

































      -Links
       
       
      Clover https://github.com/CloverHackyColor/CloverBootloader
      AirportBrcmFixup.kext https://github.com/acidanthera/AirportBrcmFixup
      AppleALC.kext https://github.com/acidanthera/AppleALC
      Brcm Bluetooth https://github.com/acidanthera/BrcmPatchRAM
      Lilu.kext https://github.com/acidanthera/Lilu
      SystemProfilerMemoryFixup.kext https://github.com/Goldfish64/SystemProfilerMemoryFixup
      VirtualSMC.kext https://github.com/acidanthera/VirtualSMC
      VoodooI2C.kext https://github.com/alexandred/VoodooI2C
      VoodooPS2Controller.kext https://github.com/acidanthera/VoodooPS2
      WhateverGreen.kext https://github.com/acidanthera/WhateverGreen
      MaciASL - https://github.com/acidanthera/MaciASL
      acpica - https://github.com/acpica/acpica
      AptioMemoryFix.efi https://github.com/acidanthera/AptioFixPkg
      ApfsDriverLoader.efi https://github.com/acidanthera/AppleSupportPkg
      HFSPlus.efi https://github.com/JrCs/CloverGrowerPro/blob/master/Files/HFSPlus/X64/HFSPlus.efi?raw=true
      Hackintool https://github.com/headkaze/Hackintool
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By kevin_1351
      tl;dr: VirtualSMC causes me a flood of log messages and correlated cpu spikes. FakeSMC doesn't.
       
      Hi, I have almost finalized my Huawei Matebook X Pro Opencore setup and everything is working very well besides wifi/bt ofc (which is about to change).
       
      However, I noticed how the cpu usage sometimes went up a little and when looking at the Console I could see a never-ending flood of:
      default 14:05:05.983292+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:05.982975+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:05.982996+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.985932+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.985949+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:06.986134+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:39.426574+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:39.426729+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:39.426585+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431085+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431097+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:41.431246+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:42.433068+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:42.433227+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:42.433078+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434453+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434465+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:43.434622+0100 loginwindow clamshellStateChanged | Clamshell state changed: closed=0, shouldSleepWhenClosed=2 default 14:05:44.436155+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0 default 14:05:44.436166+0100 kernel PMRD: clamshell closed 0, disabled 0, desktopMode 0, ac 0 sleepDisabled 0  
      As you can see, multiple of these per second. Another guy with the same computer is also having this issue and posted a dsdt change to fix it. This fix didn't solve anything though
      He tried to limit the Notify call by implementing a state change requirement before calling Notify.
       
      Here is the original acpi:
      Scope (_SB) { Device (LID) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D") /* Lid Device */) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Local0 = One Local0 = ^^PCI0.LPCB.EC0.RPIN (0x05, 0x06) If ((Local0 == 0x55)) { Local0 = Zero } Else { Local0 = One } ^^PCI0.GFX0.CLID = Local0 Return (Local0) } } Device (PWRB) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C") /* Power Button Device */) // _HID: Hardware ID Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { Return (0x0B) } } } Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0) { Method (_Q81, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF { Local0 = ^^^^LID._LID () If ((Local0 == Zero)) { ADBG ("LID-OFF") SGOV (0x02030009, Zero) SGOV (0x02060000, Zero) } Else { ADBG ("LID-ON") SGOV (0x02030009, One) SGOV (0x02060000, One) Notify (ALSD, 0x80) // Status Change } Notify (LID, 0x80) // Status Change } } Which he changed to: 
      Scope (_SB) { Device (LID) { Name (_OLD, One) // assuming everything else.. the lid should start open? Name (_HID, EisaId ("PNP0C0D") /* Lid Device */) // _HID: Hardware ID Method (_LID, 0, NotSerialized) // _LID: Lid Status { Local0 = One Local0 = ^^PCI0.LPCB.EC0.RPIN (0x05, 0x06) If ((Local0 == 0x55)) { Local0 = Zero } Else { Local0 = One } Return (Local0) } } Device (PNLF) { Name (_HID, EisaId ("APP0002")) // _HID: Hardware ID Name (_CID, "backlight") // _CID: Compatible ID Name (_UID, 0x0A) // _UID: Unique ID Name (_STA, 0x0B) // _STA: Status } Device (PWRB) { Name (_HID, EisaId ("PNP0C0C") /* Power Button Device */) // _HID: Hardware ID Method (_STA, 0, NotSerialized) // _STA: Status { Return (0x0B) } } } Scope (_SB.PCI0.LPCB.EC0) { Method (_Q81, 0, NotSerialized) // _Qxx: EC Query, xx=0x00-0xFF { Local0 = ^^^^LID._LID () If ((Local0 == Zero)) { ADBG ("LID-OFF") SGOV (0x02030009, Zero) SGOV (0x02060000, Zero) } Else { ADBG ("LID-ON") SGOV (0x02030009, One) SGOV (0x02060000, One) Notify (ALSD, 0x80) // Status Change } If ((^^^^LID._OLD != Local0)) { Notify (LID, 0x80) // Status Change ^^^^LID._OLD = Local0 } } } Besides me not seeing any reason to declare _OLD in LID. The idea itself shouldn't be too bad right? Well, as I said, his fix didn't work.
       
      In fact, to prove that Method _Q81 doesn't have anything to do with the issue at all, I created a Clover/Opencore patch to change _Q81 to XQ81. This resulted in my lid not working at all of course, but the log flooding still persisted!
      So _Q81 doesn't have anything to do with the issue afaik.
       
      Now, further Google searches led me to a chinese post where he tied the issue to VirtualSMC. And indeed, by migrating to FakeSMC the issue is no more.
       
      Unfortunately, I'm very fond of VirtualSMC for various reasons. So I would very much like to keep it. If not I'd have to implement the old way of doing Battery monitoring etcetc. Which isn't very elegant and update proof as it requires DSDT patching.
       
      So, I do believe that the issue may very well be in the DSDT code, perhaps in the ambient light part. I'm not very skilled at this and just started studying the ACPI spec 3 days ago.
       
      Could someone please help me out? Thanks a lot in advance
       
       
      origin.zip
      OC.zip
×