Jump to content

164 posts in this topic

Recommended Posts

Greetings !

 

And thanks for your guide and informations.

 

I have a build quite similar, same MoBo, i7-6700K, ASUS Strix GTX980 Ti for graphic card, 2 x 16gb 3000Mhz Corsair Domination RAM, and running 10.11.6

 

I tried to post-install using your files but i'm not sure what i'm doing wrong cos the sound just won't work. Graphic card is detected all good with Alternate Nvidia Drivers, using boot flag set in Clover Configurator and all... Everything seems pretty stable. The USB3 on the back work but the front one on my Corsair 450D case are stuck on USB2, which I can live with. But the sound, the sound...

 

I managed to get the hdmi audio to work, using provided kext found online to fix this, on tonymacx86 site, but I would really like to get the whole on board audio to work properly. 

 

Do I need to edit anything in the clover config.plist file to get the sound to work ? I followed the Toleda guides, I tried injecting audio, used the AppleALC kext, the audio_cloverALC-110_v1.0s10 command, but I dunno what codec to use since we have the CA0132... I use system profile 17.1 , 14.2, the usual 3.1 but yet nothing seems to work, and It's hard to find any guide for this specific configuration. I tried copying your clover folder but i had kernel panic and barred sign instead of apple logo on boot.

 

 
Any help or advice or guidance would be welcome. I don't mind even doing yet another clean install as it goes smooth and fast, so if ever there is a file I messed up or some updates of your files I could use to fit my own build, that would be awesome.

 

Thanks for your time and patience and, hopefully, wisdom and knowledge about this specific motherboard and config.

 

Bless !

PS : This is my 2nd hackintosh build btw, been running an old i7-2600K on a Z97 Mobo for years and still running fine... That new Skylake build is giving me headaches I didn't have since I built the first one haha. ^^

post-1783049-0-55452700-1471061005.png

post-1783049-0-51673900-1471061013_thumb.png

config.plist.zip

audio codec detect v1.6 command results.txt

post-1783049-0-44864400-1471061238_thumb.png

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi,

 

One question, have you update to OS X Sierra? you got sound control on sound?

 

I just looking for a solution to get volumen control on my GB Z170X Gaming 7 but nothing works...!!!

 

 

If you have the solution, I will thanks you sharing it.


 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thanks to Andres ZeroCross!!! Spent a good chunk of a month trying to get creative kext loaded properly. Took a break and started back at the first post and verified everything again with his guide. Works now!!! TIP:Make sure you clear out any other methods that you try and patch a vanilla AppleHDA.kext for good measure.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I'm getting no signal on boot with a GTX 960. Tried with a GT 710 just to try and see if it would work and it worked but only at 30hz 4k. Can anyone please drive me in the right direction? I'm using Sierra, SMBIOS 14,2, and AGDP Fix v1.3 applied. Also, using HDMI.

Share this post


Link to post
Share on other sites

After following some links from OP on this thread, I found another thread where Wern is still developing a modded AppleHDA.kexthttp://www.insanelym...ohda/?p=2379348

 

I got rid of all my other audio-related changes, replaced my /System/Library/Extensions/AppleHDA.kext with that, and set audio layout inject to 1 with HDAS to HDEF renaming in clover plist. I've now got audio on most of my headphones and line out ports with volume control! I'm on 10.12.3.

Share this post


Link to post
Share on other sites

The first page has a DL for 10.11 config and DSDT, is there one for 10.12.3? 

I have 10.12.3 working with a GTX 980ti but sleep looses connection with both the internet (network I guess) and USB3.0 devices 

I have never been able to get sound working despite working my way through Wern Apfel thread and trying everything I could. I'm thinking of doing a clean install.

 

Any help would be appreciated. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The first page has a DL for 10.11 config and DSDT, is there one for 10.12.3? 

I have 10.12.3 working with a GTX 980ti but sleep looses connection with both the internet (network I guess) and USB3.0 devices 

I have never been able to get sound working despite working my way through Wern Apfel thread and trying everything I could. I'm thinking of doing a clean install.

 

Any help would be appreciated. 

-Post ur full Clover folder with original tables, press F4 in Clover Boot Screen, files generate in Clover/Acpi/origin
-Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer
-Run it, post files generate in ur desktop

Share this post


Link to post
Share on other sites

MaLdOn

I hope I got this right.

https://www.dropbox.com/sh/ncpz1d1h7dddin8/AAClX6clvBYfrRNQ5jdqVvPta?dl=0

 

If there is a better way to share the files on here let me know I couldn't see anything obvious.

 

Thanks for your help, my head is bleeding from banging it against the wall.

This is my second hack and I thought is would be easier.

Share this post


Link to post
Share on other sites

-Check folder for ur next installation, UEFI!

CLOVER.zip

-Install Clover with these options

01.png

-Replace folder

 

Patches

-FIX ERRORS AND WARNINGS
-HPET
-SATA
-DMAC
-SLPB
-DARWIN
-LPC
-XHCI
-PLUGIN TYPE
-HDAS to HDEF
-HDEF
-RTC
-IRQs
-SBUS
-BUS1
-MCHC
-ALS0
-SHUTDOWN
-LAN
-USBX
-PMCR
-EC
-PNLF
-HDMI NVIDIA / ATI

For Native PM u can use Generate P and C States in config.plist or Pike Script

ssdtPRGen.command.zip

 

If u install Clover with options above, just replace ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites

I got my audio running with AppleALC 1.1.1 and Lilu 1.1.0 in clover/kexts/other with Layout id=2 injected. Z170X Gaming 7 rev 1.0 MOBO. Only once did it not work and i hat to shut down, start windows and start Sierra again. But like i said it works 98%. Never happened again. (Its been a few weeks). If layout ID 2 doesnt work, try 0-6.

Let me know if that helps.

 

Did you ever use bluetooth? I am having trouble with Bluetooth and Broadcom Cards. I had the Broadcom BCM943602CS and Broadcom BCM943602CD and both provided wireless lan but no bluetooth connection with my iPhone.

 

Regards,

Hunk

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hi, I have this motherboard, along with a 6700k and a 1070 GTX. My Hackintosh is working almost flawlessly, except for sleep/wake. It either just wakes itself up automatically (except the monitor will stay black). When I move the mouse the monitor will come back on. Sometimes it will also just go into a reboot-loop.

 

Am I correct in assuming I need a correct DSDT to fix this problem?

 

Using the DSDT and SSDT from this thread didn't seem to do anything for me.

 

It's all a bit confusing to me, could someone help me with a simple step-by-step guide on how to get a DSDT for my own setup and so I can post it and see if everything's alright?

 

For what it's worth, the terminal says the wake reason is:

 

2017-08-18 23:46:33.880022+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XDCI XHC

Share this post


Link to post
Share on other sites

For what it's worth, the terminal says the wake reason is:

 

2017-08-18 23:46:33.880022+0200  localhost kernel[0]: (AppleACPIPlatform) Wake reason: XDCI XHC

 

That's usually a sign of an attached device waking your machine up. I saw this with a Dell monitor that had a built-in USB hub. The hub was the problem. Disconnecting just the USB let my machine stay asleep. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By BALDY_MAN
      I thought it would be fun. to see peoples OLD fatefull. Hackintoshes. (you know the one. that alway updates easy. and just runs.  Here,s mine


    • By MaLd0n
      -Donations with PayPal
      https://tinyurl.com/r2bvzm7
      -Donations with Bitcoin
      33HeGCuCSh4tUBqdYkQqKpSDa1E7WeAJQ3
      -Donations with PicPay 
      @danielnmaldonado
      -Donation with Mercado Livre 
      https://tinyurl.com/y9evkj5u
       
      -EFI OpenCore Folder Desktop 10th Intel Processors
      Paste this EFI folder in EFI partition in your USB STICK
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
       
      -Tutorial
      https://tinyurl.com/re2c9sz
       
      -Post Installation
      Paste EFI folder into EFI Partition in your SSD, reboot and extract one full dump with this app and post here!
      https://tinyurl.com/ybwr9kq3
      RunMe.app
      https://tinyurl.com/y9562hz7
       
      --DSDT PATCHES--
      DSDT.Gigabyte Z490-UD.zip
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE ID -DMAC -REMOVE LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS -XHCI -PLUGIN TYPE -HDEF -ARTC -IPIC -TIMR -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -kUSBCompanionIndex -io-device-location -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -ACPI-WAKE-GPE -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES  
      --SCREENSHOTS--























       









       
      Big Thanks to XLR and your Badass Motherboard, Ultrafast CPU, Coolest Heatsink, Huge Graphics Card, Tonnes of RAM,
      Gigantic Hard Drive, Lightspeed Disk Burner, Professional Sound Card, Massive LCD Display.
       
       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
       
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, headkaze, onemanosx, erroruser, Jenny David, Sampath007, Facebook Hackintosh community, Facebook Olarila community, SchmockLord, daliansky and many, many, many others!
       
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By tonyx86
      This guide is a work in progress and will be updated as I refine the installation.
       
      Background
      This is my first "modern" hack supporting UEFI and my first hack using Clover "on-the-fly" patches.  My previous hacks
       
      Laptop: Thinkpad T61 / Nvidia NVS 140m Laptop: Dell Latitude E6410 / Nvidia G3100m Desktop: Gigabyte G31 / GeForce 9600 Desktop: Biostar TH55HD / Sapphire Pulse RX580 (Google "Catalina Biostar TH55HD" and look for user name deeveedee)  
      are all perfectly running Catalina and I patched them all "manually" - all DSDT patches applied with MaciSL with virtually no Clover on-the-fly patching and all booted Legacy Clover.  This UEFI hack was MUCH easier and took about 20 hours vs. a combined hundreds of hours for the old hacks.  I wanted a hack that was a little more future proof and I think this is it.  I hope you enjoy this as much as I am enjoying it.  It is a perfect MacMini8,1.
       
      My system specs
      HP EliteDesk 800 G4 Mini (I7-8700T / UHD 630 / Q370 Chipset / 32GB DDR4 RAM) 3 x DP Ports (connected to monitors using DP -> DVI adapters) 6 x USB 3.1 1 x USB Type-C 3.1 2 x NVMe SSD (M.2 PCIe x4 2280/2230 combo ports) 1 x SATA6 SSD 1 x Intel Ethernet RJ-45 Conexant CX20632 Audio Codec SMBIOS MacModel MacMini 8,1 Unsupported M.2 PCIe x1 2230 Intel Wi-Fi (currently disabled in BIOS).  I may replace this with Brcm, but am using only Ethernet (IntelMausi) for now.  
      Installation Steps: To be provided
      See attached EFI and /L/E kexts in EliteDesk.zip archive See installation methodology here See references here  
      What is not working
      Wi-Fi / Bluetooth (intentional since I have not yet replaced my Intel card).  
      What is not tested
      USB c 3.1 port Microphone port  
      What is working
      Everything not mentioned above Sleep / Wake Multiple displays with IGPU graphics acceleration, hot pluggable display ports and DP->DVI adapters USB 3.1 ports Audio (internal speaker and headphone jack) Ethernet Auto-sensing headphone jack automatically switches to internal speaker when headphones removed  
      Known Issues and their solutions
      (Solved. Problem resolves itself after a few boot cycles) After applying the Catalina 10.15.5.02 supplemental update, Catalina booted to a single display.  After a few boot cycles, multi-display operation was restored to normal. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Unable to upgrade from 10.15.4 to 10.15.5 when using IntelMausiEthernet.kext.  Solution is to switch to IntelMausi.kext (Rev 1.0.2 here). (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Some USB devices were not recognized. My SSDT-UIAC.aml was incomplete and did not specify all required USB port types (missing SSxx ports). The attached EliteDesk.zip archive includes this fix. (Reported this as a possible Clover issue - no solution yet) Clover boot loader may default to Recovery volume after a normal shutdown.  Work-around is to select your normal macOS volume.  This may only happen when Clover is configured to boot LastBootedVolume and may be "fixable" by explicitly setting a boot volume (haven't tested this). (No longer observed) At least one display blanks (sleeps) when plugging / unplugging USB device (observed in front USB 3.1 ports).  Display wakes immediately on keyboard and mouse activity, so this is a minor issue but may be indicative of another issue. (Solved - this is a BIOS setting and requires no macOS changes) Safari has problems loading insanelymac web pages after sleep / wake.  I suspect that the problem is with the embedded video on the pages.  Also observed video problem in AppStore after sleep/wake.  Console: VideoDecodersUnavailable.  Solution is to enable Intel ME in BIOS. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Display does not fully wake after resuming from sleep (needs an extra mouse or keyboard stimulus to fully wake).  Solution is to change boot arg darkwake=0 to darkwake=2.  Other values of darkwake may work as well, but this is the first I tried and it worked. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) -disablegfxfirmware boot arg is not required with WEG.  I inadvertently left this boot arg after I encountered an endless gfx firmware update boot loop while working on my FB patching.  This boot arg is no longer necessary after completing FB patching with WEG. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive): Sometimes, CMOS time is lost on shutdown or restart.  Solution is to enable Clover's Apple RTC fix in config.plist. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) headphone jack doesn't work.  Solution is to change HDEF layout-id to 28. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) System freezes on wake from sleep because of a kernel panic related to hda-gfx (my system does not have HDMI and my DP->DVI adapters do not drive monitor speakers).  Solution is to add No-hda-gfx property to HDEF as described here.  This property is recognized as a Lilu flag and prevents loading hda-gfx. (Solved and included in the attached EliteDesk.zip archive) Device (PMCR) is not defined.  Solution is a SSDT that "injects" the missing device. (Solved and included in the attached archive) eficheck is loaded (not sure why this is bad, but may be a privacy issue - see here). Solution is to add updated EFICheckDisabler kext that include Q370 chipset.  See here.  
      BIOS Version / Configuration: To be provided
      Version: 02.11.01 Rev.A Intel ME must be enabled for proper sleep / wake of UHD 630
       
      Clover Configuration
      Clover for UEFI booting only Install Clover in the ESP UEFI Drivers Recommended drivers AudioDxe DataHubDxe FSInject SMCHelper File System drivers ApfsDriverLoader VBoxHfs Memory fix drivers AptioMemoryFix Additional drivers NvmExpressDxe Install RC scripts on target volume Themes Choose your desired theme Install Clover Preference Pane (option not available when installing on USB thumb drive)  
      UHD 630 Framebuffer Patching: To be provided
       
      Current Versions
      Catalina 10.15.5.02 Clover (UEFI) r5118 Lilu.kext 1.4.5 WhateverGreen.kext 1.4.0 AppleALC.kext 1.5.0 IntelMausi 1.0.3 (Not IntelMausiEthernet)  
      Credits To be provided
       
       







      EliteDesk800 G4 Mini - Rev 0.8.zip
    • By lamb92667
      https://youtu.be/h22MJD8C1r8
       
      Hi guys I have a problem with this tutorial nad other on the web.
      Has anyone tried it and does it work? I can't in any way read from a usb drive.
      I tried 5 USB drive and my Bios does not see them, does anyone have a solution? I can see only my HD and if i'm going in BIOS Setup / BOOT Sequence/ EFI Boot Selection i can not see the USB too.
       
      "Secure Boot Enable" is unchecked
      "Sata Operation" is AHCI and not RAID ON
       
      I tried also to download Mojave and installed on USB drive via TransMac but same issue, i can not see the it in the Bios.
       
      Thanks
       
       

    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Master and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Master using bios revision F11c, 9900k with a 5700 XT but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8600K, 8700, 8700K, 9400K, 9600K, 9700K, 9900K, 9900KS (All KF Models work but use SMBios iMacPro1,1 instead)
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, RX 5500, 5500 XT, 5600, 5600 XT, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install. (glasgood put the guide together for the Z390 Pro but the two boards are so alike that you can follow this guide with no problems at all using the Z390 Master)
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k @5.2Ghz
      • Gigabyte AORUS Z390 MASTER
      • Sapphire Reference RX 5700 XT ( connected to monitor with DisplayPort )
      • Corsair Vengeance Pro RGB 32GB @3600mhz (2 x 16GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • EK Custom Liquid Cooling Loop
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Catalina 
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM94360CS2 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar (only works using the iMac19,1 EFI and with your igpu Enabled)

       
      EFI FOLDERS  
      please note - You must flash your Z390 MASTER bios to revision F11c to use any of these EFI's, The DSDT is not designed for any other Bios revision
      mb_bios_z390-aorus-master_f11c.zip - Aorus Z390 Master Bios F11c 
       
      CLOVER & OPENCORE EFIs 
      Current EFIs Updated 01/06/2020
       
       
      Clover EFI Update v5118 - 01/06/2020 - Use with Bios revision F11c Only or Replace with the older F10 DSDT if you don't want to update the bios
       
      Clover Z390 Master Navi Vega EFI 010620.zip - Vega, Navi (5700, 5700XT etc), Radeon VII DSDT EFI
      Clover Z390 Master Polaris EFI 010620.zip - RX500 Polaris Series (RX590, 580, 570 etc) DSDT EFI
       
      Please Note - I have now set KernelPM to No as standard so if you don’t have a unlocked MSR or not using my MSR Unlocked Bios Profile then go into the Clover Config.plist and set KernelPM to Yes or you won’t be able to boot up. An even better fix would be to unlock your MSR using my profile method.
       
      Note - If your not using a 5700 XT or any other Navi GPU then remove agdpmod=pikera from the boot arguments.
       
       
      OpenCore EFI Update v0.5.9 - 01/06/2020
      Myself and @texem have now created a OpenCore EFI done the way the OpenCore Devs intended it to be made, There is no DSDT in use so you can use this EFI on any supported GPU and the SSDTs have been made so they will not be used in any other Operating System apart from MacOS.
       
      OpenCore 059 Z390 Master 19,1 010620.zip - OpenCore v0.5.9, SMBios iMac19,1
      OpenCore 059 Z390 Master 1,1 010620.zip - OpenCore v0.5.9, SMBios iMacPro1,1 (IGPU Disabled)
       
      Note - If your not using a 5700 XT or any other Navi GPU then remove agdpmod=pikera from the boot arguments.
      Note 2 - Do not try to carry across your old OpenCore Config.plist to the new EFI as to many changes have occurred in 0.5.9. Use the new Config.plist instead.
       
       
      PlistEdit Pro.zip - PlistEdit Pro (use to edit OpenCore)
       
      Using PlistEdit Pro add your details by modifying the following 

       
      PLEASE NOTE - These EFIs are setup to be used with your msr Unlocked so make sure you use the F11c Unlocked Profile but if for any reason you can not unlock MSR then just modify following in the OpenCore config.plist :
      
       
       
       
      CFG Unlock (MSR) F11c BIOS Profile - The Easy Way 
      Highly recommended if your using a Vega 56/64, Radeon VII or Navi GPU
       
       
      ADDITIONAL DSDT's (A big thanks to @MaLd0n for compiling these DSDT's)
       
       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://www.olarila.com/forum/17-dsdt-patch-requests/
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      mb_bios_z390-aorus-master_f10
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
      RepairPermissions
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F11C)
       
      • Enter BIOS → Press Delete → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10WHQL
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 256MB
      • Settings -> IO Ports -> Wifi -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Auto
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> XHCI Hands-off -> Enabled
      • Settings -> Miscellaneous -> Software Guard Extensions (SGX) -> Disabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS

       

       

       

       

       

       

       

       
      OpenCore 058 Z390 Master 1,1 040520.zip
×