Jump to content
  • ×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

      Only 75 emoji are allowed.

    ×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

    ×   Your previous content has been restored.   Clear editor

    ×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By yehia2amer
      Problem:
      When I Attempt to wake my Machine from sleep, the screen stays black, although the computer is obviously awake !
      This Machine has a 1300W Power Supply So Sleep is Very Useful.
       
      I Tried:
      1) FIX_WAK and FixShutdown as per Clover Wiki.
      2) Although I am using "SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8GB GDDR5", which Should be completely Supported by Mojave, I Also changed the Part Number to "113-4E353BU-O4E" as per this Guide: http://www.xlr8yourmac.com/archives/feb18/RadeonRX-580_MacPro.html. The GPU is working GREAT without even Clover Inject
      3) Tried to Run this command: disablehibernate.command.zip
      4) Tried darkwake=0 to 10
      5) Disabled wake on USB & Wake on LAN (BIOS)
       
      Logs:
      sudo pmset -g
      System-wide power settings: Currently in use: hibernatemode 0 disksleep 10 womp 0 networkoversleep 0 sleep 0 Sleep On Power Button 1 ttyskeepawake 1 hibernatefile /var/vm/sleepimage autorestart 0 gpuswitch 2 displaysleep 10 pmset -g assertions
      2019-02-19 18:51:04 +0200 Assertion status system-wide: BackgroundTask 1 ApplePushServiceTask 0 UserIsActive 1 PreventUserIdleDisplaySleep 0 PreventSystemSleep 0 ExternalMedia 1 PreventUserIdleSystemSleep 0 NetworkClientActive 0 Listed by owning process: pid 56(powerd): [0x0000001700088000] 00:13:44 ExternalMedia named: "com.apple.powermanagement.externalmediamounted" pid 100(hidd): [0x00000025000980a7] 00:00:00 UserIsActive named: "com.apple.iohideventsystem.queue.tickle.4294968578.17" Timeout will fire in 600 secs Action=TimeoutActionRelease pid 200(mds_stores): [0x0000034e000b8279] 00:00:00 BackgroundTask named: "com.apple.metadata.mds_stores.power" Kernel Assertions: 0x4=USB id=502 level=255 0x4=USB mod=1/1/70, 2:00 AM description=com.apple.usb.externaldevice.1d130000 owner=USB Keyboard id=503 level=255 0x4=USB mod=1/1/70, 2:00 AM description=com.apple.usb.externaldevice.1d120000 owner=Lenovo Optical Mouse Idle sleep preventers: IODisplayWrangler  
      Specs:
      CPU: 2x Xeon E5-2680 v2 2.8GHz Ten Core Processors
      RAM: 128 GB 1333 MHz DDR3 ECC Memory
      GPU: SAPPHIRE Radeon PULSE RX 580 8GB GDDR5
      Chipset: Intel C602
      Audio: Realtek ALC3220 (ALC280) High Definition Audio
      SAS Drive Controllers (RAID): LSI 2308 SATA/SAS 6Gb/s controller with host based RAID 0, 1, 10 (4  
      Network Controller 1: Intel 82579 Gigabit Ethernet controller with Remote Wake UP, PXE and Jumbo frames support
      Network Controller 2: Intel Ethernet Controller I210 
      NEC USB3.0 xHCI Controller: Renesas Electronics uPD720201 & uPD720202
       
      for more info:
       
      Any Help will be appreciated, Thanks !
       
      Send me Yehias-Mac-Pro.zip
    • By MaLd0n
      Now have a Olarila app, just download app and clover folder for your Chipset! https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=81&t=6771   Install MacOS with Olarila Image, Step by Step, Install and Post Install
       
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=50&t=8685
        Create a bootable copy of macOS Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Install Clover in USB stick UEFI mode https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace Folder CLOVER INSTALLATION.zip   --Install System and boot with USB STICK! --Install Clover in UEFI mode and replace with my folder  Mavericks / Yosemite CLOVER Mavericks-Yosemite.zip El Capitan / Sierra CLOVER El Capitan-Sierra.zip   --Reboot and activate video!   Bingo!   Now you need a fine tune! I prefer DSDT way, apply all patches in one file, many people prefer many SSDTs or Clover patches! If you need DSDT edit... -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) -Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222606 -Run it, post files generate in your desktop http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222609    --DSDT My DSDT DSDT.Asus Z97M-PLUS.zip   Patches  -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -EHCx -DARWIN -LPC -XHCI -HDEF -RTC -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -HDMI -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -PNLF --SSDT Generate your SSDT Power Management, use ssdtPRGen Piker-Alpha https://github.com/Piker-Alpha run in terminal curl -o ~/ssdtPRGen.sh https://raw.githubusercontent.com/Piker-Alpha/ssdtPRGen.sh/Beta/ssdtPRGen.sh chmod +x ~/ssdtPRGen.sh sudo ~/ssdtPRGen.sh ssdtPRGen.command.zip
       
      --SSDT i74790K
      SSDT.i7 4790K.zip
       
      --IOREG
      iMac.ioreg.zip
       
      Clear NVRAM, Purge and Kextcache Olarila.command.zip   stock coolerand Rio 40º    --FakeSMC http://www.hwsensors.com/releases --Audio http://www.insanelymac.com/forum/topic/314406-voodoohda-289/ --USB https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-usb-inject-all/downloads --LAN http://www.insanelymac.com/forum/topic/304235-intelmausiethernetkext-for-intel-onboard-lan/   Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
    • By sskgaiqny
      Hi guys ,i have a problem with my graphics card ati 7850(1GB/Sapphire).
      1. When I start the system in Safe Boot mode(Clover Bootarg=-x), the graphics card (HD7850) is running normally.
      2. But when I start the system in normal mode,the system is blank screen.(I confirm that the signal output, see the screen because there is light.)
       
      I am already done:
      1. I have been  tried Whatevergreen+Lilu,but the problem remains.
      2. I also have been tried patch up Framebuffer,bue still black screen
       
      Can anyone help me!!!  Many Thinks
       
      I use CLOVER version is r4760. Only FakeSMC.kext and RealtekRTL8111.kext in the EFI/CLOVER/kext/Other folder.
       
      My computer configuration:
      OS: MacOS 10.13.6 /Windows 10 CPU: Intel Q9550 @ 2.83GHz,  MOBO: Gigabyte  P43-ES3G (Intel ICH10),  GPU: AMD Radeon HD 7850 (1 GB/Sapphire ) RAM:8GB DDR2 Ethernet: RealtekRTL8111 Sound: ALC888 radeon_bios_decode  give the following result:
      ATOM BIOS Rom: SubsystemVendorID: 0x174b SubsystemID: 0xe221 IOBaseAddress: 0x0000 Filename: 221P0300.S04 BIOS Bootup Message: C40304 PITCAIRN PRO A1 GDDR5 32MX32 1GB PCI ID: 1002:6819 Connector at index 0 Type [@offset 43408]: DisplayPort (10) Encoder [@offset 43412]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21) i2cid [@offset 43518]: 0x90, OSX senseid: 0x1 Connector at index 1 Type [@offset 43418]: HDMI-A (11) Encoder [@offset 43422]: INTERNAL_UNIPHY2 (0x21) i2cid [@offset 43545]: 0x92, OSX senseid: 0x3 Connector at index 2 Type [@offset 43428]: DVI-D (3) Encoder [@offset 43432]: INTERNAL_UNIPHY1 (0x20) i2cid [@offset 43572]: 0x94, OSX senseid: 0x5 Connector at index 3 Type [@offset 43438]: DVI-I (2) Encoder [@offset 43442]: INTERNAL_UNIPHY (0x1e) i2cid [@offset 43609]: 0x95, OSX senseid: 0x6 Connector at index 4 Type [@offset 43448]: DVI-I (2) Encoder [@offset 43452]: INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (0x15) i2cid [@offset 43609]: 0x95, OSX senseid: 0x6 redsock_bios_decoder give the following result:
      221P0300.S04: C40304 PITCAIRN PRO A1 GDDR5 32MX32 1GB Subsystem Vendor ID: 174b Subsystem ID: e221 Object Header Structure Size: 355 Connector Object Table Offset: 48 Router Object Table Offset: 0 Encoder Object Table Offset: fd Display Path Table Offset: 12 Connector Object Id [19] which is [DISPLAY_PORT] encoder obj id [0x21] which is [INTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x12 [duallink 0x2] enc 0x4)] linkb: false Connector Object Id [12] which is [HDMI_TYPE_A] encoder obj id [0x21] which is [INTERNAL_UNIPHY2 (osx txmit 0x22 [duallink 0x2] enc 0x5)] linkb: true Connector Object Id [4] which is [DVI_D] encoder obj id [0x20] which is [INTERNAL_UNIPHY1 (osx txmit 0x11 [duallink 0x1] enc 0x2)] linkb: false Connector Object Id [2] which is [DVI_I] encoder obj id [0x1e] which is [INTERNAL_UNIPHY (osx txmit 0x10 [duallink 0x0] enc 0x0)] linkb: false Connector Object Id [2] which is [DVI_I] encoder obj id [0x15] which is [INTERNAL_KLDSCP_DAC1 (osx txmit 0x00 enc 0x10?)] linkb: false  
      7850.rom
      connector.txt
      redsock.txt
      config.plist
      DSDT(iasl4.0).aml
      iMac( export from safe mode).ioreg
    • By FZSX
      Hello, im FZ, been in hackintosh community since mac os X lion years. Please consider me noob. i have helped hackintoshed pc of my friends and family. i ran el capitan, sierra, high sierra on below spec.
      I lost some interest in hackintoshing from past 1 year now im back again cuz of mojave.
      Lets start.
       
      I posted this issue in Nvidia Topic for discussion but decided not to post until i could get some bug log out of it... but. eh.
       
      Well ive Kepler based gt 710 card.
      Issues:
      Black Screen when booting with default drivers or nvda_drv=1 mode
      OR
      White/Grey Screen with 1 sec mouse movement then freezed keyboard and mouse with nv_disable=1.
        
      Tested:
      tried numerous ways to boot Mojave but does not works such as >
      High Sierra/Sierra default Apple geforce nvda kexts, High Sierra Web Drivers, various clover configs, display edids, HDMI dvi port tests... so on.
       
      Specs:
      Tri Boot Setup:
      Windows 10, Sierra(gt 710 works OOB, or with Web Drivers too), Mojave.
      ASUS P5G41TM LX
      Core2Duo E8500
      Gigabyte Nvidia Geforce GT 710 2GB
       
       
      I couldn't managed to get logs as half part of installation is still incomplete i.e Mojave installed from USB to HDD after but cant get into login/setup screen due to above mentioned black screen issue.
       
      I will try to be as detailed as possible.
       
      i had no mac device or any macos dmg/iso to install mojave so performed some steps in windows.
       
      Steps i performed:
      1. I downloaded Mojave 10.14.1 tar file from Olarila.com which is a complete raw image of Mojave USB stick as the post title says **The image is clean, without any mod with Clover bootloader, essentials kexts and patches inside Clover folder**. Which comes with this OLIRALA_MOJAVE_USB_EFI.zip which i backed up(see attachment OLIRALA_MOJAVE_USB_EFI.zip)
      2. made usb in windows with win32diskimager
      3. booted from usb and got kernel panic(i dont know which panic it is, see pic) 
      4. swapped usb EFI folder with Olarila Clover EFI for LGA 775 (see attachment CLOVER.LGA775.OLARILA.zip)
      5. booted from usb susccesfully till install screen but throws macOs Mojave could not be installed on this computer
      6. i was fed up trying workarounds , i knew i need newer mac ids in clover config.plist to make it install 
      7. i downloaded Olarila Sierra from same site flashed in another usb stick and it worked out of box without messing any kext or kind.
      8. added SMBIOS iMac13,1 in config.plist with clover configurator. 
      9. booted from usb and succesfully installed Mojave with HFS+ partition on MBR partitioned HDD(dual booting with windows 10) 
      10. booted from usb to complete partial installation of Mojave but got black screen. 
       
      For getting all kernel, bug, kext logs i tried Problem Reporting script of black-dragon74 https://github.com/black-dragon74/OSX-Debug which requires active internet connection which is not possible, I tried to mod the script to run local but im not good at bash and it went in errors. I will do provide mojave logs manually from single user -x mode if i can. 
      Ok I managed to run the script locally in single go and it went well problem_reporting_mojave10_14_1_debug_27676.zip
      if any wants to have a look at script i modded gen_debug_local.sh
       
      ___
      some other files
      Patched DSDT.aml.zip
      currentCloverEFI.zip
      /CLOVER/misc.zip
      EFI/CLOVER/ACPI/origin.zip
      problem_reporting_mojave10_14_1_debug_27676.zip
       
      ___
      UPDATE: Mojave 10.14.1 running successfully with some graphic glitches.
      Here's what i did in short.
      1. Patched official app store mojave with dosdude1 mojave patcher tool.
      2. Only used its Post Install app with iMac 10,1 config(see pic) to patch already installed Olarila's Mojave(above 1 - 10 steps) with same currentCloverEFI.zip
      3. Restarted and it all went well.
       
      Detailed(it will confuse u, ignore/skim it.):
      1. Downloaded official app store mojave
      2. used crazybirdy's mojave mbr patcher tool (MBR-Manual-Method-20181108.dmg) with manual install.
      3. when installing it went in errors related to "OSInstall.mpkg".
      4. i had few options such as
      use automatic mbr patcher tool(MBR-Auto-Method14-20181108.dmg) upgrade from high sierra try dosdude1 patcher on official app store mojave 5. i did the above short steps(step no2) at first try. enough tats it.
       
       
      (attaching working mojave files...)
      Attached log files
      see post#3 mojave-working.zip
    • By Dmitry R
      Hi guys, stuck on problem of switching on my TV back from off state. I have asus H270f strix mobo with i7-6700K CPU (HD530), Clover 4722 and latest whatevergreen and lilu. I installed 10.14.1 on it and it works fine.  the m/b has dp, hdmi and dvi on board. I'm using dp + dp<->hdmi adapter to connect my mac to 4k tv which I'm using as a primary monitor. This connection supports 4k@60hz and I'm happy with the detailed and sharp picture I see on my tv. The problem is that when I get out for a while then, when I come back, I see my tv turned off by timeout and when I turn it back on, I see only the black screen. The computer works, I prevented it from going to sleep. To see the picture again on my tv I have to go to another computer, then, using screen sharing, I have to connect to my computer and then I have to choose couple of times different refresh rates in System Preferences -> Displays. After that I go back to my tv, see the picture and can continue to work. I made a edid report for my tv. may be somebody knows how to use this data to make my mac to wake up the tv correct way?
      Thank you, Dmitry
      43UHD_LCD_TV.txt.zip
×