Jump to content
  1. ghettocivic

    ghettocivic

  2. Seriamente

    Seriamente

  3. cacak333

    cacak333

  4. peg3

    peg3

  5. jmacie

    jmacie

  6. sniper9911

    sniper9911

  7. jester805

    jester805

  8. Donk

    Donk

  9. HD2600

    HD2600

  10. karloff

    karloff

  11. le0nardwashingt0n

    le0nardwashingt0n

  12. LuXs

    LuXs

  13. NSCXP2005

    NSCXP2005

  14. PippoX0

    PippoX0

  15. midi-sama

    midi-sama

  16. Allan

    Allan

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By tlac
      Simple steps to create macOS Installer for Vmware on Linux or Windows
       
      This guide describes how you can create a Vmware image (vmdk) for installing macOS in Vmware. Most tutorials about this topic require an ISO installer file that was typically created in macOS or you have to download some preinstalled image file from unknown source. None of them are ideal. But if you follow the steps below, you will not need to access macOS and will use official and trusted sources.
       
      First of all download gibMacOS from here and set up
      https://github.com/corpnewt/gibMacOS
        Run the script to download the full macOS installer:
      on Linux: gibMacOS.command on Windows: gibMacOS.bat  
      Install qemu-img converter

      on Linux (Debian or Ubuntu):
      install qemu-tools package

      on Windows use this installer:
      https://qemu.weilnetz.de/w64/
      when you run the installer, it is enough to select the "tools" and "dll library".
       
      Convert the downloaded BaseSystem.dmg to Vmware image
      run the following commmand in that directory where BaseSystem.dmg was downloaded (somewhere here: gibMacOS-master/macOS Downloads/publicrelease/061-44387 - 10.15.3 macOS Catalina)
      on Linux:
      qemu-img convert -O vmdk -o compat6 BaseSystem.dmg recovery.vmdk on Windows:
      c:\"Program Files"\qemu\qemu-img convert -O vmdk -o compat6 BaseSystem.dmg recovery.vmdk  
      Use the previously created image to install macOS in Vmware
       
      I assume you have a patched and working Vmware already. If not, find another guide but in nutshell:
      - confirm the VT-x is supported on your Intel machine (if you are on AMD you may not able to virtualize macOS or you need to do more work)
      - install VMware Workstation or VMware Workstation Player (free for non-commercial use)
      - use an unlocker to patch the Vmware to support macOS guest
       currently this works well: https://github.com/BDisp/unlocker/
       
      So when you are here you have a patched Vmware and a Vmware image (recovery.vmdk).
      Run Vmware and create a new virtual machine by choosing macOS guest. But add another hard disk as well with selecting to use an existing virtual disk. Browse the recovery.vmdk. You will get a warning about the image is not in the latest format but choose to keep the existing format.
      After you installed the macOS, install the vmware tools as well.
       
      Tested on Windows 10 with macOS Catalina 10.15.3 in Vmware 15.5 Player
       
      Comments are welcome.
       
    • By kushwavez
      A really good motherboard with macOS compatible bult-in Wifi & Bluetooth

      ASUS Z170-Deluxe (with Wifi)
      BIOS: v3801
      CPU: i7-6700K 4.0 to 4.2 GHz (w/o OC)
      RAM: 1x 16 GB Corsair DDR4 2400 MHz
      GPU: Intel HD 530 (Headless) & ASUS Radeon RX 5700 OC 8 GB
      Audio: ALC 1150
      Ethernet: I219V2, I211-AT
      WiFi & Bluetooth: Broadcom BCM94360HMB Half-Mini-PCI-E
      More Specs: https://www.asus.com/Motherboards/Z170-DELUXE/specifications/
       
      Catalina 10.15.3 - Windows 10
      What is working:
      BCM94360HMB Wifi and Bluetooth AirDrop, Handoff, FaceTime, Messages, App Store, iCloud, etc. Intel HD 530 (QE/CI tested, but now I'm using it in headless) Sleep RX 5700 (QE/CI with 2 1080p monitors connected) Sound USB Ports Two Ethernet ports macOS with a light OC (4.12 GHz - 4.5 Ghz, XMP, ASUS optimal) No problem so far ASUS HyperKit with a KINGSTON NVMe SSD - 250 GB  
      What is not working:
      -  
       
      Not tested:
      VideoProc says that Hardware Decoding\Encoding is fully supported and enabled on both HD 530 and RX 5700 but I didn't test it Thunderbolt (no equipment)  
      Issues:
      None  
      BIOS Settings:
      Boot\CSM (Compatibility Support Module): Launch CSM: Disabled Boot\Secure Boot: OS type: Other OS Secure Boot State: Disabled Advanced\System agent (sa) Configuration: VT-d: Enabled Graphics Configuration: Primary Display: Auto iGPU Multi-monitor: Enabled RC6(Render Standby): Enabled DVMT Pre-Allocated: 128M Advanced\PCH Storage Configuration: SATA Mode Selection: AHCI HyperKit: Enable (if you have NVMe SSD with ASUS HyperKit) Advanced\CPU Configuration: Intel Virtualization Technology: Enabled CPU- Power Management Control: Intel SpeedStep: Enabled CPU- C-States: Enabled Intel SpeedShift: Enabled  
      Getting ready for installation:
      Download the bootpack (Clover v5098): Click here -> ASUS-Z170_catalina.zip  
      Installation:
      Create an installer with any method you know (- Mac: createinstallmedia - Windows: Transmac, Vmware, Win32diskimager) Copy my Clover folder to the USB's EFI folder Boot with the Installer USB If you have any problem (kp or freeze) boot with config_debug.plist to see what causes the issue  
      Post Installation:
      Download Clover Configurator and generate a new Serial Number for yourself  
      Some pictures:
       

       




       
       
       
      Catalina & Windows 10 Dual-Boot (clean install, on one drive):
       Boot into your Mac installer, Create 2 partitions in GUID table (1 for Win (I used FAT32 but I think it doesn't matter what you choose), 1 for Mac)
       Install Mac, boot with your USB, mount your EFI partition (use terminal or an EFI mounter app), create an EFI folder (if there is no folder), copy the CLOVER folder I attached to the EFI folder, restart
      Boot into your Win installer, Format the partition you created for Win, install. 
      Now, it's automatically booting into Windows. To use Clover open cmd in administrator, type: 
      bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi  
      You're done! It will booting into Clover when you start the system, and you can select Win or Mac (or another OS if installed on a 3rd partition).
       
      IF YOU GETTING ERRORS DURING WINDOWS INSTALLATION (could not be formatted, etc):
      Make sure you have GPT partitions, and GPT (UEFI) installer, also disconnect all external storage drives (except the installer USB)  
      Mounting EFI from Windows:
      Open cmd in administrator mode and type: mountvol b: /s (This will mount your EFI) Open Total Commander or Explorer++ in administrator mode to manage EFI mountvol b: /d (This will unmount your EFI)  
      Notes:
       
      2020.02.11: Updated to 10.15.3 -> No problem when/after installing
      2020.01.19: Added ASUS HyperKit NVMe SSD to the "What is working" list
      2020.01.12: Tested system with OC, added more informations to BIOS settings
      2020.01.11: Added SmallTreeIntel82576.kext for 2nd Ethernet, Tested Ethernet ports
      2020.01.11: First upload
       
    • By MaLd0n
      ---INSTALLATION TUTORIAL---
      https://www.olarila.com/topic/5794-guide-install-macos-with-olarila-image-step-by-step-install-and-post-install-windows-or-mac/
       
      ---Original Post---
      https://www.olarila.com/topic/5938-olarila-hackbeast-z390-m-gaming-full-dsdt-patches/
       
      ---USB---
      https://pikeralpha.wordpress.com/2016/07/13/simple-skylake-usb-fix-no-kexts-required/
       
      ---CLOVER FOLDER---
      https://www.olarila.com/topic/5676-clover-folder-for-all-chipsets/
       
       
      --MOBO
      GigaByte Z390 M Gaming



      --PROCESSOR
      Intel Core i9-9900K


      --COOLER
      CoolerMaster MasterLiquid ML120R RGB


      --MEMORY
      Corsair Dominator Platinum 16GB (2 x 8GB)


      --GPU
      Sapphiretech Radeon RX 590 8 GB GDDR5


       
      --SSD
      Samsung 970 EVO NVMe M2 Flash Drive


      --POWER SUPPLY
      EVGA 750 N1, 750W


      --WIRELESS
      TP-Link Archer T9E


      --BLUETOOTH
      Orico BTA-403


      --CASE
      Thermaltake View 21 Tempered Glass Edition


      --DSDT Patches--
      -FIX ERRORS AND WARNINGS -FIX ACPI ERRORS -REMOVE UNUSED SCOPES / DEVICES -HIGH PRECISION EVENT TIMER -SATA SERIE 10 ID -DMAC -REMOVE 22K LINES, PROBLEMATIC and UNUSED -FIX K.P in REBOOT -NVRAM -REAL TIME CLOCK -SLPB -DARWIN / WINDOWS 2015 -XHCI -PLUGIN TYPE -HDAS to HDEF -HDEF -REAL TIME CLOCK -ARTC -IRQs -SBUS -MIKEY -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -UAR1 -LAN -FWHD -USBX -PMCR -PPMC -XSPI -GMM -IMEI -EC -PNLF -ARPT -GFX0 -NVME -DTGP -ACQUIRE MUT0 0XFFFF -OPERATION REGION GPIO -MUTEX MUT0 0x00 -EXTERNAL REFERENCES -UNKNOWNOBJ -HDMI / HDAU -FULL RENAMED DEVICES  
      --SCREENSHOTS--





























      --BruceX--
       
      --USB-C-- test with SanDisk Ultra USB-STICK 128gb


       
      -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!
      Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad, Sampath007, onemanosx, erroruser, Jenny David, Olarila Facebook Community, Hackintosh Facebook Community and many others!
      We're all here to have fun and learn from each other!
    • By johnny28
      Ho una tastiera wireless Apple Magic Keyboard con tastierino numerico (layout italiano), con Catalina OK, ma quando la uso con Windows 10, ho un piccolo problema i tasti "<" e "\" sono scambiati, nel senso che quando pigio sul tasto "\" ottengo invece "<" e viceversa. C'è modo di correggere il problema, senza dover ricorrere ad un software a pagamento come "Magic Keyboard Utlities" ?
    • By kingoffright
      Dear all,
       
      I have a external harddisk about 500GB, I installed the clover into it and the harddisk is GPT format, below is the 3 partitions details:
      FS01: EFI - disk0s1 - fat32
      FS02: install mac  image - disk0s2 -  hfs+
      FS03: install windows 10 - disk0s3 - fat32
       
      I can use this external harddisk to install Mac without issue, I use below steps to install windows 10
      enter the FS03:
      cd to efi/boot/ and excuete bootx64.efi
      after pop up the windows install screen, i click next and it shows error 'A media driver your computer needs is missing...' and the installation can not go any further.
      Firstly I use ultraiso to write the windows 10 image to a flash disk and no issue to start install window 10 so the image is working fine. Since I dont know how to write
      a wiindow installation image into harddisk partition, I used winrar extra all the files into disk0s3, am I missing some steps or actually clover not support to install windows
      by partitions, apprecating any helps.
       
×