Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Saretta

El Capitan with ralink USB device?

9 posts in this topic

Recommended Posts

Hi all!

 

 

This is my first post ever on the forum, my usb device issue led me to this great forum, as I am new to mac.

after reading the infamous post about the solution of the usb, I got it to work on my pro. now I am asking if I upgrade to el capitan, would it stop working?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Hi all!

 

 

This is my first post ever on the forum, my usb device issue led me to this great forum, as I am new to mac.

after reading the infamous post about the solution of the usb, I got it to work on my pro. now I am asking if I upgrade to el capitan, would it stop working?

 

I already made a thread about it back in the beta testing phase and I think nothing changed for the final release.  It won't stop working, but it will break your sleep if you don't click on the "turn off" button on the RALINK app before entering sleep.

 

The Mediatek/realtek dongle works on el capitan without breaking sleep, but causes KP if you forcefully remove it. I would suggest you keep looking on bear extender websites, since they'll probably be the first to release new drivers for el capitan.

 

http://store.bearextender.com/pages/regarding-yosemite-compatiblity

Share this post


Link to post
Share on other sites

I already made a thread about it back in the beta testing phase and I think nothing changed for the final release.  It won't stop working, but it will break your sleep if you don't click on the "turn off" button on the RALINK app before entering sleep.

 

The Mediatek/realtek dongle works on el capitan without breaking sleep, but causes KP if you forcefully remove it. I would suggest you keep looking on bear extender websites, since they'll probably be the first to release new drivers for el capitan.

 

http://store.bearextender.com/pages/regarding-yosemite-compatiblity

I hardly understood a thing of what u said, i do not have a ralink application on my mac, I got my ralink to work using a thread on this forum. but never got a ralink app so my usb works by itself. but as there is no version for el capitan , i think I should wait a bit.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I hardly understood a thing of what u said, i do not have a ralink application on my mac, I got my ralink to work using a thread on this forum. but never got a ralink app so my usb works by itself. but as there is no version for el capitan , i think I should wait a bit.

 

yeah, its called wireless network utility (not Ralink application like I've said).

 

try here http://www.insanelymac.com/forum/topic/306800-wifi-usb-adapter-issues/ :)

 

You can download the latest drivers from

 

 

or from

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

 

yeah, its called wireless network utility (not Ralink application like I've said).

 

try here http://www.insanelymac.com/forum/topic/306800-wifi-usb-adapter-issues/ :)

 

You can download the latest drivers from

 

 

or from

 

 

thanks for ur reply! i  see u were confused urself , have u got back to yosemite, or u still on el capitan?

Share this post


Link to post
Share on other sites

thanks for ur reply! i  see u were confused urself , have u got back to yosemite, or u still on el capitan?

 

I've actually started using El Capitan full time since Adobe posted a photoshop fix on their sites (few days ago). I have both, the Ralink and the Mediatek wifi dongles, and the Mediatek (RT2870) works and doesn't break sleep.

Share this post


Link to post
Share on other sites

I've actually started using El Capitan full time since Adobe posted a photoshop fix on their sites (few days ago). I have both, the Ralink and the Mediatek wifi dongles, and the Mediatek (RT2870) works and doesn't break sleep.

I do not understand what you mean by "break sleep". and when I used my dongle, I only used it when I read a thread here. like fixing things and did some sudo things. do you understand what I mean?

Share this post


Link to post
Share on other sites

I cannot seem to drag `DWA-140WirelessUtility.prefPane` into the directory /S/L/P, it shows a stop sign on the icon when trying to drop the file. Any ideas?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Please don't use external USB WiFi dongles. They have NO native AirPort support. Use this guide to decide what card to buy. Keep in mind that you maybe have to patch your BIOS against the WiFi blacklisting.

 

Marry Xmas

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By bojarek8
      Hello Gentlemens
       
      I am asking you with a great request for help with a problem I can not deal with. 
      I hope I have chosen a good section on this topic
       
      I have been using my Hackintosh for some time now 
      it does not cause me any more problems except for the one that irritates me
       
      My problem: 
       
      the system does not recognize my monitor and detects it as a 
      monitor monitor VGA
      13,9'' (800 x 600)
      Gigabyte GeForce 9600 GT 512  MB
       
       
      My monitor model: LG Flatron W2243S 
       

       
       
      As you can see in the attached picture, the system does not recognize the monitor as a built-in screen
       
      My main problem is that when the screen resolution is set to 1920x1080, black bars appear on the sides of the screen
      It is not very comfortable, that's why I would like to change it and make the image look the whole width of the monitor
      The monitor is connected to the graphics card with an adapter from the VGA connector to the DVI connector
       
      this is my conifig.plist 
      https://drive.google.com/open?id=1kBoGpfR8ooGAm-Y9C8Qu7rZetDWI8t6w
       
       
       
      I hope that I described my problem in a comprehensible way, thank you very much for your help  
       
       
    • By MaLd0n
      First... If you need DSDT edits... -Extract tables with F4 key in Clover boot screen! -Run it and send me files! RunMe.app   Installation --Create a bootable copy of El Capitan and Sierra Check out the link http://www.insanelymac.com/forum/files/file/559-flash-drive-maker/   --Create a bootable copy of macOS HighSierra Check out the link http://diskmakerx.com/   --Install Clover in USB stick https://sourceforge.net/projects/cloverefiboot/files/Installer/   --Replace with my Clover folder CLOVER Install.zip   --Install EL Capitan / Sierra / High Sierra and boot into system! for Sierra/High Sierra you need a Processor with SSE4.1 instruction   Post Installation --Install Clover and replace with my folder CLOVER Post Install.zip   --Reboot and activate video!   Bingo! Now you need a fine tune! DSDT Time! -Post your full Clover folder with original tables in Origin folder(Extract with F4 in Clover boot screen) and tell me what your hardware! -Post Ioreg, extract with Ioreg Explorer http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222606 -Run it, post files generate in your desktop http://www.insanelymac.com/forum/index.php?app=core&module=attach&section=attach&attach_id=222609    My DSDT GA P35-DS3 DSDT.MaLd0n LGA775.zip   Patches -FIX ERRORS AND WARNINGS -HPET -SATA -SLPB -DARWIN -LPC -HDEF -RTC -EHCI -UHCI -IRQs -SBUS -BUS1 -MCHC -ALS0 -SHUTDOWN -LAN -EC -PNLF --Native Power Management
       
      Use Clover, check Generate P and C States
       
      --Brightness
      Install .app, select the required permission and reboot. Work in F1 / F2 keys!
      NativeDisplayBrightness.app.zip


      https://github.com/Bensge/NativeDisplayBrightness/releases
      *in some cases .app don't work, check patches in config.plist inside Clover folder Post Install
       
      --AUDIO
       
      Device HDEF + AppleAlc + Lilu
       
      --install Lan driver by Mieze
        -Atheros http://www.insanelymac.com/forum/files/file/313-atherose2200ethernet/   -Intel http://www.insanelymac.com/forum/files/file/396-intelmausiethernet/   -Realtek http://www.insanelymac.com/forum/files/file/88-realtekrtl8111-binary/   --Links   -FakeSMC https://bitbucket.org/RehabMan/os-x-fakesmc-kozlek   -Audio https://github.com/vit9696/AppleALC http://www.insanelymac.com/forum/topic/293863-applehda-patch-requests/   -Credits and thanks to the old and new people in the community who developed patches, kexts and bootloaders!   Slice, Kabyl, usr-sse2, jadran, Blackosx, dmazar, STLVNUB, pcj, apianti, JrCs, pene, FrodoKenny, skoczy, ycr.ru, Oscar09, xsmile, SoThOr, RehabMan, Download-Fritz, Zenit432, cecekpawon, Intel, Apple, Oracle, Chameleon Team, crazybirdy, Mieze, Mirone, Oldnapalm, netkas, Elconiglio, artut-pt, ErmaC, Pavo, Toleda, Master Chief and family, bcc9, The King, PMheart, Sherlocks, Micky1979, vit9696, vandroiy2013, Voodoo Team, Pike R. Alpha, lvs1974, Austere.J, CVad and many, many, many others!   We're all here to have fun and learn from each other!   ENJOY!  
    • By Frywyn10
      Hello, i installed Os X El Capitan on this pc : Dell Optiplex 3020, I3 4130, 6Gb RAM and a GT 220. Everything installed without problem (just usb injection needed). But now i want to update to sierra and/or high sierra . I downloaded the installer for both of them (5Gb each) on my hackintosh and tried to install the Os but when rebooting the boot loader don’t propose to boot onto install disk. El Capitan come from my old iMac (genuine system) and it can’t be update to newer Os. I would like to know if anybody have a solution to upgrade from El Capitan to a newer version of the Apple system. Thanks
    • By xXConcasXx
      Salve,
      Possiedo un Asus N552VW UHD con le seguenti specifiche:
      Intel Core i7 6700hq con display 15 pollici in 4K
      Grafica integrata Intel HD 530
      Grafica dedicata NVIDIA GeForce GTX 960m 4GB
      Chipset Intel HM 170
      16 GB RAM DDR4 2400 MHz
      1 SSD m.2 512 GB
      1 HDD SATA 1 TB
      1 HDD SATA 1 TB (ho rimosso il masterizzatore)
      WiFi Broadcom BCM94352Z M.2 NGFF con Handoff e AirPort
      con i seguenti OS gestiti da un'unica partizione EFI:
      macOS High Sierra 
      Windows 10
      Kali Linux
      Con tanta pazienza sono riuscito a fare funzionare tutto ad eccezione del lettore SD, Thunderbolt, forse HDMI (non l'ho testato), e FaceTime con iMessage.
      Ci tengo che sia iMessage che FaceTime funzionino (ho anche chiamato l'assistenza Apple per darli il codice errore e risolvere il problema, peraltro mi hanno fatto il controllo remoto con Apple Care, e con un po di fesserie inventate e la stupidità dell'operatore non si sono accorti che non era un MacBook, tuttavia il problema non è stato risolto)...
      Stavo pensando, se installassi El Capitan in un'altra partizione con Rt Variables e SMBIOS che uso su High Sierra potrei riuscire ad abilitare FaceTime e iMessage? Da quello che so la percentuale di successo su quella versione è più alta.
      Vi pongo questa domanda perchè non sono sicuro se sia fattibile e volevo sentire qualche parere in merito.
      PS: Nel caso sia possibile tutto ciò, quante probabilità ho di riuscire a installare El Capitan con questo hardware (non mi interessa che funzioni tutto, mi basta il minimo indispensabile per avviare l'OS con internet), poi, dove potrei trovare il link di download possibilmente a una build più vecchia possibile?.
      PSS: Ho già seguito diverse volte An iDiot's Guide To iMessage senza risultato.
       
      Grazie per l'attenzione.
    • By digitale
      I have a El Capitan Hackintosh running well for few years with 2 monitors and with only one GT610. But now I've another GT610 in my setup.
      I can see both of them in Clover (boot screen) and System Information, but when I Connect an monitor in any Port (VGA, HDMI and DVI) to the second GPU nothing happens.
      I've been searching everywhere but I couldn't find any solution.
      Sorry for my bad English and thanks in Advance.
×