Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
WimboJallis121

Windows 8.1 won't boot in Chameleon - "The boot configuration data for your PC is missing or contains errors"

1 post in this topic

Recommended Posts

Hi guys, I'm dual booting Windows 8.1 and OS X Yosemite on my PC. However I've just had to replace my motherboard (Gigabyte Z79-X Gaming G1) and after fitting the replacement I've not been able to boot back into windows. I have one disk formatted to GPT which contains both OS's, and always used to work fine. I used to be able to boot straight into my SSD, which would load windows, or I would load the chameleon bootloader from my bootable USB to go into Yosemite. However since the board has been replaced I am no longer able to boot straight into Windows. I understand that to run Windows straight from Chameleon the disk needs to be converted to MBR, and at the moment I just receive the message from Windows Boot Manager saying "The boot configuration data for your PC is missing or contains errors"

 

So my first question is, is there anyway in which I can fix this issue, essentially making it how it used to be without loosing anything (it's a long shot, but worth a try) by loading windows straight from my SSD? Or if not, is there a way in which I can convert my GPT disk to MBR without loosing anything from either of my OS X or Windows partitions?

 

Does anyone have experience with this? If neither of these options are possible, what would my next best option be? I really REALLY don't want have to wipe the disk and start from scratch :( Obviously I can only access my Mac, so any solutions need to be able to perform from there. I also have the Windows 8.1 instillation disk, so I can use CMD in Windows if I "attempt" to reinstall. Thanks in advance, I appreciate any help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By FreqFeeder
      Hi there!
      I'm a newbie to the concept of installing a Mac OS on alternative hardware. Please bear with me
      I have a Lenovo Thinkpad x250 with 5th generation i7-5600U CPU, 16GB RAM, and Intel HD Graphics 5500. (I'd be glad to add any additional hardware details if needed)
      My goal is to have a dual boot machine - Mojave and Win 10. I have two separated physical drives.
      I've tried different methods, but none was stable to be operable.
      If anyone of you has the experience with this specific model it will be really great to hear your opinion.

      Thanks!
    • By kushwavez
      MOBO: GIGABYTE Z77P-D3
      CPU: Intel Core i7-3770 Quad (Ivy Bridge) 3,4 GHz
      RAM: 8 GB (4+4) KINGSTON 1333MHz
      Audio: HD Audio (ALC888)
      Ethernet: Realtek8111
      Graphics: HD 4000 and(or) RX 5700 8 GB
      SSD: KINGSTON 240GB SSDNow mSata
      HDD: 1: 500 GB SAMSUNG 2: 1 TB Western Digital
       
      Running: macOS Catalina 10.15.1 - Windows 10
       
      Bios settings:
      UEFI - ON CSM: Disabled AHCI Integrated Graphics: AUTO Primary Graphics: iGFX Memory: 1024M DVMT: MAX Working
      Everything (App Store, Messenger, FaceTime, etc.)  
      Not working
      For AirDrop and Handoff you need a compatible Broadcom Wifi+Bluetooth card. I bought a BCM94360 card with a PCI-E adapter, it's OOB. Currently waiting for arrive, will report back.  
      Issues
      Sometimes I hear crackling sound (just on Catalina 10.15.1, didn't happen on 10.15 or before) If you don't have this issue please let me know.  
      Before updating to newer versions, update your kexts! (and Clover if necessary)
      Generate a new serial with Clover Configurator
      Download the Clover folder: Z77P-D3-catalina.zip
       
      - SMBIOS: iMac13,2: iMac (27-inch, Late 2012)
      - ig-platform-id: 0x0166000b
       
      - There is no need for Whatevergreen.kext 
      - The HD 4000 is working with- or without a graphics card (headless with IntelQuickSync)
      - RX 5700 (ASUS RX 5700 GAMING OC 8 G) working OOB, just delete WhateverGreen.kext (causes black screen)
       
      Triple-Boot Win 10 and Linux (in my case it's Manjaro) (on one drive)
      Make sure your drive is in GPT and you're using UEFI If you have Win 10 installed then: Open diskmgmt (Disk Management), then Shrink your existing Win 10 partition to create two new for Mac and (if you want) for Linux If you have Mac installed: Create a new partition for Linux and (or) Windows in FAT Simply format that partition in Linux, Windows, or Mac installer, then install the OS Copy your working Clover folder to the system's EFI drive If it's automatically booting to Win, open cmd in administrator and write: bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi That's it, automatically booting to Clover and you can select your OS If your Linux doesn't show up in Clover make sure you have GUI/Scan/Linux=Yes in config.plist  
      Mount your EFI on Windows:
      Open CMD in administrator and write: mountvol b: /s Use Explorer++ or TotalCommander in administrator to manage the folder Pictures:

       



    • By ricardos7
      Preciso de ajuda para terminar um meu hackintosh, alguém poderia me ajudar?
       
      Boa tarde a todos, gostaria de ajuda com o meu hackintosh, estou fazendo um hack em um notebook Dell 5557, as configurações estão abaixo.
       
      ESPECIFICAÇÕES TÉCNICAS
      Processador
      Modelo: Intel Core i7 - 6ª Geração Intel Core i7-6500U
      Velocidade: 2.5 GHz até 3.1 GHz com Max Turbo Cache: 4Mb
      Memória RAM Quantidade: 16GB DDR3L 1600MHz (2X8).
      Armazenamento Capacidade: 240 GB SSD
      Tela Tamanho:15.6” Resolução: FULL HD 1920x1080p Touch
      Webcam integrada de alta definição (720p) com microfone digital
      Gráfico Integrado Intel HD 520
      NVIDIA® GeForce 930M com 4GB DDR3 Dedicada
      Áudio Realteck 

      Dell Wireless 1705 WiFi
      1x  HDMI 1.4ª
      2x USB 3.0
      1x USB 2.0
      1x Ethernet 10/100 RJ-45
      1x Entrada de Cartão 5 em 1 (SD, SD 3.0, SDHC, MS e MS PRO)
      Leitor de Cartão
      Tipo: SD, SDHC, SD3.0, MS, MS Pro
      Alimentação Bivolt 3 células 43Wh
       
      Os problemas que encontrei ate agora foram.
      O que não funciona?
      WIFI
      AUDIO
      BRILHO DA TELA
      BLUETOOTH
      GERENCIAMENTO DE ENERGIA NAO SEI COMO SABER SE FUNCIONA
      GRAFICOS DEDICADOS NVIDEA 930M
       
       
      O QUE FUNCIONA?
      GRAFICOS INTEL
      TECLADO
      TRACKPAD
      TECLAS FN
      PLACA DE REDE
       
      AS DSDT E AS SSDT?
      Nao sei como fazer para esse modelo mais ja extrai as originais mais nao sei quais arquivos usar e quais pachs ativar,
      alguém poderia me ajudar a terminar esse hack por favor. Desde ja obrigado.




    • By AudioGod
      I have put together this simple little guide for anybody wanting to use a Patched DSDT EFI with the same configuration as me.
      This is also a thread to discuss everything Z390 Master and try and help where we can and maybe make things a little better for you. 
       
      A huge massive thank you to @glasgood @MaLd0n @larabee These three guys have helped me and talked me so much and are as helpful as you could ever get, Without them I wouldn't have a perfect working build like I do or be putting up this Guide & Discussion Thread sharing the hard work and countless hours that we have all put in to this.   
       
       
      This EFI and Patched DSDT have been created to work with a Gigabyte Aorus Z390 Master using bios revision F10, 9900k with a Vega 56 but has also been tested and verified fully working with the following Hardware
       
      CPU's
      8700k, 9600k, 9700k, 9900k
       
      GPU's
      RX 560, 570, 580, 590, Vega 56, Vega 64, Radion VII, 5700, 5700 XT
      (If you have success with any different CPU or GPU's then please do let me know)
       
       
       @glasgood Has kindly put together a new simple Catalina install guide so Just Follow He's Guide For a Perfect Install. (glasgood put the guide together for the Z390 Pro but the two boards are so alike that you can follow this guide with no problems at all using the Z390 Master)
       
       
      HARDWARE USED
      • Intel I9 9900k @5.1Ghz
      • Gigabyte AORUS Z390 MASTER
      • Sapphire Nitro+ SE Vega56 ( connected to monitor with DisplayPort )
      • Corsair Vengeance Pro RGB 16GB @3200mhz (2 x 8GB)
      • Corsair RM850x 80 Plus Gold Power Supply Unit
      • EK Custom Liquid Cooling Loop
      • Samsung 970 EVO 1TB NVMe SSD macOS Catalina 10.15.1
      • Samsung 860 EVO 1TB SSD (2.5) Windows 10 Pro
      • ABWB BCM943602CS 802.11AC WI-FI With Bluetooth 4.0 PCI-Express (PCI-E)   
      • Lian Li PC-O11DW Dynamic ATX Case
       

       

       

       
      WORKING
      • Sound 
      • Ethernet Port
      • WiFi
      • SSD Trim
      • USB 3.0 & 2.0 (All ports Open Natively)
      • AirDrop
      • iCloud
      • Hardware Acceleration
      • iMessages
      • Facetime
      • Sleep & Wake
      • Sleep and Shutdown via the Power Button
      • Handoff
      • Netflix on Safari browser
      • Continuity
      • Sidecar (only works using the iMac19,1 EFI and with your igpu Enabled)

       
      CLOVER EFI FOLDERS  
      please note - You must flash your Z390 MASTER bios to revision F10 to use any of these EFI's, The DSDT is not designed for any other Bios revision
      mb_bios_z390-aorus-master_f10.zip - Z390 MASTER Bios Revision F10
       
      Use this folder with igpu Enabled in bios for working Sidecar (Updated 1st Nov)
      AudioGods Z390 Master Vega Navi EFI.zip - Vega 56/64 Navi & Radeon VII DSDT
      AudioGods Z390 Master RX EFI.zip - RX Series DSDT
       
       
      ADDITIONAL DSDT's  (A big thanks to @MaLd0n for compiling these DSDT's)

       
      To Create Your Own Patched DSDT Message @MaLd0n using the link bellow
      https://olarila.com/forum/viewtopic.php?f=19&t=1131 
      (If you want a perfect setup then getting your own patched DSDT made would be the best thing to do, Mine will work perfectly fine but different hardware no matter how small a change it is can tend to have some sort of effect on the DSDT and your setup)
       
       
      If Your Not Using File Vault Then Please Disable Hibernate
      disablehibernate.command
       
       
      ADDITONAL DOWNLOADS
      mb_bios_z390-aorus-master_f10
      Clover
      Clover Configurator
      Kext Updater
      RepairPermissions
       
       
      OPTIONAL DOWNLOADS
      BroadcomFix.zip   (Use these kexts if your Broadcom bluetooth/Wifi isn't working properly)
      Hackintool
      IORegistryExplorer
      Native Display Brightness with MonitorControl
       
       
      BIOS SETTINGS (Bios Revision F10)
       
      • Enter BIOS → Press Delete → Enter Setup
      • Save & Exit → Load Optimized Defaults
       
      • Boot -> Windows 8/10 Features -> Win 8/10
      • Boot -> CSM Support -> Disabled (Can be set to Enabled if need be but try to have it set to Disabled first)
      • Favourites -> Extreme Memory Profile (X.M.P.) -> Profile1
      • Favourites -> VT-d -> Disabled (Can be set to Enabled or Disabled, Your choice)
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> XHCI Hands-off -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Internal Display Output -> PCIe 1 Slot
      • Settings -> IO Ports -> Internal Graphics -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Pre-Allocated -> 64M
      • Settings -> IO Ports -> DVMT Total GFX0-Allocated -> 256M
      • Settings -> IO Ports -> Aperture Size -> 512MB
      • Settings -> IO Ports -> Wifi -> Disabled
      • Settings -> IO Ports -> Audio Controller -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> Above 4G Decoding -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration -> Legacy USB Support -> Enabled
      • Settings -> IO Ports -> USB Configuration ->  XHCI Hand-off -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> Platform Power Management -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> ErP -> Enabled
      • Settings -> Platform Power -> RC6(Render Standby) -> Enabled
       
      • Save & Exit → Save & Exit Setup
       
       
      SCREENSHOTS
       

       

       

       

       

       

       

       

       

       

       
       
    • By JamesMaloney
      Salve a tutti,
      ho provato diverse volte ad installare macOS sul mio laptop ma sempre senza successo, non riesco mai ad arrivare nemmeno all'installer!
      Ho tentato ormai diverse configurazioni/driver ma non capisco mai da cosa siano derivanti gli errori o i blocchi che mi trovo davanti e sto quindi cercando aiuto per capire come procedere 
      Nello specifico il config che sto provando ad utilizzare non mi trova per niente la partizione con l'installer, mentre un altro vecchio (presente sempre nella cartella di clover allegata con estensione .orig) si inchioda subito dopo la scelta della partizione di avvio.
      Qualcuno mi sa dare una mano su come superare ciò?
      Grazie in anticipo,
       
      Giacomo
       
       
      P.S. Le mie specifiche sono:
       
      - Modello ASUS N552VW-FI202T
      - Schermo 3840x2160
      - CPU Intel Core i7-6700HQ
      - RAM 16GB ddr4 2400mHz
      - Intel HD Graphics 530 + nVidia 960m 4GB (anche funzionasse solo la Intel sarebbe perfetto)
      - SSD 256GB
      - HDD 1TB
      CLOVER.zip
×