Jump to content
Sign in to follow this  
Followers 0
Shmexytaco

boot1: /boot 5 Error in Clover

11 posts in this topic

Recommended Posts

Hello,

 

I recently got my old Lenovo 3000 N100 up and running. A side from some issues like sleep, power management, and the battery percentage (all supposedly simple DSDT patches that just so happened to not work at all on this 9 year old crapbook) everything is working. Except iMessage of course. I tried installing Clover over Chameleon multiple times on my main HD and on a USB drive and I still get caught up on this error: boot1: /boot (and then followed by another line) 5. I'm really stumped on what to do hear. I've tried FileNVRAM 1.1.4, but to no avail. 

 

Any help is appreciated. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Advertisement

If you use Clover in Legacy mode, you can follow the tip that i send to you, but using Clover's files.

Ok, I tried that. Clover throws the same error except now it looks like: "boot1: /boot5". I forgot to mention after about 5 seconds of staying at that message it reboots.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Alas, it still gives me an error. Oh well.

 

Hmmmm: "I tried installing Clover over Chameleon multiple times on my main HD..."

 

Have you tried delete the "boot" file and the "Extra" folder in the root of your HDD? After that reinstall Clover.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hmmmm: "I tried installing Clover over Chameleon multiple times on my main HD..."

 

Have you tried delete the "boot" file and the "Extra" folder in the root of your HDD? After that reinstall Clover.

No luck there. Same old error.

 

Edit: now it doesn't restart the computer after 5 seconds of hanging on that error... Interesting...

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

  • Similar Content

    • By STLVNUB
      Script file to clone Clover, Opencore (official and unofficial) repos
      Script will create link to itself in /usr/local/bin/bob
      Wouldn't hurt to check there are no "Bob"'s there, i "Hope" there isn't.
      Then you only need to type bob. and a parameter
      "n" for NDK repo, unofficial
      "a" for ACID repo, official
      "c" for CLOVER
      It also takes "all" for ALL, if your game
       
      Easier typing bob than.....usual stuff
      Enjoy
       
    • By ibm650
      New here, I used to do macs but mainly PCs now. So please excuse my ignorance. Mac stores are closed in Arizona, My friend has a circa 2015 Macbook Pro.  On startup, the line goes about halfway and then goes to a spinning icon that goes on and off.  I did a disk repair and permissions , but it still does the same.  So I tried to reload the OS, it says not found, apparently you cannot download Yosemite anymore.  So, the rest of my machines are windows.  Where do I get Yosemite and how can I build it on a Windows machine that I can have the Mac start up. Help please.
    • By TimothyF
      My PROBLEM: I followed the Plain Vanilla guide (https://hackintosh.gitbook.io/-r-hackintosh-vanilla-desktop-guide/) to a T in creating the OS X Catalina installer USB. I'm totally new to Hackintosh, and just want an Apple environment to Time Machine migrate my files and system from my ageing MacBook Pro. When I start to use the USB on the target PC (Dell Inspiron 3847 desktop), I ONLY see the Microsoft (which is the original OS, and on a SEPARATE Hard drive from where I want to install Mac OS), ZERO option for installing the OSX Catalina! Please SEE PICTURE link: https://imgur.com/a/FnLB2Q9   I'm a beginner, but I tried to google my problem. The answers were either incomplete, hard for me to understand and put into action, or were outdated and applied to older OSXs. I appreciate any help in diagnosing and solving this problem!   Clover USB specs OS installer used: Catalina (10.15) Clover revision: 5103 Kexts included: ATH9KFixup.kext AppleALC.kext Lilu.kext RealtekRTL8111.kext USBInjectAll.kext VirtualSMC.kext WhateverGreen.kext config.plist: see attached ------------------------------------------ Target Desktop specs: Dell Inspiron 3847 (64 bit) CPU: Intel Core i5-4460, 3.2 GHz, 4 cores Architecture: Haswell GPU: Intel HD 4600 Motherboard: Dell 088DT1 (version A01) Chipset: Intel H81 Install method: with USB, configured with Clover, 100% following Plain Vanilla guide for Desktops RAM: 12 GB, 2 slots Hard drive for installation: SATA HDD 4TB, by HGST LAN: RTL8111/8168/8411 WLAN: AR9565 (atheros) Audio: Realtek ALC661 (not 100% sure this is correct)   ------------------------------------ Attached:
      Screenshot of Clover installer not showing the Mac OSX option
      config.plist of my installer USB
      Clover_Install_Log.txt (not sure if this is relevant)   THANK YOU VERY MUCH!     config.plist
      Clover_Install_Log.txt
    • By Simon's InsaneMac
      Hi, I'm kind of lost when scrolling to Clover Configurator, so I decided to use an EFI from the web and just configure the most basic stuff. But that sadly didn't work, im always getting the attached screen IMG_0054.HEIC (and I don't know whether all the errors are listed, as I can't scroll). 
      Anyways I thought it'd be better to do a custom setup. Can anyone give me some help with what to choose in the settings? Here's my rig:
      i7 8700k
      Asus z370-G (Rog Strix)
      gtx 1060 6gb
      samsung ssd (SATA)
      WD hard drive
       
      Your help would be much appreciated!
    • By kylon
      A big thanks to wegface for teaching me a lot of things.
       
       
      Tested on Catalina 10.15.4 and Clover EFI 5104 (Catalina Patcher)
       
      Not Working:
      - realtek sd card reader (pm me if you have a fix)
       
      Notes:
      **CPU patches are disabled, if you are using a locked BIOS you must enable them**
       
      Clover EFI:
      - Install it in UEFI Mode and change your hdd partition table to GPT.
      - You will be able to install ANY OS in EFI mode, even if this pc does not support EFI at all! (No guide available for this)
       
      You will need:
      My unlocked BIOS (OPTIONAL) (here) Latest Clover config from CCE Bank (here) (asus k53sj-kylon) Rehabman Voodoo PS2 Controller (here) acidanthera AppleALC (here) acidanthera Lilu (here) acidanthera VirtualSMC (here) acidanthera SMCBatteryManager (here) acidanthera SMCLightSensor (here) acidanthera WhateverGreen (here) Mieze Realtek RTL8111 (here)
×